60.000 TL ile nasıl bir yatırım yapılabilir ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Furkan Akman

Kayıtlı Üye
Web sitesi
furkanakman.com.tr
Merhaba arkadaşlar 3,4 arkadaş ortalama 60.000 TL bir para ile internet üzerinden bir küçük veya büyük bir şirket kurmak istiyoruz açıkcası bu ücret bunun için yeterlimi değil mi bilmiyoruz.Şimdi tek sıkıntımız bir proje lazım ve benim aklımda bir proje var ama tam karar veremedik.Bunun için siz aklınızda birşeyler varsa paylaşmak isterseniz paylaşabilirsiniz.Ben size benim aklımdakini söyliyeyim.

Şimdi internet üzerinden dolandırıcılık çok arttı bunu forumda çok gördük.Şimdi dolandırıcılığın önüne geçmek için şöyle bir sistem düşündük , bir tane aracı bir şirket kurulacak bu şirket alışveriş yapan 2 kişi arasında para alım,gönderim yaparken güvenli olmasını sağlayacak.Bundanda belirli bir komisyon alıcak.

Yani ;

Emre 1000 tane onaylı kanal alıcak ve karşısındakine güvenemiyor ise aracı şirkete ödemeyi yapıcak ve satıcıya bildirim gidicek paranız hazır diye ama hesabında olmayacak satıcı mailleri Emre`ye teslim edicek Emre`de hesapları aldığını onaylıyacak ve para satıcıya ulaşacak eğer arada bir dolandırıcılık söz konusu olursa para ilk sahibine gidicek.Burda tek sorun alıcı dolandırıcı ise ne olucağıdır.Ama buna karşı önlemler alınabilir.Sizin bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.

Gittigidiyor ve sahibinden bu mantıkla çalışıyor,ama onlarla rekabet etmeniz imkansız.Farklı projeler üretmelisiniz.

Merhaba arkadaşlar 3,4 arkadaş ortalama 60.000 TL bir para ile internet üzerinden bir küçük veya büyük bir şirket kurmak istiyoruz açıkcası bu ücret bunun için yeterlimi değil mi bilmiyoruz.Şimdi tek sıkıntımız bir proje lazım ve benim aklımda bir proje var ama tam karar veremedik.Bunun için siz aklınızda birşeyler varsa paylaşmak isterseniz paylaşabilirsiniz.Ben size benim aklımdakini söyliyeyim.

Şimdi internet üzerinden dolandırıcılık çok arttı bunu forumda çok gördük.Şimdi dolandırıcılığın önüne geçmek için şöyle bir sistem düşündük , bir tane aracı bir şirket kurulacak bu şirket alışveriş yapan 2 kişi arasında para alım,gönderim yaparken güvenli olmasını sağlayacak.Bundanda belirli bir komisyon alıcak.

Yani ;

Emre 1000 tane onaylı kanal alıcak ve karşısındakine güvenemiyor ise aracı şirkete ödemeyi yapıcak ve satıcıya bildirim gidicek paranız hazır diye ama hesabında olmayacak satıcı mailleri Emre`ye teslim edicek Emre`de hesapları aldığını onaylıyacak ve para satıcıya ulaşacak eğer arada bir dolandırıcılık söz konusu olursa para ilk sahibine gidicek.Burda tek sorun alıcı dolandırıcı ise ne olucağıdır.Ama buna karşı önlemler alınabilir.Sizin bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.
hattinden fazla var zaten o sistemden bide aracıya neden güvenelim sözüm meclisden dışarı

sanalpazar.com tarzında düşünceniz
Bana kalırsa siz ilk önce her biriniz ben ne yapabilirim sorusuna cevap verin kendi aranızda.Hangi alanlarda iyi olduğunuzu bilin.Çünkü bilmediğiniz bir işe kalkışmayın.Başkasından yardım alarak üstelik bu çok riskli birşey.Adam 1-2 gün yardım eder 3. gün sallar.Ortada kalırsınız.Elinizde para da çar çur olur gider.

yaşadığın şehirde büyük kampüslü bir üniversite varsa, git tam karşısına fotokopici aç, eğer tıp fakültesi varsa öncelik tıpta olmak üzere bazı hocalarla ders notları konusunda anlaş, ders notu , fotokopiyle kendi krallığını kurarsın:) burs parasıyla okumaya gelip, şimdi kendi okulunu kurabilecek fotokopiciler tanıyorum:)

Biraz Acun'culuk yapın bi' şeyler gelir aklınıza :)

Arkadaşlar illa bu sistem olacak demiyoruz zaten yatırım yapıcak proje arıyoruz.Zaten maddi destek konusunda sıkıntımız yok ama tek sıkıntı fikir lazım proje.

---------- Spam Engelliyici 00:23 ---------- Önceki Mesaj 00:22 ----------

yaşadığın şehirde büyük kampüslü bir üniversite varsa, git tam karşısına fotokopici aç, eğer tıp fakültesi varsa öncelik tıpta olmak üzere bazı hocalarla ders notları konusunda anlaş, ders notu , fotokopiyle kendi krallığını kurarsın:) burs parasıyla okumaya gelip, şimdi kendi okulunu kurabilecek fotokopiciler tanıyorum:)

Hocam internet üzerinde yapmamız lazım.Zaten yatırımı tek bir arkadaş yapıcak o arkadaşında babasının büyük şirketi var ama bizim internet üzerinden şirket açmamız lazım.

Bilinen ingilizce ismiyle "Escrow" işi diyorsunuz.
Bu iş Türkiye'de emanet olarak bir fon aracısı olmak için çok büyük bir sermaye ile (tam hatırlamıyorum ama oldukça yüksekti) şirket kurulması ile ilgili bir kanuni gereklilik nedeniyle oldukça zorlaştırılmış durumda. Mevzuatın ne olduğunu hatırlamıyorum ama bu işe girecekseniz bu konuyu çok iyi araştırınız. BDDK veya spk mevzuatında bir yerlerde muhtemelen.
Bunun bir çözümü var tabii ancak tavsiyem bu konudaki bilgileriniz ve yaklaşımınız ile bu tür bir finans imkanını heba etmemeniz. Elinizdeki yatırımdan beklediğiniz sonuç ve ihtimaller şu şekilde olmalı.
60.000 >> 50.000
60.000 >> 60.000
60.000 >> 70.000
60.000 >> 75.000
60.000 >> 170.000
Sonuçta elinizdeki paranın sıfırlanıp eksiğe geçeceği bir ticari işletme açma gafletine düşmeyin hocam. Bu işler inanın sizin bu konuyu açarken kurduğunuz ilk cümleyi kuran bir kişi için çok da uygun değil.
Başarılar dilerim...

Arkadaşlar illa bu sistem olacak demiyoruz zaten yatırım yapıcak proje arıyoruz.Zaten maddi destek konusunda sıkıntımız yok ama tek sıkıntı fikir lazım proje.

Hocam internet üzerinde yapmamız lazım.Zaten yatırımı tek bir arkadaş yapıcak o arkadaşında babasının büyük şirketi var ama bizim internet üzerinden şirket açmamız lazım.

iyi güzel de aklında tutacak bir proje olanlar neden söylesin ki :D adam gider kendi yapar.Bence yurt dışından tutan bir proje bulun.Türk versiyonunu yapın. :D

büyük ihtimalle batarsınız, gerçek hayatta müşteriyle irtibat kurma konusunda tecrübe kazanmadan, insanları ve beklentileri tanımadan doğrudan sanal bir ticarete atılmak parayı boşa harcamaktır,size tavsiyem bi süre yapacagınız işi gerçek hayatta tecrübe edin sonra internet ortamına taşıyın.

büyük ihtimalle batarsınız, gerçek hayatta müşteriyle irtibat kurma konusunda tecrübe kazanmadan, insanları ve beklentileri tanımadan doğrudan sanal bir ticarete atılmak parayı boşa harcamaktır,size tavsiyem bi süre yapacagınız işi gerçek hayatta tecrübe edin sonra internet ortamına taşıyın.

Hocam aramızdan 2 arkadaş uluslar arası ticaret okuyor , bir tanesinin babasının şirketi var büyük bir şirket yatırımın çoğunuda o arkadaş yapıcak ve bu arkadaş küçüklüğünden beri şirkete girip çıkıyor ve inanın çoğu şeyi bizden daha iyi biliyordur yani işin içinden geliyor.

aklındaki projen hakkında görüşüm: hayata küsersin, mahkemelerde geçer çoğu vaktiniz, Dünyadaki en kötü şey aracı olmaktır, başınız çok ağrır.

Escrow.com zaten var bu dediginiz. Yabanci forumlarin hepsinde kisisel muhasebeci gibi yapanlar var zaten bunu.

tum rus freelancerler (80% uzeri) boyle chalishirlar. 1% komisyon alan sistemler uzerinden. tabiikide onceden kendinizi kanitlamaniz gerekli

aynı sistem gittigidiyorda var onda bile sahtekarlık oluyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri