50 bin tl yatırım ?

• Kullanıcı mumru
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
limon satın şerefli yaşayın.

ciddiyim, meyve sebze toptancılığını bir araştırın. bu tür ufak sermayelerle büyük paralar kazandıran ender sektörlerden.

yok hocam ne yaparsan yap faizi aklayamazsın açıkça ayetler var ki o konuya girersek şu an yaptığımız işte aynı değişen yok :) Ha yt yapmışın ha faizden para kazanmışın.. o yüzden hiç girmeyelim o konulara :)

o zaman yt yapanların faiz yemesi doğalmı ne demek istedin :o

şaka bi yana...

enflasyon yüzde 10 diyelim. faiz yüzde 0 . benim param her sene yüzde 10 eriyor demektir mantıklımı ?

demeki enflasyon yüzde 10 ise faiz de yüzde 10 olacak . mantıklımı ?

islamda AŞIRI haram dır.
nekadar aşırı faiz haram ise (teveci) okadar aşırı kazanç da haram.

mal alırsın 5 liraya ve o malı 6 liraya satarsın. aynı malı 5 liradan alıp 10 -15 liraya satarsan haramdır.
Zaten %10.50 diyor faiz 525 tl geçmesi lazımken vergi kesintisinden 385 tl geçiyor :D Bu arada dediklerim doğrultusunda düşünen biri çıktı ya :D

ganyan bayi aç. ayakları alışırda tutarsa (yani yotubedeki gibi abone sayın artarsa) her türlü kar edersin.

ayrıca: şu faiz muhabeti yapanlar burayı camimi sandı arkadaş? milletin videosunu çalıyosunuz haram değil. faiz haram yok bilmem ne .. maksat cemat alışverişte görsün.

Fransada öyle galiba :) istanbulda geçen yıl 150 bin olan ev şimdi 230 240 bin seneye de 300 bin olur :)

arsa zengin eder ev zengin etmez.
ne olmuş 60 bin liramı artmış ? aynı arsa o fiyata doğru yerden alınsaydı 150 bin 1.5 mio olacaktı (örnegin 3nncü köprü güzergahı, 3. havalimanı vbz.)
eve daireye yatırım yapmak demek taş toprağa yatırım yapamk demektir hic bi getiriside yoktur.

tekrar Arsa adami zengin eder.

ne olmuş 60 bin liramı artmış ? aynı arsa o fiyata doğru yerden alınsaydı 150 bin 1.5 mio olacaktı (örnegin 3nncü köprü güzergahı, 3. havalimanı vbz.)
eve daireye yatırım yapmak demek taş toprağa yatırım yapamk demektir hic bi getiriside yoktur.

Arsanın prim yapması için 150 bin verdin mesela 10 20 yıl bekleyecen şansın tutarsa anca dediğin olur.Bana göre arsa yada ev farketmez ikiside zengin eder ama doğru yerden alınırsa.

o güzargahlarıda bırakırlardı eminim.

ganyan bayi aç. ayakları alışırda tutarsa (yani yotubedeki gibi abone sayın artarsa) her türlü kar edersin.

ayrıca: şu faiz muhabeti yapanlar burayı camimi sandı arkadaş? milletin videosunu çalıyosunuz haram değil. faiz haram yok bilmem ne .. maksat cemat alışverişte görsün.

Burada yazılanları okumadan yada okuduysanızda anlamadan bir iki kelam yazmışsınız. Tam okumuş olsaydınız derdimiz ne anlardınız. Haram olan birşeyi helal gösterirseniz elbette itiraz ederiz. Ha ben faiz yerim haram yerim bu benim sorunum kimseyi ilgilendirmez ama çıkıpta helal diyemem dersemde ayetlerle ters düşerim bunun nereye vardığını da biliyorsundur sana camide söylemişlerdir zaten.. Sanki bu konular hep camide konuşulması gereken konularmış gibi algılamanızda tuhaf..
Ama ortada değişmeyen bir gerçek yanlış aktarılıyorsa elbette müdahale etmemiz gerekiR.. Kimse ayetleri kafasına göre yorumlayamaz bizim derdimiz o.. Neden rahatsız oldunuz anlamışta değilim.
Milletin videosunu çalmıyoruz hırsızlık yapmıyoruz mu dedik o konulara girersek bataklıkta çırpınan çırpındıkça dibe batan duruma düşeriz o konuya hiç girmeyelim diyede yazdık... Çünkü o daha ağır bir durum.. İşin özü zaten parayı ytden kazanmışsam bende faize yatırırım zaten batmışız batacağımız kadar..
Yazılanları önce oku sonra yaz ki ettiğin lafın bir ederi olsun..

Başkada birşey demiyorum o yüzden alıntılayıp cevap vermeyin ki boşuna tartışma yaratmayalım. Konuyuda dallanıp budaklandırmayalım. Siz kendinizi ifade ettiniz bende kendimi ifade ettiğim kanaatindeyim..

Burada yazılanları okumadan yada okuduysanızda anlamadan bir iki kelam yazmışsınız. Tam okumuş olsaydınız derdimiz ne anlardınız. Haram olan birşeyi helal gösterirseniz elbette itiraz ederiz. Ha ben faiz yerim haram yerim bu benim sorunum kimseyi ilgilendirmez ama çıkıpta helal diyemem dersemde ayetlerle ters düşerim bunun nereye vardığını da biliyorsundur sana camide söylemişlerdir zaten.. Sanki bu konular hep camide konuşulması gereken konularmış gibi algılamanızda tuhaf..
Ama ortada değişmeyen bir gerçek yanlış aktarılıyorsa elbette müdahale etmemiz gerekiR.. Kimse ayetleri kafasına göre yorumlayamaz bizim derdimiz o.. Neden rahatsız oldunuz anlamışta değilim.
Milletin videosunu çalmıyoruz hırsızlık yapmıyoruz mu dedik o konulara girersek bataklıkta çırpınan çırpındıkça dibe batan duruma düşeriz o konuya hiç girmeyelim diyede yazdık... Çünkü o daha ağır bir durum.. İşin özü zaten parayı ytden kazanmışsam bende faize yatırırım zaten batmışız batacağımız kadar..
Yazılanları önce oku sonra yaz ki ettiğin lafın bir ederi olsun..

Başkada birşey demiyorum o yüzden alıntılayıp cevap vermeyin ki boşuna tartışma yaratmayalım. Konuyuda dallanıp budaklandırmayalım. Siz kendinizi ifade ettiniz bende kendimi ifade ettiğim kanaatindeyim..

asıl seninki tuhaf konya nasıl bi yer bilmiyorumda dünya müslümanlanların veya herhangi bir mitolojinin etrafında dönmüyor hemen beni camiyede soktun sadece camide mi konuşulurada soktun. şimdi 2 hristiyan gelip konuda hristiyanlığa göre şöyle böyle diye tartışsa ( 2 3 buduist veya şaman gelse) her konuda 3 sayfa dinleyecen mi? bırakın propagandayı.

Arsa işinde iyi para var, yükselen turistik yerlerde 1-2 yılda %50-%100 kar yapılabilecek arsalar var. Böyle yerlerden arsa bulmak lazım. Ama emlakçı komisyonumu alayım diyip kandırıp değersiz bi arsayı da satmaya çalışabilir dikkatli olmak lazım. Onun dışında dükkan açmak iyi bir fikir ama başında durulması lazım. Banka da faiz dersen, banka faizinden gelir enflasyona gider paran artmış gibi görünür ama bişey kazanamazsın.

asıl seninki tuhaf konya nasıl bi yer bilmiyorumda dünya müslümanlanların veya herhangi bir mitolojinin etrafında dönmüyor hemen beni camiyede soktun sadece camide mi konuşulurada soktun. şimdi 2 hristiyan gelip konuda hristiyanlığa göre şöyle böyle diye tartışsa ( 2 3 buduist veya şaman gelse) her konuda 3 sayfa dinleyecen mi? bırakın propagandayı.
Anladık başka dine mensup olabilirsin İslamla alakalı konulardan da açıkça rahatsız oluyorsun. Madem öyle seni ilgilendirmeyen konulara müdahil olmayacaksın.. Sonuçta sende Müslüman bir toplumda yaşıyorsun.Her yerde her zaman bu tarz konular karşına çıkacaktır. Tv,radyo,internet vs... Tv kanalında çıkarsa ne yaparsın kumandayı alırsın eline, kanalı değiştirirsin. Kalkıpta kanala bunu ne diye yayınlıyorsunuz diyemezsin... Desende takan olmaz zaten.. Biraz hazmetmeyi öğrenmelisin.
Burası da her konuda bilgi alışverişi yapılan bir forum her dine her ırka mensup insanlar da olabilir.. Nerede olduğununda farkında değilsin sanırım. Burası youtube forumu diyebilirsin de bu forumda sonuçta insanlardan oluşuyor. İnsan faktörünün olduğu her yerde her konu konuşulup tartışılabilir. Bundan daha medeni ne var dünyada..
Hristiyan biri kendi dininden birine bir konu hakkında yazarsa kalkıpta burnumu sokmam. Sonuçta o mu daha iyi bilir ben mi? Her dinle alakalı az çok bilgim var ve bilmediğim bir konuda tartışma geçiyorsa seve seve öğrenmek isterim. Ben rahatsız olmam da sen niye oluyorsun. Önceki arkadaşlarla medeni bir şekilde fikirlerimizi dile getirmişiz konu kapanmış sen tartışma çıkarmak için elinden geleni yapıyorsun.
Dünya Konya dan ibaret değil aslen Konyalıda değilim zaten..
Profilinde 34 yaşında gözüküyorsun ama o olgunluğu göremedim sende..
Ben seni anladım... Umarım sende beni anlamışsındır. Gereksiz tartışmalara girmeyelim.

Elhamdüllilah müslümanım ancak aynı dini paylaştığım insanların her yerde kafa uzatıp 'haram , haram ' diyerek gezmesinden son derece rahatsızım , hele birde ders veren tavırları var ki beni benden alıyor. Adam konu açmış ve yatırım tavsiyesi istemiş . 22 yaşında , haramı günahı ayıbı bilmiyor mu . Derse mi ihtiyacı var .Allah aşkına dünya görüşlerinizi kendinize saklamayı öğrenin kimsenin sizin yarım yamalak bilginize ihtiyacı yok bu konuda ihtiyaç duyulan yatırım fikri o da sizde yoksa illaha mesajınız bulunmak zorunda değil . Herkesin aklı fikri yerinde bu forumda çok şükür.Çocuğunuz olduğunda ona öğretirsiniz . Herkesin inancı kendine arkadaşlar . Konu gayet açık ve net yatırım önerisi aranıyor . Eğer hocalık işleriniz bittiyse bırakında güzel bir fikir çıkarsa bizde nasiplenelim ve konuyu okumaya devam edebilelim . Kusura bakmasın diğer arkadaşlar bu arada .Daha önce fikrimi belirtmiştim ancak kızdığım şeyi yapmamak adına aklımdan geçen bir öneride daha bulunayım . Hocam herşeyden önce kalkıştığın iş anladığın bir iş olsun , her iş herkese uygun değil .

Elhamdüllilah müslümanım ancak aynı dini paylaştığım insanların her yerde kafa uzatıp 'haram , haram ' diyerek gezmesinden son derece rahatsızım , hele birde ders veren tavırları var ki beni benden alıyor. Adam konu açmış ve yatırım tavsiyesi istemiş . 22 yaşında , haramı günahı ayıbı bilmiyor mu . Derse mi ihtiyacı var .Allah aşkına dünya görüşlerinizi kendinize saklamayı öğrenin kimsenin sizin yarım yamalak bilginize ihtiyacı yok bu konuda ihtiyaç duyulan yatırım fikri o da sizde yoksa illaha mesajınız bulunmak zorunda değil . Herkesin aklı fikri yerinde bu forumda çok şükür.Çocuğunuz olduğunda ona öğretirsiniz . Herkesin inancı kendine arkadaşlar . Konu gayet açık ve net yatırım önerisi aranıyor . Eğer hocalık işleriniz bittiyse bırakında güzel bir fikir çıkarsa bizde nasiplenelim ve konuyu okumaya devam edebilelim . Kusura bakmasın diğer arkadaşlar bu arada .Daha önce fikrimi belirtmiştim ancak kızdığım şeyi yapmamak adına aklımdan geçen bir öneride daha bulunayım . Hocam herşeyden önce kalkıştığın iş anladığın bir iş olsun , her iş herkese uygun değil .
Konudaki postları nasıl hangi sırayla okudun bilmiyorum ama tam okumadığınız açıkça ortada haram konusuna bile girmedim zaten o tarz muhabbetlere girmem.
Faiz yemek haramdır
Bu arkadaş bunu yazınca bir diğer arkadaşta haram değil demiş tepki bunaydı. Elhamdülillah müslümanım diyenin bu konuda arkadaşın hatalı olduğunu söylemesi gerekir. Hocalığada kalkışmıyoruz. Zaten büluğ çağına girmiş her müslüman çocuğun bildiği şeyden bahsediyoruz bunda büyütecek ne var.. Diger büyük dinlerde de sonuç aynıdır.
Modlar gereksiz tüm mesajları silsinde konuda burda bitsin mümkünse.. @fatihbaz

Son düzenleme:
Konu amacından iyice çıkmış. 8 sayfa olmuş konu sahibi gerekli cevapları almıştır diye düşünüyorum eğer gerekli cevaplar alınmadıysa buna benzer +999999 tane konu açıldı onlardan fikir edinebilir.

Kazanç paylaşımı yasak diyoruz dikkat ediyorum bu seferde ev aldım, araba aldım, arsa aldım, tarla aldım, yat aldım, kat aldım vb. konuları çıkmaya başladı.

Aldıklarınız kazandıklarınız sizin olsun! Bir şeyleri yazmadan önce 2 kere değil 50 kere düşünün lütfen.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri