3000 TL ile 29 günde 18 Şehir 10 Ülke Gezdim Artık Asosyal Değilim

konaklama ve İnternet olayını nasıl çözdünüz? vodafone internet tüm avrupa ülkelerinde geçerli mi?
Çoğu yerde ücretsiz Wifi noktaları var ve avrupada vodafone geçerli
Hocam bu siteyi yeni açtım zaten :D Gezi yazılarımı paylaşmak için :) Ama reklam kesinlikle almak istemiyorum almayacamda zaten :D O zaman tadı kalmıyor ve iyice iğrenç gelmeye başladı bana heryerde reklam :D Youtube'dan kazanıyoruz 3-5 Allah'a şükür

Site'de ki paylaştığımı aynen yerine getirirsen çok kolay alırsın bide öğrencisiin ooohohoho :D :D Ben işsiz olarak aldım ne öğrenci ne iş :D

ek olarak https://wizzair.com/ hava yollarından budapeşteye 15 25 £ ya bilet alabiliyorsunuz. Fakat bagaj 10 kg ile sınırlı

500 liraya Kıbrıs'ta 2 ay kaldığım geldi aklıma konuyu görünce :D .

Bu isin 1 haftalik versiyonunu kiz arkadasimla yapmaya kalksam bana ne kadara patlar beyler. Vize pasaport vs hicbir sey yok ikimizde de 0dan anahtar teslim 1 haftalik fiyat lazim uygun gibi duruyo oyleyse dogum gununde bi cilginlik yapayim kiza :D

Bu isin 1 haftalik versiyonunu kiz arkadasimla yapmaya kalksam bana ne kadara patlar beyler. Vize pasaport vs hicbir sey yok ikimizde de 0dan anahtar teslim 1 haftalik fiyat lazim uygun gibi duruyo oyleyse dogum gununde bi cilginlik yapayim kiza :D

hocam altından cıkamassınız 10 15 bini gözden cıkartın kız arkadasla gidilmez böyle :D

hocam Türkiye'den alınan telefonlar Avrupada bağlanıyor mu direk? dışarıdan Türkiye'ye getirilen telefonlar için internete açma işlemi uygulanıyor mesela.

bağlanıyor sorun yok. geçen hafta sırbistana gittim sorun yaşamadım zaten heryerde wifi var ek oalrak oranın hattını aldım 7 8 tlye 1 hafta internet vardı hattın içinde.

Bu aralar bende çok araştırıyorum şahane bir program hatta yakın zamanda sülüklü göl e kampa gidilecek

Hocam 246€x2: Bilet parası
Vize Pasaport: 400TLx2
Uçak: Gidiş Geliş: 400x2
Konaklama: Günlük 20€
Yemek: Günlük 15 euro

Bu gibi sende az buçuk anlarsın.Sitede de uzun bi yazı var :) Çok tutmaz gibi :D

---------- Spam Engelliyici 08:05 ---------- Önceki Mesaj 08:05 ----------

Bu aralar bende çok araştırıyorum şahane bir program hatta yakın zamanda sülüklü göl e kampa gidilecek

Evet bende olacam.Yedigöller'de yada Kapadokya kampında varmıydın? :D

hayallerim arasında karavan ile türkiyeyi gezmek var :) allahım herkezi hayaline kavuşturur inşallah.

[MENTION=13580]TheGangster[/MENTION] tek mi gittiniz hocam bende gidiceğim ama tek gitmeye çekiniyorum eğlenceli olmaz gibi geliyor

Arkadaslar ben de en son Balkanlardaki 6 ulkeyi (Makedonya, Arnavutluk, Karadag, Bosna Hersek, Sirbistan ve Kosova) 15 gun boyunca kendi imkanlarimla gezdim ve 5 gun once yurda dondum. Bu gezimin bana toplam maliyeti (ucak bileti+yeme icme+ulasim ve konaklama hersey dahil) 550 euro yani 1800 lira oldu. Uygun fiyatli gezmek isteyenlere oneririm.

Bugune kadar gezdigim ulkeler : Turkiye, Fransa, Belcika, Almanya, Hollanda, Luksemburg, Italya, Yunanistan, Vatikan, Ingiltere, Iskocya, Galler, Irlanda, Makedonya, Arnavutluk, Karadag, Bosna Hersek, Sirbistan ve Kosova. (Toplam 19 ulke 94 farkli yer)

2012'den beri olan gezdigim yerler ile sorulari olan kisilere tecrubem el verdigince yardimci olabilirim. (Aklinizda soru isareti kalmasin tabi ki de ucretsiz)

---------- Spam Engelliyici 13:13 ---------- Önceki Mesaj 13:07 ----------

Merhaba arkadaşlar,öncelikle burada güzel güzel arkadaşlıklarımız olduğu için sizlere avrupa turumdan birşeyler aktarmak istedim ve kesinlikle sizede öneririm.

AAA şaka mı 3000TL ile 2 şehir zor gezilir dediğiniz duyar gibiyim :D
Yada vize uçak otel hariçtir dediğinizi.

Şimdi arkadaşlar,youtube'dan kazandıklarımı ve pcde oturduğum onca zamanı harcamam gerektiğini düşündüm ve asosyallikten kurtulmam gerektiğini :)

Bu turu düşünürken Avrupa hiç hayalimde bile yoktu.Ama birden gezerken İnterrail diye bir olay gördüm.hemen açııklıyım nedir bu.

Arkadaşlar,interrail bileti var.Bu biletin günleri ve kullanılabilirlik sayıları var.Ve bu bilet Avrupadaki her trene binmenizi sağlıyor.Mesela ben Roma'dan başladım 3 gün romada kaldım,sonra ücretsiz Venedik'e geçtim.Bunun gibi.

Ve bir blog açtım daha detaylı açıklamalara oradan bakabilirsiniz,blogum henüz yeni olsa da gerekli çoğu şeyi açıkladım :)

Ne olaylar,ne anılar yaşadım,hepsini zamanla inşallah siz değerli kardeşlerime sunacağım.Kalkın pc'lerden gezin arkadaşlar.Gerçekten her insanın yaşaması gereken duygular bunlar.

Unutmadan blogum bu,alırım bi hayırlı olsun :D http://www.interrailist.com

Edit: Gezdiğim Şehirler sırasıyla: Roma,Floransa,Pisa,Venedik,Cinque Terre,Monaco,Nice,Barcelona,Porto,Paris,Brüksel,Amsterdam,Köln,Berlin,Prag,Viyana,Budapeşte,Atina

Not: İsteyene de özelden her türlü desteği veririm detaylı olarak.

Ytpara'ya özel post açtım,başladım anlatmaya :) http://www.interrailist.com/2016/06/04/ucuz-maliyetli-uzun-sureli-interrail-olayi-ytpara/

Dostum bravo seni takdir ediyorum. Turkiye'deki gezi kulturununun gelismesine senin gibi kisiler gezerek ve tecrubelerini paylasarak katkida bulunacaklar. Benim de kurdugum blog sitemdeki amacim bu.

Son düzenleme:
Arkadaslar ben de en son Balkanlardaki 6 ulkeyi (Makedonya, Arnavutluk, Karadag, Bosna Hersek, Sirbistan ve Kosova) 15 gun boyunca kendi imkanlarimla gezdim ve 5 gun once yurda dondum. Bu gezimin bana toplam maliyeti (ucak bileti+yeme icme+ulasim ve konaklama hersey dahil) 550 euro yani 1800 lira oldu. Uygun fiyatli gezmek isteyenlere oneririm.

Bugune kadar gezdigim ulkeler : Turkiye, Fransa, Belcika, Almanya, Hollanda, Luksemburg, Italya, Yunanistan, Vatikan, Ingiltere, Iskocya, Galler, Irlanda, Makedonya, Arnavutluk, Karadag, Bosna Hersek, Sirbistan ve Kosova. (Toplam 19 ulke 94 farkli yer)

2012'den beri olan gezdigim yerler ile sorulari olan kisilere tecrubem el verdigince yardimci olabilirim. (Aklinizda soru isareti kalmasin tabi ki de ucretsiz)

---------- Spam Engelliyici 13:13 ---------- Önceki Mesaj 13:07 ----------

Dostum bravo seni takdir ediyorum. Turkiye'deki gezi kulturununun gelismesine senin gibi kisiler gezerek ve tecrubelerini paylasarak katkida bulunacaklar. Benim de kurdugum blog sitemdeki amacim bu.

hocam tek gezmek eğlenceli olurmu sıkılırmıyım ve dil sıkıntı olurmu

hocam tek gezmek eğlenceli olurmu sıkılırmıyım ve dil sıkıntı olurmu

Birincisi gidecegin yere bagli. Yani kultur amacli gidiyorsan tek gezmenin faydalari daha coktur bence. Sana engel olan kimse olmaz, kendi basina olaylari yonetebilme kabiliyetin gelisir ve daha hizli hareket edersin. Kisacasi ozgursundur. He bazen sıkıldığın anlar illa ki olur. Ama yine de tek gezerken ozellikle hostellerde falan kalirsan bircok gezginle zaten tanisacaksin. O zaman eglenceli oluyor. Ben sahsen gezilerimi hep tek basima yapiyorum, herseyimi kendim ayarliyorum.

Eger deniz, kum, gecelere akma falan gidiyorsan belki tek basina zevk almayabilirsin. Bu durumda da yaninda en fazla 1 kisi olmasini tavsiye ederim. Nerdd cokluk orda b.kluk lafi sanirim bunu en iyi ozetleyen soz.

Son olarak dil olayina fazla takilmayin. Mesela benim Ingilizcem cok iyi diyebilirim. Ama gel gor ki Balkanlarda bazi yerlerde Ingilizce bilen kimsenin olmadigi yerlerde beden dili ile anlasilabiliyor. Bu kadar korkmaya gerek yok. Isinize yarayabilecek kelimeleri bir yere not alirsaniz sikinti olmaz.

Gidin gezin, gorun. Dil olayina takilmayin. Zamanla tecrubeleneceksiniz.

Not : Ozellikle genclere tavsiyem. Dil bilmiyorum diye gidip turlara sacma sapan paralar vermeyin. Sizi somurmelerine izin vermeyin. Unutmayin ki bircok rehber wikipediadan ezberledikleri bilgileri insanlara aktariyorlar. O yuzden turla gezmeye karsiyim.

Ben sadece ilk kez yurtdisina ciktigimda arkadasimla turla gitmistim. Sonra rehberin kolpaliklarini gorunce nefret ettim.

Bu arada gezi notlarimi okumak isteyen http://www.seqununseyahatnamesi.com adli blog sitemi ziywret edebilir. Hep beraber Turkiye'de daha bilincli bir gezi kulturunun olusmasina katkida bulunmaliyiz.

Son düzenleme:
Tabikide dahil hocam.Herşey bunun içinde.Şu an detaylı bir yazı hazırlıyorum hocam.Süreci baştan aşağı yazmak istiyorum tek bir sayfada.Çok uzun olacak ama okumanıza değecek bence :) Çok güzel arkadaşlıklarda kurdum onlarda dahil olacak. Bi kaç güne bu konuya yorum olarak yazıcam hocam :)

Bu arada kesinlikle amacım reklam yada başka birşey değil.Ben yaptım herkesin yapabileceğini anlatmak.Farklı ülkeler kültürler görmek gerçekten insanı olgunlaştırıyor :D Sitemde reklamda yok ve olmayacak zaten :)

Her gezdiğiniz şehri ayrı ayrı kaleme dökerseniz sizin içinde aynı zamanda bir gelir kapısı olur..

Her gezdiğiniz şehri ayrı ayrı kaleme dökerseniz sizin içinde aynı zamanda bir gelir kapısı olur..

Dediginizde cok haklisiniz hocam hersehri ayrintili olarak yazacagim insallah ve gidilmesi gereken yerleri,neler yapilir gibi. Ama reklamlardan tiksinmis biri olarak reklam almamayi dusunuyorum.Sadece anilarimi biriktirecegim bir yer olacak yani :D

hocam 29 günlük süreci ilk günden başlayıp sonuna kadar (vize almadan haritalar aldığınız notlar vs dahil) süreç şeklinde anlatırsanız çok yararlı olur bizim için

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri