Ben elektronik sigara`nın da sigarayı bırakmak için üretildiği sanmıyorum. Çok güzel bir satış stratejisi olduğu düşüncesindeyim. Sigarayı bırakma ürünleri ne kadar işe yarıyorsa elektronik sigara da bir o kadar işe yarıyordur.
Yorumunuz da sadece irade meselesine katılıyorum. Bununla ilgili de şöyle bir anım vardır. Annem benim günde 1.5 - 2 paket içerdi. Muhtemelen forum da bulunan birçok kişiden de daha tiryakiydi. Bu melanet de herşeye zararlı. Hem cebe hem sağlığa. O zamanlar da maddi açıdan iyiydik ödeyebiliyorduk. Ama bi mahkeme durumu oldu. Maddi açıdan haliyle yetersiz kalmaya başladık.
Annem buna binaen dedi ki. Ben sigarayı bırakacam artık. İşte sigarayı bırakma danışmanları aradık. Onlarla konuştu ama işe yaramadı. Bir sabah bi uyandım. Ağır bir sigara kokusu. Ama yanık şekilde değil. Saf bir sigara kokusu. 3 paket sigarayı teker teker kırmış koymuş sehbaya. Dedi, sigarayı bugünden itibaren bıraktım. Dedik, anne zorlanırsın pat diye bırakamazsın dediysek bile gerçekten bıraktı. Ama inanır mısınız 1 ay ağlamıştı annem.
O yüzden, bu konularda tek aslolan şey iradedir. Ben elektronik sigara içeyim de yavaş yavaş bırakayım demek kişinin kendini kandırmasıdır ki çevremde elektronik sigara içip de bırakanı da görmedim.