Açılan konulara besmele ile başlamak sizce hoş mu?

bence gayette güzel oluyor
biz de giriyoruz ister istemez besmele ile ticaretimizi yapmıs oluyoruz
hem kendi işine besmele ile başlamış oluyor hemde kendi ile iş yapacakları teşvik ediyor

Suistimal edenler olabilir
Zoruna gidenler olabilir

Ama bunlar dogru olan bir işi dogrulugundan vazgecirmemeli

Gerek dünya gerekse ahiret ile ilgili olsun, hayırlı ve meşru her işe Allah-u Teâlâ'nın adını anarak "Besmele" ile başlamak, her müslümanın üzerinde titizlikle durması gereken görevlerdendir. Bir müslüman herhangi bir işe "Besmele" ile başlamakla "Rahman ve Rahim olan Allah'ın adı ile, O'nun izni ve emri ile, O'nunla yapıyorum; her türlü yardım, kuvvet ve kudret O'ndandır, O yardım etmezse, bu kuvvet ve kudreti vermezse hiçbir şey yapamam, hiçbir işte başarılı olamam." diyerek acziyetini ortaya koymakta ve her işini Yaratıcı'ya havale etmektedir. Her okunacak ve yapılacak mühim bir şeye teberrüken bununla başlanılması bir muvaffakiyet vesilesidir.

Her iş besmele ile başlar bunda ben bir sakınca görmüyorum. Din arkasına saklanıp dolandırıcılık yapanlar elbette çıkacaktır ancak oraya besmele yazınca ya da yazmayınca dolandırıcı bu kararından vazgeçmeyecek. Bırakalım herkes istediği gibi hür davransın nihayetinde siyaset yapmıyor ticaret yapıyor. Eğer seni bu durum rahatsız ediyorsa ya da yanlış anlaşılmalara sebebiyet veriyorsa ticaretini başkası ile yaparsın bu kadar basit. Kimsenin içini bilemezsin onun için bu konuyu tartışmak yersiz diye düşünüyorum.

Yt'de spam yapmak demek insanların emeğini çalıp para kazanmak demek. İnternet ortamı olduğu için haram degilmiş gibi hissediliyor ama kul hakkından başka bir şey değil. O yüzden böyle bir işin içerisindeyken bu işi besmele çekerek yapmak başlı başına mantık hatası zaten.

Rica Notu : Vurmayın, sadece görüşümü belirttim. Sizin için farklıdır birşey diyemem.

Dolandırma konusunda bişey söylemem ama bir esnaf işi gibi bişey oldu mail satmakta;
Besmele yazması bana kalırsa güzel gözüküyor he insanlar nasıl anlarlar bilemem.
Benim bakış açımdan ise;
Ben işime girerken bile besmele çekerek girerim.
Burda ki konulardada Besmele çekiyor güzel bişey he bu adam besmeleyle konu açıp dolandırıyorsa öteki tarafta günahı boynuna.

Yt'de spam yapmak demek insanların emeğini çalıp para kazanmak demek. İnternet ortamı olduğu için haram degilmiş gibi hissediliyor ama kul hakkından başka bir şey değil. O yüzden böyle bir işin içerisindeyken bu işi besmele çekerek yapmak başlı başına mantık hatası zaten.

Rica Notu : Vurmayın, sadece görüşümü belirttim. Sizin için farklıdır birşey diyemem.

evet bu da doğru

Aslında ben o kadarda sıkıntı olacağını sanmıyorum. Eğer konu sahibi satış konusuna yazmak istiyorsa yazabilir. Bazı dükkanlarda falanda görüyoruz girişte bizi besmele tabelası karşılıyor. Ama bu beni ticari olarak etkilemiyor. Yani adam müslüman diye veya kapıya besmele asmış diye illa gidip ondan bişeyler alayım gibi bir düşünce geçmiyor aklımdan. Haa bir yandan da böyle sanal ortamda her yere falan yazılmasına karşıyım.@kubarbaz hocamın yazdığına da katılmıyor değilim.

Katiliyorum !!!

Hangi tarafindan besmele ile baslarsaniz baslayin ... (Mail satin , kanal satin , bot satin , vsvs)
Yapilan is kul hakki ...

Besmele iyidir , Besmele guzeldir , Besmele hayirdir ....

Ama burada , bu forumda , bu isi yaparken Besmele sacmaliktir!!!

(Polemik yaratmak istemem , kendi gorusum)

gerçek müslüman içinden çeker besmelesini. gösteriş icin cekmez (bunuda din sömürücüler icin diyorum.
diğer acıdan gerçek hayatda dükan, cafe , iş yeri açarkende besmele ile ve dualar ile açıyoruz güzel bişey. hata bizim köyümüzde cuma pazarı bile sabah 7 de toplu halde besmele ve dualar ile açılır çok güzel bişey. sonucta türküz islam ümmetindeniz kütürümüzde var.

Herkesin inancı kendine, bana da çok doğru gelmiyor öyle besmele ile konu açmak filan. Benim gözümde gösterişten daha ileriye girmiyor. Bunu yapıyorsan kendi içinde yap, pc'ni açarken dükkanını açar gibi besmeleyle aç filan ama herkese açık ortamda çok fazla ön planda tutmaya gerek yok diye düşünüyorum.

вαттυѕαу;1017197' Alıntı:
Katılıyorum fakat bu konuda ne yapabiliriz ki ?

Kural ; Konulara Besmele İle Başlamak Yasak .

hobaaa al başına belayı :)

Adamı dinsiz ilan ederler valla :D

Spam ve izlenim attirarak acilan kanallari besmele ile baslatmak cok satis yaptiracaksa bence o arkadas imanindan suphe etsin..
Edit kimseyi ele almiyrm onun disinda her hayir isine besmelese ile baslamak rizki genisletir.

Son düzenleme:
kaldırdim bunu suistimal etmeyin diye süleyman arkadasimiz yazmisti hosuma gitti eklemek istedim malum yeni verdigim hizmet dolayisiyla heycanla açilmis bir konu 2.kisi olarak siz uyardiniz bunun mail satisimi artircagini dusunerek yazmadim kaldiki mail satmak icin boyle yollara girmeye ihtiyacim yok cok sükür birden fazla hizmet veriyorum verdigim aldigim belli insanlarida damgalamayin insallah masallah demeden forumda adam dolandiran dunya kadar kisi vardi 1 2 kisinin seyi tum besmele ile baslayana yapistirmayin

Benim ve Sizin yazmaktaki niyetiniz belli hocam, bende kaldırdım. Böyle bir genelleme yapılmasıda üzücü.

r10 da çocuğun birine (kafa yapısı çocuk) iş yaptırmak istedim. php emlak scripti yazdıracaktım ozamanlar. Anlaştık istediği fiyatı kendi belirledi bende benim istediğim gibi hazırlayacaksan kabul edidim. önden kapora verdim, Aradan 3-5 ay geçti abi inş. Bugün başlıcam, abi bugün falan yerde kermesimiz vardı, abi inş. bitecek vs... Her seferinde inş. maş. diye diye salladı beni enson ne telefonlarıma baktı nede maillerime enson forumdan uzaklaştırıldı zaten. Ben bir şekilde internette araştırma yaptım nereye üye olduysa bilmem ne derneğinden bilmem ne okuluna kadar tüm bilgileri buldum enson çalıştığı işyerinden telefona ulaştım bu şaşırdı tabi. Yine yalanlar töğbeler yeminler vs... Ama sökmedi tabi dedim polise veriyorum akşamada subay bir arkadaş işyerine gelecek (subay arkadaşım) parayı elden teslim alacak dedim ve parayı tıpış tıpış verdi.

Dini dili ne olursa olsun kimseye inanmayın arkadaşlar işinizi garantiye almadan da sakın iş yapmayın.

saygılar.

Engel geçme konusunun altına hadis yazan vardı :P

Banada pek etik gelmiyor...

Bismillahirrahmanirrahim.
Besmeleyi siz kimsinizde sorguluyorsunuz. Her sakallıyı deden sanmıycan. Adam besmele çekiyor diye 10 numara birisi olmayacak. Sen tedbirini alıcan yine . Dolandırılırsanda suçu besmeleye değil kendine atıcan. Önyargılı oldum çabucak kandım diye ;)

her sakallıyı hoca sanmayın olsun bitsin. besmele yasaklamakda nedir. bu böyle başlar islam düşmanlığına kadar yayılır.

Her işe başlarken besmele çekilir. Ekmek keserken, dükkanı açarken, oturduğun yerden kalkarken, yeni bir iş yaparken vs...

İyi işlere Besmele ile başlanmalıdır! Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Besmele ile yazı yazanın haceti kolaylaşır, Allahü teâlâ da razı olur.) [Deylemi>

(Besmele ile başlanmayan her önemli iş noksan kalır.) [Beyheki>

(Eve girerken Besmele çekilirse, şeytan, “Bu eve girmeme imkan yok” der, dönüp gider.) [Tibyan>

vs...

Şimdi anlamadığım nokta şu ; Bütün işlerimiz bittide, bütün sıkıntılarımızdan kurtuldukda kafayı bu konuya mı taktık yani. Bırakın Allah aşkına şu boş konuları yahu. Adam işine besmele ile başlamış bundan daha güzel ne var. Bu sizleri niye rahatsız eder. Madem ortalıkda dolandırıcılar var Allah akıl fikir vermiş sana kanma böyle insanlara. Ben 17 yıldır aktif olarak bilgisayar ve internet ortamındayım bir kişi bile dolandıramadı beni. Benim ne özelliğim varki dolandırılmadım ?

Son olarak da bir kişinin lafına bakıp da konularından besmele yazılarını kaldıranlara da üzülüyorum şahsen. . . Herkese hayırlı günler dilerim

Her işe başlarken besmele çekilir. Ekmek keserken, dükkanı açarken, oturduğun yerden kalkarken, yeni bir iş yaparken vs...

İyi işlere Besmele ile başlanmalıdır! Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Besmele ile yazı yazanın haceti kolaylaşır, Allahü teâlâ da razı olur.) [Deylemi>

(Besmele ile başlanmayan her önemli iş noksan kalır.) [Beyheki>

(Eve girerken Besmele çekilirse, şeytan, “Bu eve girmeme imkan yok” der, dönüp gider.) [Tibyan>

vs...

Şimdi anlamadığım nokta şu ; Bütün işlerimiz bittide, bütün sıkıntılarımızdan kurtuldukda kafayı bu konuya mı taktık yani. Bırakın Allah aşkına şu boş konuları yahu. Adam işine besmele ile başlamış bundan daha güzel ne var. Bu sizleri niye rahatsız eder. Madem ortalıkda dolandırıcılar var Allah akıl fikir vermiş sana kanma böyle insanlara. Ben 17 yıldır aktif olarak bilgisayar ve internet ortamındayım bir kişi bile dolandıramadı beni. Benim ne özelliğim varki dolandırılmadım ?

Son olarak da bir kişinin lafına bakıp da konularından besmele yazılarını kaldıranlara da üzülüyorum şahsen. . . Herkese hayırlı günler dilerim

şimdi sevgili kardeşim, bu tarz konularda besmele çekmek yerine klavyeyi elimize aldığımızda besmele çekmek daha mantıklı olacağı kanısındayım. Diğer yandan açılan konulara dua niyetinde mesajlar eklemek daha mantıklı olacaktır...

Yoksa buraya yazısal olarak Bismillah yazmanın hiçbirşeye faydası yok, o besmeleyi pc başına oturunca yada işine başlayınca çek ki burada gösteriş algısı oluşturmasın millette.

(nokta)

şimdi sevgili kardeşim, bu tarz konularda besmele çekmek yerine klavyeyi elimize aldığımızda besmele çekmek daha mantıklı olacağı kanısındayım. Diğer yandan açılan konulara dua niyetinde mesajlar eklemek daha mantıklı olacaktır...

Yoksa buraya yazısal olarak Bismillah yazmanın hiçbirşeye faydası yok, o besmeleyi pc başına oturunca yada işine başlayınca çek ki burada gösteriş algısı oluşturmasın millette.

(nokta)

Sözün bittigi nokta !!! Tebrikler ...

Bismillahirrahmanirrahim.
Besmeleyi siz kimsinizde sorguluyorsunuz. Her sakallıyı deden sanmıycan. Adam besmele çekiyor diye 10 numara birisi olmayacak. Sen tedbirini alıcan yine . Dolandırılırsanda suçu besmeleye değil kendine atıcan. Önyargılı oldum çabucak kandım diye ;)

Kimse besmeleyi sorgulamıyor arkadaşım konuyu bulandırma konuyu başka yerlere çekiyorsun arkadaş bir konuya değinmiş sen alaksız mesaj atmışsın kimse besmeleyi sorgulayamaz diye.

bir kere şu mantıksız bismillahirrahmanirrahim

bu latincedir ve orjinal metni olmadığı için musafsal bir karşılığı yoktur. yazıyon hadi arapça yaz yani.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri