ABD Türkiye'ye vize başvurularını süresiz durdurdu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Durum ciddi özel bankalar iflas eder böyle devam ederse

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

piyasalar çok sert tepki gösterecek bu duruma
daha iç piyasalar işleme açılmamışken bile dolar yüzde 3 e yakın değer kazanmış.

İşler karışacak fakat abd de olsa Türkiye ile fazla uğraşmaz ama bakalım sonuçları belli olur yakında

vJ5g3z.jpg

doğrularıyla yanlışlarıyla siyaseten hükümet hakkında birşey söylemek doğru değil. zaten burasıda yeri değil bilgi formu ytpara. ama Türkiye gerçekten eski Türkiye değil eskiden olsa varya altını doları eurosu 2 ye katlardı. şimdi ufak tefek türbülanslarla atlatıyoruz şokları.vurulan her darbe bizi biraz daha güçlendiriyor. alışıyoruz herşeye. ne demiş atalarımız aldığın yara öldürmüyorsa güçlendirirmiş insanı. yara ala ala ilerleyeceğiz. Türkün türkden başka dostu yok. çok şükür diyelim

Son düzenleme:
Müdahale ediyorlar , her müdahale ülkenin ekonomisini bir adım daha geri götürmek demek. Varlık Fonun'dan gidiyor.
Dolar düşmesini pek umursamıyorum çünkü sabaha kadar vuran vurdu zaten giren bankalara doğal olarakta ülke ekonomisine zararı oldu. 3 gün önce dolar 3.48 idi , bir anda 3.8'e çıktı ortalama 2 gündür 3.65 civarında , 3.8'den 3.65'e düştü diye seviniriyoruz. Yarın bir gün yeni bir kriz olduğunda 4'ü bulursa 3.8'e indi diye sevinilcek. ABD'nin yaptığı iş yanlış , Türkiye'nin yaptığı misilleme ise çok doğru.
Mesela benim anlayamadığım bir konu var , THY , yeterli yolcuyu sağlayamadığı için bazı uçakları (sanırım sayısı 48 ) hangarlara çekti , üstüne gittiler 11 Milyar dolar'a 40 tane uçak siparişi verdiler ABD'ye . Türkiye uçak almaya mecbur mu bırakıldı ? Katar'a yaptıkları şeyin aynısını Türkiye'ye de yaptılar.Eğer böyleyse tutarlı bir dış politika yok demektir.

Müdahale ediyorlar , her müdahale ülkenin ekonomisini bir adım daha geri götürmek demek. Varlık Fonun'dan gidiyor.
Dolar düşmesini pek umursamıyorum çünkü sabaha kadar vuran vurdu zaten giren bankalara doğal olarakta ülke ekonomisine zararı oldu. 3 gün önce dolar 3.48 idi , bir anda 3.8'e çıktı ortalama 2 gündür 3.65 civarında , 3.8'den 3.65'e düştü diye seviniriyoruz. Yarın bir gün yeni bir kriz olduğunda 4'ü bulursa 3.8'e indi diye sevinilcek. ABD'nin yaptığı iş yanlış , Türkiye'nin yaptığı misilleme ise çok doğru.
Mesela benim anlayamadığım bir konu var , THY , yeterli yolcuyu sağlayamadığı için bazı uçakları (sanırım sayısı 48 ) hangarlara çekti , üstüne gittiler 11 Milyar dolar'a 40 tane uçak siparişi verdiler ABD'ye . Türkiye uçak almaya mecbur mu bırakıldı ? Katar'a yaptıkları şeyin aynısını Türkiye'ye de yaptılar.Eğer böyleyse tutarlı bir dış politika yok demektir.
Sanmıyorum. Ucak almaya mecbur bırakılacak bir durumu yok Türkiyenin.
Yarın 3. havalimanı tam faaliyete geçince belki o ucak sayısı bile yeterli olmacaktır.
Malum Afrika, Uzakdoğu, Asya ve Avrupa transit geçişlerinde hub olmak hedefleniyor.

Son düzenleme:

Uçak almak kolay değil paran olsa bile alamayabiliyorsun. Siparişi verirsin uçağı alarsın kullanmayacaksan bile kiralarsın...

doğrularıyla yanlışlarıyla siyaseten hükümet hakkında birşey söylemek doğru değil. zaten burasıda yeri değil bilgi formu ytpara. ama Türkiye gerçekten eski Türkiye değil eskiden olsa varya altını doları eurosu 2 ye katlardı. şimdi ufak tefek türbülanslarla atlatıyoruz şokları.vurulan her darbe bizi biraz daha güçlendiriyor. alışıyoruz herşeye. ne demiş atalarımız aldığın yara öldürmüyorsa güçlendirirmiş insanı. yara ala ala ilerleyeceğiz. Türkün türkden başka dostu yok. çok şükür diyelim

Eski Türkiye olsa 2 ye katlardı dedi,

Eski Türkiye olarak tanımlanan 2002 ve ya öncesini katma hadi başa gelen mevcut yönetim göreve geldiğinde Dolar 1.50 şuan 3.60 olan tarihi zirvelerinden birini de 3.93 noktasını da yeni TÜRKİYE de gördü. =)
daha ne olacaktı acaba arkadaşım?

euro 4,50 yani senin paran gurbetçi arkadaşının kazandığı 1 euro yanında 0,2311 ediyor..(4,33 den hesaplandı) alım gücün yerlerde

Senin o dediğin dönemde 1 memur çekirdek ailesini geçimini sağlıyorken şuan anne ve ya kardeşlerin çalışması ile bir aile yaşamını sürdürüyor. Tabi ki insanlar çalışmalı hayatın içinde varlık göstermeli bu süper bir şey ancak alım gücün yerlerde kardeşim..

İnsanların kolay borçlanması iyi ve süper bi ekonomi oluşturmuyor bir şeyleri ancak ileri, sürekli ileriye ertelenmesinde fayda sağlıyor.

Bana şunu dersen 15 yıllık yönetim neyi iyi yaptı, bankacılık ve özel sektörde insanların kolay borçlanmasını sağlayarak güzel başardı. İnsanlarımız neyi kötü yapıyor bugünü düşünüp yarını hesaba katmıyor.

Benim özellikle bu noktaları belirtmem bir insanın refah seviyesi ve alım gücüyle ekonominin iyiliğinden bahsedilebilir. Onun harici üsteki yazın gibi yok eski Türkiye olsaydı şöyle olurdu, böyle olurdu ancak boşluk temsil eder.

Zaten dolar 2 ye katlamış anlayacağın tartışmaya gerek yok insan görmek istediğini görür.

hey allah ya hadi hayırlı sabahlar

"vurulan her darbe bizi daha da güçlendiriyor."

tebrik ederim seni.
ya kardeşim bu kadar da cahil ve kör olmayın. Ayıptır günahtır ya.

hani siyaset yasaktı bu forumda?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri