aaaah sıkıntıdan patlıcam

bak sana cok samimi söylüyorum dil dile değmeden dil öğrenilmez diyorlar ya cok doğru bir söz.

smdi burda aylarca belki binlerce tl'ye malolan kurslara gideceksin ama ingilizceni sadece pratik anlamında geliştireceksin. amerika gideceksin sokakda hani derler ya argo veya sokak ağızı diye bi başlıcaklar öyle konuşmaya mal gibi kalacaksın.

kursa gideceksin saatlerce ögreneceksin felan filan ama dışarıya cıkacaksın yine türkçe konuşacaksın. böyle dil ögrenilmez pratik olmaz.

burda 2 yılda ögrenemedigin dili orda 5-6 ayda ögrenirsin. cünkü konuşmak zorunda kalırsın.

bu yüzden yurt dışında eğitim istiyorsan ' ki bircok ülkede yabancı öğrenciler için bölümlere geçiş öncesi dil amaçlı hazırlık sınıfı vardır. orda sana o dili öğretirler rahat ol. orta seviyenin biraz altı sana yeter. burda pratik yabancı dili öğrenip orda alay konusu olmanın verdiğin parayı heba etmenin anlamı yok.

abicim sonuna kadar haklisin da ielts toefl sinavi ne olacak? Bu sinavlardan gecebileyim ki orada uni okuyabileyim. Ki ben daha koklu sayi cozemeyen tembelin tekiyim yani bu yazimi ne yapip ne edip bilgisayari bir koseye atip uniye ayirmaliyim ama calisacagim dersleri cok iyi belirlemeliyim mat fizik bilmeyen adam uniye girse ne olacak.. bilemiyorum ya ne yapmam lazim.. ama sundan eminim, yazin bilgisayari birakip kafayi derslere veriyorum abicim ne yapip edip uniyr girip o ortami yasayip diplomami anlimin teriyle almam lazim.

abicim sonuna kadar haklisin da ielts toefl sinavi ne olacak? Bu sinavlardan gecebileyim ki orada uni okuyabileyim. Ki ben daha koklu sayi cozemeyen tembelin tekiyim yani bu yazimi ne yapip ne edip bilgisayari bir koseye atip uniye ayirmaliyim ama calisacagim dersleri cok iyi belirlemeliyim mat fizik bilmeyen adam uniye girse ne olacak.. bilemiyorum ya ne yapmam lazim.. ama sundan eminim, yazin bilgisayari birakip kafayi derslere veriyorum abicim ne yapip edip uniyr girip o ortami yasayip diplomami anlimin teriyle almam lazim.

o zaman hayallerini belirleyeceksin. yurt dışı diye inat etme belkide dogru olan burda kalmandır. dersler hakkındaki eksiklerini tamamlaman için vaktin var. okulda ögrenemedim felan hikaye hangimiz kolejde egitim gördükki egitimimiz üst düzey olsun.

ben düz lise çıkışlıyım hemde alanyada yazın okul yolunu bilmezdik. ama inat ettim oturdum calıştım. az biraz mat az biraz sayısalı tamamladım. hemde bizim zamanımızda öss laneti vardı simdiki kadar kolay degildi. ben eşit ağırlıkcı düz lise cıkışıyla ilk 10bine girip hukuk kazandım. kimse yapamam dememeli. yapmak için çalıştıktan sonra bahaneye yer yok.

okulda gider felanda hikaye bakma sen orda burda gördüklerine okuduklarına.

ben okulu kazandıgımda burs vermek için cırpınan insanlar doluydu halada öyleler.

biraz konu dışı olacak ama. gercekten kaliteli bir bölüm okuyor ve bölümünün hakkını veriyorsan para felan dert degil. ama gidip aöf veya gelecegi olmayan iktisat fakültelerinde [MENTION=3096]Bonna[/MENTION]; gibi besyo'larda sürtersen mezun olunca bide açıktan işletme okur aç kalırsın:):):):) ogü'yede söyledim mezun olunca diplomaları neden rulo olarak veriyorlar sanıyorsunuz:p

bizim fakültede hala pano burs ilanları dolu hergün okurum. bolulular derneginden bolulu 10 kişiye 1.500 tl burs verilecegi yazıyor. güz dönemi başından beri orda yazı hala adam bulamadılar:D

uzun lafın kısası. çalışacaksın çalışmak için elinden geleni yapacaksın. şimdi şu anda senin için kendisinden fedakarlık yapan o memur ailene annene , babana hakettiğin diplomanı alırken ve mezun olduğunda bölümünün simgesi olan cübbe-önlük-baret herneyse onları giydikten sonra onlara sarılacaksın. önce sen kendinle sonra ailen seninle gurur duyacak.
[MENTION=4172]bayburt16[/MENTION]; dostum kusura bakma senin konuyu dağıttım biraz ama.:)

o zaman hayallerini belirleyeceksin. yurt dışı diye inat etme belkide dogru olan burda kalmandır. dersler hakkındaki eksiklerini tamamlaman için vaktin var. okulda ögrenemedim felan hikaye hangimiz kolejde egitim gördükki egitimimiz üst düzey olsun.

ben düz lise çıkışlıyım hemde alanyada yazın okul yolunu bilmezdik. ama inat ettim oturdum calıştım. az biraz mat az biraz sayısalı tamamladım. hemde bizim zamanımızda öss laneti vardı simdiki kadar kolay degildi. ben eşit ağırlıkcı düz lise cıkışıyla ilk 10bine girip hukuk kazandım. kimse yapamam dememeli. yapmak için çalıştıktan sonra bahaneye yer yok.

okulda gider felanda hikaye bakma sen orda burda gördüklerine okuduklarına.

ben okulu kazandıgımda burs vermek için cırpınan insanlar doluydu halada öyleler.

biraz konu dışı olacak ama. gercekten kaliteli bir bölüm okuyor ve bölümünün hakkını veriyorsan para felan dert degil. ama gidip aöf veya gelecegi olmayan iktisat fakültelerinde [MENTION=3096]Bonna[/MENTION]; gibi besyo'larda sürtersen mezun olunca bide açıktan işletme okur aç kalırsın:):):):) ogü'yede söyledim mezun olunca diplomaları neden rulo olarak veriyorlar sanıyorsunuz:p

bizim fakültede hala pano burs ilanları dolu hergün okurum. bolulular derneginden bolulu 10 kişiye 1.500 tl burs verilecegi yazıyor. güz dönemi başından beri orda yazı hala adam bulamadılar:D

uzun lafın kısası. çalışacaksın çalışmak için elinden geleni yapacaksın. şimdi şu anda senin için kendisinden fedakarlık yapan o memur ailene annene , babana hakettiğin diplomanı alırken ve mezun olduğunda bölümünün simgesi olan cübbe-önlük-baret herneyse onları giydikten sonra onlara sarılacaksın. önce sen kendinle sonra ailen seninle gurur duyacak.
[MENTION=4172]bayburt16[/MENTION]; dostum kusura bakma senin konuyu dağıttım biraz ama.:)

Biz de bilirdik tıp veya hukuk kazanmayı,lakin aç idik yedik dersane parasını.
Şaka bi yana belki hukuk kazanamazdım ama Uluslar Arası Ticaret %30 ing ağırlıklı CBÜ tutuyordu benim.Köy gibi yere gidip zor bi bölüm okuyacağıma,eskişehirde rahat bi bölüm okurum dedim.
Eylül-Ekim-Kasım haftada 2 gün okul.Kasım 27 sonrası hiç gitmedim.Not ortalamam 3.19 ;)

Ayrıca hatırlatmakta fayda var.Türkiyenin en iyi iki takımından biri(tartışılır.) Fenerbahçe'nin hocası bir B.E.S.Y.O. mezunudur.;)
Ersun Yanal - Wikipedia, the free encyclopedia

[MENTION=112]Throck[/MENTION] yok yok est. :D bende zaten herkez birşeyler anlatsın diye açmıştım :)

beyler anlatın birşeyler konu uzayıp gitsin ben başlıyım :D

1 senedir fransadayım istemeyerek geldik şuan fransızca bilmıyorum ve deli oluyorum futbola gıdıyorum mıllet fransızca konusuyor bende oyle takılıyom :D fransa iyi halkına sahip çıkıyor çalışmayana para var okuyana para var ne istersen sen adam olduktan sonra devlet sana harbi harbi sahip çıkıyor ama çok pahalı yiyecek vs. martda randevum var dil kursu dil öğrenmek ve staj için staj ücretin 1 saati 9.53 euro sen düşün artık :D burda trafik mahalle vs Türkiye gibi değil rahat yani herşey kuralı kuralına tek sıkıntı sokakda insan olmaması gerçi Türkiyedede bu yavaş yavaş yok oluyor Türkiyede olan şeyler burda hiçbirşeye değişilmez adanası olsun kebabı olsun insanı olsun :D burda saat 7 dedin mi hayat bitmiştir dışarıda kimse olmaz disko vs. yerler hariç tabi :D market filan onlar hiç açık değildir 7 den sonra otobüs yoktur bunun içinde birşey yapamassın. ama 18 euro bir kart alırsın 1 ay sadece kartı göster istedıgın otobüse ister on defa ister yirmi defa bin ne güzel demi Türkiyede bu sistem şuan yok sanırım gelmezde heralde bundan sonra :D iyi olduya valla sıkıntım gitti beni dinleyenler inş sizi sıkmadım rahatladım ya :D

kafaya göre daldım valla ordan girdim burdan çıktım ben zaten hiç kompozisyon yazamazdım :D

Kardeşim bende 3 ay sonra işi bırakmaya niyetlendım işten iyice bunaldım benım çalıstığım yerde gaddar olacaksın yoksa ekmek yok bende gaddar olamıyorum 3ay sonra bende avrupaya gıtsemmı dıye dusunuyorum Benım avrupa birliği pasaportum var ben aynı zamanda bg vatandaşıyım Mesala ben şimdi kalkıp Fransaya gıtsem başarılı olma ıhtımalım nedır hüsranmı olur başarırımıyım sana göre orada yaşayan bırı olarak Türkiyede 15 sene oncede geçım derdı vardı şimdide geçım derdı var Türkiyeyi çok sevıyorum ama mesleğim yok 1000 tl ilede çok şukur gecınıyorum ama hep ucu ucuna Çocuk ların okul masrafı mutfak doğalgaz vs vs yt dende ayda 300 -400 arası kazanıyorum Avrupanın çeşitli yerlerınde tanıdık var ama hiç biride yardımcı olmuyor Uzun lafın kısası değerlı kardeşim ben bavulumu alsam avrupaya gıtsem sence ne olur Teşekkurler

Turklerin az olmasindan dert yanma, eger yurtdisinda uzun yillar yasamak istiyorsan, Turklerden mumkun oldugunca uzak dur, yerli insanlarla arkadaslik yapmaya calis. Bu sekilde cok daha kolay adapte olursun.

Kardeşim bende 3 ay sonra işi bırakmaya niyetlendım işten iyice bunaldım benım çalıstığım yerde gaddar olacaksın yoksa ekmek yok bende gaddar olamıyorum 3ay sonra bende avrupaya gıtsemmı dıye dusunuyorum Benım avrupa birliği pasaportum var ben aynı zamanda bg vatandaşıyım Mesala ben şimdi kalkıp Fransaya gıtsem başarılı olma ıhtımalım nedır hüsranmı olur başarırımıyım sana göre orada yaşayan bırı olarak Türkiyede 15 sene oncede geçım derdı vardı şimdide geçım derdı var Türkiyeyi çok sevıyorum ama mesleğim yok 1000 tl ilede çok şukur gecınıyorum ama hep ucu ucuna Çocuk ların okul masrafı mutfak doğalgaz vs vs yt dende ayda 300 -400 arası kazanıyorum Avrupanın çeşitli yerlerınde tanıdık var ama hiç biride yardımcı olmuyor Uzun lafın kısası değerlı kardeşim ben bavulumu alsam avrupaya gıtsem sence ne olur Teşekkurler

Gidecegin ulkenin yerel dilini bilmiyorsan is bulman imkansiz. Is bulmadanda neresi olursa olsun gecinmenin bi yolu yok malesef.

hocam burda tanıdıgınız filan yoksa hiçbirşey yapamassınız eskiden olabilirdi ama şuan imkansız tanıdıgın biri varsa her türlü olur bende 1 senedır burda oldugum için tam bilgi veremıcem

Serkan abi de cebimde 50 euroyla geldim ben fransaya demişti yanılmıyorsam .Herşey insan için zor diye birşey yok.Emek-Sabır-Dua :)

Fransa hep itici gelmiştir bana neden bilmiyorum ama öyle

Balkan ülkelerine bakabilirsin hayat geçimi çok kolay olur on numarada ortam var. Okulada kafası basan heryerde öğrenir

ayen fransa banada hep itici gelmiştir, ben hep kanada gibi norveç finlandiya gibi ülkelere gitmek istemişimdir.

Oyle ulkeleri istemissinki yazda gitsen soguk, kista gitsen biyiklarin donar :D Bi sure Helsinki'de yasamistim. Lapland'e gezmeye gitmistim, oyle soguk hayatimda gormedim. Ruzgar sert esiyor, agliyorsun resmen o sertlikten dolayi. Sonra soguktan dolayida gozyaslarin yuzunde donuyor. Hersey Aurora Borealis'i izlemek ve husky yavrularini minciklamak icindi tabii.

Oyle ulkeleri istemissinki yazda gitsen soguk, kista gitsen biyiklarin donar :D Bi sure Helsinki'de yasamistim. Lapland'e gezmeye gitmistim, oyle soguk hayatimda gormedim. Ruzgar sert esiyor, agliyorsun resmen o sertlikten dolayi. Sonra soguktan dolayida gozyaslarin yuzunde donuyor. Hersey Aurora Borealis'i izlemek ve husky yavrularini minciklamak icindi tabii.

Öyle bir anlattın ki tüm hevesimi kırdın :D Nijeryaya gidiyom ben :D :D

Öyle bir anlattın ki tüm hevesimi kırdın :D Nijeryaya gidiyom ben :D :D

Guzel bi macera yasamak istiyosan git tabii ki. Tek dikkat etmen gereken sey soguk hava. Turkiye'den ciddi anlamda kalin eldiven, bere, kaskol falan alip gitmen lazim. Helsinki o kadar soguk degilde (-5 , -20 arasi degisir), Aurora Borealis'i gormek icin gidilmesi gereken yer olan Rovaniemi'nin ust kisimlari -20 -30 derece civari oluyor.

Nijerya'da teroristler var, kim vurduya gidersin :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri