0'dan matematik öğrenmek istiyorum

silentspy

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, üniversiteyi bitirdikten sonra hep hayalim olan mühendisliği okumak istiyorum, şu an okuduğum bölümü bitirince sadece ingilizce öğretmenliği var başka bir şey olabilme imkanım yok maalesef.

Hem mühendislik hem de üzerinde geliştirdiğim bir Java projem var trigonometrik beceriler gerekiyor tıkandım kaldım. 4 sene içinde nasıl iyi derecede öğrenebilirim ?

ilköğretim matematik çalış 1. sınıftan başla 8. sınıfa kadar olan matematik setini bitir. alt yapın ne kadar sağlamsa üzerine o kadar çıkarsın.

bende uçak mühendisliğine hazırlanacam bir yıl sonra inşallah. benim yaşlar da okumak not almak için değil zevk meselesine döndüğü için olayın mantığını anlamaya çalışıyorum.

adım adım matematik diye kitap var bizim matematik hocamız öneriyordu alıp da çözen arkadaşlarım da gelişme oldu altyapıyı kurdular

bende uçak mühendisliğine hazırlanacam bir yıl sonra inşallah. benim yaşlar da okumak not almak için değil zevk meselesine döndüğü için olayın mantığını anlamaya çalışıyorum.
bende zaten hocam zevk için öğreneceğim biraz da çünkü işlerimi halletmeme yarayacak ve lazım her yerde :) her ne kadar sistem tarafından zamanında nefret etmiş olsam da..
adım adım matematik diye kitap var bizim matematik hocamız öneriyordu alıp da çözen arkadaşlarım da gelişme oldu altyapıyı kurdular

o kitap vardı bende bi aralar kardeşime vermiştim :D ben daha çok görsel istiyorum ya youtube da hocalara geldik falan var orası naısl ?

Antrenmanlarla matematik 1 2 3 seti var onlarla basla 2.sini bitirdikten sonra 3. kitabın yanında güvender ygs hazırlık kitabı al ve ikisini birlikte çöz. Dört işlem, rasyonel sayılar, üslü sayılar ve köklü sayılara tam hakim olduğun zaman problemler doruları çöz kendi yöntemini geliştir bakış açını genişlet. Matematik bütündür dolayısıyla herhangi bir konudaki bilgileri diğer konulardaki bilgilerinle de çözebilirsin yeterki matematiğin mantığını anla.

hocam çalışmadan olmuyor ya. sayısalcıların çogu bende dahil bir ineklik dönemi yaşamıştır. Bence herkes matematik yapar yapamıyorum anlamıyorum demek kolay geliyor. Tamam herkes dahi olamaz ama bi seviyeye kadar herkes yapar bence.

edit: sen coşmuşsun hocam trigonometri falan. Hele bi başını öğren oralara sonra gelirsin :)

Merhaba arkadaşlar, üniversiteyi bitirdikten sonra hep hayalim olan mühendisliği okumak istiyorum, şu an okuduğum bölümü bitirince sadece ingilizce öğretmenliği var başka bir şey olabilme imkanım yok maalesef.

Hem mühendislik hem de üzerinde geliştirdiğim bir Java projem var trigonometrik beceriler gerekiyor tıkandım kaldım. 4 sene içinde nasıl iyi derecede öğrenebilirim ?

Matematik bölümü 3-4 sınıf öğrencilerinden haftada 1-2 saat ders alman yeterli olacaktır.
Neden öğrenci diye soracak olursan hem ücreti az olacak hemde öğretme konusunda daha istekli oluyorlar.
Sizi ödevlendireceği için de sizde ders çalışmak zorunda kalacaksınız. :)

Ben kendi yaptığımı söyliym antremanlarla matematiği bitirdim ondan sonra sonuç yayınlarına başladım olumlu bitti şuan lise 4 oldum matematik 83 :D :D

bak ben de bir makina mühendisiyim sana birkaç tavsiyem olacak, kendine güzel hedef koymuşsun fakat yarı yolda sıkılıp aman şunları atlayayım zaten işime yaramayacak gibi şeyler deme işe başladığın zaman. emin ol çok pişman olursun. temelin sıfırsa arkadaşların da belirttiği gibi ilköğretim konularından başla, bu kısımları zaten çabuk geçeceksindir. sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum pek fazla. lise konularına geldiğin zaman daha ağır çalışman gerekecektir. trigonometri de hafif bir konu değildir bu arada haberin olsun.

İşin gerçeği oldukça geç kalmışsın,çocukluk dönemindeki zekanın muhakkak kullanılması lazım zamanla beynin kapasitesi azalıyor,mühendisliği en kötü üniversitede bile okumak istesen bi miktar akıcı matematik zekası şart o da bu yaştan sonra olur mu emin değilim.Birde herkes matematiğe çalışırsan yaparısn diye bakıyor,mesela biri piyano çalamıyor yada resim yapamıyorsa yeteneği yok yapamıyor denir ama matematikte ondan çok farklı değil,ders olarak bakarsan kalıp soruları çözersin ama o da sana birşey katar mı emin değilim,önemli olan değişik sorunlara o anda çözüm bulmak matematiğin faydası o zaten.

Neyse yukarda arkadaşların dediği gibi yapman gereken en basit konuları bile atlamadan çalışmak,belki sende matematik zekası vardır oldukça geliştirirsin,ne kadar öğrensen o kadar faydalı.

khan akademy ve patrickJMT var yt de müthişler 2 side. khanin türkçesi de var diğeri ingilizce. mühendislik matematiği veriyorlar zaten. math 101 102 201

Antrenmanlarla matematik 1 2 3 seti var onlarla basla 2.sini bitirdikten sonra 3. kitabın yanında güvender ygs hazırlık kitabı al ve ikisini birlikte çöz. Dört işlem, rasyonel sayılar, üslü sayılar ve köklü sayılara tam hakim olduğun zaman problemler doruları çöz kendi yöntemini geliştir bakış açını genişlet. Matematik bütündür dolayısıyla herhangi bir konudaki bilgileri diğer konulardaki bilgilerinle de çözebilirsin yeterki matematiğin mantığını anla.

Onlar da etkinlik gibi hocam bende 1. kitabı vardı çözmüştüm basit geldi yani açıkçası ben konu olarak başlayıp ilerlemek istiyorum ama evet yardımcı bir kitap temeli sağlamlaştırıyor.

İnceleyeceğim hocam da sanırım burada dersler sıralı değil :D

hocam çalışmadan olmuyor ya. sayısalcıların çogu bende dahil bir ineklik dönemi yaşamıştır. Bence herkes matematik yapar yapamıyorum anlamıyorum demek kolay geliyor. Tamam herkes dahi olamaz ama bi seviyeye kadar herkes yapar bence.

edit: sen coşmuşsun hocam trigonometri falan. Hele bi başını öğren oralara sonra gelirsin :)

Ya ben zaten hocam puanı tutturacak kadar yapabilmek istiyorum. Evet trigonometri lisede görmüştüm TM mezunuyum fakat dil den girdim ben. Görmüştüm fakat unuttum ya tembellik zamanımdı gerçekten çok tembellik yapıyordum iplemiyordum pek dersleri. Derste hoca gösterdiği zaman yapıyordum da 1-2 hafta sonra sorular çözerken çözemiyordum çünkü hiç bir zaman matematiği tekrar etmedim :D Pişmanım açıkçası

Matematik bölümü 3-4 sınıf öğrencilerinden haftada 1-2 saat ders alman yeterli olacaktır.
Neden öğrenci diye soracak olursan hem ücreti az olacak hemde öğretme konusunda daha istekli oluyorlar.
Sizi ödevlendireceği için de sizde ders çalışmak zorunda kalacaksınız. :)

hocam maalesef özel ders alacak gücüm olsa keşke :)

mühendislik pişmanlıktır.

Valla küçüklüm hayalim hiçte pişman olacağımı düşünmüyorum :D Yazılım konusunda sıkıntı yok çok şükür de işte şu üniversite giriş sınavı sıkıntı :D

bak ben de bir makina mühendisiyim sana birkaç tavsiyem olacak, kendine güzel hedef koymuşsun fakat yarı yolda sıkılıp aman şunları atlayayım zaten işime yaramayacak gibi şeyler deme işe başladığın zaman. emin ol çok pişman olursun. temelin sıfırsa arkadaşların da belirttiği gibi ilköğretim konularından başla, bu kısımları zaten çabuk geçeceksindir. sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum pek fazla. lise konularına geldiğin zaman daha ağır çalışman gerekecektir. trigonometri de hafif bir konu değildir bu arada haberin olsun.

Aynen hocam ilköğretim konuları kolay da hatta mat-1 de mantık üzerinden sorular soruluyor onlar da kolay geliyor bi ara bakmıştım fakat asıl sıkıntı mat-2 de :D Trigo. Polinomlar, İntegral, türev, limit, parabol vs.. Temelim sağlam olsa aslında onlarda sıkıntı olmucak sırf ezber çünkü hayal mayal hatırlıyorum lise de gördüğüm dersleri.

İşin gerçeği oldukça geç kalmışsın,çocukluk dönemindeki zekanın muhakkak kullanılması lazım zamanla beynin kapasitesi azalıyor,mühendisliği en kötü üniversitede bile okumak istesen bi miktar akıcı matematik zekası şart o da bu yaştan sonra olur mu emin değilim.Birde herkes matematiğe çalışırsan yaparısn diye bakıyor,mesela biri piyano çalamıyor yada resim yapamıyorsa yeteneği yok yapamıyor denir ama matematikte ondan çok farklı değil,ders olarak bakarsan kalıp soruları çözersin ama o da sana birşey katar mı emin değilim,önemli olan değişik sorunlara o anda çözüm bulmak matematiğin faydası o zaten.

Neyse yukarda arkadaşların dediği gibi yapman gereken en basit konuları bile atlamadan çalışmak,belki sende matematik zekası vardır oldukça geliştirirsin,ne kadar öğrensen o kadar faydalı.

Çok güzel destek olmuşsunuz hocam :D Şaka bir yana, TM mezunuyum fakat hiç bir zaman hedeflerim TM'den olmadığı için ben de dilden girdim ingilizcem olduğu için. TM'yi hiç bir zaman ciddiye almadığım için de çalışmadım. Derste matematik çözüyorduk konuyu rahatça kavrayabiliyordum çözüyordum fakat hiç tekrar etmiyordum 1 kere bile tekrar ettiğimi hatırlamıyorum belki de hocayı sevmediğimdendir bilemiyorum çünkü aldığımız eğitimi yeterli bulmuyorum ben hocaların daha sert olması gerek bence yoksa çok tembellik ediyoruz. Yani dediğim gibi artık bu not meselesi olmaktan çıktı biraz hobi ve zevk meselesine gelmeye başladı çünkü hayallerime ulaşmak için o yoldan geçmem gerekiyor

khan akademy ve patrickJMT var yt de müthişler 2 side. khanin türkçesi de var diğeri ingilizce. mühendislik matematiği veriyorlar zaten. math 101 102 201

Hocam baktım biraz inceledim de harbiden çok farklı biraz daha ağır gibi :D Benim için Lise matematiği olsa yeter ya bana. En baba integral, türev,limit falan yani.

[MENTION=13663]silentspy[/MENTION] Altyapıyı youtube'dan şenol hocadan alabilirsin. Devamını kendin bulman gerek.

Şu an matematik mühendisliği okuyorum, internette çok fazla kaynak var ilk etapta ekol hocadan başlamanı öneririm, ağır gelirse kitap olarak karekök yayınlarının kitapçıkları var onlardan başla. O da ağır gelirse bir arkadaşın da önerdiği gibi zambaktan başla.
-Zambak yayınları
-Ekol hoca
-PatrickJMT(Bizim mat müh 2. sınıfta gördüğümüz dersleri anlatıyor, çok ağırdır ama sağlam anlatır, çok ekmeğini yemişimdir :) )

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri