Öncelikle şu site içeriklerin yarı özgün, yarı kopya olursa sitemiz Google tarafından nasıl algılanır konusuna sonuç bulalım değil mi ?
Bu konuyu herkes farklı yorumluyor ve sonuç olarak herkesin mantığına uyan açıklama bilinç altı olarak kalıyor. Ama ne kadar doğru, ne kadar yanlış bir sonuç olduğunu tecrübe ederek öğrenebiliriz. Her bilgimi paylaşırken doğallıktan yana olarak tamamen yaşadığım tecrübelerime dayanarak yazıyorum, Yapmacık veya göz boyama babın da sizlerin vaktini almıyorum.
Bir çok arkadaşım gerek forum üzerinden, gerekse de skype üzerinden bağlantı kurduklarında, konu eğer kopya ve özgün içerikse aynı soruyu yöneltiyorlar.
Sorular şu şekilde; Siteye %80 kopya, %20 özgün girersem sitem Google tarafından nasıl görülür ? | Sitede 100 makale varsa ve bunların 50 tanesi kopya olsa ve diğerleri özgün olsa site bu durumda nasıl etkilenir ? sorularına cevabım şu kavram bana göre çok doğru ve sizin de anlayabileceğiniz dilden anlatacağım.
LX09FDD1775DD83ABFD4FE0B598BD80D9CBir bebek düşünün, 0-6 yaş arasında ve Googleı doktor olarak görün. Doktorların önemle dikkate almamızı istediği ilk 6 ay anne sütü ve sonrasında besin takviyeleri ile birlikte 2 yaş. Ama siz bunun dışına çıkarsanız ilk günden 2-5 yaşına Halk tabirinde Mama yedirirseniz, bebek şişerek ne hale geldiğini görebilirsiniz. Bir sorun oldu ve hastahaneye götürdünüz doktor size demez mi ? Neden böyle yaptınız diye ? ben size dedim ki anne sütü ile beslenecek sonrasında gıda takviyesi ile devam edilecek diye önemle bilgi vermiştim.
Bu durumda ne oluyor ? Google size diyor ki web siteleriniz de özgün içerik girmeye dikkat edin, Kopya içerik barındıran bir web site gözümde değersizdir. Biz de uyanıklığa kaçıp yarı kopya yarı özgün giriyoruz ve diyoruz ki tamamen özgün. Bırakın ALLAH aşkına siz hangi devirde yaşıyorsunuz ? Teknolojinin bu kadar ileri seviyede olduğu dönemde yapacaklarınıza dikkat etmelisiniz.
Demek istediğim şudur ve bu sorunun cevabı da budur; Siteniz de kopya içerik barındırmayın ve tamamen özgün olarak yapın bu işi, yaparken de ticaret manasını taşımayın, keyif için hobi için ve bilgi aktarmak için yapın.