kardeşim sana bir arkadaş tavsiyesi benim gibi yap ing. çalışben aktif olarak duolingo ( lingusta ilk 99 ders, busuu, memrise arada bir ) kullanıyorum, çok şükür bugün 113 günlük bir seri yaptım, oyun usülü öğreniyorsun, bir süre sonra bilmesen bile, yaklaşık cümleler yazıyorsun, hata yapıyorsun, bitirmek için inat etmiş oluyorsun, oyun oynarken o kadar çok tekrar ediyorsun ki sonuçta öğreniyorsun.
sitede bir çok cümle kalıbı mevcut, bir süre sonrada, kendin cümle kurmaya başlıyorsun, bir ing. metin okuğunda anlıyorsun. bu sayede saçma sapan translete çevirileri yerine, bilmediğin kelimeleri öğrenmek için kullanıyorsun, yada bazı cümle kalıplarını öğrenmek için. bunları neden diyorsun dersen, bu tarz uygulamalar ile, öğrenemeyiz algısını kaldırmak istiyorum, benim gibi man kafa, odun kafa, sözel şeyleri kafasından tutamayan bir beyin bile öğrenebiliyorsa, kafası çalışan sizlerin bunu öğrenmemesi sadece aptallık olur. ben çok ama çok yavaş öğreniyorum kelimeleri, bazı kelimeleri 1 haftada öğreniyorum, bazen çok daha fazla sürede, siz daha kısada öğrenebilirsiniz. muhtaç olmayın başka yerlere.
yukarıda verdiğim arkadaşın örneğini, arkadaşa gösterdiğimde, bu transletelerin diyip ana bacı sövmeye başladı![]()
![]()
![]()
böyle çevirimi olur diyip.
Estağfirullah,[emoji1] aynen bende kullanmıştım onları iosta güzel ingilizce öğretiyorlar hiç gramer bilmesen bile kelimeleri bilmen yetiyor en iyisi yine indireyim bende o uygulamaları başkasına muhtaç olmaktansa en iyisi bu
Sent from my iPhone using Tapatalk