nescafe3in1
Yasaklanmış
bak sana cok samimi söylüyorum dil dile değmeden dil öğrenilmez diyorlar ya cok doğru bir söz.
smdi burda aylarca belki binlerce tl'ye malolan kurslara gideceksin ama ingilizceni sadece pratik anlamında geliştireceksin. amerika gideceksin sokakda hani derler ya argo veya sokak ağızı diye bi başlıcaklar öyle konuşmaya mal gibi kalacaksın.
kursa gideceksin saatlerce ögreneceksin felan filan ama dışarıya cıkacaksın yine türkçe konuşacaksın. böyle dil ögrenilmez pratik olmaz.
burda 2 yılda ögrenemedigin dili orda 5-6 ayda ögrenirsin. cünkü konuşmak zorunda kalırsın.
bu yüzden yurt dışında eğitim istiyorsan ' ki bircok ülkede yabancı öğrenciler için bölümlere geçiş öncesi dil amaçlı hazırlık sınıfı vardır. orda sana o dili öğretirler rahat ol. orta seviyenin biraz altı sana yeter. burda pratik yabancı dili öğrenip orda alay konusu olmanın verdiğin parayı heba etmenin anlamı yok.
abicim sonuna kadar haklisin da ielts toefl sinavi ne olacak? Bu sinavlardan gecebileyim ki orada uni okuyabileyim. Ki ben daha koklu sayi cozemeyen tembelin tekiyim yani bu yazimi ne yapip ne edip bilgisayari bir koseye atip uniye ayirmaliyim ama calisacagim dersleri cok iyi belirlemeliyim mat fizik bilmeyen adam uniye girse ne olacak.. bilemiyorum ya ne yapmam lazim.. ama sundan eminim, yazin bilgisayari birakip kafayi derslere veriyorum abicim ne yapip edip uniyr girip o ortami yasayip diplomami anlimin teriyle almam lazim.