4BİN TL Bilgisayar Önerisi 10 Günlük Bir Araştırma Yapıcam

• Kullanıcı K.B.A.Ç
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - E-Ticaret ve Dijital Mağazalar
tamamda bu overclock tam olarak ne oluyor 4.0 GHz yerine 4.5GHz mi olucak ?
Evet hocam overlock yapmayı bilen arkadaşlar anakartın biosundan çeşitli ayarlamalar yaparak işlemciyi daha yüksek performans için ayarlamaya çalışıyorlar.Siz bu gibi olaylara girişmiyecekseniz İ7 4790K ve Z97 chipseti gereksiz hocam işlemcinin K olmayanını ve Anakartında H97 Gaming 3 olanını alırsanız tasarruf etmiş olursunuz kalan parayıda ekran kartına yatırım yaparsınız.

ey gidi sayende fiyatlara bi baktımda 2013 kasımda 790tlye aldıgım 4770k 1003 tl olmuş sevinsemmi üzülsemmi bilemedim

Hocam overlock yapmanın hiç bir zaman garantisi yoktur.Yapmayı bilmiyorsanız bulaşmamanız gereken bir durum bence ama tabiki sonradan öğrenebilirsiniz fakat genede overlock uzun vaadede pc'nizin ömrünü kısaltır.Ayrıca illa overlock yapacaksanız çok iyi islemci soğutucu almanızı öneririm.

---------- Spam Engelliyici 00:43 ---------- Önceki Mesaj 00:41 ----------

ey gidi sayende fiyatlara bi baktımda 2013 kasımda 790tlye aldıgım 4770k 1003 tl olmuş sevinsemmi üzülsemmi bilemedim
Ah karkdeşim sorma bende toplıyacağım fakat sırf o fiyatları bildiğim için içim el vermiyor ve yeni ekran kartı serilerini bekliyorum

Hocam overlock yapmanın hiç bir zaman garantisi yoktur.Yapmayı bilmiyorsanız bulaşmamanız gereken bir durum bence ama tabiki sonradan öğrenebilirsiniz fakat genede overlock uzun vaadede pc'nizin ömrünü kısaltır.Ayrıca illa overlock yapacaksanız çok iyi islemci soğutucu almanızı öneririm.

---------- Spam Engelliyici 00:43 ---------- Önceki Mesaj 00:41 ----------

Ah karkdeşim sorma bende toplıyacağım fakat sırf o fiyatları bildiğim için içim el vermiyor ve yeni ekran kartı serilerini bekliyorum

birde hoca ile topladık aynı sistemi o $ üzerinden hesap yaptı birde ona fiyat cıkarttıralım bakalım ne kadar cıkıcak yarında onunla bir işlem yapabilirsek yapalım olmazz ise p.tesiye kalıcaz

Hocam dediğim gibi overlock yapmıyacaksan,Msı H97 Gaming chipsetli anakartlardan hatta H81 Gaming bile olabilir,işlemci ise İ7 4790 olsun fiyattan tasarruf etmiş olursun ve ekran kartına yatırım yaparsın.

Hocam dediğim gibi overlock yapmıyacaksan,Msı H97 Gaming chipsetli anakartlardan hatta H81 Gaming bile olabilir,işlemci ise İ7 4790 olsun fiyattan tasarruf etmiş olursun ve ekran kartına yatırım yaparsın.
bakalım hocam bu konuyu bir düşüneyim ben uzun omurlu olsun isterim overclock felanda yapmam zaten tahminen 4.0 ghz yeterlidir benim için

ikisi arasında 130tl fark var bu bana birşey koymaz K sız olan 3.6GHz K lısı 4.0GHz bunda sıkıntı yok hocam K lı serisi olsun

Son düzenleme:
bakalım hocam bu konuyu bir düşüneyim ben uzun omurlu olsun isterim overclock felanda yapmam zaten tahminen 4.0 ghz yeterlidir benim için
Ozaman gerçekten İ7 4790 yeterlı olucaktır hocam siz iyice dusunun hocam bende istediğiniz konuda bilgim doğrultusunda yardımcı olmaya çalışırım.

Oyun oynuyacaksan sakın laptop alma 800tllik masaüstünün verdiği zevki 10klik laptop vermiyor

hocam ben masaüstünüde oyun icin almıyorum evde server gibi kullanıcam :) , okuldan takip ederim vs.

bütçen yeterliyse 4790k al yinede ileriki yıllarda işlemcin yetmezse overclock yaparsın

130 lira icin overclocksuz almaya deymez olmusken iyiis olsun istiyomda 500 lira ekstra cıkıyor

Ozaman gerçekten İ7 4790 yeterlı olucaktır hocam siz iyice dusunun hocam bende istediğiniz konuda bilgim doğrultusunda yardımcı olmaya çalışırım.

K serisi olsun hocam ama ekran kartı cok pahalılanmış 1400tl bunun 1100 1200 tl olmasınıda bekleyemem :(

@Serk@nYT abi seninde bi fikrini alalım pc toparlıcam butcem 4k ancak yetmedi pc 4500 tuttu 500tl acıgım var nasıl birşeyler onerirsin

4bine çok sağlam pc toplarım istersen. Ama sen çok kararsız gibisin başkasının tavsiyesini alıp başkasına yöneliyorsun ne yapacağına önce karar ver.

Yeni pc topladım toplamadan öncede 5 ay araştırma yapmıştım.

Oyun oynamayacaksan ekran kartız bi kasa toplayayım. Ama ne yapacağını öncelikle yaz sadece render mi yazacaksın?

4bine çok sağlam pc toplarım istersen. Ama sen çok kararsız gibisin başkasının tavsiyesini alıp başkasına yöneliyorsun ne yapacağına önce karar ver.

Yeni pc topladım toplamadan öncede 5 ay araştırma yapmıştım.

Oyun oynamayacaksan ekran kartız bi kasa toplayayım. Ama ne yapacağını öncelikle yaz sadece render mi yazacaksın?

hocam söyle olucak arada sıra oyun oynarım oyle bagımlısı degilim , gta5 , bf4 gibi şeylere bakarım grafiklerine vs.
render konusuna gelirsek çok fazla yapıcagımı sanmıyorum çünkü spam yapıyorum bende , zaman gectikce ve kafama yatan bir konu bulabilirsem ozgune baslamayı dusunuyorum . Yani bu pcyi aldıgımda borc aldıgım parayı odeyip araba alıcam kısacası amacım bu :)

hocam söyle olucak arada sıra oyun oynarım oyle bagımlısı degilim , gta5 , bf4 gibi şeylere bakarım grafiklerine vs.
render konusuna gelirsek çok fazla yapıcagımı sanmıyorum çünkü spam yapıyorum bende , zaman gectikce ve kafama yatan bir konu bulabilirsem ozgune baslamayı dusunuyorum . Yani bu pcyi aldıgımda borc aldıgım parayı odeyip araba alıcam kısacası amacım bu :)

ne yapacağından şu mesajından bile belli değil. En iyisi sen şuraya siteye bi konu aç en iyi sistem tavsiyeleri bu sitede olur burda fazla anlayan olacağını sanmıyorum.

Sistem Tavsiyeleri

ne yapacağından şu mesajından bile belli değil. En iyisi sen şuraya siteye bi konu aç en iyi sistem tavsiyeleri bu sitede olur burda fazla anlayan olacağını sanmıyorum.

Sistem Tavsiyeleri

bakıyoruım hocam burdada bikactane var 4000 tl ye sistem toplayan onlara gore bakalım sizinde topladıgınız sistemi ogrenmek isterim

---------- Spam Engelliyici 04:37 ---------- Önceki Mesaj 04:03 ----------

benim topladıgım sistem ekran kartı yok 4gb GTX970 256 bit olucak ama markada karar veremedim birisi msi alma vs. diyor birisi başka birşey diyor
topladıgım sistemim
http://prntscr.com/734zs5

webtekno da verilen tavsiye
MSI Z97 GAMING 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) DVI&DP Anakart
Kingston 16GB (2x8GB) HyperX Beast DDR3 1600MHz CL9 XMP Ram
Intel Core i5 4690K Soket 1150 3.5GHz 6MB Önbellek 22nm İşlemci
MSI GTX970 TIGER GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı

Bu parçaları al kardeşim toplam fiyatı 3150 TL(vatan) geri kalanla da diğer parçaları al zaten diğerleri önemli değil

technopat sistemi
burdan monitoru cıkartıp , 3TB hdd yerine 1TB koyup alsak ne kadar olur . ilerleyen zamanda ssd de takarım
Screenshot by Lightshot

Son düzenleme:
Masaüstü candır ilerde daha rahat parça değişimi yaparsın

Sent from my iPhone using Tapatalk

konu guncel vakit azalıyor tamamıyla bir sistem gelmedi elime

guncel donanımhaner sistem tavsiyesi
sinerji.gen.tr saglammıdır sıkıntısı olur mu , vatan gibimidir birde pcyi toplatıp getirirlermi yoksa bizmi topluyoz

Son düzenleme:
Merhaba Hocam, benim takip ettiğim bir yt kanalı var, adı Technopat. Buradaki videolar işine yarayacaktır. Bende pc toplayacağım fakat buradan biraz bilgi birikimi yapıyorum şimdilik.

https://www.youtube.com/watch?v=VxGYGE51QIk

Konu Linki
https://www.technopat.net/2013/10/06/haswell-pc-toplama-rehberi/

bu videoyu sonuna kadar izledim hocam ancak bunlarında ekran kartı saglam degil gibi fiyatlarını bir arastırayım tekrardan eger butceme uyarsa bu ekran kartını cıkarıp gtx970 256 bit koyarım , bilgilendirdiginiz için teşekkürler

şuandaki topladım sisteme karar verdim ancak ZOTAC ekran kartı sıkıntı cıkarırımı kafamda tek bir soru bu kaldı

http://prntscr.com/739n5m

edit: Konunun surekli indexte kalması benim için iyi ZOTAC ekran kartı nasıldır ?, biraz ucuz asuslara gore msı da tavsiye etmiyorlar gigabyte al diyorlar

Son düzenleme:
detaylıca tavsiye vermek için başlığa girdim ama; ne istediğini neden istediğini bilmiyorsun. donanımlar hakkında bilgin yok, araştırmadan milleti kestirip atmışsın. @EliteMaster 'ın bilgisayarına gereksiz yorumlarda bulunman benim bile zoruma gitti.

ilk olarak insanların tercihlerine, tavsiyelerine saygın olsun. kimse sana kalkıpta yardım etmek zorunda değil. insanlar sana kalkıp iş güç arasında yardım etmeye çalışırken yarım bilginle olmadık laflar ediyorsun. hoş değil, git ötede al bilgisayarını.

Serkan hocayı konuya çağırman ayrı komik, Bill Gates'i getirelim sana olur mu?

@billgates

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri