9000 Tl Lik Render Pc Alacağım

Elenia Pol

Kayıtlı Üye
Herkese Hayırlı Akşamlar

Ben 8800-9000 tl aralığında Kasa almak istiyorum

Bugün Vatan Bilgisayara gittim ama ellerinde istediğim parçalar bulunmadığı için alamamadı.Sebebi 6. nesil parçalar olmasıymış

İstediğim parçalar bunlardı

MSI Z170A GAMING M7 880
MSI 980 Ti GAMING 6G 384 Bit GDDR5 2950
Crucial Ballistix Elite 32 GB DDR4 2666 MHz CL16 1.2V 750
Crucial 500 GB MX200 SSD 555/500 MB/s 600
ViewSonic VG2401MH-2 1MS 144Hz Full HD 1250
CoolerMaster Mastercase 450
CM G750M 750W 80+ Bronze 400
Nepton 120XL 38mm radyatör, çift 120mm PWM Fan 440
Core i7 6700K 4/8T 4/4.2 GHz 91W 1260
2 TB 7200 RPM HDD 300

(Vatan Bilgisayarda olmadığı için bu parçalardan vazgeçtim.Sistem önerisine açığım)

Forum da Pc parçaların dan anlayan var mı ? Öneri de bulunabilir mi?

Yada bu konu da destek alabileceğim bir yer var mı ücretli/ücretsiz

Son olarak merak ettim bir şeyi soruyum:Bu 3D modelleme için filan Pc alıyorlar acaba bunlar Render pc ile aynı mı oluyor

Not:Oyun la filan hiç işim olmuyor.Pc de oyun oynamayacağım

Son düzenleme:
Bence bu fiyata sağlam bir macbook pro alabilirsiniz hocam. Final cut programı ile yada dilediğiniz program ile hem sorunsuz render alırsınız hemde işlemci hızı.

hocam yerinde olsam bi tane 1-2 bin arası mac air alırım sırf fansız sessiz çalıştığı için sonrada adam akıllı bi sunucu kiralar kafam rahat çılışırım tabi tercih meselesi

hocam yerinde olsam bi tane 1-2 bin arası mac air alırım sırf fansız sessiz çalıştığı için sonrada adam akıllı bi sunucu kiralar kafam rahat çılışırım tabi tercih meselesi

hocam özgüne yakın kanallarım var ve sürekli günde 4-5 saat render alıyorum bunun 1.5 saati aynı anda 2 render oluyor. Server dan kastınız sanırım vds ama beni çok yavaşlatır

hocam özgüne yakın kanallarım var ve sürekli günde 4-5 saat render alıyorum bunun 1.5 saati aynı anda 2 render oluyor. Server dan kastınız sanırım vds ama beni çok yavaşlatır

vds,1 serverı ortalama 5-10 kişinin kullanması hocam.vdsye ayda 50tl ödersin mesela,servera 500tl.

Bu özelliklerde pc toplayabilirim hocam. Nakit mi alacaksınıx?

Herkese Hayırlı Akşamlar

Ben 8800-9000 tl aralığında Kasa almak istiyorum

Bugün Vatan Bilgisayara gittim ama ellerinde istediğim parçalar bulunmadığı için alamamadı.Sebebi 6. nesil parçalar olmasıymış

İstediğim parçalar bunlardı

MSI Z170A GAMING M7 880
MSI 980 Ti GAMING 6G 384 Bit GDDR5 2950
Crucial Ballistix Elite 32 GB DDR4 2666 MHz CL16 1.2V 750
Crucial 500 GB MX200 SSD 555/500 MB/s 600
ViewSonic VG2401MH-2 1MS 144Hz Full HD 1250
CoolerMaster Mastercase 450
CM G750M 750W 80+ Bronze 400
Nepton 120XL 38mm radyatör, çift 120mm PWM Fan 440
Core i7 6700K 4/8T 4/4.2 GHz 91W 1260
2 TB 7200 RPM HDD 300

Forum da Pc parçaların dan anlayan var mı ? Öneri de bulunabilir mi?

Yada bu konu da destek alabileceğim bir yer var mı ücretli/ücretsiz

Son olarak merak ettim bir şeyi soruyum:Bu 3D modelleme için filan Pc alıyorlar acaba bunlar Render pc ile aynı mı oluyor

Not:Oyun la filan hiç işim olmuyor.Pc de oyun oynamayacağım

Kardeş tavsiyesi işlemci ve ram çalışma frekansları yüksek olanları tercih et. ssd harddisk ise kesinlikle sata bağlantılı alma artı ana harddisk mekanik olmasın.. arşiv için mekanik kullan.

Render için kesinlikle bu ssd harddisk alacaksın Damardan vereceksin makina okuma hızı ile çoşacak :D

Samsung-960-EVO-250GB-22x80mm-PCIe-M-2-NVMe-Masaustu-SSD-MZ-V6E250BW.jpg

örnek : Intel® Coreâ„¢ i7-7700K İşlemci aldın, ram olarak DDR4 3000 Mhz aldın... Bu işlemcide DDR4 çalışma frekanası maksimum ( 2133/2400 ) yani 600 mhz boşa gider ;) performansın hepsini kullanmaz çok daha fazla para verirsin bu konulara çok dikkat etmelisin. Aldığın işlemci ile anakartın çalışma frekansıda önemli bunlar bir biriyle ne fazla nede eksik olmalı.. Teknik konuya giriyor. İşin özü herşeyin pahalı iyisi olduğu anlamı çıkmaz. Aldığın işlemci senin anakartın ve hangi ram alacağını belirler.

Malum render yapacakmışsın. ram , anakart ve işlemci frekansın temel üçgen birbiriyle uyumulu olacak işlemcin en fazla ddr4 2400 mhz destekliyorsa ram ddr4 2400 mhz senin için yeterli olacak anakarta 2400 mhz desteklemesi yeterli olacak. ssd ram dediğimi alırsan render konusunda göreceksin farkı... bu 4 temel malzeme kesinlikle dikkat et. ekran kartına gelecek olursak Gti 1070 2k 60rps rahat oynar 1070 ti model ise gti 1080 arasında.... Eğerki bu 3 ekran kartı arasında çok fiyat varkı yoksa 1080 alabilirsin çok bariz fark varsa 1070 ti alabilirsin. 1070 - 1070 ti arasında 100-200 fark varsa kesinlikle 1070 ti al, 1070 ti 1080 hemen hemen eş değerde performans veriyor.

örnek bilgi için paylaştım.
YgrJB2.png

8YDQgn.png

---------- Spam Engelliyici 30.01.2018 00:04 ---------- Önceki Mesaj 29.01.2018 23:51 ----------

Not : i7-7700K işlemci ddr4 maksimum 2400 mhz çalışır. 32x2 : 64 gb Ram ddr4 2400 mhz destekleyen iki adet ram takabilirsin. veya 8x2 : 16 gb ram ddr4 2400 mhz takılabilir. Artı alıdığın anakart maksimum desteklediği ram önemli....

5-6 ay once bende eksi pc adam etmek istediğimde karşılaştığım ve yanlış tercihlerim oldu. xeon işlemci aldım 1333 mhz kadar destekliyor ben gittim 2133 mhz destekleyen ram aldım çalıştırmadı :D gittim bios çalışma frekansını düşürdüm.. bu yazdıklarım tercübelerim.

Son düzenleme:
Kardeş tavsiyesi işlemci ve ram çalışma frekansları yüksek olanları tercih et. ssd harddisk ise kesinlikle sata bağlantılı alma artı ana harddisk mekanik olmasın.. arşiv için mekanik kullan.

Render için kesinlikle bu ssd harddisk alacaksın Damardan vereceksin makina okuma hızı ile çoşacak :D

Samsung-960-EVO-250GB-22x80mm-PCIe-M-2-NVMe-Masaustu-SSD-MZ-V6E250BW.jpg

örnek : Intel® Coreâ„¢ i7-7700K İşlemci aldın, ram olarak DDR4 3000 Mhz aldın... Bu işlemcide DDR4 çalışma frekanası maksimum ( 2133/2400 ) yani 600 mhz boşa gider ;) performansın hepsini kullanmaz çok daha fazla para verirsin bu konulara çok dikkat etmelisin. Aldığın işlemci ile anakartın çalışma frekansıda önemli bunlar bir biriyle ne fazla nede eksik olmalı.. Teknik konuya giriyor. İşin özü herşeyin pahalı iyisi olduğu anlamı çıkmaz. Aldığın işlemci senin anakartın ve hangi ram alacağını belirler.

Malum render yapacakmışsın. ram , anakart ve işlemci frekansın temel üçgen birbiriyle uyumulu olacak işlemcin en fazla ddr4 2400 mhz destekliyorsa ram ddr4 2400 mhz senin için yeterli olacak anakarta 2400 mhz desteklemesi yeterli olacak. ssd ram dediğimi alırsan render konusunda göreceksin farkı... bu 4 temel malzeme kesinlikle dikkat et. ekran kartına gelecek olursak Gti 1070 2k 60rps rahat oynar 1070 ti model ise gti 1080 arasında.... Eğerki bu 3 ekran kartı arasında çok fiyat varkı yoksa 1080 alabilirsin çok bariz fark varsa 1070 ti alabilirsin. 1070 - 1070 ti arasında 100-200 fark varsa kesinlikle 1070 ti al, 1070 ti 1080 hemen hemen eş değerde performans veriyor.

örnek bilgi için paylaştım.
YgrJB2.png

8YDQgn.png

Aynen hocamm SSD olmazsa olmaz

Ben diğer dedikleriniz den sadece sistem parçalarının dengeli olması gerektiğini anladım.Pc bilgim pek yok elime işlemci versen kasaya takamam o derece

Parçaları alacağım zaman size gösteririm bir göz atarsanız sevinirim :)

Aynen hocamm SSD olmazsa olmaz

Ben diğer dedikleriniz den sadece sistem parçalarının dengeli olması gerektiğini anladım.Pc bilgim pek yok elime işlemci versen kasaya takamam o derece

Parçaları alacağım zaman size gösteririm bir göz atarsanız sevinirim :)

Kesinlikle etiketle veya skype yazarsın hocam nickle ulaşabilirsin.

bu bütçeye bu işlemci biraz sönük kalmış.. Renderi işlemci alır, ekran kartı kullanılsa dahi fazla bir faydası yok. Grafikçiler genelde dert yanar ekran kartının iyisini aldım ama renderim hızlı değil diye... Seninkide o hesap olmuş.. bütçenin 1/2 sini işlemciye ayırsan daha iyi olurdu +ssd.

9k tl verip ekran kartı olarak 980 ti alman bence yanlış olur hocam. Ekran kartına çok ihtiyacım olmayacak dersen düşün fakat ben olsam 1070 -1080ti arası bi kart düşünürdüm.

Tabi şu anda ekran kartı fiyatları 2 ye katlamış durumda o sebepten böyle bir seçim yapmış olabilirsin ama amazon vs takip edip güzel bir ekran kartı almanı tavsiye ederim bu bütçeye.

Render in SSD ile alakası yoktur hocam yanıltmış olmasınlar

Yukarıda arkadaşta söylemiş ürünlerin aciliyeti yoksa kesinlikle bi süre amazon.de üzerinden listeye al ve takip et güzel indirimler oluyor.

Ayrıca hem macbook pro hem monsternotebook kullanıyorum tahmin ettiğim şekilde çalışıyorsundur muhtemelen o yüzden kesinlikle özgün tek kanalın yoksa macbook işine bulaşma zaten düşünmediğini belirtmişsin.

render ları çıkartırken hdd e alacaksın zaten önemli olan programları ssd de tutman o yüzden 240 gb ssd bile işini görür mühim olan burada okuma hızı senin için.

üyeligin varsa konuyu bence donanımhaberdede aç hocam.murat adında bi arkadaş bana yardımcı olmuştu oradan 3-4kya bi kasa toplamıştım 4 yıl filan önce.muhteşem oldu maşallah.pcyi bikere kurdum,ondan sonra 1 kez format dahi atmadım.ilk kurdugum windowsu kullanıyorum 4 yıldır.istedigim her oyunu üst düzeyde en ufak bi sorun yaşamadan oynuyorum.renderlık işim olmadı öyle,renderlerı hep serverda aldım ben.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri