18 Mart Çanakkale Zaferimizin 99.Yıldönümü kutlu olsun

chatmece

Kayıtlı Üye
Söylenecek çok söz var aslında...Geçmişini Bilmeyenin, Geleceği de olmaz...
diye bir söz vardır. Geçmişimize sahip çıkalım lütfen. Her Türk evladı ömründe 1kez de olsa ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİNİ mutlaka ama mutlaka gidip görmeli. Allah bana görmeyi nasip etti, umarım sizlerede nasip eder arkadaşlar.

Uyan Türk Evladı Uyan, 30 Kupona Alınmadı Bu Vatan!

Şehitlerimizin ruhu şad olsun,mekanları cennet olsun.

1240404_10152319930221974_1670095849_n.jpg

canakkaleyemeklistesi.jpg

kişisel ricam: Konuşmalar günün anlam ve önemine göre yapılsın başka taraflara çekilmesin lütfen

.

Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.”

M. Kemal ATATÜRK .

Şehitlerimizin Ruhu Şaad oldun..Saygıyla Anıyoruz.

Çanakkale ruhunun tekrar dirilmesi dileğiyle tüm şehitlerimize rahmet diliyorum

şuanki yaşamımızı rahatımızı onlara borçluyuz

tüm şehitlerimizin ruhları şaad olsun

Tüm şehitlerimizin ruhları şaad olsun inşAllah.. Allah vatanımıza daha çok kötü günler göstermesin, daha çok şehit vermeyelim, şu pkk denilen kahpe evlatları yok olup gitsin inşAllah..

Şehitlerimizin Ruhu Şaad olsun Ezan Dinmez Bayrak İnmez

Ben Çanakkale'yim;
Koca bir devrin battığı yer,
Anaların uğruna ağıtlar yaktığı,
Onbeşlileri bağrında yatıran dev.
Ben ki Seddülbahir'i, Arıburnu, Conk bayırı, Anafartalarıyla
Koca cihana tarihi gösteren yerim.

Ben Seyyid Onbaşıyım;
Söz konusu vatansa
Ölümün bile bizden korktuğunun,
İmanın ateşinin bu cihanı yakışının şahidiyim.

Ben Nusret Mayın Gemisi'yim;
işe yaramaz diye düşünülen bir anda
kefereye haddini bildirenim.

Ben Mustafa Kemal'im;
Bitti denilen bir milletin
Şahlanışının destanıyım.

Ve ben ANADOLU'yum;
Malazgirt'ten bu yana
Yavrusunu bağrında büyüten bir ana misali;
Mağrur, gururlu ve sevinçli.

Ve ben TÜRK MİLLETİ'yim;
Kosova, Viyana, Preveze'siyle,
Çanakkale, Sakarya, Kocatepesiyle
Fatih'i, Kanuni'si, Yavuz'u, Barboros'uyla
Şanlı bir tarihin yazarıyım.

tüm şehitlerimizin ruhları şaad olsun.

Bir Çanakkale'li olarak, yaşamakta olduğum her günü, ecdadıma 99 yıl önce bu günlere borçluyum, bundan gurur duyuyorum.
Bu havayı solumak, burada yaşamak ayrı bir his, ayrı bir gurur veriyor insana
Ne Mutlu Türk'üm diyene!
18 Mart Çanakkale Deniz zaferinin yıldönümü kutlu olsun.

DUR YOLCU

Dur yolcu, bilmeden gelip bastığın,
Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın,
Bir vatan kalbinin attığı yerdir!.

Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda,
Gördüğün bu tümsek Anadolu'nda
İstiklal uğrunda, namus yolunda,
Can veren Mehmed'in yattığı yerdir!

Bu tümsek, koparken büyük zelzele,
Son vatan parçası geçerken ele,
Mehmed'in düşmanı boğduğu sele,
Mübarek kanını kattığı yerdir!...

Düşün ki haşrolan kan, kemik, etin
Yaptığı bu tümsek, amansız, çetin,
Bir harbin sonunda bütün milletin,
Hürriyet zevkini tattığı yerdir!...

NECMETTİN HALİL ONAN

Tüm şehitlerimizden Allah razı olsun. Onlar sayesinde şuanda bu topraklar üzerindeyiz. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun.

Ağlanası bir gün fakat ağlamak için bir çok sebep var.... Zaferi kazanıp bize ülkemizi hediye eden Ecdadımızın iman dolu yüreğine bakıp gururdan mı ağlanmalı ?? Yoksa şimdi ki gençlerimizin 1915 'de bizi öldürüp ülkemizi gasp etmeye çalışan batılı **** torunlarına olan hayranlıklarına, onların haraketlerini taklit edşlerine bakıp ecdadımızın boşa mı can verdiğinizi düşünüp o binlerce milyonlarca tertemiz ruha mı ağlanmalı....

Allah o tertermiz ruhlarını inşallah Cennet ile ödüllendirmiştir.. Hepsinin ruhu şad olsun hepsinin mekanı cennetin en güzel yerlerinde olsun inşallah...

ÇANAKKALE 57. ALAY - UNUTULMAZ DESTANIMIZ - FULL - YouTube
DESTAN SİLAHLA TOPLA KURŞUNLA SUNGUYLE SANİYE SANİYE YAŞANARAK YARI AÇ YARI TOK YAZILMIŞTIR... MUSTAFA KEMAL ATATURK VE SİLAH ARKADAŞLARI, EMEĞİ GEÇEN TUM ANALAR BACILAR ÇOCUKLAR VB... NUR İÇİNDE YATSINLAR...
evet bu konuyu anlatan orada gorevli memurdur. bu alanda kendını hizmete tabi gören biri, sadece 3 dk aç sesi dinle , konunun içinde bulacaksın kendını.. mıknatıS gibi çekiyor...
NOT: BU KISIMADA GİRİN VE ÇANAKKALEDE ŞEHİT DÜŞEN ASKERLERİMİZİ, İL İLÇE TAKIM BÖLUK YADA NEREDE ŞEHİT DÜŞTÜKLERİNİ GÖREBİLİRSİNİZ... BELKİDE OKUDUĞUNUZ İSİM DEDENİZ, DEDENİZİN BABASI VEYA DEDENİZİN DEDESİDİR KİM BİLİR....
ŞEHİTLER LİSTESİ -- (ŞEHİTLERİN TEK TEK DEVLET ARŞİVİNDEKİ ASKERİ KAYITLARDAKİ BİLGİLERİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM )

BUGUNUNU UNUTAN YARININI KAZANAMAZ...

Oduncu Seyit ama biz onu daha çok Seyit Onbaşı olarak biliyoruz. Çanakkale savaşlarında bataryası düşman top isabeti yüzünden çalışmayınca 275 kg mermiyi sırtında namluya sürüp ateşlemesi neticesinde İngilizlerin Ocean zırhlısını dümeninden vurması; bunun sonucu olarak Nusret’in döşedigi mayınlara çarparak zırhlının batmasına sebeb olmuş sessiz savaş kahramanı Çanakkale ve kurtuluş savaşlarına katılmış 10 yıllık savaşlar sonrasında memleketi Balıkesir Havran’da sakin bir hayat sürüp odunculuk yapmıştır. Askerlik hayatı ve karakteri, “İngiliz askerini görünce tabana kuvvet kaçacaklardır” gibi ukalaca demeçler vermiş İngiliz generaline bir ders niteliğindedir.

"Savaş biter 1918 yılında köyüne döner. çok fakirlik çeker ormandan odun kesip bu odunları satarak hayatını sürdürmeye çalışır. Mustafa Kemal Edremit’ten geçerken onu görmek ister,yetkililer Seyit Onbaşı’ya hemen kaymakamın yedek takım elbisesini giydirip Ata’nın huzuruna çıkarır. Atatürk’ün seni iyi gördüm Seyit bakıyorum durumun iyi demesi üzerine Seyit Onbaşı aslında durumunun iyi olmadığını ve elbisenin kaymakamın olduğunu söyler. Bunun üzerine Atatürk gazilere maaş bağlanmasını ilk kez burda emreder. Fakat Seyit Onbaşı bu maaşı kabul etmez ben bunu maaş için değil vatan için yaptım der. Ama yinede İş Bankasında bir hesap açılır ve maaşı oraya yatırılır. Soyadı kanunuyla ÇABUK soyadını alan Seyit Onbaşı Mustafa Kemal’den bir sene sonra 1939 da vefat eder. Ve öldüğünde bakarlar ki İş Bankasındaki hesabına yatan maaşından tek kuruş çekmemiştir…"

Keşke sadece bu günlerde hatırlanmasa keşke şımdıkı şehitlerımız 40snlik haberde gösterilip unutulmasa.. Bu yazıyı okuduysan bi fatiha'da sen oku şehitlerimize.

Buzdolabı aracılığıyla gönderildi.

Şehitlerimizin ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun, olsun da onlara layık olmak için bu vatana faydalı olmalı ve yine vatana hayırlı evlatlar yetiştirmeliyiz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri