1 k izlenime ne kadar alıyosunuz ?

• Kullanıcı wildwood
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
Gecenin ilk saatlerinde çok yüksek olur genelde ilerleyen saatlere doğru düşüyor

+20dk, Vietnamca, 1k 0.5-2 tl, Vietnamca kanallarda hiç 1 $ bgbg görmedim :)

GT-I9505 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu isin direkt olarak icerikle, dille alakasi yok.. Mantigini anlamak gerek biraz.

YouTube videolarindan parayi nasil kazaniyorsunuz? Reklam gosterimi veya tiklanmasiyla, bunda hemfikiriz sanirim. Peki bu reklamlar neye gore cikiyor? Cerezlere gore. Bu ne demek? Eger siz bir video izlemeden once teknoloji sitelerine girerseniz, izleyeceginiz videolarda da %95 ihtimalle teknoloji ile alakali bir reklam gorursunuz. Tabi burada lokasyon devreye giriyor. Eger sizin konumunuz Amerika ise, goreceginiz teknoloji reklami Turkiye'deki kisinin (cerezlerinin ayni oldugunu varsayalim ) gorecegi teknoloji reklamindan muhtemelen daha cok kazandiracaktir.

Bu mantiga gore; ben gidip funny, car crash, fail videolariyla reklam gosterimine veya 1 reklam tiklamasina 1 tl de kazanabilirim 20 tl de kazanabilirim. Ayni sekilde mesothelioma lawyer (bi aralar tbm si cok yuksekti diye hatirliyorum) ile alakali bir video yuklersem 1000 reklam gosterimine veya 1 reklam tiklamasina 1 tl de kazanabilirim 100 tl de kazabilirim Bu tamamiyla benim videolarimi izleyenlerin konumuna, internet gecmisine baglidir.

Simdi diyeceksiniz ki, biz o kadar etiket giriyoruz. Bunlarin reklamlara hic mi etkisi yok? Etiketlerin reklamlara direkt olarak etkisi yok fakat videolarinizin izleyiciye sunulmasinda etkisi var. Bu nasil oluyor? Mesela ben mesothelioma lawyer ile alakali bir video yukledim. Etiketlerime de mesothelioma lawyer ekledim. Benim videomu izleyecek kisi, mesothelioma lawyer kelimesiyle alakali internette arastirma yapmis olabilir. Ardindan YouTube veya Google'da mesothelioma lawyer arattiginda da benim videomu bulmus olabilir. Bu izleyicinin internet gecmisinde mesothelioma lawyer oldugu ve bu tarz sitelere girdigi icin benim videomda da bununla alakali reklam cikma olasiligi yuksektir. Bu reklam izleyicinin ilgisini ceker tiklarsa veya reklami izlemeye deger bulursa ben de direkt olarak guzel bir reklam geliri elde etmis olurum..

Yani uzun lafin kisasi, sadece videonun kategorisi veya dili bu islerin tamamini olusturmuyor. Onemli olan izleyicileriniz ve izleyicinizin internet gecmisi..

Bu verdigim bilgiler Adsense kullanan kisiler ve Standart Adwords reklami sunan partner firmalarinda (piyasadaki firmalarin %99.99'u) gecerlidir.

Sormak istedgm bir soru var kardes is dilde bitmiyosa

1. sorum biz niye ingilizce çalışıyoruz ?
2. Sorum Trden hiç ingilizce kadar kazandıran bir içerik gördünüz mü??
3. Sorum tr iceriklerde 20 dakikada zirve yüzde 3 bgbg ingilizcede minimum yüzde 3 bgbg niye biri zirve 3 digeri minimum 3 ?

Web siteme günlük 200 tık geliyor Türkiye 15 kuruş vermis usa Fransa İngiltere avusturya avusturalya dan gelenler minimum 50 kuruş rekor 2 tlyi gördüm

Tr den 200 tık alıyorum en yüksek tbm 15 kuruş alıyorum buda 35 tl zor getiriyor !
İngilizce sitem den 200 tık alsam bana min kazanc 100 tl verecek

İngilizce dizisini kimler izler? %80 usa Brezilya fransa ingiltere avusturya avusturalya ?

Türkce icerigi kim izliyor hocam ? Azeri -kürdi vs vs.

4.sorum hic Türkiye den birinin Çince Japonca izledgni gordunuzmu ? Japonlarin korelilerin Türk dilindeki içerikleri izledigini gördünüz mü? O dilden anlayan birinin Türkçe ye çevirip ayrı bir şekilde yüklemisiyle izleyebiliyoruz dimi aksi durum varsada 4. Sorumada cevap istiyorum

Bana dilin önemi olmadigini bu yazdiklarima karsi kanitlayin inandirin yorumunuzu begeneyim !

Son düzenleme:
Sormak istedgm bir soru var kardes is dilde bitmiyosa

1. sorum biz niye ingilizce çalışıyoruz ?
2. Sorum Trden hiç ingilizce kadar kazandıran bir içerik gördünüz mü??

Web siteme günlük 200 tık geliyor Türkiye 15 kuruş vermis usa Fransa İngiltere avusturya avusturalya dan gelenler minimum 50 kuruş rekor 2 tlyi gördüm

Tr den 200 tık alıyorum en yüksek tbm 15 kuruş alıyorum buda 35 tl zor getiriyor !
İngilizce sitem den 200 tık alsam bana min kazanc 100 tl verecek

İngilizce dizisini kimler izler? %80 usa Brezilya fransa ingiltere avusturya avusturalya ?

Türkce icerigi kim izliyor hocam ? Azeri -kürdi vs vs.

Bana dilin önemi olmadigini bu yazdiklarima karsi kanitlayin inandirin yorumunuzu begeneyim !

Hocam ben yorumum begenilsin diye yazmiyorum ki :) Neyse, sorunuza cevap vereyim ama buna begeni isterim :)))

Google Adwords'te reklam verirken kullandiginiz etiketlerin (adwords'te de cikilmasi istenen etiketler belirlenebiliyor) tbm degerleri vardir. Bu tbm degerleri google tarafindan o kelimenin aldigi hit, rekabet, kalite vb. durumlar goz onune alinarak belirlenir. Yani teknoloji kelimesini etiket kullanarak ciktigim reklami, dunyada turkce bilenlerin sayisina gore siralandirdigi icin ornek verirsek 100m kisi gorecek ve bu ayni zamanda rekabeti dusurecek ise; technology kelimesini dunyada ingilizce bilen sayisina endeksle 1milyar kisi gorebilir, rekabet artar vs.. Ayrica Google ulkelere gore tbm oraninda bazi kriterler de belirliyor olmali ki, bazi dillerde tbm oranlari Turkiye'den yuksek fakat isin kabaca ozeti bu..

Simdi gelelim "niye Ingilizce calisiyoruz?" a... Neden mi calisiyorsunuz? Cunku yazdigim bir onceki sey ile bu seyin karisimi yuzunden..

Siz Turkce Kurtlar Vadisi yuklediginizde, ben onu Amerika'dan izliyorsam size Turkiye'deki izleyicilerinizden cok daha fazla kazandiriyorum. Siz ingilizce calisiyorsunuz cunku hedef kitleniz yuksek tbm ler veren lokasyonlar.. Daha onceki mesajimi tekrar okursaniz buradaki farki anlayacaksiniz.. Yani sizin yuklediginiz orjinal dilindeki Game of Thrones'u sadece Turkiye'den izlerlerse, kazanclar dipte olacaktir.. Siz videonuza tbm si yuksek 100 tabe etkiet yazin, icerik en yuksek tbm ye ait olsun, sadece minecraft oynayip, gunun 10 saati internette gezinen 10 yasindaki izleyici bu videoya girdiginde gorecegi reklam sizin tbm'nizin %10'u etmez..

Turkiye'de Ingilizce'den fazla kazandiran icerik var tabii ki fakat bunu neye gore siniflandiracaksiniz? Yani kategori bazinda karsilastirma yapiyorsaniz bu imkansiza yakin suan icin, sebebini de bu mesajda belirttim.

4. sorunuzun mantigini anlamadim pek ama siz gidip Hintce bilmediginiz halde Hint filmi izler misiniz? Eger kendinize iskence etmek istemiyorsaniz izlemezsiniz. Hintce biliyorsaniz izlersiniz degil mi? Ben Turkce biliyorum ama yurtdisinda yasiyorum. Lokasyonumdan dolayi gordugum reklamlar, ayni videonun Turkiye lokasyonda oynatilan reklamlarindan daha farkli, hatta %99.99 ihtimalle de daha fazla kazanc veren bir reklam olur.

Ayrica websitesi kazanclari ile youtube kazanclari arasinda fark olabilir. Ikisini karsilastirmayin bence..

Son düzenleme:
Hocam ben yorumum begenilsin diye yazmiyorum ki :) Neyse, sorunuza cevap vereyim ama buna begeni isterim :)))

Google Adwords'te reklam verirken kullandiginiz etiketlerin (adwords'te de cikilmasi istenen etiketler belirlenebiliyor) tbm degerleri vardir. Bu tbm degerleri google tarafindan o kelimenin aldigi hit, rekabet, kalite vb. durumlar goz onune alinarak belirlenir. Yani teknoloji kelimesini etiket kullanarak ciktigim reklami, dunyada turkce bilenlerin sayisina gore siralandirdigi icin ornek verirsek 100m kisi gorecek ve bu ayni zamanda rekabeti dusurecek ise; technology kelimesini dunyada ingilizce bilen sayisina endeksle 1milyar kisi gorebilir, rekabet artar vs.. Ayrica Google ulkelere gore tbm oraninda bazi kriterler de belirliyor olmali ki, bazi dillerde tbm oranlari Turkiye'den yuksek fakat isin kabaca ozeti bu..

Simdi gelelim "niye Ingilizce calisiyoruz?" a... Neden mi calisiyorsunuz? Cunku yazdigim bir onceki sey ile bu seyin karisimi yuzunden..

Siz Turkce Kurtlar Vadisi yuklediginizde, ben onu Amerika'dan izliyorsam size Turkiye'deki izleyicilerinizden cok daha fazla kazandiriyorum. Siz ingilizce calisiyorsunuz cunku hedef kitleniz yuksek tbm ler veren lokasyonlar.. Daha onceki mesajimi tekrar okursaniz buradaki farki anlayacaksiniz.. Yani sizin yuklediginiz orjinal dilindeki Game of Thrones'u sadece Turkiye'den izlerlerse, kazanclar dipte olacaktir.. Siz videonuza tbm si yuksek 100 tabe etkiet yazin, icerik en yuksek tbm ye ait olsun, sadece minecraft oynayip, gunun 10 saati internette gezinen 10 yasindaki izleyici bu videoya girdiginde gorecegi reklam sizin tbm'nizin %10'u etmez..

Turkiye'de Ingilizce'den fazla kazandiran icerik var tabii ki fakat bunu neye gore siniflandiracaksiniz? Yani kategori bazinda karsilastirma yapiyorsaniz bu imkansiza yakin suan icin, sebebini de bu mesajda belirttim.

4. sorunuzun mantigini anlamadim pek ama siz gidip Hintce bilmediginiz halde Hint filmi izler misiniz diye sorayim.. Cevabi kendiniz vermis olun :)

Ayrica websitesi kazanclari ile youtube kazanclari arasinda fark olabilir. Ikisini karsilastirmayin bence..

Beğeniye beğeni , takibe takip :D

4. sorunuzun mantigini anlamadim pek ama siz gidip Hintce bilmediginiz halde Hint filmi izler misiniz? Eger kendinize iskence etmek istemiyorsaniz izlemezsiniz. Hintce biliyorsaniz izlersiniz degil mi? Ben Turkce biliyorum ama yurtdisinda yasiyorum. Lokasyonumdan dolayi gordugum reklamlar, ayni videonun Turkiye lokasyonda oynatilan reklamlarindan daha farkli, hatta %99.99 ihtimalle de daha fazla kazanc veren bir reklam olur.

Herkezin bir fikri düşüncesi vardır. Yazdıklarınızı Anlıyor , Saygı duyuyor ve Katılmıyorum.

Sevgili kardeşim Kendi Düşüncelerimi yazıyorum kimse üzerine birşey alınmasın

Youtube ve Web site aynı reklam veren mantğıyla bakmanız için çift taraflı verdim sevgili hocam. Buradaki anlatmak istediğim olay dilin bu konudaki önemi !

adwords niche kelimelerinin önemini söylüyorsunuz ben google adsensenin mantığına göre niche kelimesi çalışmadan trden 15 kuruş alırken usada minimum 50 kuruş aldığımı belirtiyorum niche kelimesi çalışması yapılmadan dilin farkı bu

Türkçe içeriğe herkez sizin gibi usadan almanyadan fransadan gelmiyor sevgili hocam yurt dışında ne kadar türk var onlar gelsinde tıklasın diyemi bekleyeceğiz :D

Çinceyi tutup adam ingiltereden izlemiyor usadan izlemiyor çıksada izlesek diye beklersek işimiz yaş

kısa ve öz benim tek bildiğim en yüksek kazançlı dil ingilizcedir kazancını kat kat artırmak tbm yükseltmek istiyorsanda nicche kelime çalışması yapılması büyük avantajdır onun harici sade izlenimlerde ingilizce en yüksek rakamıda vermektedir

ingilzce derken lokasyon olarak türkiyeyi baz almıyorum %80 den fazla ingiltere usa fransa vs. vs. lokasyonlarını baz alıyorum bu durumda içerik dili çok önemlidir benim için. bu dil ingilizce olmasa bu çok kazandıran ülkelerden bu kadar kazanmak imkanı yok bu çok kazandıran ülkeler tutupta başka dilde ki videolarıda izleyeceklerini sanmıyorum bilen izler %85 lik bölümüde izlemez onlar için tutupta dua etmek yerine

İngilizceden yola çıkar sağlam bir içerik bulur niche çalışmasıda yapar kazancını katlatırım

Demem odurki bana göre İngilizce Dilden Fazla Kazandıran Dil Yoktur bunu etkileyen unsur da Lokasyondur DİL VE LOKASYONU bir birinden ayırma imkanı yoktur bir birine bağımlıdır Sevgili kardeşim.

[MENTION=10046]iwocan[/MENTION] Karşılıklı Tecrübelerimizle Muhabbetin İçin Teşekkür Ederim kardeşim

Son düzenleme:
Abarti falan yok ingilizce 20 25 dolar rahat veriyor ama kanada ve abd ise
Bi arkadas cinceden sikayetci az diye ama normal yani cinde youtube kapali dogal olarak reklam verende azdir ama iyi bir ingilizce dizi dedigim gibi rahat 20 dolar beeiyor

Herkezin bir fikri düşüncesi vardır. Yazdıklarınızı Anlıyor , Saygı duyuyor ve Katılmıyorum.

Sevgili kardeşim Kendi Düşüncelerimi yazıyorum kimse üzerine birşey alınmasın

Youtube ve Web site aynı reklam veren mantğıyla bakmanız için çift taraflı verdim sevgili hocam. Buradaki anlatmak istediğim olay dilin bu konudaki önemi !

adwords niche kelimelerinin önemini söylüyorsunuz ben google adsensenin mantığına göre niche kelimesi çalışmadan trden 15 kuruş alırken usada minimum 50 kuruş aldığımı belirtiyorum niche kelimesi çalışması yapılmadan dilin farkı bu

Türkçe içeriğe herkez sizin gibi usadan almanyadan fransadan gelmiyor sevgili hocam yurt dışında ne kadar türk var onlar gelsinde tıklasın diyemi bekleyeceğiz :D

Çinceyi tutup adam ingiltereden izlemiyor usadan izlemiyor çıksada izlesek diye beklersek işimiz yaş

kısa ve öz benim tek bildiğim en yüksek kazançlı dil ingilizcedir kazancını kat kat artırmak tbm yükseltmek istiyorsanda nicche kelime çalışması yapılması büyük avantajdır onun harici sade izlenimlerde ingilizce en yüksek rakamıda vermektedir

ingilzce derken lokasyon olarak türkiyeyi baz almıyorum %80 den fazla ingiltere usa fransa vs. vs. lokasyonlarını baz alıyorum bu durumda içerik dili çok önemlidir benim için. bu dil ingilizce olmasa bu çok kazandıran ülkelerden bu kadar kazanmak imkanı yok bu çok kazandıran ülkeler tutupta başka dilde ki videolarıda izleyeceklerini sanmıyorum bilen izler %85 lik bölümüde izlemez onlar için tutupta dua etmek yerine

İngilizceden yola çıkar sağlam bir içerik bulur niche çalışmasıda yapar kazancını katlatırım

Demem odurki bana göre İngilizce Dilden Fazla Kazandıran Dil Yoktur bunu etkileyen unsur da Lokasyondur DİL VE LOKASYONU bir birinden ayırma imkanı yoktur bir birine bağımlıdır Sevgili kardeşim.

[MENTION=10046]iwocan[/MENTION] Karşılıklı Tecrübelerimizle Muhabbetin İçin Teşekkür Ederim kardeşim

Hocam soyledikleriniz varsayimlardan olusuyor, ben size isin teknik olarak detayini verdim. Kendi tecrubelerimi degil :)

Ben tesekkur ederim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri