2014 Geldi Sayfa To düstü tiklanma azaldi diyenler baksin

jacksparrow45

Kayıtlı Üye
Selamlar.
2014'ün ilk saatlerinden beri genel olarak türkiye genelinde
video önü reklamlari sikintisi basladi.
bazi arkadaslarimiz anlasmalar bitti diyor ondan reklamlar cikmiyor diyor
üstünden 3 is günü gecti
hala bi degisim yok
bazen bazi videolarda video önü reklam cikiyor galiba bana kalirsa o reklamlarda
iceride parasi hala kalan yani örnek 10 milyon tiklamalik reklam alanlarin videolari
ben film calisiyorum ve tr adsenselerimin kazancimin %80ini video reklamlardan aliyorum daha dogrusu normal videoda olsa video önü reklamlarin kar payi digerlerine göre %75 almanca ingilizce italyanca film kanallarin üstüne daha koyarak ilerliyor. o ülkelerde bir SIKINTI yok
arastirma yaptim az,video önü reklamlar adword üzerinden saglanmiyormus
youtubeye video ekliyorsun ordan yönetiyorsun video reklamlari adword ise flash metin zengin medya türü reklamlari gösteriyor web sitelerinde gösterir gibi.
forumlari gezerken baska bi forumda su söz kafama takildi

''Zira youtube Türkiye video paylaşımından para kazanma yolları şu an için aktif görünmüyor. Sebebbi de yine bizim açgözlülerin yüzündendir.
Telif hakkı olan videoları bile düşünmeden kendi videosuymuş gibi ekleyenlerin yüzünden, yani yoğun şikayetler sebebiyle youtube den para kazanma şansı şimdilik ortadan kalmıştır.''

ya gercekden youtube türkiyeye karsi bi tavir icerisinde vay halimize.
cidden bu olay ufaklari yutar büyükleri ufak yapar.

düsüncelerim sadece bir varsayimdir.
insallah yanilirim.

dostum yanlışın var. youtube'un Türkiye'ye karşı dediğin şekilde yaptırımı olsa bir ara olduğu gibi reklam komple devre dışı olur. ki o zaman aklımıza o sorular gelebilir. şu an vasat ta olsa reklam döngüsü var. ancak yeni yıla girdiğimiz şu 4 günlük süreçte reklam sorununun düzelmemiş olması da ayrı bir muamma..

Katıldığım yerler var yazıda; ancak 3 öğlenden itibaren bende normale daha yakın ya, yavaş yavaş düzelir telaş yapmaya gerek yok bence.

Bu adamlar demekki Fransaya karsida tavir almislar.

Şimdi reklamların çıkıp çıkmadığını tamamen TO'dan anlayabiliriz.

%100 TR uzun video çalıştığım adsense'de TO %5-6 dan %0.7 %0.8 e düştü.
%100 YABANCI uzun video çalıştığım adsense'de TO %4 'den %1'e düştü.

Bu demek oluyor ki sorun dünya çapında ama en çok türkiyeyi vurmuş.

Abi yoksa tek başına tüm Türkiye'ye bedel spam mı yapıyosun
Beyler bu normal yani buyutulmemesi gerekiyor.Daha onceleri her ay sonu yada basi bu tur seyler oluyordu.Simdi yine var ve yine ocak ayinin ortasina dogru yada 3-5 gun sonra duzelecek.

Sebeb ararsaniz,yeni yila girmek,youtube'un yapacagi degisiklikler,adsensenin reklamverenlerle ilgili yapacagi yeni duzenlemeler,reklam satislari vs herseyi katabiliriz.Yani Bunu buyutmemek,pire'yi deve yapmamak gerekiyor.

Boyle durumlarda konuya girip mesaj yazasim bile gelmiyor inanin.Konuyu acan arkadasim yanlis anlamasin.Yani oyle seyler cikariyoruzki bir basit durumdan akillara zarar.Bir kac gune devam etsin bu durum kesin Turkiyeye para kazanma kapatiliyor (mu) gibisinden basliklarda gorurseniz sasirmayin.

Birisi bugun partner olur,3 gun sonra odeme talep eder,sonra konu ustuen konu odememi yapmiyor der,birisi kanalinda eksik bir sey vardir reklamlari cikmaz reklamlarda sorunmu var der konu acar vs vs vs...

Bismillah arkadaslar yep yeni bir yila girdik.Bir suru degisiklikler,uygulamalar,calismalar olacak olmalida.Ama her calismayi buyuk bir sey gibi lanse edersek bu iyi olmaz.Benim gunluk kazancimda 100/40 dustu ben neden hemen konu acmiyorum her yeri arastirmiyorum takip etmiyorum.Nasil olsa duzelecek,nasil olsa sebebi cikacak.Ben kendi eksigim hatam varmi diye bakayim,yoksa sorun bende yokdur demekki der isime bakarim,ha bugun duzelmis ha 1 ay sonra.Elimden birsey gelecekmi hayir,youtube sunu yap bende bu durum var deyince duzeltecekmi hayir,o zaman salla gitsin,inceldigi yerden kopsun.

Ayrica benim hic bir kanalimda ben adwords reklami gormezdim ,son 3 gundur gina geldi adwords reklamindan yemin ederim. :):)

TAKTIK VITESI 1'E GIDIYORUZ BAKALIM HAYIRLISI

Beyler bu normal yani buyutulmemesi gerekiyor.Daha onceleri her ay sonu yada basi bu tur seyler oluyordu.Simdi yine var ve yine ocak ayinin ortasina dogru yada 3-5 gun sonra duzelecek.

Sebeb ararsaniz,yeni yila girmek,youtube'un yapacagi degisiklikler,adsensenin reklamverenlerle ilgili yapacagi yeni duzenlemeler,reklam satislari vs herseyi katabiliriz.Yani Bunu buyutmemek,pire'yi deve yapmamak gerekiyor.

Boyle durumlarda konuya girip mesaj yazasim bile gelmiyor inanin.Konuyu acan arkadasim yanlis anlamasin.Yani oyle seyler cikariyoruzki bir basit durumdan akillara zarar.Bir kac gune devam etsin bu durum kesin Turkiyeye para kazanma kapatiliyor (mu) gibisinden basliklarda gorurseniz sasirmayin.

Birisi bugun partner olur,3 gun sonra odeme talep eder,sonra konu ustuen konu odememi yapmiyor der,birisi kanalinda eksik bir sey vardir reklamlari cikmaz reklamlarda sorunmu var der konu acar vs vs vs...

Bismillah arkadaslar yep yeni bir yila girdik.Bir suru degisiklikler,uygulamalar,calismalar olacak olmalida.Ama her calismayi buyuk bir sey gibi lanse edersek bu iyi olmaz.Benim gunluk kazancimda 100/40 dustu ben neden hemen konu acmiyorum her yeri arastirmiyorum takip etmiyorum.Nasil olsa duzelecek,nasil olsa sebebi cikacak.Ben kendi eksigim hatam varmi diye bakayim,yoksa sorun bende yokdur demekki der isime bakarim,ha bugun duzelmis ha 1 ay sonra.Elimden birsey gelecekmi hayir,youtube sunu yap bende bu durum var deyince duzeltecekmi hayir,o zaman salla gitsin,inceldigi yerden kopsun.

Ayrica benim hic bir kanalimda ben adwords reklami gormezdim ,son 3 gundur gina geldi adwords reklamindan yemin ederim. :):)

Bu adwords reklamları ne anlama geliyor? Yani etiketleri adwords ten bularak yapıştırıyorum böylece videodaki reklamlar adwords reklamı mı oluyor? Adwordsten bulmadığım etiketler de normal reklam yerine mi geçiyor? İkisinin arasındaki fark nedir?

Bu adwords reklamları ne anlama geliyor? Yani etiketleri adwords ten bularak yapıştırıyorum böylece videodaki reklamlar adwords reklamı mı oluyor? Adwordsten bulmadığım etiketler de normal reklam yerine mi geçiyor? İkisinin arasındaki fark nedir?

Ekledigin yada daha onceki kanallarinda bulunan videolarda ilgili alakali reklam yada reklamverenlerin reklamlari yoksa google kendi reklamlarini ceviriyor videolarinda.Adwords reklami yani gelin reklam verin filan diye.Hal boyle olunca kazancda duser herseyde karisir.

Ekledigin yada daha onceki kanallarinda bulunan videolarda ilgili alakali reklam yada reklamverenlerin reklamlari yoksa google kendi reklamlarini ceviriyor videolarinda.Adwords reklami yani gelin reklam verin filan diye.Hal boyle olunca kazancda duser herseyde karisir.

O reklamları hatırlıyorum adwordse reklam verin muhabbeti ama her reklam aynı potansiyelde diye düşünüyordum yanılıyormuşum çok sağol :)

SİZ mi uzayda ben mi türkiyede yaşıyorum ne sorunu Ne yeni yıl yok reklam yokmuş yok yeni işlemler alıyormuş Yt wswswswswsws BIRAKIN ARTIK BOŞ İŞLERİ şurada sadece bilgi edinmek ve paylaşmak için uğraşın

AKSİNE BENDE HİÇ BİR SIKINTI YOK HERŞEY TIKIRINDA :D yeter ki boş vaktinizi burada boş konular açarak geçirmeyin ;)

---------- Mesaj saat 06:02:34 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 05:59:34 civarında gönderildi. ----------

az ticaretle uğraşan az reklamcılık wsws pazar payını bilen kişiler hangi aylarda nasıl ne kadar reklam çıkacağını az çok daha iyi bilir :D

sadece zaman ve tecrübe ister bu işler kolay gelsinn ;)

Genel bir düşüş olduğu aşikar ancak Serkan reizin dediği gibi panik yapmamak ve sabırla olacakları görmek beklemekten başka çare yok 6 Ocakta youtube güncellemesi geliyor diye duydum bu olayla ilgisi var mı bilmiyorum ama biraz daha bekleyelim

Genel bir düşüş olduğu aşikar ancak Serkan reizin dediği gibi panik yapmamak ve sabırla olacakları görmek beklemekten başka çare yok 6 Ocakta youtube güncellemesi geliyor diye duydum bu olayla ilgisi var mı bilmiyorum ama biraz daha bekleyelim

son yazdigima bakarsan ülkeyi fransaya getirdim video önü geldi
iste merak ettigim su neden tr'de gelmiyor ülke tr oldumu yok

bazi arkadaslarimiz anlasmalar bitti diyor ondan reklamlar cikmiyor diyor
üstünden 3 is günü gecti
hala bi degisim yok

reklam veren o kadar şirketin 3 günde yıllık bütçelerini ayarlayıp,tüm işlemleri bitirmesi gerektigini nereden çıkardınız?geçen yıllara bi bakmanızı tavsiye ederim,yıllardır web sitelerimden adsense ile para kazanıyorum ve şuan yaşanılan durumun yaşanmadıgı bi yıl görmedim.her yıl yaşadıgımız bi sorun,bu forumdamıydı r10damı hatırlamıyorum tam ama geçen haftalarda bunla ilgili bi konu açılmıştı ve oradada belirttim.bu zaten olması gereken daha dogrusu her yıl olan bişey ve bu yıl da olucaktır.ve şuan farklı bişey görmüyorum ben,her yıl bu zamanlar ne yaşıyorsak şuan onu yaşıyoruz adsense de...

---------- Mesaj saat 06:14:01 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 06:12:03 civarında gönderildi. ----------

ben türkiyedeyim,videolarımdan bagzılarına baktım bikaç kez ve video önü reklam çıkanlarda gördüm çıkmayanlarda ki her videoda çıkan bişey degil zaten.benim ip degişken,ondan oluyorsa bilemiyorum tabi.

Çok uzun zaman önce reklamlar Türkiye ye komple kapatılmış sanırım 2-3 ay kapalı kalmıştı ancak video reklamlarının kapatılıp diğerlerinin devam etmesi pek mantıklı durmuyor düzelmesini umalım

Çok uzun zaman önce reklamlar Türkiye ye komple kapatılmış sanırım 2-3 ay kapalı kalmıştı ancak video reklamlarının kapatılıp diğerlerinin devam etmesi pek mantıklı durmuyor düzelmesini umalım

ins düzelir cünkü gelirlerin cogunlugu oradan geliyor benim icin

SİZ mi uzayda ben mi türkiyede yaşıyorum ne sorunu Ne yeni yıl yok reklam yokmuş yok yeni işlemler alıyormuş Yt wswswswswsws BIRAKIN ARTIK BOŞ İŞLERİ şurada sadece bilgi edinmek ve paylaşmak için uğraşın

AKSİNE BENDE HİÇ BİR SIKINTI YOK HERŞEY TIKIRINDA :D yeter ki boş vaktinizi burada boş konular açarak geçirmeyin ;)

---------- Mesaj saat 06:02:34 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 05:59:34 civarında gönderildi. ----------

az ticaretle uğraşan az reklamcılık wsws pazar payını bilen kişiler hangi aylarda nasıl ne kadar reklam çıkacağını az çok daha iyi bilir :D

sadece zaman ve tecrübe ister bu işler kolay gelsinn ;)
ytparada bu zamana kadar gördüğüm en boş yorum.Hatta tüm forumlarda gördüğüm yorumları da katayım bu genellemeye!
Arkadaşım uslubumu bozmadan konuşacağım seninle insan gibi,umarım anlarsın.
Sen de hiçbir sıkıntı yok Ama 1k kazanan arkadaşlarım artık 200 TL kazanıyor(bunu kanıtlayabilirim) peki bunun sebebini açıklayabilirmisin????
Benim aralık ayı boyunca TO ve BGBM tahminen şöyledir :
TO %3 BGBM 2 TL Şimdi ocak 4 itibari ile TO %0.80 BGBM 0.50 TL bunu açıklayabilir misin????
Boş konu dediğin ocak ayında açılmış en gerekli konu! Belki de TR de VİDEO ÖNÜ reklamlar %90 oranında kalktı ve artık YABANCI kanallara yönelmek gerek.
Bu ''boş'' dediğin konular açılmasa millet TR çalışmaya devam edecek.Ve belki de sen yabancı içerik çalışıyorsun ve milletin YABANCI içeriğe geçmesini istemiyorsun.(bazıları gibi)
Tartışma ortamı yaratmak istemem ama şu attığın postu 9-10 Aydır YTPARA'ya üye olan biri atmış olamaz,olmamalı.
Ne kadar kazanıyorsan kazan kazancın kendine ama şuan TR de reklamlarda sıkıntı VAR. Bu GERÇEK.KAZANÇLARIM %80 DÜŞTÜ.VE BUNUN ÇÖZÜMÜNÜ ARADIĞIMIZ KONUYA BOŞ DİYEN ADAMIN YOUTUBE BİLGİSİNDEN ŞÜPHE EDERİM.

ytparada bu zamana kadar gördüğüm en boş yorum.Hatta tüm forumlarda gördüğüm yorumları da katayım bu genellemeye!
Sen de hiçbir sıkıntı yok Ama 1k kazanan arkadaşlarım artık 200 TL kazanıyor(bunu kanıtlayabilirim) peki bunun sebebini açıklayabilirmisin????
TO %3 BGBM 2 TL Şimdi ocak 4 itibari ile TO %0.80 BGBM 0.50 TL bunu açıklayabilir misin????
Boş konu dediğin ocak ayında açılmış en gerekli konu! Belki de TR de VİDEO ÖNÜ reklamlar %90 oranında kalktı ve artık YABANCI kanallara yönelmek gerek.
Bu ''boş'' dediğin konular açılmasa millet TR çalışmaya devam edecek.Ve belki de sen yabancı içerik çalışıyorsun ve milletin YABANCI içeriğe geçmesini istemiyorsun.(bazıları gibi)
Tartışma ortamı yaratmak istemem ama şu attığın postu 9-10 Aydır YTPARA'ya üye olan biri atmış olamaz,olmamalı.
Ne kadar kazanıyorsan kazan kazancın kendine ama şuan TR de reklamlarda sıkıntı VAR. Bu GERÇEK.KAZANÇLARIM %80 DÜŞTÜ.VE BUNUN ÇÖZÜMÜNÜ ARADIĞIMIZ KONUYA BOŞ DİYEN ADAMIN YOUTUBE BİLGİSİNDEN ŞÜPHE EDERİM.

aynen öyle yabancı kanaldada var o sorun hiç bir yerde reklam çıkmıyor tam 5/1 düştü kazançlar
hacı beni biliyon kanallarımı da o kanllarda ki kazanç 5/1 düştü 2k bekliyorum 400 geliyor şaka gibi

++++

"Bende sıkıntı yok,tıkırında" ne demek yahu.YT işinden tanıdığım herkeste aynı sorun var.Kim Uzay'da yaşıyor kim Türkiye'de yaşıyor bilemem ama bu sorun 1 kişide 2 kişide değil birçok kişide var.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri