2.ci özgün videom yorumlarınızı bekliyorum

• Kullanıcı bLueworLd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi
Anca anca özgün oluyoruz hocam yaratıcı fikir yok simdilik maalesef :(

daha ilk fotoğrafın solundaki beyaz şerit çok acemice olmuş. bunlara dikkat edersen daha iyi olur.

İnş bir sonraki özgün videomda daha da iyi bir çalışma yapacağım hocam

Evet arkadaşlar özgün video çalışmalarım devam ediyor ilk videoma göre bunu ben daha çok beğendim ama yorum sizlerin

Türkler icin söylenmis sözler 1 - YouTube
hocam emek verilen en kötü video bile,baskasının emegini bi şekilde çalarak yapılmış en iyi videodan güzeldir.dolayısıyla ugrasmış yapmışın emegine saglık.ama para kazanma amaçlı yapıyorsan bu tip videolarla bir şey kazanamazsın.farklı kategoride ozgun bişeyler yapmaya çalış bence.

resimler sabit bir boyutta olsa daha iyi olabilirdi resimlerin üstüne koyulan logo da daha güzel olabilirdi ayrıca about kısmında yazdıgınız ingilizce google translate ingilizcesi yani yanlıs :) buraya kadar ki yorumu yıkıcı değilde yapıcı bir eleştiri olarak düşünün lütfen :)

öte yandan emeğinize saglık çok daha güzel olacaktır zamanla çalısmaya devam şimdiden basarılar:)

Zamanla daha iyi olacaktır , sen zaten buna başlayarak işin en zor kısmını atlatmışsın.

Video acemice hazırlanmış malesef, geliştirilmesi gerekir :(

İçeriğe gelince, Genel olarak Türklere sitem etmem gerekiyor; bilgisayar diyince aklımıza direk tolarak Charles Babbage, Alan Turing, George Boole vs geliyor (genel olarak amerikalı/ingiliz)

programlama diyoruz, akla ilk lady ada geliyor, ingiliz.

Genetik diyoruz aklımıza Mendeleev geliyor (rus)

fizik diyoruz, akla newton geliyor, arşimet geliyor.

liste bu şekilde uzar gider.

Dünya genelinden Türklere bakınca insanların ilk aklına gelen "savaş" oluyor nedense.

Bilim veya sanat alanında Türk deyince aklınıza gelen var mı, "tüm insanlığa katkı sağlamış olan"?

Toplasanız bir elin parmağını geçmez...
(buraya şimdi türk/müslüman bilim adamları listesini kopyala yapıştır yapmayınız, bir çoğunu çürütürüm.)

Hadi dünya çapında bilinen Türklere bakalım;

Cahit Arf, matematikçi. Hangi birimiz tam olarak "Arf Teoremi"nin ne işe yaradığını biliyor?
(şahsen bilmiyorum)

Her türlü elektronik aletlerde kullanılan "bulanık mantık" kavramını daha önce duyan var mı aranızda? Lütfi Askerzade tarafından geliştirilen bulanık mantık benim alanım olduğu için ben biliyorum :D

Ya da aranızda "sibernetik"in temellerini atan El-Cezeri'yi duyan var mı? Varsa da Sibernetik üzerine ne kadar bilgiliyiz? (robotik aldığım için mevzuyu biliyorum ben şahsen :D)

Not: Bu üstteki 3 maddeyi o bilim adamları listesini buraya kopyala yapıştır yapacak olan için yazdım, bakalım kimi ne kadar tanıyor diye :D

Neyse, sözün özü şu: Dünyada Türkler genel olarak sadece "savaş" ile anılıyorlar, Ancak billimle anılan Türkleri de malesef bizler doğru dürüst tanımıyoruz, tanıyor olsak bile ne yaptıklarına dair bir bilgimiz bile yok...

Peki ne yapmalıyız?
İlk olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün kendime ilke edindiğim şu sözünü söylemem gerekiyor:
"İlim tercüme ile olmaz tetkik ile olur."
Yani; bir bilimsel makaleyi ingilizceden Türkçe'ye çevirdiğimizde bu o buluşu vs bizim yaptığımızı göstermez. (Evet çevirilerin bilgi birikimi açısından faydası vardır, hatta yeni birşeyler üretmek için mecburen o alandaki araştırmaları incelememiz okumamız gerekir.)
Bu söz daha çok üniversitelerdeki sözde profesörlere (yani ingilizce kitap çevirisi yapıp profluk alanlara ki bu tiplerden çok var) bir göndermedir aslında.

Özetle; OKUmalıyız, ÖĞRENmeliyiz, GELİŞTİRmeliyiz...

hocam emek verilen en kötü video bile,baskasının emegini bi şekilde çalarak yapılmış en iyi videodan güzeldir.dolayısıyla ugrasmış yapmışın emegine saglık.ama para kazanma amaçlı yapıyorsan bu tip videolarla bir şey kazanamazsın.farklı kategoride ozgun bişeyler yapmaya çalış bence.

Yorumlarınız için teşekkürler hocam . Aklımda cok sey var da ses berbat bnm sesime güvenmiyorum :)

resimler sabit bir boyutta olsa daha iyi olabilirdi resimlerin üstüne koyulan logo da daha güzel olabilirdi ayrıca about kısmında yazdıgınız ingilizce google translate ingilizcesi yani yanlıs :) buraya kadar ki yorumu yıkıcı değilde yapıcı bir eleştiri olarak düşünün lütfen :)

öte yandan emeğinize saglık çok daha güzel olacaktır zamanla çalısmaya devam şimdiden basarılar:)

Yorumunuz için teşekkürler hocam elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalısıyorum İng olmadığından translate :D

Video acemice hazırlanmış malesef, geliştirilmesi gerekir :(

İçeriğe gelince, Genel olarak Türklere sitem etmem gerekiyor; bilgisayar diyince aklımıza direk tolarak Charles Babbage, Alan Turing, George Boole vs geliyor (genel olarak amerikalı/ingiliz)

programlama diyoruz, akla ilk lady ada geliyor, ingiliz.

Genetik diyoruz aklımıza Mendeleev geliyor (rus)

fizik diyoruz, akla newton geliyor, arşimet geliyor.

liste bu şekilde uzar gider.

Dünya genelinden Türklere bakınca insanların ilk aklına gelen "savaş" oluyor nedense.

Bilim veya sanat alanında Türk deyince aklınıza gelen var mı, "tüm insanlığa katkı sağlamış olan"?

Toplasanız bir elin parmağını geçmez...
(buraya şimdi türk/müslüman bilim adamları listesini kopyala yapıştır yapmayınız, bir çoğunu çürütürüm.)

Hadi dünya çapında bilinen Türklere bakalım;

Cahit Arf, matematikçi. Hangi birimiz tam olarak "Arf Teoremi"nin ne işe yaradığını biliyor?
(şahsen bilmiyorum)

Her türlü elektronik aletlerde kullanılan "bulanık mantık" kavramını daha önce duyan var mı aranızda? Lütfi Askerzade tarafından geliştirilen bulanık mantık benim alanım olduğu için ben biliyorum :D

Ya da aranızda "sibernetik"in temellerini atan El-Cezeri'yi duyan var mı? Varsa da Sibernetik üzerine ne kadar bilgiliyiz? (robotik aldığım için mevzuyu biliyorum ben şahsen :D)

Not: Bu üstteki 3 maddeyi o bilim adamları listesini buraya kopyala yapıştır yapacak olan için yazdım, bakalım kimi ne kadar tanıyor diye :D

Neyse, sözün özü şu: Dünyada Türkler genel olarak sadece "savaş" ile anılıyorlar, Ancak billimle anılan Türkleri de malesef bizler doğru dürüst tanımıyoruz, tanıyor olsak bile ne yaptıklarına dair bir bilgimiz bile yok...

Peki ne yapmalıyız?
İlk olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün kendime ilke edindiğim şu sözünü söylemem gerekiyor:
"İlim tercüme ile olmaz tetkik ile olur."
Yani; bir bilimsel makaleyi ingilizceden Türkçe'ye çevirdiğimizde bu o buluşu vs bizim yaptığımızı göstermez. (Evet çevirilerin bilgi birikimi açısından faydası vardır, hatta yeni birşeyler üretmek için mecburen o alandaki araştırmaları incelememiz okumamız gerekir.)
Bu söz daha çok üniversitelerdeki sözde profesörlere (yani ingilizce kitap çevirisi yapıp profluk alanlara ki bu tiplerden çok var) bir göndermedir aslında.

Özetle; OKUmalıyız, ÖĞRENmeliyiz, GELİŞTİRmeliyiz...

Hürriyet.comdaki türkler hakkında söylenmiş sözler galerisinden yaptım hocam sözler ordan yani onlar bunları yazmıs bnde bunları yaptım :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri