Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Gecen ay, kanal alis-satisi yapmis miydin?
nasıl anlamadım ?
anladıgım : kanal alımı ve kanal satımını kasdediyorsan. ticari bir faliyetim olmadı hiç..
%10.3 kesinti ile 820TL. Şükür diyelim.Şubat ayı bunun yarısını bile alsam şükür
![]()
![]()
(Çok pis gaza geldim ilk ödemeydi bu
![]()
![]()
yeni kanallar açayım bari
)
Hocam senin ocak toplamı kaçtı benimde aynı bu miktarda geldi?
Aynı sorun bendede var 450 tl kazanç vardı ocak ayından kesinleşsen miktar 218 tl kanal 3 teliften kapatılmıstı 3 teliften kapanan kanalların paraları verilmiyormuydu ?
ben ocağın son 2 günü girmiştim adsenseye 160 lira birikmişti ama şu an kesinti değil 25 lira falan fazla varsanırım yeni bağladığım için öyle oldu
Her ay Bloomberg'i kullanarak raporlama para biriminiz ile ödeme para biriminiz arasındaki döviz kurunu belirleriz. Bloomberg sektörce kabul edilen, bankalar arası bir kur kaynağıdır ve kurlar, ayın son iş gününden iki iş günü önce, Londra saatiyle, saat 16:00'da ayarlanır.
$ Kuru 2,26 dan hesaplanmış.
Şimdi size bi tespitimi anlatayım. Benim 1 den fazla adsense hesabım ve 1 den fazla youtube kanalım var. Yani tespit amaçlı sağlam hesaplama verileri elimde mevcut.
Aylardır hesaplarımdaki kesinleşen miktar adsense hesabındaki miktarın yuzde 82 civarı oluyor. Yani % 18 kesinti civarı bu kısma kadar sıkıntı yok ,
- Demekki senin kanallarından %18 kesinti yapıyorlar dediğinizi duyuyor gibiyim.
Youtube Analytics kısmında "Geçen ay (1 Oca 2014 31 Oca 2014)" tarihindeki kazançıma bakıp bunu $ kuru olan 2,26 ile çarptığımda ise Adsensedeki Kesinleşen miktarımla birebir uyuşuyor.
Bu hesaplama tüm Adsense ve youtube hesaplarımda birebir uyuşmakta.
Yukarıdaki yazıları yazdıktan sonra gidip bi ADSENSE $ kuru nasıl hesaplar diye bakayım dedim. Şöyle bi adres buldum ; https://support.google.com/adsense/answer/15925?hl=tr
$ Kuru şöyle hesaplanıyormuş ;
Yani bize lazım olan 31 Ocaktaki Bloomberg teki $ kurunun değeri.
Ardından bahsedilen siteye gidip baktım ;
ABD DOLARI - Bloomberg HT
ve benim hesaplarımdaki değer olan 2.26 - 31 Ocaktaki $ kuruymuş
Yani aslında benim kesinleşen miktarım hep aynı hesapla çıkıyor. Peki diğer arkadaşlar % 40 kesintiden bahsedenlerde neler olup bitiyorYada benim hesaplardaki kesinti denen olay aslında %18 lik vergimi ?
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.