3. Taraf Eşleşmelerinden Nasıl Kurtuluruz?

• Kullanıcı kojoli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💬 YouTube Deneyimlerim (Benim Kanalım)
bende bu konu ıle karsılasdıgımda direk siliyorum. ama ses uyarı vrdıyse . sesi silip yeni bir fon koyup yayınlıyorum. sıkıntı olmuuyor. görüntü verdi ise. videoda güzel ise. o görüntü kaçıncı sn de uyarı verdıyse oralardan kırparak yayınlıyorum. uyarı vermıyor.

Diyelim ki 3 dakikalık videonun 1,30'dan itibaren telif verdi. Youtube video düzenleyicisinden o arayı kesebilen var mı? Ben ne yaptım beceremedim. Başını ve sonunu kesebiliyorum ancak arayı kesemiyorum. Farklı programlarla hallediyorum tabiki ama yt editörü kullanmak istiyorum. Bilgisi olan var mı acaba?

Para kazanma imkanı olmayan ama bu videodan hayır gelir dediğimizde bence para kazanma pasif haldeyken kanalda bırakabiliriz abone kazanma amaçlı. Bu şekilde kanalda bıraksak telif hakkı çıkarmadıkca sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

eger muzıkden dolayı sorun varsa video editleyici programlarla sesi muteleyin

hocam sen en iyisi sil ne olur ne olmaz :D

UMG İtiraz reddedildi, hak talebi yeniden etkinleştirildi.

Diye itirazımı Universal Music Group red etti. Benim editlediğim 18 saniyelik üstüne üstlük video'nun bazı yerlerinde de kesip biçtiğim efektler olmasına rağmen buna yakalandım. Aslında yakalanmanın imkanı yoktu lakin şarkı ismini koyunca takip edip yakaladılar diye düşünmeye başladım. Almanya'da Gema el attığından UMG'de Almanya'da yasaklanmış olarak ilk başta uyarıyı gösterdi ama ne yapsam etsem yaranamadım artık kabul ettim, en azından abone gelir karşılığında.

İşte bu editlemeler demek ki her zaman işe yaramıyor. Bir standardı yok yani.

Direk silin ilerde 1 video için kanalınız gümler.

Telif uyarısını kabul etsek bence daha mantıklı. Ben şahsen yukarıda itirazımı ettiğimi ve kabul etmediklerini yazmıştım. Mecburen bende telif uyarısını kabul ettim ve o video'dan az çok abone kazandım. Zarardan çok ilerki dönemlerde en azından bana bir faydası dokunacaktır. Önemli olan video çalma olayına girişmemek, böyle bir durumda silinmesi en mantıklısı olacaktır.

Eğer izlenen bi videoysa silmemek en iyisi abone falan kazandırıyo 3. tarafı kaldırmak içinde içindeki müziği değiştirebiliyosun ama tekrar para kazanmaya acılmıyor bi türlü sadece 3. taraf diye uyarı vermiyor.

O zaman çözümleri toparlamaya çalışayım.

- Videoyu silerim
- Sorun görüntüde ise o bölümü kesip yeniden yüklerim.
- Sorun müzik ise müziği kaldırırım.
- Sorun müzik ise müziği biraz hızlandırır yine videoya eklerim.
- 3. Taraf uyarısını kabul ederim. Para gelmez ama abone gelir.

Arkadaslar yazılanlardan bunları derledim. Başka da ekleyen olursa sevinirim.

Farklı yöntemler paylaşılırsa çeşitlilik acısından iyi olur. Bu yüzden farklı yöntemler ufkumuzu açacaktır.

O zaman çözümleri toparlamaya çalışayım.

- Videoyu silerim
- Sorun görüntüde ise o bölümü kesip yeniden yüklerim.
- Sorun müzik ise müziği kaldırırım.
- Sorun müzik ise müziği biraz hızlandırır yine videoya eklerim.
- 3. Taraf uyarısını kabul ederim. Para gelmez ama abone gelir.

Arkadaslar yazılanlardan bunları derledim. Başka da ekleyen olursa sevinirim.

birşey soylemek istiyorum kimse yanlış anlamasın lutfen
yukarıdaki yontemler cogu kişinin denediği bazıları geçici sure ile uyarılardan uzak kaldıgı yontemler
ama su varki hiçbiri kalıcı bir yontem değil
Soyle dusunun Google bize ortam saglıyor uye oluyoruz
video vs ekliyoruz izlenme kazanıyoruz bunun karsılıgında
bize para oduyor
ama soyle bir durum var ki
platform sahibi Google
İzleyici (hiti) gönderen Google
Parayı veren Google
ve ceza vs gibi itirazları yaptıgımız Google
Kandırmaya çalıştığımız yine Google
Kısacası adamlar bize herşeyi sunuyor
karşılığında sadece özgün farklı içerik istiyor
Biz ne yapmaya çalışıyoruz adamın tekinin 7milyon izlenmiş videosunu editlemeye çalışıp para kazanmaya çalışıyoruz
bu kadarda armut piş ağzıma düş olmamalıyız diye düşünüyorum
şunu da unutmamak lazım
yakında büyük bir temizlik olacak
bizim kendimize göre uyanık kurnazlık yada nasıl adlandırırsanız yaptığımız editler yarın birgün çoğumuzun başına iş açabilir

kimse yazdığımı yanlış anlamasın ama biraz emek harcamak lazım

bu konuyla ilgili yakında geniş bir makale hazırlıcam umarım herkesin işine yarar

Not:bu yazdıklarım belli bir kişi yada gruba değildir zamanında bende bu şekilde düşünüyordum ama faydası olmadığına emin olun

4 sn başa veyahutta 4 sn sona eklemeler geçişler veya intro ekleyin, olabildiğince kaliteyi düşürün eğer dahala youtube'a yedirememişseniz zaten uğraşmayın ve silin, risk almaya değmez

Hocam silin gitsin ,Telif uyarısı alırsınız Sonra ayak bağı olmasın hesabınıza , en mantıklısı bir dk bile beklemeden silmek

Bu sorunu sonunda atlatmayı başardım. Görsel işitsel sorunu yaşayanlar videonun ilk bir iki saniyesine yazı veya siyah bir kesit eklesin, sonrasında da videoyu 1.10 hızlandırın veya tam tersini yapın.

Ses ile sorun yaşayanlar ufak bir bas yükseltimi veya tiz yükseltimi ile de aşabilir ama yine de kolay bir şey olmadığını belirtmem gerekiyor. Deneme yanılma ile sorunu çözebilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, bende şimdi bazı videolarımı re-upload yapıyorum ve 1 haftadır sorun yaşamıyorum.

arkadaşlar 3. taraf eşlemesi yakaladığında para kazanma statusunu kapatıp videoyu kanalda bıraksam bi zararı oluyor mu

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri