Yanlış anlama kardeşim, doğru şeyler söylüyorsun ama konudan alakasız olduğu için bu konu üzerinde ağır saçmalıyorsun şu anda. Mesele sana mantıksız gelip gelmemesi değil zaten. Mesele senin yazdıklarının ileride kim tarafından nasıl karşılanacağı...
Ben sana senin fikrin değişmez demiyorum. Senin fikrin değişsede yazdıkların her zaman önüne çıkar diyorum.
O zamanda karşındaki adama "e ama ben onları 20 yaşında yazdım, şimdi 30 yaşındayım bakın fikirlerim değişti ben artık öyle değilim" desenizde bi işe yaramaz. Ha tekrar söylüyorum, "mevcut türkiye şartları için" konuşuyorum ve hükümetlerin yönetimde takındıkları tutumun toplum içinde yaşayan bireylerin davranışlarınıda etkilediğini söylüyorum...
Mesela bugün 20 yaşlarında onlarca insan, sadece bazı siyasetçileri twitter'dan facebook'tan "eleştirdiler" diye çatır çatır gözaltına alınıyorlar. Haklarında işlem yapılıyor, dava açılıyor. Sence bunlar neden yapılıyor? Senin yazdıklarında bunlardan birisine takılsa ve hüküm giymesen serbest bırakılsan dahi, hakkında dosya açıldığı her sorgulamada görülecek.. Bu 5 senelik dönemde çaldığın kapılarda kimse sana bunu sormayacak mı sanıyorsun?.. Sanırım henüz gerçek dünyayla tanışmamışsın yoksa bu kadar iyimser olamazsın.
Ayrıca sana kim 35'ten önce insanlar olgunlaşmaz dediyse yalan söylemiş. Kaldı ki konu zaten olgunluk meselesi değil, insanların belli yaştan sonra söylediklerinden mesul olma meselesi..
Ha ama illa ben konudan alakasız bi cevap vericem diyorsan, adam vardır 45 yaşında, hayatında tek sorumluluk almamış dediğin gibi olgunlaşmamış... Adam vardır 23 yaşında sırtına dünyanın yükünü almış hayatın sillesini erken yemiş 50 yaşındaki adamdan daha da olgun hale gelmiş...Kişiden kişiye değişir.
Senin dediğin doğru/yanlış vb. kuramlar, kişinin kendi akıl ve vicdan muhasebesinden geçtikten sonra oluşur. Hayata karşı erken olgunlaşan insanlar (genellikle) sille yemiş, fikren olgunlaşan insanlar ise düşünebilmiştir.
Eğer sen olaya "sosyal medya üzerinde "ben organ bağışına karşıyım" dedim diye bana organ takmazlar mı" mantığında bakıyorsan yine aynı dili konuşmuyoruz demektir. Ben çok daha kapsamlı şeylerden bahsediyorum. İlk mesajımdan beri siyasi olaylarla alakalı paylaşımlar için konuştuğumu belli ediyorum...
Ayrıca empati kurup, insanları düşüncelerinden dolayı yargılayacak tipteki insanların kafalarına ulaşıyorum ve düşünüyorum... Ben birisini işe almadan önce onun geçmişinde ne düşündüğünü ya da ne paylaştığını "hazmedemeyecek" kadar cahil bir insan olsam, karşıma oturmuş "ama onlar 25 yaşındaki sözlerimdi, şimdi 35 yaşındayım fikirlerim çok değişti" diyen bir insanı düşüncelerini geçtim sadece omurgasız olduğu ve 25 yaşındayken yazdıklarının arkasında 35 yaşındayken duramadığı için güvenilmez, dönem adamıdır diyerek işe almam. Öyle bir pozisyonda verilecek cevap "o zaman 25 yaşındaydım" değil, "burada siyasi düşüncelerim için bulunmuyorum, sizin gibi işverenin yanında da çalışmıyorum" diyerek dik durmaktır.
Yani, 35 yaşına geldiğimde 20 yaşında yazdıklarım yüzünden yadırganırım ama ben o zaman bu şekilde savunma yaparım diye düşünmekte bana göre çok yanlıştır. Düşüncelerim değişse bile, 20 yaşındaki "ben"i inkar etmek kendime yapacağım en büyük saygısızlıktır.
Ben kendimi inkar etmem, bu sebeplede korkusuzca yazarım twitter'da veya facebook'ta. Kaldı ki sadece yaptığım paylaşımlar ve yorumlar sebebiyle bir çok tanıdığı ile bağlarını koparmış bi insanım. Kimsede "ama caner 27 yaşındaydı" demeyecek, ben de "ama şu 25 yaşındaydı, bu 35 yaşında ama tam olgunlaşmamıştı, diğeri 50 yaşındaydı ama cahildi" diyerek ileride kişiler hakkındaki yargımı durduk yere değiştirmeyeceğim.
Sonuç olarak burası bir forum ve ben herşeyi açık açık yazamıyorum ve sen 20 yaşındasın. Söylediklerimin altında yatan gizli mesajları alamayabilir, yine çok alakasız yerlerden cevap verebilirsin. Yadırgamam. Ama emin ol, benimle tartışmak istemezsin
Not: 25 yaşına geldiği halde düşüncelerini belli bir omurgaya oturtmamış ve o omurga üzerinde şekillendirmeye başlamamış insanlarda sorun var demektir. Benim gözümde 35 yaşına kadar olgunlaşmamış adam, muhattap alınacak adam değildir. (benim gözümde.) Dikkat et, "olgunlaşmamış" diyorum... Fikirlerinin bana göre doğru veya yanlış olmasından bahsetmiyorum. Bu fikirlerine sahip çıkamamasından bahsediyorum... Ama aynı şekilde, doğru bildiği düşüncelerin yanlışlığını oturup saatlerce yazarak veya konuşarak anlattığım kişilerde, bütün tezlerini çürütüp önlerine sermeme rağmen hala yanlış düşünceyi savunuyorlarsada onlarda "sabit fikirli" insanlardır. Cahil der geçerim yine muhattap almam.
Neyse, sonuç olarak en başından beri verdiğim cevapları tekrar okursan aslında en son verdiğin cevapla çok alakasız şeyler olduğunu görürsün. Son bir kaç seferdir yaptığın gibi sırf cevap vermek olsun diye alakasız biyerden cevap verip konuyu uzatmazsan sevinirim. Kısa cevap verip geçebilen biri değilim, yazdım mı açıklama ihtiyacı duyuyorum. O da çok zaman alıyor

))
Hadi kalın sağlıcakla