Otomatik mi alınıyor bunun vergisi yoksa ben mi bir yerlere gidip başvurmam gerek?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Direkt banka hesabına çekince ne olacak ki o belgeyi almadan? 5-10 bin lira için koskoca vergi dairesi peşime mi düşecek? Bir de 4-5 ay falan kazandım yani. Kanal da patladı gitti. İlerde vergi için çağrılsam bile 4-5 bin lira döner parası olur bikaç sene sonraİstisna belgesi alarak şirket kurmadan %15 olarak otomatik ödeyebilirsin. Harici olarak hesabınıza çekmeniz riskli. İlerde geriye dönük olarak vergi cezaları ile karşılaşabilirsiniz. İstisna belgesinide bir araştırın detaylı bilgiye oradan ulaşabilirsiniz.
Böyle düşünmeye devam et knk 2-3 yıl sonra faizi ile beraber inşallah 4-5 bin tl ödersinDirekt banka hesabına çekince ne olacak ki o belgeyi almadan? 5-10 bin lira için koskoca vergi dairesi peşime mi düşecek? Bir de 4-5 ay falan kazandım yani. Kanal da patladı gitti. İlerde vergi için çağrılsam bile 4-5 bin lira döner parası olur bikaç sene sonra![]()
Vergi dairesi kapısına dayandığı zaman 5 10 bin denilen şey gecikme faizleri, vergi usülsüzlük cezaları, cezaların faizleri, vergi ziyai cezaları, kdvler ile nasıl 200k oluyor anlaşılırBöyle düşünmeye devam et knk 2-3 yıl sonra faizi ile beraber inşallah 4-5 bin tl ödersin![]()
![]()
![]()
Vergi dairesi kapısına dayandığı zaman 5 10 bin denilen şey gecikme faizleri, vergi usülsüzlük cezaları, cezaların faizleri, vergi ziyai cezaları, kdvler ile nasıl 200k oluyor anlaşılır![]()
İstisna hesabın varsa evet, kontrol et, emin olOtomatik %15 alıyomuş banka benim ekstra bir şeye başvurmama gerek yokmuş. Geçen sene de 10 bin gözüküyordu analitikte ama hesaba 8500 falan geçiyordu.
Gerek yokmuş ona, vergi dairesinden öğrendimİstisna hesabın varsa evet, kontrol et, emin ol
Otomatik %15 alıyomuş banka benim ekstra bir şeye başvurmama gerek yokmuş. borçlu çıkarmış beni bir de te allaam5 Ay boyunca 10bin tl kazandığını varsayalım 50bin TL %15 vergi kesilecek 7500₺ kalan 42500TL 5 Aylık bağkur 11803TL x 5 = 59015TL, - 16515TL Borçlu çıkarsın
Vergi dairesinden daha iyi biliyorsundur kesinSen o başvuruyu yapmadan Kendi kendine %15 kesileceğini mi iddia ediyorsun yada kesildi diyorsun yani![]()
Ne atarı? Vergi memuruna güvenmicem sana mı güvenicemkardeş hem soru soruyorsun cevap verenlere de atarlanıyorsun. madem öyle konuyu açmadan direk vergi dairesine gidip sorsaydın. ayrıca vergi dairesindeki memurlara çokta güvenme. çünkü bu konu hakkında bilgisi olan kişi sayısı çok az. bilgi sahibi olmadıkları için de genelde baştan savma cevaplar veriyorlar. ilerde bir borç çıktığında vergi dairesi bana şunu dedi demen hiçbir şeyi değiştirmez. paşa paşa ödersin cezayı.
Bu kanun çıktığı zaman iş bankasından istisna belgesi ile gidip bankamı açtım. Her attığım paradan %15 vergi kesmeye başladı. Bunun bildirimini önce vergi dairesine yaptım sonra hesabı açtım. Bu hesabı açtıktan sonra bu hesap ibanını da tekrardan vergi dairesine bildirdim. Yani demek istiyorum ki iban bildirimi yapmadan da zaten %15 kesinti yapıyor bazı bankalar. Sen diyorsunki hiçbir şey yapmadım ben. Lütfen yapmamaya ve 90 yaşındaki göbek büyütmüş herhangi bir vergi memurundan aldığın o bilgiyle yaşamaya devam etNe atarı? Vergi memuruna güvenmicem sana mı güvenicemAtarlanan sensin bence.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.