3. Taraf Eşleşmelerinden Nasıl Kurtuluruz?

• Kullanıcı kojoli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💬 YouTube Deneyimlerim (Benim Kanalım)
abiler ben videoları manuel yüklüyorum çok zamanımı alıyor yükledikten sonra bu uyarı çıkınca çıldırıyorum videoyu yüklemeden eşleşip eşleşmediğini nasıl öğrenebiliriz. bu konuyla ilgili bişeyler okumuştum ama 3 gündür arıyorum o başlığı bulamadım yardım ederseniz sevinirim

hocam siliyorum zaten ama işte benim için zaman kaybı oluyor bunu önceden öğrenmenin bir yolu yok mu programı vs

malesef öyle bi yol yok akıl sır ermiyor madem 3. taraf eşleşmesi verdigi videoyu ertesi farklı bi isimle eklediğiniz zaman eşleşme hatası vermiyor falan bunu çözemedim bende o yüzden silin geçin kafanızada takmayın

bununla ilgili nette bir araştırma yaparken bir makaleye rastladım. Makaleyi yazan bu konuda 80 küsur test yapmış ve ve bu denemelerinin sonuçlarını yazmış. Denemeleri ses (audio) için yapmış ama kullanılan yöntemlerin bazıları görüntü için de geçerli olabilir.

Özellikle seste sorun yaşayan arkadaşlar sesi mutelemek zorunda değiller. hızlandırma-yavaşlatma, sesi sıkıştırma-genişletme vs gibi yöntemlerle videoyu geçirebilirler. Bahsettiğim makaleye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

Fun with YouTube's Audio Content ID System • Scott Smitelli

Bunun dışında video için, videoyu izlenemez hale getirmeden, rezil etmeden kurtaracak bir yöntem bulsak harika olurdu.

yok birader 10 dakikalık bi videonun uyarı veren 30-40 saniyelik kısmına bütün filtreleri attım 2 saat convert yaptı pc seside çıkardım yine de yemedi. :)

yok birader 10 dakikalık bi videonun uyarı veren 30-40 saniyelik kısmına bütün filtreleri attım 2 saat convert yaptı pc seside çıkardım yine de yemedi. :)

Sorun seste diyorsa ve sesi mutelediğin halde (o 30-40 saniyelik kısım için) yine de eğer olmamışsa belki de sorun sadece o kısımda değildir. belki de başka kısımlarda da vardır ya da devamında?

Ben de çok denemedim ama makalede adamın yapıp da başardığı durumlarda filtre kullanmış gibi gelmedi bana. hızlandırmayı ya da yavaşlatmayı denedin mi?

Sorun seste diyorsa ve sesi mutelediğin halde (o 30-40 saniyelik kısım için) yine de eğer olmamışsa belki de sorun sadece o kısımda değildir. belki de başka kısımlarda da vardır ya da devamında?

Ben de çok denemedim ama makalede adamın yapıp da başardığı durumlarda filtre kullanmış gibi gelmedi bana. hızlandırmayı ya da yavaşlatmayı denedin mi?

Evet denedim videoyu yüzde 200 hızlandırınca yani 4 dakikalık videoyu 2 dakikaya düşürünce, diğer bir deyişle frame rate hızını 29 fps'den 100 fps'ye çıkarınca uyarı vermiyor ama böyle çok kullanışsız. Diğer taraftan videoyu 29 fpsden 35 fpsye çıkarınca -burada yüzde kaçlık bir hız artışı var bilmiyorum- uyarı veriyor. Ve son olarak 20 fps denedim. Yani 4 dakikalık video yavaşlatıldı ve 6 dakka oldu.

Bu iş beni yordu açıkcası. Şöyle komik bi durum var 60 dakkalık bi video atmaya çalışıyorum bana 1 adet uyarı veriyor ben bu 60 dakikalık videoyu 6 parçaya bölüyorum her parça için bi uyarı veriyor. :D kaçış yok.

Aslında aboneler sadık olsa aklımda bi fikir daha var fakat zahmet aboneler üzerine yüklenir. Bu kadar uğraşa değmez.

benim farkettiğimiz ne kadar değiştirsenizde videoyu ileri zamanlarda 3. taraf illa geliyor kurtuluşu yok yani

Evet denedim videoyu yüzde 200 hızlandırınca yani 4 dakikalık videoyu 2 dakikaya düşürünce, diğer bir deyişle frame rate hızını 29 fps'den 100 fps'ye çıkarınca uyarı vermiyor ama böyle çok kullanışsız. Diğer taraftan videoyu 29 fpsden 35 fpsye çıkarınca -burada yüzde kaçlık bir hız artışı var bilmiyorum- uyarı veriyor. Ve son olarak 20 fps denedim. Yani 4 dakikalık video yavaşlatıldı ve 6 dakka oldu.

Bu iş beni yordu açıkcası. Şöyle komik bi durum var 60 dakkalık bi video atmaya çalışıyorum bana 1 adet uyarı veriyor ben bu 60 dakikalık videoyu 6 parçaya bölüyorum her parça için bi uyarı veriyor. :D kaçış yok.

Aslında aboneler sadık olsa aklımda bi fikir daha var fakat zahmet aboneler üzerine yüklenir. Bu kadar uğraşa değmez.

Evet dün akşam ben de denedim, %10'a kadar hızlandırma ya da yavaşlatma tolerans dahilinde ama video eşleşmelerini önlemiyor. muhtemelen sadece müziklere yarıyordur. Video'ya yazı ekleme, yazının yerini değiştirerek denedim ama o da olmadı. Küçük logo ekleme falan ya yazıdaki gibi pek işe yaramıyor. Ben bir de videoyu küçültmeyi denedim. bir noktada işe yaradı. ama şöyle bir sorun var, videoyu oynatınca alanın büyük kısmı siyah, sadece ortada toplamın yarısından azı asıl videoyu oluşturuyor. hatta belki üçte biri. Bu haliyle de çok güzel seyiredilemiyor açıkçası.

Bu arada 60dk'lık videonun 1 uyarı vermesi o videonun sadece belli bir saniyesinde sorun var demek olmuyor. genelde tespit ettiği saniyeyi yazıyor ama videonun kalan kısmını da böylece kapsıyor. mesela diyelim ki 3. dakikasından itibaren uyarı verdiyse büyük ihtimalle 60'a kadar her dakikası için geçerlidir.

Senin aklındaki fikir nedir? Açıklayabilirsen sevinirim. belki üzerinde çalışıp geliştirebiliriz?

kendi gelistirdigim mukemmel bi yontem var 3 taraf sesten kurtulmak icin. kesip bicmeye gerek yok. .. ama sadece bana ozel . biraz beyin çalıştır kurcala bulursun bisiler

kendi gelistirdigim mukemmel bi yontem var 3 taraf sesten kurtulmak icin. kesip bicmeye gerek yok. .. ama sadece bana ozel . biraz beyin çalıştır kurcala bulursun bisiler

Sesle ilgili bir sorunumuz yok, onu çözebiliyoruz da mesele görüntüde.

Bu arada kendi geliştirdiğin yöntem olduğundan paylaşmamanı anlıyorum da bunu bu şekilde söylemen hiç hoş değil.

Evet dün akşam ben de denedim, %10'a kadar hızlandırma ya da yavaşlatma tolerans dahilinde ama video eşleşmelerini önlemiyor. muhtemelen sadece müziklere yarıyordur. Video'ya yazı ekleme, yazının yerini değiştirerek denedim ama o da olmadı. Küçük logo ekleme falan ya yazıdaki gibi pek işe yaramıyor. Ben bir de videoyu küçültmeyi denedim. bir noktada işe yaradı. ama şöyle bir sorun var, videoyu oynatınca alanın büyük kısmı siyah, sadece ortada toplamın yarısından azı asıl videoyu oluşturuyor. hatta belki üçte biri. Bu haliyle de çok güzel seyiredilemiyor açıkçası.

Bu arada 60dk'lık videonun 1 uyarı vermesi o videonun sadece belli bir saniyesinde sorun var demek olmuyor. genelde tespit ettiği saniyeyi yazıyor ama videonun kalan kısmını da böylece kapsıyor. mesela diyelim ki 3. dakikasından itibaren uyarı verdiyse büyük ihtimalle 60'a kadar her dakikası için geçerlidir.

Senin aklındaki fikir nedir? Açıklayabilirsen sevinirim. belki üzerinde çalışıp geliştirebiliriz?

Fikrim şuydu ve dün akşam Adobe Premiere ile baya bi uğraştım fakat istediğim sonucu alamadım.Videoyu iki kat hızlandırıp tabi sesle birlikte
youtube oynatma modunu flash playerdan Html5'e geçirdim.Html5'de video yavaşlatma ve hızlandırma desteği var her kullanıcı sağ alttan yapabilir bunu.
İşte orada iki kat hızlandırdığım videoyu 0.5 ve aşağısı hızında oynatmayı denedim ama sağlıklı olmadı. :D Olsa video başına bi uyarı ve html5e geçin hızı yavaşlatın have fun now :)Bu arada bunu hız değişimini denemek isteyen avidemux kullanmasın ses senkronu tutmuyor.

Fikrim şuydu ve dün akşam Adobe Premiere ile baya bi uğraştım fakat istediğim sonucu alamadım.Videoyu iki kat hızlandırıp tabi sesle birlikte
youtube oynatma modunu flash playerdan Html5'e geçirdim.Html5'de video yavaşlatma ve hızlandırma desteği var her kullanıcı sağ alttan yapabilir bunu.
İşte orada iki kat hızlandırdığım videoyu 0.5 ve aşağısı hızında oynatmayı denedim ama sağlıklı olmadı. :D Olsa video başına bi uyarı ve html5e geçin hızı yavaşlatın have fun now :)Bu arada bunu hız değişimini denemek isteyen avidemux kullanmasın ses senkronu tutmuyor.

Haklısın pek kullanışlı bir yol değilmiş :)

Bu arada aklıma gelmişken söyliyeyim; sanırım video çözünürlüğü 240p olunca her türlü geçiyor. Hoş o haliyle seyirciyi tatmin etmez ama... bu şekilde 1-2 deneme yaptım oluyor gibi...

Başka fikirlere her zaman açığız, değişik şeyler deneyip bir ölçüde de olsa başarılı olanlar denemelerini paylaşırsa çok mutlu olurum.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri