3. Taraf Eşleşmelerinden Nasıl Kurtuluruz?

• Kullanıcı kojoli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💬 YouTube Deneyimlerim (Benim Kanalım)

kojoli

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar bildiğiniz gibi bazen ses bazen de müziklerden 3. taraf uyarısı geliyor. Bundan kurtulmanın bir yolu var mı? Böyle videolarla karşılaştığınızda silme seçeneği dışında yaptığınız bir şey var mı? (3. taraftan kurtarmak gibi)

Silme degil de farklı çözümler üretebilenler vardır diye düşünüyorum. Basta da dedim ya silme dışında bir öneri çözüm arıyorum.

Bir de bazen 3.taraf uyarısının kimden geldigi Veya neyle eslestigi yazmiyor. Bu acaba ne oluyor?

bu 3. taraf eşleşmesi hakkında ben de bir şey sormak istiyorum. Şimdi bir tane kanal açtım. Bu kanalı youtube hesabına bağladım yalnız para kazanmayı aktif ettim. 3 tane 3. taraf eşleşme uyarısı geldi. Tabi ki bu videolarda para kazanma simgesi ortadan kalktı.
Hesabın durumuna baktım 3 şıkta da hesap iyi durumda yazıyor.
Şimdi ben bu hesabı adsenseye bağlasam ve 3. taraf eşleşme uyarıları gelince hesabın durumunda bir değişiklik olur mu? Bu durum başına gelen varsa bizi aydınlatabilir mi?

Ses ve görüntü ile oynayarak 3. taraftan kurtulabilirsiniz. Biraz deneme yanılma yöntemi ile güzel sonuçlar çıkıyor. Sesi silin, hızlandırın yavaşlatın, Videonun başından sonunda kesme biçme yapın logo ekleyin başına jenerik ekleyin.

direk silerek riske girmemek en mantıklısı sanırım

bu 3. taraf eşleşmesi hakkında ben de bir şey sormak istiyorum. Şimdi bir tane kanal açtım. Bu kanalı youtube hesabına bağladım yalnız para kazanmayı aktif ettim. 3 tane 3. taraf eşleşme uyarısı geldi. Tabi ki bu videolarda para kazanma simgesi ortadan kalktı.
Hesabın durumuna baktım 3 şıkta da hesap iyi durumda yazıyor.
Şimdi ben bu hesabı adsenseye bağlasam ve 3. taraf eşleşme uyarıları gelince hesabın durumunda bir değişiklik olur mu? Bu durum başına gelen varsa bizi aydınlatabilir mi?

Hocam hesabınız kapatılmadığı sürece sorun olmaz ancak en mantıklısı adsenseye bağlı kanalda riskli videolar bulundurmamaktır.

Video'ya logo ekleyin, küçük küçük kesme biçme yöntemleri uygulayın, arkaplandaki müziği değiştirin. Mümkünse remix müzikler kullanın. Bunlar %100 başarıyı garanti etmez güzel kurguladığım videolarda ilk 1 hafta hiçbir şey olmayıp telif hakkı yediğim de oldu.

Tam olarak emin değilim ama çıkan yazıya tıkladığınızda hangi saniyede sıkıntı olduğunu size söylüyor sanırım.O kısmı kesip koyarsanız düzelebilir.Ya da yine youtube üzerinde bir videoda yabancı bir adamın açıkladığı bir taktik var.Videonun belli sahnelerindeki arkplanda fark edilmeyecek değişiklikler yapıyordu.Video da şu : http://www.youtube.com/watch?v=i0_sbuYMWos

Çözüm olarak size şunu sunabilirim.Diyelim video müzikten dolayı sıkıntı yarattı müziği silebilirsiniz yada üzerine telif olmayan normal müzik ekleyebilirsiniz.Zaten neden dolayı eşleşme olduğunu yazıyor youtube.Diyelim 2.13 snden sonra diyor yada müzikle alakalı.İlla o videoyu kullanacağım derseniz müzik silip yada o kısmı kesebilirsiniz. Giriş kısmına intro vs yapabilirsiniz.
Bende bir video vardı top 10 şeklinde en iyi golleri koydum fakat eşleşen 3.taraf oldu baktım sadece 4.golde bir kanalın ismi geçiyor diye olmuş o kısma tuttum logo attım tekrar yükledim sorun ortadan kalktı.
Umarım faydası olur

Ses ve görüntü ile oynayarak 3. taraftan kurtulabilirsiniz. Biraz deneme yanılma yöntemi ile güzel sonuçlar çıkıyor. Sesi silin, hızlandırın yavaşlatın, Videonun başından sonunda kesme biçme yapın logo ekleyin başına jenerik ekleyin.

Ben sadece 18 saniyelik bir video paylaştığımda bile telif hakkı uyarısı geldi şaşırıyorum gerçekten.

Bu konuda detaylı bilgiye sahip olan var mı bilmiyorum ama Youtube'da şu anda "goat edition" diye arama yaptığınızdaki videolar gibi bende bir tane yapmıştım ve izlenme olmuştu, olmuştu ancak "UMPG Publishing" tarafından telif uyarısı geldi.

İtiraz ettim bu konuda olumlu dönüş yaparlar mı acaba?

Bir de merak ettiğim ikinci konu böyle telif uyarıları ilk defa alıyorum kanalımda herhangi bir kısıtlama filan gelmez değil mi? Temiz kullandığım bir kanal sonuçta.

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler gerçekten çok aydınlatıcı. Ancak sanırım tüm videolar için bu yöntemler geçerli olmayabiliyor.

Tam olarak emin değilim ama çıkan yazıya tıkladığınızda hangi saniyede sıkıntı olduğunu size söylüyor sanırım.O kısmı kesip koyarsanız düzelebilir.Ya da yine youtube üzerinde bir videoda yabancı bir adamın açıkladığı bir taktik var.Videonun belli sahnelerindeki arkplanda fark edilmeyecek değişiklikler yapıyordu.Video da şu : http://www.youtube.com/watch?v=i0_sbuYMWos

Hocam videoda kullandığı programın ismini biliyor musunuz?

bu 3. taraf eşleşen içeriklerde denemem olmuştu hepsini kabul ederek kanalımda yayınladım baya uzun süre durdu ancak hiçbir şekilde ban veya telif hakkı almadım bence youtube genellikle 3. taraf içeriğini kabul etmiş kişilere herhangi bir uyarı göndermiyor bu benim fikrim tabi test ettim ona göre konuşuyorum sizlerde deneyebilirsiniz.

bu tip testler için öylesine bir kanal açıp çeşitli testleri yapabilirsiniz...

bu 3. taraf eşleşen içeriklerde denemem olmuştu hepsini kabul ederek kanalımda yayınladım baya uzun süre durdu ancak hiçbir şekilde ban veya telif hakkı almadım bence youtube genellikle 3. taraf içeriğini kabul etmiş kişilere herhangi bir uyarı göndermiyor bu benim fikrim tabi test ettim ona göre konuşuyorum sizlerde deneyebilirsiniz.

bu tip testler için öylesine bir kanal açıp çeşitli testleri yapabilirsiniz...

Buradaki asıl problem 3. tarafı kabul etme durumunda para kazanmanın pasifleşmesi.

Buradaki asıl problem 3. tarafı kabul etme durumunda para kazanmanın pasifleşmesi.

video sağlam videosa bence silinmemeli o videodan abone çekilebilir tüm videolardanda para kazanıcaz diye birşey yok

ayrıca yöntem olarak zaten size eşleşen içeriğin saniyesinden itibaren size gösteriyorlar o saniyeden itibaren eğer ses ise sesi kısabilirsiniz görüntü ise bulanık yaparak kurtulabilirsiniz

ama yok kardeşim ben editlemeden direk kurtulmanın bir yolunu istiyorum derseniz

o yöntem banlanmayıda ordatadan kaldıran yöntem olur :) yani öyle bir yöntem bulamazsınız...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri