4BİN TL Bilgisayar Önerisi 10 Günlük Bir Araştırma Yapıcam

• Kullanıcı K.B.A.Ç
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - E-Ticaret ve Dijital Mağazalar
Mac iyidir de fiyatına göre çok daha iyi bir windows masaüstü çekilebilir pahalı yani :D

mac işi asma kabağı işi özellikle bi oyuncu ona vereceği parayla kral bi masaüstü toplar gereksiz ama böyle sadece nette takılacak biri için ideal olabilir

Hocam şimdi şöyle bir durum var. DDR4 ramlar piyasaya çıkmış durumda ancak ddr4 ram takacak bir makina alacaksan fiyatlar ciddi anlamda yukarılara çıkıyor. Sana hem ddr4 ram içeren bir sistemle hem ddr3 ram içeren 2 sistem göndereceğim. Fiyat ve performans farklarını kendin tahmin edersin. Sistem parçaları değişebilir. Ben 3 aşağı 5 yukarı fikir vermesi için paylaştım.

DDR4 Sistem:

İşlemci:1045 TL
İntel Core i7 4820K Soket 2011 3.7Ghz 10Mb Önbellek İşlemçi - Vatan Bilgisayar

Anakart:1077 TL
MSI X99S GAMING 7 Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 Anakart - Vatan Bilgisayar

Ram:1044 TL
GSKILL 16GB (4x4GB) Ripjaws4 Siyah DDR4 2400MHz CL15 1.2V Ouad Kit Ram - Vatan Bilgisayar

Kasa:975 TL
TeknoBiyotik: AeroCool XPREDATOR 1100W 80+ Plus Gold Güç Kaynaklı Big Tower Kasa (Çift 23cm Fan) - Kasa - PC Bileşenleri

Ekran kartı: 1411 - 1430
Asus GTX970 ROG Strix GDDR5 4GB DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Asus R9 290X Directcu 2 O.C. 4Gb Gddr5 512Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Geri Kalan sistemin hdd , montör falan tamami ile sana kalmış. Şöyle bir durum var ddr4 destekli anakartlar ciddi anlamda fahiş fiyatlarda. Bir de ddr3 sistemine bak

DDR3 Sistem:
mP75m2.png

anakart ve kasa birazdaha düşük olsa düşünebilirim hatta anakart normalde kasa düşük olsa iyi olur 4bin küsür oluyor

bu sistemler sadece fikir vermesi için parça değişimleri yapacaksın elbet.

Anakart seçimi ile ram destekleri. İşlemci uyumu . Ekran kartı desteği. Güç kaynağı yeterliliği. Ekran kartının fiziksel boyutuna uyacak kasa. Kasa içi soğutma. İşlemci soğutma gibi özellikleri analiz ederek toplama yapacaksın. Masaüstü toplamak biraz zahmetlidir ancak laptobu performansta ezer geçer.

daha çok tavsiye vericek olan var mı ? , toplama bilgisayar almaya karar verdik , 4bin tl tam olarak bütcemiz var . Tavsiyelerinizi bekliyorum

tavsiye almaya devam ediyorum , intel haswell serisine geçsem çokmu pahalıya patlar ? (fiyatları kkonusunda bilgim yok ) , 5 gün sonra alıcam bir toplama hala düzgün birşey tüm parçalarıyla toplanmış degil

Fiyat-Performans olarak monsterdan iyisini bulursan düşünme onu al :)

---

edit : son mesajı simdi okudum. Toplama bilgisayar işi biraz sana bağlı aslında ne kadar CPU ya ihtiyacın var bilemem ama : http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i5-4690k-soket-1150-35ghz-6mb-onbellek-22nm-islemci.html (K serisi çarpan kilidi açık bir işlemci alman daha uzun süre kullanmanı sağlar. 2-3 yıl sonra işlemci sana az gelmeye başladığında vurursun kırbacı :) ) - fazlasıyla iş görür diye düşünüyorum. Madem bütçe 4000 TL ekran kartı olarakda gtx 980 (gerçi bütçeyi biraz zorlayabilir ssdye falan para kalmayabilir) öneririm bir kaç aya GTX 980 Ti çıkacakmıs bekler misin bilemem :)

Son düzenleme:
Fiyat-Performans olarak monsterdan iyisini bulursan düşünme onu al :)

---

edit : son mesajı simdi okudum. Toplama bilgisayar işi biraz sana bağlı aslında ne kadar CPU ya ihtiyacın var bilemem ama : http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i5-4690k-soket-1150-35ghz-6mb-onbellek-22nm-islemci.html (K serisi çarpan kilidi açık bir işlemci alman daha uzun süre kullanmanı sağlar. 2-3 yıl sonra işlemci sana az gelmeye başladığında vurursun kırbacı :) ) - fazlasıyla iş görür diye düşünüyorum. Madem bütçe 4000 TL ekran kartı olarakda gtx 980 (gerçi bütçeyi biraz zorlayabilir ssdye falan para kalmayabilir) öneririm bir kaç aya GTX 980 Ti çıkacakmıs bekler misin bilemem :)

hocam bu işlemci yerine şunu almayı düşünüyorum ama bakalım durum neyi gostericek

http://www.vatanbilgisayar.com/inte...ghz-8mb-onbellek-22nm-islemci.html#ozellikler

abi benim 10bin tl param olsa pc almam gidip araba alırım dogan slx
ben youtubeye guvenip 3bin tl borca girip alıcam bu pcyi ALLAH bir yol gösteriri bizede

bu postunu gormesem bi pc onerisinde bulunurdum ama bu postu gorunce cebine parayı koymadan borca bulasmanı onermem youtube bu belli olmaz.

bu postunu gormesem bi pc onerisinde bulunurdum ama bu postu gorunce cebine parayı koymadan borca bulasmanı onermem youtube bu belli olmaz.

hocam alıcagım para dayımdan alıcam hani herhangi bir sorun olmaz zorunlu her ay odeme olsun demiyor , ama ben 3-6 ay icerisinde ödemesini yapıcam üzerimde borç kalmasını sevmem hiç

+güncel

bu sistemi toplucam birde 4gb gtx970 gdrr5 256 bit ekran kartı eklicem ancak ekran kartı çok pahalı 1300-1400 arası geliyor 500tl kayıp var şuanda

http://prntscr.com/72ov76

Son düzenleme:
Kardeşim linkteki işlemciye baktım,işlemci gerçekten iyi ama fiyata gelince kardeşim ben olsam almazdım 900 küsür liraya düştüğünü hatırlıyorum..Bu arada o işlemciye overlock yapıcakmısın kardeşim ?

Kardeşim linkteki işlemciye baktım,işlemci gerçekten iyi ama fiyata gelince kardeşim ben olsam almazdım 900 küsür liraya düştüğünü hatırlıyorum..Bu arada o işlemciye overlock yapıcakmısın kardeşim ?

yok hocam overclock felan neden yapayım :) yetmezmi sizce overclock zararlı diye biliyorum

bu sistemi toplucam birde 4gb gtx970 gdrr5 256 bit ekran kartı eklicem ancak ekran kartı çok pahalı 1300-1400 arası geliyor 500tl kayıp var şuanda

http://prntscr.com/72ov76

$$ suanda düşüş yaşadı bu fiyatlarada yansıdı 120 tl kaardayım diyebilirim :) , 2.500 felan olsa çok iyi olur o zaman butceye cuk diye oturur

Son düzenleme:
yok hocam overclock felan neden yapayım :) yetmezmi sizce overclock zararlı diye biliyorum

Screenshot by Lightshot
Hocam overlock yapmıyacaksan o işlemci gereksiz o işlemcinin aynısını al ama sonunda K ibaresi olmayanını al tasarruf etmiş olursun K ibaresi overlock yapabilme imkanı sunar.Aynı şekilde overlock yapmayacaksanız anakartı Z97 chipseti değilde H97 almanı öneririm çünkü Z97 chipseti overlock yapabilme imkanı sunar,overlock yapmıycaksan z97 almana gerek yok hocam bu düzenlemeleri yaparak bütçeyi çok daha arttırabilirsiniz böylece daha iyi ekran kartı alabilme fırsatınız olur.

Hocam overlock yapmıyacaksan o işlemci gereksiz o işlemcinin aynısını al ama sonunda K ibaresi olmayanını al tasarruf etmiş olursun K ibaresi overlock yapabilme imkanı sunar.Aynı şekilde overlock yapmayacaksanız anakartı Z97 chipseti değilde H97 almanı öneririm çünkü Z97 chipseti overlock yapabilme imkanı sunar,overlock yapmıycaksan z97 almana gerek yok hocam bu düzenlemeleri yaparak bütçeyi çok daha arttırabilirsiniz böylece daha iyi ekran kartı alabilme fırsatınız olur.

hocam overclock benim performansımı arttırmıyor mu ? , zaten 4.0GHz hızım var bu yeterli olmaz mı ? , internet hızına göre render bile yapmam hatta ben saglamlık açısından boyle bir pc topluyorum arada sırada oyun oynarım diye

+güncel yokmu tavsiyesi olan

Son düzenleme:
hocam overclock benim performansımı arttırmıyor mu ? , zaten 4.0GHz hızım var bu yeterli olmaz mı ? , internet hızına göre render bile yapmam hatta ben saglamlık açısından boyle bir pc topluyorum arada sırada oyun oynarım diye

+güncel yokmu tavsiyesi olan
Hocam gayet yeterlı olur bende onu dıyorum overlock yapmıycaksan i7 4790K yerine i7 4790 al,aynı şekilde Z97 chipsetli anakart yerine H97 olanını al.Hocam istediğini sorabilirsin yardımcı olmaya çalışırım.

Hocam gayet yeterlı olur bende onu dıyorum overlock yapmıycaksan i7 4790K yerine i7 4790 al,aynı şekilde Z97 chipsetli anakart yerine H97 olanını al.Hocam istediğini sorabilirsin yardımcı olmaya çalışırım.

tamamda bu overclock tam olarak ne oluyor 4.0 GHz yerine 4.5GHz mi olucak ?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri