Ben bu son 2 gün olan olaylardan sonra şuna iyice emin olmaya başladım.
İnsanları bu şekilde önce atalete sevkedip uyuşturdular. Ümit verip beklettiler.
Şimdi bu şekilde bir de bu ümidi boşa çıkararak iyice usandırmış olacaklar.
Youtube'un algoritma olarak kendini geliştirirken teknik bir çok imkanı kullandığını ve bunun yanında psikolog ekibinin ve benzer disiplinlerden isanların da ekipler oluşturup insan davranışlarını analiz ettiğini düşünüyorum. Yapmamaları mümkün değil. Bir spam yapan kişi ne düşünür spamcılardan iyi biliyorlar ve analiz ediyorlar. Spamcılardan nefret falan ettiklerini düşünmüyorum, çok rahatsız olsalar isteseler çok daha katı davranabilirler.
Bence asıl istedikleri şey durumu kendileri açısından en optimal ve kârlı noktaya götürmek.
Bunu bilerek strateji geliştirmek gerekiyor.
Spam yapmak veya youtube dan herhangi bir şekilde gelir elde etmek isteyen kişinin mutlaka bu mevzularda fikir sahibi olması gerekiyor. Bu işe ilk başlanıldığında "binlerce kanal yaparım onlar kapattıkça ben daha çok açacağım" mantığının belli bir ölçüde işe yarasa da gerçekten uzun vadeli başarılı bir strateji olamayacağını artık sanırım herkes biliyor. Uzun vadede en önemli strateji bir adım önde olmak ve gerilla taktiği ile çalışmak. Gerilla taktiği nedir? Herkesin yaptığının birebir aynısını değildir. Herkesin diğerlerine göre az çok nüanslarla hareket etmesi gerekir. Ortada %100 doğru bir strateji var ona ulaşayım mantığından kurtulanların iyi para kazandığına halen bir seçenek bulabildiklerine emin olabilirsiniz.
Yeni dönemin hayırlı olması için daha fazla bilgi sağlamak üzere konuya yorum yazan arkadaşlara teşekkürler. Naçizane görüşlerimi ilettim.
Kısa bir bilgi de vereyim; kanalların para kazanmaları birden bire otomatik olarak başladı; ama sonraki süreçde kısmen manuel veya başka algoritmalar ile kanallar tekrar değerlendiriliyor. Yani boş yere niye açtınız niye kapattınız dememek lazım. Karşıda ciddi bir kaynak sahibi firma milyonlarca insanın davranışını yapay zeka uygulamaları ile izleyerek yeni stratejilerini uygulayıp mükemmelleştirmeye çalışıyor.
Herkese başarılar dilerim...
Para kazanması iki gün önce onaylanan kanalın para kazanması 1 saat önce tekrar kapatılmış.
gecen gun onay alan kanalı bugun gerı kapatmıslar 1 mayısta tekrar basvur dıyor ıyıce salaklastı serfszler..
ulan ısıne gelmıyorsa sıl kapatkac mılyar paramızın ustune zamanında konmadın sankı ne dıyebıldık.. gen eyap kapat sıl bızde ugrasmayalım..
2 ay beklet onayla 2 gun sonra tekrar kapat..
allah belanızı versın