75€ Gümrük Vergi Sınırı 1500€ Oldu

Saçmalık arkadaş nasıl olabilir ya. Yemin ediyorum saçmalık. Ben inanmıyorum. İthalat tavan yapar. Cari açık tavan yapar.
Neyse banane ya. Güzel bir şeyler alırız artık

Cari açık ile dış ticaret açığını karıştırdın sanıyorum. Ayrıca bu iki seçenekte belirtilen durumda geçerli değildir çünkü bireysel alışverişler ithalat kapsamında değerlendirilmez.

1500 euromuz olsada alışveriş yapsak yurtdışından

Cari açık ile dış ticaret açığını karıştırdın sanıyorum. Ayrıca bu iki seçenekte belirtilen durumda geçerli değildir çünkü bireysel alışverişler ithalat kapsamında değerlendirilmez.

cari açık nedir bunu bildiğinden eminmisin?

şimdi ben 1-2milyarlık bir şey alsam gümrükten vergisizmi geçicek ? ek ücret filan ödemiyecekmiyiz ? kafam karıştıda :)

Normalde vergisini verdiğimiz sürece her türlü eşyayı geçirebiliyorduk ama bundan sonra 1500 euro'ya kadar vergisini vererek geçirebilicez olay bu heralde.

cari açık nedir bunu bildiğinden eminmisin?

Ekonomi ile alakalı terimleri bildiğimden eminim. Peki sen cari açık ile dış ticaret açığı arasındaki farkı bildiğinden ve bireysel yurtdışı alışverişlerinin bu iki kavramla alakası olmadığını bildiğinden emin misin?

1500 Euro altı ürünler vergiden muaf kısacası
(Kısıtlama getirilenler ürünler hariç örneğin, silah,patlayıcı madde,kozmetik,gıda takviye ilaçları)

Ne fark eder hocam. Cari açık dış ticaret açığını kapsamıyor mu. Dış ticarette gerçekleşecek her olumlu-olumsuz olayı etkileyecektir cari açığı. Yani burada 75 Euro'dan 150-200 Euro'ya bir arttırımdan bahsetmiyoruz 1500 Euro yani 4500 Tl'ye vergisiz bir artıştan bahsediyoruz. Dış ticaret negatiflerde seyir ederken ki artık pozitifi görmez 1500 Euro ile istediğini alırsın. Cari açığı her zaman yukarıya itecektir.

1500 Euroluk vergisiz bir alış verişten bahsediyoruz arkadaşlar küçümsemeyin ama rekabet çok pis artacak halka büyük olumlu etkilerini yansıyacağını düşünüyorum.

Yani siz bile bu işe girişebilirsiniz :)

Ekonomi ile alakalı terimleri bildiğimden eminim. Peki sen cari açık ile dış ticaret açığı arasındaki farkı bildiğinden ve bireysel yurtdışı alışverişlerinin bu iki kavramla alakası olmadığını bildiğinden emin misin?

ben sana cari açık nedir onu diyeyim sen karar ver bireysel yurt dışı alışverişi buna giriyormu girmiyormu cari açık 1 yılda ülkeye giren döviz ile çıkan döviz arasındaki fark şimdi sen diyorsun ben 1500 euroya mal alacam yurt dışından fakat cari açığa etkim yok sadece kendini kandırmış olursun

Olması durumunda muhteşem olur ama bana imkansız gibi geliyor.

İstediği kadar cari mari açık olsun halkın soyulması yeter hep biz açık veriyoz birazda başkaları versin

ona görede vergisini alırlar diye düşünüyorum. yadeyse cari açık artacagından dolayı vergiler illaki yükseltilir.

Arkadaslar merak ettıgım bırsey var anı vergıde sınır 1500 euro ya gurcıstanda arabalar var 1500 euroya guzelde arabalar onlardan getırsek vergı odemezmıyız :D 1500 eurodan ucuz olunca :D

Arkadaslar merak ettıgım bırsey var anı vergıde sınır 1500 euro ya gurcıstanda arabalar var 1500 euroya guzelde arabalar onlardan getırsek vergı odemezmıyız :D 1500 eurodan ucuz olunca :D

2.el araba ithalatı yasak. Ancak orada belirli yıl yaşamaış olursan yanında bir tane getirebilirsin oda gene biraz mafraflı oluyor.

BEyler haberi düzgün okuyun 1.500€ ya kadar vergisiz değil 1500 € 'ya kadar getirilir diyor. yani 1.500€ üstü vergi versende gelmez diyor. 1.500€ a kadar vergili gelir.

BEyler haberi düzgün okuyun 1.500€ ya kadar vergisiz değil 1500 € 'ya kadar getirilir diyor. yani 1.500€ üstü vergi versende gelmez diyor. 1.500€ a kadar vergili gelir.

Aynen öyle. 75 € luk limit 1500 € ' a çıkartılmaz.. Keşke olsa da eşşşşek kadar vergiden kurtulsak. Ülke ülke değil mafya anasını satayım...

Öncesinde türkiyeden aldığımız şeyi artık dışarıdan alacağız diyen arkadaşlar . Zaten öncesinde de ürünü biz üretmiyorduk yine para dışarı akıyordu ama akarken bundan nemalanan insanlar vardı onlar aradan çıkar . Hükümet gene bir yerden alır parasını.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri