1 Soru 1 Cevap...

• Kullanıcı Serk@nYT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Serk@nYT

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.ytpara.com
Arkadaslar musait oldugum zamanlar bu tur konular ile sorularinizi yanitlamaya calisacagim bundan sonra.

Buda ilk konumuz olsun.Youtube konusu olur yada farkli konu istediginiz konu hakkinda soru sorabilirsiniz.Bilgim dahilinde elimden geldigince yardimci olmaya calisacagim..Saygilarimla.

Cevap: Soru-Cevap 1

hocam son günlerde dolar ışığı yanık ve çok yüksek izlenim almış videolara ünlemler yağmaya başladı bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ne gibi önlemler alınmalı ne yapmalıyız

evrenin toz ve gaz bulutundan oluştuğu doğru mu üstad:D

2 kanalın da kategorisi aynı tek kanal günlük 50 k izlenim getiriyor diğeri de 10 k falan.

Lakin tbm 02 $ bu tarz kanallarımızda doğal yollardan o kategoriye ait etiket kullanarak tbm arttırma şansımız var mıdır ?

Edit: Ayrıca adsense yeni ve 2 kanal dışında başka bağlı kanal yok.

hocam tbm çok düşük dicem küfür etmiş gibi olcam biliyrm bıktınz bu sornlardan ama özgn çalşmama rağmn etiket gzel girmme rağmen malesef

hocam son günlerde dolar ışığı yanık ve çok yüksek izlenim almış videolara ünlemler yağmaya başladı bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ne gibi önlemler alınmalı ne yapmalıyız
Ustad unlem gelen videolari yeniden para kaznamaya acmak biraz zor.Bunu basarabilsekde kanali riske atiyoruz youtube kafa tutarak.Benim cok izlenim alan videolarima unlem isaretleri geldiginde ve o video halen iyi izlenim aliyor ise.Siler yeniden ayni baslik ve duzende yeniden o kanala yuklerim.Sizinde yapmaniz gereken bu bence.Farkli fikirleri olan varsa yazabilirler.

ünlemlerden dolayı para kazanmaların kapatıldığı ne kadar doğru? yani ünlemlileri silmesek risk mi alıyoruz?

Ustad unlem gelen videolari yeniden para kaznamaya acmak biraz zor.Bunu basarabilsekde kanali riske atiyoruz youtube kafa tutarak.Benim cok izlenim alan videolarima unlem isaretleri geldiginde ve o video halen iyi izlenim aliyor ise.Siler yeniden ayni baslik ve duzende yeniden o kanala yuklerim.Sizinde yapmaniz gereken bu bence.Farkli fikirleri olan varsa yazabilirler.

peki hocam bu ünlemler her gün 2 3 videoya gelince kanalı riske sokmuş oluyormu yoksa videoyu direk silmemiz bizi riskten kurtarırmı

1.oalrak Para kazanılan videların bazılarında reklam çıkmıyor son günlerde.
2.Olarak izlenme mesela 1000ken google adsenseye 300 yansıyor bunların nedenleri nedir abi acaba varmı bi çözümü düzeltmenin ?

Ben Ünlem çıkan videoları para kazanmasını kapatıp bırakıyorum para getirmese bile abone getirsin hesabı

hocam tbm çok düşük dicem küfür etmiş gibi olcam biliyrm bıktınz bu sornlardan ama özgn çalşmama rağmn etiket gzel girmme rağmen malesef
Bakin Tbm'nin yuksek olmasinin bir cok sebebi var.Bunlarin icinde,calistiginiz kategori,kullandiginiz aciklama ve etiketler,hitap ettiginiz ulke gibi bir cok faktor etken bu tbm'de.

Birde youtube'da soyle birsey vardir.Yuklemis oldugunuz bir video izlenim acisindan,aldigi yorum ve like acisindan guzel bir cizgide yukselisi varsa,youtube sizin o videonuzda cikan reklam kalitesini artirmakda ve bu sebeblede tbmlerinizin yuksek olmasini saglayabilmekdedir.Tbm'ler tamamen icerik ile ilgili olsada reklam kalitesi ve iceriginizin kalitesi ilede alakalidir.

Ne kadar gereksiz icerige gereksiz etiketlerle tbm yukseltmeye calissanizda cogu zaman basarili olamazsiniz.Cunki icerikden ve youtube'un size verdigi,kanaliniza verdigi degerden yola cikarak bu tur yuksek tbmleri gorebilirsiniz.

Niche etiket eklemek faydalimidir tbm yukseltmek icin yerinde evet faydalidir.Ama dogru yerde kullanmalisiniz.Ve izlenim alan kategori turlerinde niche calismalisiniz.Ayda az aranan bir kelimeden video yuklemek,bu videolardan gelir beklemek yuksek tbm beklemek olacak bir is degildir yani.

Bende site hakkında soru sorayım. Sitede bir çok kişi yardım aldığı gibi bir çok kişinin de canı yandı. Tabi herkes bundan ders çıkarıp kanallarını paylaşmayı videolarını paylaşmayı kesti sitede ama işte oluyor mu oluyor yine birilerinin canı yanıyor veya belli sebeplerden dolayı sanırsam site de değişikliğe gideceksiniz. Öncelikle böyle bir değişiklik olacak mı olacaksa ne gibi değişiklikler yapılacak, yapılmadan önce kullanıcılar bilgilendirilecek mi ? Bir fikir alış verişi olacak mı yönetim ile üyeler arasında yoksa kendi aranızda belirlediğiniz bir değişikliği mi uygulayacaksınız ?

Usta merhaba , içerik dilinin önemli olmadığı ( sessiz sinema gösterisi gibi )aynı videoları farklı ülkelerden insanlara izletebilmem açısından ; aşağıdaki gibi ( atıyorum içerik adımız orjinalinde '' Ali' nin Maceraları '' olsun )

- Ali' nin Maceraları
- Ali' nin Gösterisi
- Ali' nin Showu
- Ali' s adventures
- Ali' s best shows
- Les aventures de Ali
...
...

Gibi 5 6 farklı dilde açıklama girmemin bir yararı ve yahut zararı olabilir mi ?

benimde bir sorum olucak ben yaklasık 50 kanal ile 1 adsen sede calısıyorum 50 kanalımın 45 tanesinde alt kanal yok ve gmail alma olayı sıkıntılı alınan gmaıller kapanmaya basladı 5 10 gmail arası alım yapıldıgında 1 ip den kanallar kapanmaya basladı butun kanallarıma 5 er 10 nar adet alt kanal acmak mantıklı olabilirmi bunu onerırmısınız bır dıger yandan 50 kanalı 1 adsen se yerıne 2 ci adsense basvurusunu onerırmısınız
teşekürler

ünlemlerden dolayı para kazanmaların kapatıldığı ne kadar doğru? yani ünlemlileri silmesek risk mi alıyoruz?

peki hocam bu ünlemler her gün 2 3 videoya gelince kanalı riske sokmuş oluyormu yoksa videoyu direk silmemiz bizi riskten kurtarırmı

1.oalrak Para kazanılan videların bazılarında reklam çıkmıyor son günlerde.
2.Olarak izlenme mesela 1000ken google adsenseye 300 yansıyor bunların nedenleri nedir abi acaba varmı bi çözümü düzeltmenin ?

Ben Ünlem çıkan videoları para kazanmasını kapatıp bırakıyorum para getirmese bile abone getirsin hesabı

Benim icin kanali riske sokan en buyuk etken Unlem isaretidir.Kanalimda gormekden korktugum tek sey unlemdir inanin.Tabiki telif yemek,topluluk almak kotu ama bana gore unlem en kotusu.Helede kanalinizdan para kazaniyorsaniz,adsenseniz bagli ise unlem isaretinden korkmalisiniz.Para kazanmasina,toplu kapatilmalara kadar herseye etkisi vardir.

Zaten google bu isi SIKI tutmay basladi.Aldigin unlemle sana " bu video senin degil anladik" demek istiyor.Ve sen o kanaldan para kazaniyorsun ve bunu biliyor.Sen devam edersen bu unlemli iceriklere sonu nereye gidecegi belli.Bu yuzden dikkat edin bu isaretlere ve kanalinizi yakin takibe alin her zaman.
[MENTION=5960]kehanet55[/MENTION]

Yeni bir aya girdik ve ay basi,dengesizlikler oluyor bendede duzensizlikler var 3 gundur.Reklamlar cikmiyor,izlenimler kafasian gore dusuk oluyor normale gore yani bende 3-5 gundur izlenim konusunda ve reklam cesitleri konusunda sorun yasiyorum buda duzelir bence bu ayin ilk haftasindan sonra .

Benim icin kanali riske sokan en buyuk etken Unlem isaretidir.Kanalimda gormekden korktugum tek sey unlemdir inanin.Tabiki telif yemek,topluluk almak kotu ama bana gore unlem en kotusu.Helede kanalinizdan para kazaniyorsaniz,adsenseniz bagli ise unlem isaretinden korkmalisiniz.Para kazanmasina,toplu kapatilmalara kadar herseye etkisi vardir.

Zaten google bu isi SIKI tutmay basladi.Aldigin unlemle sana " bu video senin degil anladik" demek istiyor.Ve sen o kanaldan para kazaniyorsun ve bunu biliyor.Sen devam edersen bu unlemli iceriklere sonu nereye gidecegi belli.Bu yuzden dikkat edin bu isaretlere ve kanalinizi yakin takibe alin her zaman.
[MENTION=5960]kehanet55[/MENTION]

Yeni bir aya girdik ve ay basi,dengesizlikler oluyor bendede duzensizlikler var 3 gundur.Reklamlar cikmiyor,izlenimler kafasian gore dusuk oluyor normale gore yani bende 3-5 gundur izlenim konusunda ve reklam cesitleri konusunda sorun yasiyorum buda duzelir bence bu ayin ilk haftasindan sonra .

tamam üstad konu anlaşıldı. hemen siliyorum

Usta merhaba , içerik dilinin önemli olmadığı ( sessiz sinema gösterisi gibi )aynı videoları farklı ülkelerden insanlara izletebilmem açısından ; aşağıdaki gibi ( atıyorum içerik adımız orjinalinde '' Ali' nin Maceraları '' olsun )

- Ali' nin Maceraları
- Ali' nin Gösterisi
- Ali' nin Showu
- Ali' s adventures
- Ali' s best shows
- Les aventures de Ali
...
...

Gibi 5 6 farklı dilde açıklama girmemin bir yararı ve yahut zararı olabilir mi ?

Hayir hic bir zarari olmaz.Ama faydasida olmaz.Cunki ornek vermek gerekirse, komedi yani gorsel acidan dikkat ceken videolar disinda,sen bir anlam ifade eden videoyu farkli dillerde atsan dahi,karsi taraf anlamayacgi icin bir faydasi olacagin isanmiyorum.

Ha altyazisini vs ayarlar hitap ettigin ulkeye gore basligini altyazini vs yaparsan belki is gorur.Bunun disinda sanmiyorum iyi bir etkisi olacagini.

benimde bir sorum olucak ben yaklasık 50 kanal ile 1 adsen sede calısıyorum 50 kanalımın 45 tanesinde alt kanal yok ve gmail alma olayı sıkıntılı alınan gmaıller kapanmaya basladı 5 10 gmail arası alım yapıldıgında 1 ip den kanallar kapanmaya basladı butun kanallarıma 5 er 10 nar adet alt kanal acmak mantıklı olabilirmi bunu onerırmısınız bır dıger yandan 50 kanalı 1 adsen se yerıne 2 ci adsense basvurusunu onerırmısınız
teşekürler
Ustad 50 kanal bir adsense icin az diyecegim ama gecmis aylardaki gibi degil artik youtube.Kanal kapatilmalari ,para kaznamalarin gitmesi vs surekli kanal kontrolu gerektiriyor.Kendine guveniyorsan istedigin kadar ekle 1 adsenseye ama bolmek daha mantiklidir.

Alt kanal isine gelince.Agrimayan basini agritma,alt kanalla calisma bence.Benim alt kanalim yok.Surekli mail satin aliyor,1 maille 1 kanal yapip geciyorum.Tamam faydasi kolayligi cok olabilir,1 mailde 3-5 kanali birden kontrol edebilirsin ama ben yapmiyorum yapmadimda bakalim nereye kadar boyle gidecek..Ayrica forumda alt kanallarla basi belaya giren onlarca kullanici var ve yuzlerce konu var acilmis sekilde.Bazen iyikide alt kanala filan girmemisim yoksa bizde bu kadar isin icinde bide bunla ugrasirdik demiyor degilim yani.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri