25 Günlük Youtube Maceram Kabus Gibi Geçiyor..

SerkanYurtsever

Yasaklanmış
25 Gün önce Youtube işlerine başladım.. Dur be oğlum dün 1 bugün 2 diyişinizi duyar gibiyim:=)
Kısaca25 günde Yaptıklarımı özetliyim..
ilk 1 hafta Görsel izliyip makale okuyarak Geçirdim Okuduğum ve izlediğim videolardan...
Kafamda şunlar oluştu Bu işi 3 yönlü yapanlar vr Botla çalısanlar özgün çalısanlar Birde benim gibi Yapamayanlar
Kafamda bişeyler oluştu ve kaynaklarıma güvenip karışık ama bir o kadarda güncel bir kanal yapma kararı aldım.. Kaynaklarımı takip ederek henüz 1. sezonu 1 bölümü yayınlanmış ne bulursam Telif engeli olmıyacagını varsayarak başladım tabi öyle bir dünya yokmu henüz 1. bölümü yayınlanmıs dizilere çizgi filmlere bile telif eşlesen gelince 1,5 günün ardından ilk kanalım gitti.. 2 kanalımda ise daha dikkatli çalısşmayı 10 bin yerine 400-500 izleme gelsin eski içerik ekliyim diyerek devam ettim onlarında telif ve eşleseni cıkınca 2. kanalda gitti.. derken 3 ve 4 5. kanalda sanki bişeyler olucak gibiydi 1 haftanın sonunda 100 tl gibi bir kazancı görmek iyiydi açıkcası hazır bu kanal iyi giderken dedim yuklemeye devam ediyim.. Ne yazıkki bu seferde farklı bir sonuç çıktı ortaya kanalın para kazanması kapatıldı.. 17-18 günü geride bırakırken Sıfır elde var sıfır olarak kaldık..
Yanlış giden neydi derken bir videoyap botu alalım dedik aldık günde 10 içerikden 3 kanala 1 hafta boyunca 400-500 kadar ıcerık attım sonuç o kanallarda güm..
Sanırım Youtube işinin en zor anında girmişiz..Voluyı vuran vurmus..
Genede Her türlü fikir alınır özel mesajla yada direk burdan harf harf hece hece okuyccağımdan emin olun:)

Dostum şöyle söyleyeyim, üniversitede Bingöl'den gelen bir arkadaşım var. Kendisi Youtube ne demek bilmiyordu. Benim yakın arkadaşım olduğu için para kazandığımı falan biliyor youtube'tan, sonra dedim ki böyle böyle video yüklüyorsun falan. Daha çocuk mouse kullanmayı yeni öğrenmişken Youtube'u öğrettim, kendi yöresine ait Kürt videoları paylaştı sürekli. 2 ay geçti, geçen gün 7 dolar yattı hesabına. Nasıl mutlu anlatamam. Şimdi işleri büyütüyor yeni kanal açtı Türkçe içerik paylaşacak. Her şey dizi, film değil normal gördüğünüz her video kazanç kapısıdır size bir umut olsun diye anlattım bunları. Kolay gelsin. :)

Benim sadece ilk başlatığımda 3 ay araştırmakla geçti . Konuları oku , kategori edin , kanalları takibe al ( nasıl gidiyor izlenimleri nasıl ) , ve başla. 3 ay gibi bir süre verdim baktım olmadı 1 ay daha araştırma yaptım. Şimdi kazanıyorum çok şükür.

yoo normal şeyler bunlar tam tersine bunlarla en başta karşılaşmak senin için büyük avantaj

Hele bir soluklan 25 gün neki?
Ben 2,5 senedir bu işteyim.

İşe başlar başlamaz kazanan kim olmuş ki? İlk zamanlarımı hatırlıyorum 50-60 kanal yemiştim 1 ayda. :) Çözene kadar bu işler..

25 Gün önce Youtube işlerine başladım.. Dur be oğlum dün 1 bugün 2 diyişinizi duyar gibiyim:=)
Kısaca25 günde Yaptıklarımı özetliyim..
ilk 1 hafta Görsel izliyip makale okuyarak Geçirdim Okuduğum ve izlediğim videolardan...
Kafamda şunlar oluştu Bu işi 3 yönlü yapanlar vr Botla çalısanlar özgün çalısanlar Birde benim gibi Yapamayanlar
Kafamda bişeyler oluştu ve kaynaklarıma güvenip karışık ama bir o kadarda güncel bir kanal yapma kararı aldım.. Kaynaklarımı takip ederek henüz 1. sezonu 1 bölümü yayınlanmış ne bulursam Telif engeli olmıyacagını varsayarak başladım tabi öyle bir dünya yokmu henüz 1. bölümü yayınlanmıs dizilere çizgi filmlere bile telif eşlesen gelince 1,5 günün ardından ilk kanalım gitti.. 2 kanalımda ise daha dikkatli çalısşmayı 10 bin yerine 400-500 izleme gelsin eski içerik ekliyim diyerek devam ettim onlarında telif ve eşleseni cıkınca 2. kanalda gitti.. derken 3 ve 4 5. kanalda sanki bişeyler olucak gibiydi 1 haftanın sonunda 100 tl gibi bir kazancı görmek iyiydi açıkcası hazır bu kanal iyi giderken dedim yuklemeye devam ediyim.. Ne yazıkki bu seferde farklı bir sonuç çıktı ortaya kanalın para kazanması kapatıldı.. 17-18 günü geride bırakırken Sıfır elde var sıfır olarak kaldık..
Yanlış giden neydi derken bir videoyap botu alalım dedik aldık günde 10 içerikden 3 kanala 1 hafta boyunca 400-500 kadar ıcerık attım sonuç o kanallarda güm..
Sanırım Youtube işinin en zor anında girmişiz..Voluyı vuran vurmus..
Genede Her türlü fikir alınır özel mesajla yada direk burdan harf harf hece hece okuyccağımdan emin olun:)

Öncelikle sabır gereklidir, koca bir okyanusta olduğunuzu unutmayın. Okyanusun derinliklerine indikçe yeni şeyler her zaman keşfedilecektir. Youtube de bir okyanustur, milyonlarca içerik ve kategori mevcuttur. Size ilk tavsiyem YT to YT yapmanızdır. Daha sonra okyanusa dalıp arayışa girebilirsiniz. Ama şuanda yapmanızı tavsiye ettiğim, yakın zamanlarda yüklenen videolardan YT to YT yapmanızdır. Zaten benim renderlediğim bütün videoları kopyalıyorlar, varsın sizde kopyalayın, hayırlı kazançlar dilerim.

== Unutmayın Ceyo Candır ==

Ben 1 yılı geçik süredir kazanamadım dı :D sen çok çabuk vazgeçmissin hocam :)

En büyük hata, sıfırdan başlamış olmana rağmen hemencik büyük paralar kazanayım stratejin.

Forumdaki arkadaşlar kendilerine has birçok taktik paylaşıyorlar, bunları tek tek denemeni tavsiye ederim. Ki senin kişisel karakterine göre bir yöntem elbet uygun olacaktır.
Örneğin; 2 adet mail açarsın, ikisine de 5'er kanal açarsın. X ve Z mailleri diyelim biz bunlara. Öncelikle X mailindeki kanallarına videoları yüklersin, 1 hafta bekletirsin, bir sorun çıkmazsa kenara not alırsın çalıştığın içeriği, ve Z mailindeki bir kanala yüklersin. Böyle yapa yapa zaman içerisinde hangi videolardan telif gelebileceğinden veya hangilerinden dünya engeli gelebileceğine dair aklında bir fikir oluşacak, bir önsezi oluşmaya başlayacak sende.
Mesela futbol oynarken topa vurduğumuzda nişan almıyoruz, nereye gideceğini tahmin ederek sezgisel olarak vuruyoruz, işte youtube'da spam ve kategori bulma işi de buna dönüşüyor zamanla.

Mesela bugün herşeyini sıfırlayıp ertesi gün herşeye baştan başlayıp günlük kazancını 3 hanelere çıkaranlara aldanma sakın, onlar bu alemde aşmış kişilerdir. Artık YT'yi yemiş yutmuşlar, hangi içeriğin ne kadar izleneceğini ne kadar kazandıracağını biliyorlardır. Ve bir de başlarken yavaştan al, en azından sezgilerin oluşana kadar veya az çok fikir edinene kadar en düşük riske sahip içerikleri çalış. Şunu da belirteyim; "aaa bu video veya içerik 1 ay'da sadece 1000 defa izlenmiş, bunu yüklemeyeyim, para kazandırmaz bu bana" diye sakın söylenme içinden. Bazı kategoriler şarap gibidir, yıllandıkça değeri artar izlenmeye, paylaşılmaya, kazandırmaya başlar.

Her 30 günde bir açtığın maillerin içerisindeki videoları kontrol et, hangi kategori hangi video ne kadar kazandırmış not al ve bilgi birikimi yap. 4-5 ay sonunda kendine ait bir çalışma yöntemin oluşmaya başlayacaktır. Bu 4-5 aylık süreçte olabildiğince farklı kategorilerde çalış. Mesela atıyorum Tom Jerry çok kazandırıyor diye bundan sonra sadece tüm kanallarında TJ olmasın, olabildiğince çeşit dene 4-5 ay'a kadar. Çünkü bir gün TJ patlarsa bir yerini tutar bakakalırsın.
Bazı videolar 1000 izlenimde 20 TL kazandırır, bazı videolar 1000 izlenimde 1 TL kazandırır. Bu yüzden izlenimlere de aldanma fazlasıyla.
Öğrenme aşamasında üşenmeden sabrederek kendi yöntemini sistemini oturtmaya çalış.
Hemen ertesi ay bir bilgisayar toplayacak parayı kazanmalıyım diye düşünme, ileriye yönelik çalış her zaman.
Açtığın kanalların kalıcı olması da çok önemli, serkan abinin videolarını izlediysen orada kendisi de açıklama da bulunuyor zaten... Kalıcı kanallar açın, en kötüsü 1 günde 1 kanal doldursanız ve her kanal hergün 1 TL kazandırsa, 30 gün sonunda hergün 30 TL kazanır duruma gelirsiniz gibisinden birşeyden söz ediyor. Ama aceleci davranıp çabucak para kazanayım diye herşeye saldırırsan kanalların 1-2 hafta sonra gümler ve birikim yapamazsın spam bakımından.

gerçliğim diyesim geldi :D

ilk günler zordur bi süre sora bi bakmışsın ilk paralarla arkadaşlarına yemek ısmarlıyosun gerçi ben ilk ay 700 lira falan almıştım ama youtube 1 sene önceki youtube değil sabır dan daha değerli bi taviye yoktur youtube da :)

Ha böyle ha öyle ha oldu ha olacak derken en az 1 yıl debelenip duruyor insan, sonra rahata eriyor.

1sene la 1sene 365gün kazandgım maksımum 400 500dü mıllet 3ay ogrenırken 2 3k alırken aylık ben 1sene sonunda tam öğrendım Şimdi onlara bakıyorum ya bırakmışlar ya sürünüyorlar ben sanırım temeli yavaştan attım ama tam attım :D

En büyük hata, sıfırdan başlamış olmana rağmen hemencik büyük paralar kazanayım stratejin.

Forumdaki arkadaşlar kendilerine has birçok taktik paylaşıyorlar, bunları tek tek denemeni tavsiye ederim. Ki senin kişisel karakterine göre bir yöntem elbet uygun olacaktır.
Örneğin; 2 adet mail açarsın, ikisine de 5'er kanal açarsın. X ve Z mailleri diyelim biz bunlara. Öncelikle X mailindeki kanallarına videoları yüklersin, 1 hafta bekletirsin, bir sorun çıkmazsa kenara not alırsın çalıştığın içeriği, ve Z mailindeki bir kanala yüklersin. Böyle yapa yapa zaman içerisinde hangi videolardan telif gelebileceğinden veya hangilerinden dünya engeli gelebileceğine dair aklında bir fikir oluşacak, bir önsezi oluşmaya başlayacak sende.
Mesela futbol oynarken topa vurduğumuzda nişan almıyoruz, nereye gideceğini tahmin ederek sezgisel olarak vuruyoruz, işte youtube'da spam ve kategori bulma işi de buna dönüşüyor zamanla.

Mesela bugün herşeyini sıfırlayıp ertesi gün herşeye baştan başlayıp günlük kazancını 3 hanelere çıkaranlara aldanma sakın, onlar bu alemde aşmış kişilerdir. Artık YT'yi yemiş yutmuşlar, hangi içeriğin ne kadar izleneceğini ne kadar kazandıracağını biliyorlardır. Ve bir de başlarken yavaştan al, en azından sezgilerin oluşana kadar veya az çok fikir edinene kadar en düşük riske sahip içerikleri çalış. Şunu da belirteyim; "aaa bu video veya içerik 1 ay'da sadece 1000 defa izlenmiş, bunu yüklemeyeyim, para kazandırmaz bu bana" diye sakın söylenme içinden. Bazı kategoriler şarap gibidir, yıllandıkça değeri artar izlenmeye, paylaşılmaya, kazandırmaya başlar.

Her 30 günde bir açtığın maillerin içerisindeki videoları kontrol et, hangi kategori hangi video ne kadar kazandırmış not al ve bilgi birikimi yap. 4-5 ay sonunda kendine ait bir çalışma yöntemin oluşmaya başlayacaktır. Bu 4-5 aylık süreçte olabildiğince farklı kategorilerde çalış. Mesela atıyorum Tom Jerry çok kazandırıyor diye bundan sonra sadece tüm kanallarında TJ olmasın, olabildiğince çeşit dene 4-5 ay'a kadar. Çünkü bir gün TJ patlarsa bir yerini tutar bakakalırsın.
Bazı videolar 1000 izlenimde 20 TL kazandırır, bazı videolar 1000 izlenimde 1 TL kazandırır. Bu yüzden izlenimlere de aldanma fazlasıyla.
Öğrenme aşamasında üşenmeden sabrederek kendi yöntemini sistemini oturtmaya çalış.
Hemen ertesi ay bir bilgisayar toplayacak parayı kazanmalıyım diye düşünme, ileriye yönelik çalış her zaman.
Açtığın kanalların kalıcı olması da çok önemli, serkan abinin videolarını izlediysen orada kendisi de açıklama da bulunuyor zaten... Kalıcı kanallar açın, en kötüsü 1 günde 1 kanal doldursanız ve her kanal hergün 1 TL kazandırsa, 30 gün sonunda hergün 30 TL kazanır duruma gelirsiniz gibisinden birşeyden söz ediyor. Ama aceleci davranıp çabucak para kazanayım diye herşeye saldırırsan kanalların 1-2 hafta sonra gümler ve birikim yapamazsın spam bakımından.
Bu değerli bilgileriniz için teşekkür ederim defalarca okumama gerek yok çok güzel anlatmıssınız saygılar

1 milyon izlenmeli2007 tarlihli kanalimla basladigim icin cok zorlanmadim acikcasi bide 2012 den bero yapiyorum

kendisine youtubeden para kazanılacağını söyledim ve türkiyenin bu konudaki en büyük forumuna davet ettim.Kendisi film konusunda tecrübeli olduğu için sektörde ekmek yiyecek buna inancım tam.Bir ailenin boğazından ekmek geçirtebilirsem ne mutlu bana :)
Herkes kazansın bol kazançlar :)

Herşey sabırda bitiyo bende senin gibiyim sıkıntı yapma 1 tane özgün gibi bir kanalım var günde 0.75 falan getiriyor 5 aydır böyle ilk 2 ay hiç getirmemişti şimdi 0.75 lerde bundan sonra dahada artar sıkıntı yapma illaki kazanırsın bakarsın bir kanalın şahlanır almadıgın paraları tek kanaldan alırsın

2 yilda anca ufaktan birseyler kzanmaya basladim kardesim, yani bi dur leb demeden ! tavsiyem öyle 2 3 kanala 400 500 video atilirmi tabi gümlersin at 25 tane bi kanala .sabır tek yapman gereken sabır

burda ihtiyacın olan doğru kanal açma-kontrol-yükleme yöntemi ve kategori..forumu oku bol bol..ben car crash,funny videoları yükleyerek başlamıştım yt ye :)

25 günde 400 500 video nedir?

Ben ilk başladığımda 30 video atmışımdır herhalde 1 ayda.

Önce bi sistemi çöz. Olay video değil sistem.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri