Acil durum var arkadaşlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tuttuğun avukat bilişim avukatı mı ? değilse kendini aklama olayı tamamen sana kalacaktır. Avukatlar hakimler savcılar kimse anlamıyor teknik bilgilerden...
işin uğraştırıcı kısmı da o zaten...

yeniden başlamış demekki :)

Son düzenleme:
hocam bence burda bizide sıkıntıya sokma kendinide hemen git ifadeni ver anlat olaylar neymiş

İfadeyi karakola vericem yarın öğrenicem ne olduğunu

kanal satıyosan kesin sattığın kişilerden birisi yüklemiştir.google bu konuda çok hassas hatta geçen birinin e-posta hesabından böyle bi video yolladığı tespit edilip polise bildirilmiş haberlerde çıktıydı.hatta gizlilik konusunda tartışmalar vs yapılıyodu.benim fikrim birisi yükledi ve youtube tespit edip ip leri polise bildirdi.kanalı açan olarakda direk sana geldi polisler.ifade verdiğinde kanal sattığını vs söyle hatta burda konuların vs varsa onları kanıt olarak sunabilirsin.avukatınla birlikte ver ifadenide.

Hocam yükleyen ip'si var ama o nasıl olacak anlam veremedim

abi sizin internetiniz üzerinden yüklenmiş diyorsa maillerle alakalı değildir diye düşünüyorum..

adamlar hiç bilgi vermedi sadece internetiniz üzerinden yayınlama yapılmış dedi

videolarınızı vds den mi yoklsa masaüstünden mi yukluyordunuz.yani zaten botla yukleme yapsanız sizin ip adresinizle ilgisi olmaz. "ip adresinden yayın yapmak" için bilgisayarınızın sunucu konumuna getirilmesi gerek. bu cok zor ihtimal. ya sizin ipden virüsle yukleme yapıldı ya da sattıgınız maillerden birinde cıkan sıkıntı sonucu ilk açılan ipye yoneldiler. zaten inceleme raporu çıkmadan once olay anlaşılmaz. ayrıca normal avukattan ziyade bilişim avukatıyla görüşün. bizim adalet sisteminde ip kimse suçlu mantığı var.Panik yapmamakla birlikte tedbiri elden bırakmayın. geçmiş olsun tekrar.

Botla yüklüyorum hocam genelde videoları mail üzerinden desek yükleyen kişinin ip adreside gözükür yada virüs yedik :(

---------- Spam Engelliyici 19:08 ---------- Önceki Mesaj 19:01 ----------

maillerle alakali degildir, sonucta arastirilip arama izni alinip adresinize geliniyor, bu islemler oluncaya kadar yeterli kanitlar bulunuyor zaten, mail siizn ipden acilmis o yuzden size geldik gibi komik bir sebeple arama izniyle size gelmezler, genel olarak bir kerelik bu tur yayin yapanlara da kolay kolay islem uygulamazlar, devamlilik sebebi ile olur, buyuk ihtimalle sizin internetiniz uzerinden girenlerden kaynakli olabilir, mail satisi demisler ama gmail satisi cok fazla yapilan ve bilinen birsey, sorusturmaya sebebiyet te vermez, polislerin elinde birtek bu mail sizden acilmis yeterli diye de bir kanit olmaz. Cevrenizden ya sifrenizi kirip netinizi kullanan vardir, yada bilgisayariniza virus bulasmis olabilir. Kesinlikle youtube ile alakali bir durum degildir.Oyle bir durumda youtubedan yukleme yapanin bilgileri alinir, mail acanin degil.

Wifi şifremi kırıp işlem yapmış olabilirler veya virüs yedik bunu başka açıklaması yok yani :(

Wifi ağ kullanıyorsanız büyük ihtimal diğer arkadaşlarında dediği gibi şifreyi kırıp sizin internetiniz üzerinden yapmışlardır.

olabilir hocam

Yasalara göre çocuk por*nosu = liseli kız videosu, eğer sizin kanallarınızdan (sizin vds'leriniz ya da bilgisayarınızdan) Youtube'a böyle bir video yüklendiyse büyük problem. Aksi takdirde satılan mailler vs. sizi bağlamayacaktır. Onun dışında virüs vs. olduğunu düşünmüyorum, bir başkası girmiş olabilir internetinize. Başka bir seçenek yok, kolay gelsin hocam, atlatırsınız umarım problemsiz.

Not: örneğin 30 yaşında olan ancak liseli kılığında bir +16 videoyu Youtube'a yüklemek demek çocuk por*nosu yayınlamak demek yasalara göre. Bilginize arkadaşlar.

Virüs bulaştı ozaman bir şekilde inşallah sorunsuz atlatırız

o yıldızlı yerde +18 çocuk şeyi mi yazıyor? ilginç. Belki internetini paylaştığın biri yapmışta olabilir tuaf.

interneti kimseyle paylaşmıyorum

herhangi bir siteye mi yükleme yapılmış yada youtube a mı yapılmış yada yükleme yapılmamış mı çok merak ediyorum

Aynen doğru dürüst açıklama yapmadılar

Herhangi bir YouTube yüklemelerinden dolayı olacagını zannetmiyorum.

Nasıl biz Proxy Listlerdeki IP kullanıyorsak arkadasın IP numarasıda botnet,zombi agı v.s. tarafından sürekli proxy listelerine ekleniyor olabilir.
Ya da kablosuz modem agı varsa birisi modem sifresini kırarak modeme baglandıgında o +18 videoları upload etmis olabilir.

Yani her halükarda %70 arkadasın IP numarasından dolayı kaynaklanan bir problem bence.

Allah yardımcın olsun kardesim.

Amin hocam

Çok geçmiş olsun hocam öncelikle hocam merak ettiğim birşey varda tam olarak hangi semtte oturuyorsunuz birde modeminizin markası nedir?

Semt karatay hocam modem markası Zyxel

Youtube işini söylerim söylemem olayını düşünmene bile gerek yok zaten harddisk'te alayı kayıtlı. Harddisk ikinci else senden önceki sahibinin bilgileride kayıtlı. Pc ye atak yaptılarsa zaten onuda çözerler. Kendinden eminsen korkacak birşey yok bence.

Youtube işini söylerim söylemem olayını düşünmene bile gerek yok zaten harddisk'te alayı kayıtlı. Harddisk ikinci else senden önceki sahibinin bilgileride kayıtlı. Pc ye atak yaptılarsa zaten onuda çözerler. Kendinden eminsen korkacak birşey yok bence.

Böyle işlerle alakam olmaz hocam

kardeş kendine güveniyorsan hiçbir şey olmaz merak etme dert etme yarın bilgisayarlarını alır evine gelirsin Allah'ın izniyle

Ara konuş sabah gelsem sıkıntı olurmu de. Emniyette veya karakolda istersen sana hemen barodan avukat gelir. Zaten ifade verirken sadece yanında duracak.

Tanıdık avukat var hocam zaten
kardeş kendine güveniyorsan hiçbir şey olmaz merak etme dert etme yarın bilgisayarlarını alır evine gelirsin Allah'ın izniyle

İnşallah hocam inşallah

mert semt karatay derken konya karatay mı?

Aynen

İfadeyi karakola vericem yarın öğrenicem ne olduğunu

Hocam yükleyen ip'si var ama o nasıl olacak anlam veremedim

adamlar hiç bilgi vermedi sadece internetiniz üzerinden yayınlama yapılmış dedi

Botla yüklüyorum hocam genelde videoları mail üzerinden desek yükleyen kişinin ip adreside gözükür yada virüs yedik :(

---------- Spam Engelliyici 19:08 ---------- Önceki Mesaj 19:01 ----------

Wifi şifremi kırıp işlem yapmış olabilirler veya virüs yedik bunu başka açıklaması yok yani :(

olabilir hocam

Virüs bulaştı ozaman bir şekilde inşallah sorunsuz atlatırız

interneti kimseyle paylaşmıyorum

Aynen doğru dürüst açıklama yapmadılar

Amin hocam

Semt karatay hocam modem markası Zyxel

Tamam hocam çok açık belli wifinizde biri var modem arayüzüne girip DHCP listesine bakın MAC adresini kopyalayıp bilişim şubeye verin onlar gerisini halleder kimse bulurlar :).Botnet kullananlar DDOS attackları için kullanır yani botnet yüklü değildir bu durumu dediğim gibi büyük ihtimal ağınızda biri var.

Öncelikle geçmiş olsun. Bu tip konularda malesef hiç birimiz haklarımızı yeterince bilmiyoruz ve bu bilgisizliğimizin kurbanı oluyoruz. Ben de bu konuyu görene kadar böyle bir şeyin başıma geleceğini düşünmezdim ancak şimdi durumun vehametini anladım ve araştırıp bu konularda haklarımız nelerdir neler yapabiliriz öğrenmeye çalışıyorum. Aşağıdaki linkte yazılanlara bakacak olursak da gelenlerin polis olmama ve dolandırılmış olmanız ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Öyle değilse de bu arama ve el koyma işlemleri biraz usülsüz yapılmış gibi. Umarım kısa sürede sizin yararınıza olacak şekilde sonuçlanır bu olay. Tekrardan geçmiş olsun.

Evimiz Basılırsa... Hak Rehberi - Ayça Söylemez - bianet

Tamam hocam çok açık belli wifinizde biri var modem arayüzüne girip DHCP listesine bakın MAC adresini kopyalayıp bilişim şubeye verin onlar gerisini halleder kimse bulurlar :).Botnet kullananlar DDOS attackları için kullanır yani botnet yüklü değildir bu durumu dediğim gibi büyük ihtimal ağınızda biri var.

Bakayım hocam bi hemen arayüzden

Öncelikle geçmiş olsun. Bu tip konularda malesef hiç birimiz haklarımızı yeterince bilmiyoruz ve bu bilgisizliğimizin kurbanı oluyoruz. Ben de bu konuyu görene kadar böyle bir şeyin başıma geleceğini düşünmezdim ancak şimdi durumun vehametini anladım ve araştırıp bu konularda haklarımız nelerdir neler yapabiliriz öğrenmeye çalışıyorum. Aşağıdaki linkte yazılanlara bakacak olursak da gelenlerin polis olmama ve dolandırılmış olmanız ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Öyle değilse de bu arama ve el koyma işlemleri biraz usülsüz yapılmış gibi. Umarım kısa sürede sizin yararınıza olacak şekilde sonuçlanır bu olay. Tekrardan geçmiş olsun.

Evimiz Basılırsa... Hak Rehberi - Ayça Söylemez - bianet

Sağolun hocam inşallah sorunsuz kurtuluruz

Tabi olur

Evet hocam inşallah çözülür

Hocam kusura bakmayın alıntılıyorum tekrardan tam olarak bu kısma bakın :)

zyxel-istemci-list.png

Sen yapmadıysan kafana takma bilişim suçları öyle yapmadım vs.. zaten yemez, daha önce 2.el hdd, virüs vs. yapılmışsada çakarlar olayı canını sıkma :)

Hocam siz girmediyseniz bir problem çıkmaz. Fakat bilgisayarı sizin dışınızda kullanan olup olmadığından emin olun. Bir de "Tor Browser" kullandınız mı hiç?

tor browser ile ne alakası var hocam peki? ben kullanıyorum arada tor browseride bu yüzden soruyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri