50 bin tl yatırım ?

• Kullanıcı mumru
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipteyim güzel fikir gelirse ben de yatırım yapabilirim

yok hocam ne yaparsan yap faizi aklayamazsın açıkça ayetler var ki o konuya girersek şu an yaptığımız işte aynı değişen yok :) Ha yt yapmışın ha faizden para kazanmışın.. o yüzden hiç girmeyelim o konulara :)
Hocam biraz araştırın ayette geçen tefecilikle ilgili.Forumda bu tarz konuların tartışılması doğru değil ama direk önyargılı da bakmamak lazım.

Hocam biraz araştırın ayette geçen tefecilikle ilgili.Forumda bu tarz konuların tartışılması doğru değil ama direk önyargılı da bakmamak lazım.

Hocam araştıracak birşey yok ortada dinimizin gereklerinden bahsediyoruz. Yaş olmuş 30 bu yaşa kadar zaten bir hoca kadar her müslümanın uygulamasa bile öğrenmiş olması gerekir.. Bu konuyu birde müftüye git sor yada alo fetva hattını ara sor internetteki sahte hocalara kanma.. Kaldı ki bu tarz konuları tartışmak bile sıkıntılı faizin her türlüsü haram kılınmıştır dikkatinizi çekerim. Sadece olay Tefecilikle falan alakalı değil.. Her müslümanın hayatında en az bir kez tefsir okuduğunu yada zaten okumasını gerektiğini düşünürsek bu tarz şüphelere ve başkalarından bilgi almaya yer kalmaz.. Boşverin beni siz bir müftüye sorun ne diyecek sonra cevabı pm atın ben cevabı biliyorumda yinede atın :) konuyu dağıtmayalım

Hocam araştıracak birşey yok ortada dinimizin gereklerinden bahsediyoruz. Yaş olmuş 30 bu yaşa kadar zaten bir hoca kadar her müslümanın uygulamasa bile öğrenmiş olması gerekir.. Bu konuyu birde müftüye git sor yada alo fetva hattını ara sor internetteki sahte hocalara kanma.. Kaldı ki bu tarz konuları tartışmak bile sıkıntılı faizin her türlüsü haram kılınmıştır dikkatinizi çekerim. Sadece olay Tefecilikle falan alakalı değil.. Her müslümanın hayatında en az bir kez tefsir okuduğunu yada zaten okumasını gerektiğini düşünürsek bu tarz şüphelere ve başkalarından bilgi almaya yer kalmaz.. Boşverin beni siz bir müftüye sorun ne diyecek sonra cevabı pm atın ben cevabı biliyorumda yinede atın :) konuyu dağıtmayalım
faizden faydalanmak,o çarkın dönmesine sebep olmak dinen günahtır.bu mantık çerçevesinde bakarsak parayı bankada tutmakta günah.sebebi ise benim 100 bin liramı başkasına borç olarak veriyor ve benim paramla bu çark dönüyor.ben krediyle ev aldım ve bir miktar faiz ödedik.birikimimin bir kısmı tl ve onu da günlük faize atıyorum.paramız değer kaybediyor.neyse o işler karışık.

çiğköfteci vs. denmiş.doğru olabilir ama ne iş yapacaksanız yapın başında durabileceğiniz bir iş yapın.ben dükkana 2 eleman koyarım o iş döner demeyin,dönmüyor :D

İslam'da Faiz - UZMANTV Hocam Eski İstanbul Müftü Yardımcısı...İsteyen istediği şekilde değerlendirsin fazla uzatmaya gerek yok.İyi geceler.

faizden faydalanmak,o çarkın dönmesine sebep olmak dinen günahtır.bu mantık çerçevesinde bakarsak parayı bankada tutmakta günah.sebebi ise benim 100 bin liramı başkasına borç olarak veriyor ve benim paramla bu çark dönüyor.ben krediyle ev aldım ve bir miktar faiz ödedik.birikimimin bir kısmı tl ve onu da günlük faize atıyorum.paramız değer kaybediyor.neyse o işler karışık.

çiğköfteci vs. denmiş.doğru olabilir ama ne iş yapacaksanız yapın başında durabileceğiniz bir iş yapın.ben dükkana 2 eleman koyarım o iş döner demeyin,dönmüyor :D
Ev kredisi almakta haram,doları 2 tl den alıp 2.5 a satmakta haram bu doğrultuda.

İslam'da Faiz - UZMANTV Hocam Eski İstanbul Müftü Yardımcısı...İsteyen istediği şekilde değerlendirsin fazla uzatmaya gerek yok.İyi geceler.

Hocam konuyu nerden nereye getirdin kendi verdiğin linkteki videoyu bile izlememişsin başlığa aldanma :) iyi izle kar payı diyor faiz demiyor.. Kar payı ile faiz arasında DAĞLAR kadar fark vardır çünkü ortada zarar edip hiç para alamama durumu var. Örnek Holdingler gibi
Faizle alakalı video şu İslam dinine göre faiz haram mı? - UZMANTV Aynı kişi cevaplıyor
Faiz neden haram http://www.uzmantv.com/islamda-faiz-neden-haram

Son düzenleme:
Faizin her türlüsü haram, paranın bankada bulunması bile haram :=) Bankanın önünden geçtiğinde banka sağdaysa sola bakarak geç, soldaysa sağa bakarak :)

Hocam konuyu nerden nereye getirdin kendi verdiğin linkteki videoyu bile izlememişsin başlığa aldanma :) iyi izle kar payı diyor faiz demiyor.. Kar payı ile faiz arasında DAĞLAR kadar fark vardır çünkü ortada zarar edip hiç para alamama durumu var. Örnek Holdingler gibi
Faizle alakalı video şu İslam dinine göre faiz haram mı? - UZMANTV Aynı kişi cevaplıyor
Faiz neden haram İslam'da faiz neden haram? - UZMANTV
Videoları izledim hocam fikrim değişmedi benim.İsteyen istediğini yapsın net tavır koymak bence yanlıştır.

3 personelim var işin takibi bende ürünleri felan ben alıyorum sadece kantin olarak değil aile çay bahçesi olarakta işletebiliyorum bu bölgedeki tüm halk eğitim kursları akşamları bizim okulda yapılıyor akşamlarıda açığız anlıyacağın 12 ay faliyette olacağız 30 bin tl her yıl ödemeyeceğim bina 0 bina olduğu için iç dekarasyonu felan o kadar tuttu okulun yıllık kira bedeli 10 k gibi birşey

aylık 4 k getirisi var okudum. personel haricmi .

Faizin her türlüsü haram, paranın bankada bulunması bile haram :=) Bankanın önünden geçtiğinde banka sağdaysa sola bakarak geç, soldaysa sağa bakarak :)

şaka bi yana...

enflasyon yüzde 10 diyelim. faiz yüzde 0 . benim param her sene yüzde 10 eriyor demektir mantıklımı ?

demeki enflasyon yüzde 10 ise faiz de yüzde 10 olacak . mantıklımı ?

islamda AŞIRI haram dır.
nekadar aşırı faiz haram ise (teveci) okadar aşırı kazanç da haram.

mal alırsın 5 liraya ve o malı 6 liraya satarsın. aynı malı 5 liradan alıp 10 -15 liraya satarsan haramdır.

şaka bi yana...

enflasyon yüzde 10 diyelim. faiz yüzde 0 . benim param her sene yüzde 10 eriyor demektir mantıklımı ?

demeki enflasyon yüzde 10 ise faiz de yüzde 10 olacak . mantıklımı ?

islamda AŞIRI haram dır.
nekadar aşırı faiz haram ise (teveci) okadar aşırı kazanç da haram.

mal alırsın 5 liraya ve o malı 6 liraya satarsın. aynı malı 5 liradan alıp 10 -15 liraya satarsan haramdır.

Velhasıl bankayla iş yapmayacaksın, paran yatırıldı mı gidip çekeceksin, banka işleteceğine sen işlet.

Yakın çevreni bir kurcala derim ben. İşi gücü yerinde ahlaklı çalışan bi esnaf vb. tanıdığın varsa işine ortak olabilirsin belki.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri