Antrenmanlarla matematik 1 2 3 seti var onlarla basla 2.sini bitirdikten sonra 3. kitabın yanında güvender ygs hazırlık kitabı al ve ikisini birlikte çöz. Dört işlem, rasyonel sayılar, üslü sayılar ve köklü sayılara tam hakim olduğun zaman problemler doruları çöz kendi yöntemini geliştir bakış açını genişlet. Matematik bütündür dolayısıyla herhangi bir konudaki bilgileri diğer konulardaki bilgilerinle de çözebilirsin yeterki matematiğin mantığını anla.
Onlar da etkinlik gibi hocam bende 1. kitabı vardı çözmüştüm basit geldi yani açıkçası ben konu olarak başlayıp ilerlemek istiyorum ama evet yardımcı bir kitap temeli sağlamlaştırıyor.
İnceleyeceğim hocam da sanırım burada dersler sıralı değil
hocam çalışmadan olmuyor ya. sayısalcıların çogu bende dahil bir ineklik dönemi yaşamıştır. Bence herkes matematik yapar yapamıyorum anlamıyorum demek kolay geliyor. Tamam herkes dahi olamaz ama bi seviyeye kadar herkes yapar bence.
edit: sen coşmuşsun hocam trigonometri falan. Hele bi başını öğren oralara sonra gelirsin
Ya ben zaten hocam puanı tutturacak kadar yapabilmek istiyorum. Evet trigonometri lisede görmüştüm TM mezunuyum fakat dil den girdim ben. Görmüştüm fakat unuttum ya tembellik zamanımdı gerçekten çok tembellik yapıyordum iplemiyordum pek dersleri. Derste hoca gösterdiği zaman yapıyordum da 1-2 hafta sonra sorular çözerken çözemiyordum çünkü hiç bir zaman matematiği tekrar etmedim

Pişmanım açıkçası
Matematik bölümü 3-4 sınıf öğrencilerinden haftada 1-2 saat ders alman yeterli olacaktır.
Neden öğrenci diye soracak olursan hem ücreti az olacak hemde öğretme konusunda daha istekli oluyorlar.
Sizi ödevlendireceği için de sizde ders çalışmak zorunda kalacaksınız.
hocam maalesef özel ders alacak gücüm olsa keşke
mühendislik pişmanlıktır.
Valla küçüklüm hayalim hiçte pişman olacağımı düşünmüyorum

Yazılım konusunda sıkıntı yok çok şükür de işte şu üniversite giriş sınavı sıkıntı
bak ben de bir makina mühendisiyim sana birkaç tavsiyem olacak, kendine güzel hedef koymuşsun fakat yarı yolda sıkılıp aman şunları atlayayım zaten işime yaramayacak gibi şeyler deme işe başladığın zaman. emin ol çok pişman olursun. temelin sıfırsa arkadaşların da belirttiği gibi ilköğretim konularından başla, bu kısımları zaten çabuk geçeceksindir. sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum pek fazla. lise konularına geldiğin zaman daha ağır çalışman gerekecektir. trigonometri de hafif bir konu değildir bu arada haberin olsun.
Aynen hocam ilköğretim konuları kolay da hatta mat-1 de mantık üzerinden sorular soruluyor onlar da kolay geliyor bi ara bakmıştım fakat asıl sıkıntı mat-2 de

Trigo. Polinomlar, İntegral, türev, limit, parabol vs.. Temelim sağlam olsa aslında onlarda sıkıntı olmucak sırf ezber çünkü hayal mayal hatırlıyorum lise de gördüğüm dersleri.
İşin gerçeği oldukça geç kalmışsın,çocukluk dönemindeki zekanın muhakkak kullanılması lazım zamanla beynin kapasitesi azalıyor,mühendisliği en kötü üniversitede bile okumak istesen bi miktar akıcı matematik zekası şart o da bu yaştan sonra olur mu emin değilim.Birde herkes matematiğe çalışırsan yaparısn diye bakıyor,mesela biri piyano çalamıyor yada resim yapamıyorsa yeteneği yok yapamıyor denir ama matematikte ondan çok farklı değil,ders olarak bakarsan kalıp soruları çözersin ama o da sana birşey katar mı emin değilim,önemli olan değişik sorunlara o anda çözüm bulmak matematiğin faydası o zaten.
Neyse yukarda arkadaşların dediği gibi yapman gereken en basit konuları bile atlamadan çalışmak,belki sende matematik zekası vardır oldukça geliştirirsin,ne kadar öğrensen o kadar faydalı.
Çok güzel destek olmuşsunuz hocam

Şaka bir yana, TM mezunuyum fakat hiç bir zaman hedeflerim TM'den olmadığı için ben de dilden girdim ingilizcem olduğu için. TM'yi hiç bir zaman ciddiye almadığım için de çalışmadım. Derste matematik çözüyorduk konuyu rahatça kavrayabiliyordum çözüyordum fakat hiç tekrar etmiyordum 1 kere bile tekrar ettiğimi hatırlamıyorum belki de hocayı sevmediğimdendir bilemiyorum çünkü aldığımız eğitimi yeterli bulmuyorum ben hocaların daha sert olması gerek bence yoksa çok tembellik ediyoruz. Yani dediğim gibi artık bu not meselesi olmaktan çıktı biraz hobi ve zevk meselesine gelmeye başladı çünkü hayallerime ulaşmak için o yoldan geçmem gerekiyor
khan akademy ve patrickJMT var yt de müthişler 2 side. khanin türkçesi de var diğeri ingilizce. mühendislik matematiği veriyorlar zaten. math 101 102 201
Hocam baktım biraz inceledim de harbiden çok farklı biraz daha ağır gibi

Benim için Lise matematiği olsa yeter ya bana. En baba integral, türev,limit falan yani.