% 100 Özgün 'İngilizce Konu Anlatımı' kanalım kapandı

• Kullanıcı yataylimit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Sorunları & Çözümleri

yataylimit

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Beni tanıyanlar vardır belki, İngilizce Konu Anlatımı isimli 60.000 aboneli bir kanalım vardı. Videolarım %100 özgün, kendi hazırladığım İngilizce ders anlatımlarından oluşuyordu ve Türkiye çapındaki en iyi İngilizce konu anlatımı kanallarından biriydi. 10 gün önce kapatıldı :confused:

Kanalın Dailymotion'daki çalışan hali şu: İngilizce Konu Anlatımı - Dailymotion

Bana gelen maile göre 'spam' yapmışım. Nedir, nasıl yapılır bilmiyorum ama forumda yazılıp çizilenlere göre neleri yanlış yapmış olabileceğimi anladım ve bunlardan kaynaklanabilir mi diye sizlere de sormak istedim.

1- Video açıklamalarına video scriptini girdiğim için açıklamalar aşırı uzundu. Anahtar sözcükler de uzundu ve açıklamalarda sık sık geçiyordu.
2- Açıklamalarda ve kartlarda kendi, onaylanmış siteme linkler vardı.
3- Videolarda kendi kitabımın tanıtımını yapıp satış sitemin linkini kartlara koyuyordum.
4- Her videoda, o derste anlatılan konunun geçtiği film alıntıları vardı. Film alıntılarının saniye süreleri ve niteliği 'Fair Use' (Adil Kullanım) yönergelerine uygundu. (Gelen mailde 'spam' yazdığı için bundan olabileceğini sanmıyorum).

Kanalım daha önce partnerdeydi ama ne gereği var deyip çıkmıştım :( Faydası olur muydu bilemiyorum tabi... Appeal başvurusundan da bugün red cevabı geldi. Sizce sebep bunlardan biriyse, bu kanalı bir şekilde açtırma yolu var mıdır?

Teşekkürler.

tekrar yolla red cevabı genellikle sistem tarafından otomatik yollanıyor

1- ihitmali yüksek bir durum ama bence bu olay netlik kazanmış değil açıklama kısmına farklı dillerde yüzlerce etiket koyan milyon aboneli kanallar var
2-sorun çıkacağını sanmıyorum
3-En ufak sorun çıkacağını sanmıyorum
4-adil kullanım olayını biraz daha araştır hocam bu mevzu ip üstünde yürümek gibi ne olacağı asla belli olmuyor. Bundan dolayı olması muhtemel
Kendi görüşümce yapman gereken şu sürekli olarak kanalının herhangi bir ihlal yapmadığını titiz çalıştığını yinede açıklamalı olarak ihlallerini söylemeleri halinde düzenleme sağlayacağını belirten çok uzun olmayan kararlı cümlelerle hergün en az 1 mail atarak itiraz et hocam ortada 60k lık bir kanalım olsa asla ama asla pes etmem sende etme gerekirse kalk git google istanbula ingilizcen zaten var ingiltere merkezini ara hem yabancı hemde türk support sayfasına sürekli mail at. Emin ol açarlar
Partner işi için bişey diyemicem partnerdeyken bu kadar büyük özgün kanalım olmadı.
Geçmiş olsun

tekrar yolla red cevabı genellikle sistem tarafından otomatik yollanıyor

İlk iki sefer yolladığımda, "yok abi ben yanlış bir şey yapmadım ki" havasında yazmıştım. Sonra ark niyetli olmadan da olsa 'spam' yapmış olduğumu anlayınca bu sefer İngilizce olarak "hatamı anladım, daha dikkatli olup kanalı temiz tutacağım" gibisinden yazdım. Buna sonuç bekliyorum.

çok başarılı bir kanaldı gerçekten.üzüldüm açıkçası.umarım en kısa zamanda tekrar açarlar

hocam yeni kapandı ise hemen hergün 4-5 defa itiraz edin zaman geçtikçe açtırma şansınız düşüyor.

Hocam üzüldüm takip ettiğim çok iyi bir kanaldı. Sert dille tekrar tekrar mail atmanızı öneriyorum. Yazdıklarınızdan dolayı kapatıldığını düşünmüyorum ben. Son zamanlarda çok özgün kanal kapatılmıştı bazıları itiraz sonucu tekrar açıldı.

Hocam kanal çok güzel takip ettiğim bir kanaldı. Hiç merak etmeyin sürekli itiraz edin açılacaktır.

Arkadaşlar, kıymetli önerileriniz için çok teşekkür ederim. Yazdıklarınız doğrultusunda tekrar tekrar itiraz edeceğim (sert bir dille değil ama :) Geri açtırabilirsem süper bir şey olur.

Ha bu arada, sanırım çok önemli bir yanlışımı daha fark ettim: eski videolarım üzerinde görsel ve işitsel yenilikler yaparak REMASTERED versiyonlar adı altında kanala tekrar yüklemiştim. Eski versiyonları ise hitleri yüksek diye silmemiştim. Dolayısıyla kanalda %80 oranında birbirinin kopyası olan ve video isimleri çok benzeyen 53 adet video çifti oluştu. Sanırım sebeplerden biri de bu olabilir... :confused:

Arkadaşlar, kıymetli önerileriniz için çok teşekkür ederim. Yazdıklarınız doğrultusunda tekrar tekrar itiraz edeceğim (sert bir dille değil ama :) Geri açtırabilirsem süper bir şey olur.

Ha bu arada, sanırım çok önemli bir yanlışımı daha fark ettim: eski videolarım üzerinde görsel ve işitsel yenilikler yaparak REMASTERED versiyonlar adı altında kanala tekrar yüklemiştim. Eski versiyonları ise hitleri yüksek diye silmemiştim. Dolayısıyla kanalda %80 oranında birbirinin kopyası olan ve video isimleri çok benzeyen 53 adet video çifti oluştu. Sanırım sebeplerden biri de bu olabilir... :confused:

Olmaz hocam. Sen devamlı yaz. Videolar bana aittir. Kanıtlarıyla gönder.
Devamlı yaz.

Hocam bence link çıkmandan kaynaklanıyor. Yanlış hatırlamıyorsam kurallardan birinde videonun açıklama kısmında reklam verici veya başka sitelere yönlendirici açıklamalar yapmak yasaktı diye hatırlıyorum.

Hocam bence link çıkmandan kaynaklanıyor. Yanlış hatırlamıyorsam kurallardan birinde videonun açıklama kısmında reklam verici veya başka sitelere yönlendirici açıklamalar yapmak yasaktı diye hatırlıyorum.

YouTube yaptırmak istemediği bir şeye izin vermez onunla alakası olacağını sanmıyorum.

YouTube'un support ve copyright mailine "sert dille" yazın. Sebebi, adamlar ancak öyle "bu haklı" algısı yaşıyor.

Kendinizde hata aramayin hocam bence :) hata youtube dur ve magdur sizsiniz. Bu yuzden mailde istediginizi yazin magdur oldugunuzu belli etmelisiniz.

Teşekkürler arkadaşlar. Bir şey daha danışmak istiyorum sizlere :)

Eski videoları fon müziğine kadar değiştirip, eklemeler-çıkartmalar yaparak render etsem, farklı isim, etiket ve açıklamalarla, farklı bir GSM numarasıyla, uzak masaüstünden bağlandığım sunucu üzerinden yeni bir kanal kurup yüklesem, bu kanalı mevcut Adsense kimliğime bağlamam riskli olur mu? Onu da aynı Adsense kimliğine bağlı olduğu için kapatırlar mı acaba?

Bir de eğer reklam geliri bir tarafa, sırf videolar izlensin kitabım tanınsın deyip, bu yeni kanalı hiçbir Adsense hesabına bağlamasam yine de kapatılır mı?

Teşekkürler.

Dostum üzücü bir durum olmuş, bu kadar uğraşıp bu problemleri yaşamak insanı hayattan soğutuyor iyi bilirim. Videolarının yedekleri var sanırım. En kötü ihtimal yedekleri tekrar yüklersin ve sosyal medya hesaplarından hesabının kapandığı yeni kanalının adresini verirsin ama arkadaşların dediği gibi bol bol itiraz etmende fayda var şuan için.

Dostum üzücü bir durum olmuş, bu kadar uğraşıp bu problemleri yaşamak insanı hayattan soğutuyor iyi bilirim. Videolarının yedekleri var sanırım. En kötü ihtimal yedekleri tekrar yüklersin ve sosyal medya hesaplarından hesabının kapandığı yeni kanalının adresini verirsin ama arkadaşların dediği gibi bol bol itiraz etmende fayda var şuan için.

Teşekkürler. Yedekleri geri yükleyince YouTube bunları otomatik olarak algılamaz mı acaba, bunlar falanca kanalın videolarıydı diye?

Sizin adınıza üzüldüm ama Sen resmen Spam yapmışsın. Bu kanalı geri açmazlar.

Kanal açıldı :)

Yaptıklarım:

- İngilizce yazdım.
- Sert dille yazmadım.
- Hatamı anladım, düzelteceğime söz veriyorum temalı bir mesaj yazdım.
- Sonrasında spama girebileceğini düşündüğüm her şeyi temizleyip düzelttim.

Teşekkürler.

demekki neymiş itirazdan vazgeçmeyecekmişiz
düzenli ve sürekli itiraz özgün kanalın açılması için en önemli etkendir..
sevindim adına

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri