Adamın kaşını patlattım başım belaya girer mi ?

hocam ben askeri okulda okudum jandarmaydım son sınıf. tartışma sorun degil ama elinizdeki bardak mahkemede silah sayılır ve kasıtlı yaralamaya girer ordanda eger kalıcı bir problem felan yoksa Basit Adam Yaralama Suçuna girer (TCK md. 86/2) maddesi geregi (4 aydan 1 yıla kadar veya 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis cezası )ama genelde paraya çevriliyor. bence adamla konuşup anlaşmakta fayda var ama birde şuan ülke hukuki olarak farklı işliyor dava açılsada pek üstüne düşen olmayabilir en iyisi dedigim gibi sulh yapın adamla konuş anlaş en garanti yol bu. ve babası ailesi fetöcu felan olabilir o ayrı bir konu herhangi sıkıntıları varsa onlar zaten devletle mahkemeyle felan halleder öyle bir durum var diye senin avantajına bir şey olmaz o konuyla bu konu çok ayrı birşey.

Son düzenleme:
Otobüste sırf kıyafeti yüzünden kadın tekmeleyenleri salıyorlar hocam sizi mi tutacaklar allah aşkına kasma yaa

Edit: Madem bu kadar korkuyorsun sabıkalanmaktan, polis ve asker olmana engel olmasından ne diye milleti atarlanıyorsun diye sorarlar adama.

Son düzenleme:
Hocam hic korkma pismanim dersin kendimi savunmak icin yaptim dersin en fazla 3 ve ya 5 sene infaz alırsın ( 3 veya 5 sene icinde suc islememe cezasi ) tabiki daha once infazin yoksa mahkemeye cıkarsan hakim uzlasmak istiyomusun diye sorar evet dersin .
Tecrubelerle sabittir 😊

Adalet sistemi sayısal lotoya döndü. Mahkemelik olursan hakimin kestiğini yiyeceksin. Sonuç ne çıkar bilinmez.
Çocuk akilliysa davaci olmaz. Müsait bir zamanda o bardağı şişe olarak iade eder. Edebilir. Etmelidir de :)

bir de arkadaşlar hazır olayı anlatmışken sorayım yarın bigün polis çevirse şu mahkeme gbtde çıkar mı? yani beraat yazıyordu ama yine de gbtde çıkar mı merak ediyorum

şu mesajına cevap vereyim daha cuma günü başıma geldi biri hakkımda şikayetci olmuştu bilişim suçların dan ve savcıya ifade verdim savcı böyle saçma bir suçlama şekli olamaz deyip dosyayı kapattı, ve Tırnak makası bıcağıyla daha 11*12 yaşındayken kavgada karşıdakinin baldırında kucucuk bir sıyrık oldu oda önemli değildi karakoluk olduk ama savcı karşısına bile çıkmadım ..

Neyse özetledim bunları şimdide asıl konuya geleyim Cuma günü işe girecektim dosyam Kaymakamın yanına gitti Sabıka Kaydı temiz ama sirf bu 2 saçma sapan olaydan dolayı GBTde sorun var deyip işe almadı :)

al işte ben de bundan korkuyordum belediyeye mühendis alımı olduğu zaman başvuracaktım kafadan 2-0 gerideyiz demek ki. neyse yine şansımı denerim ama gerçeklerle yüzleşmek acı geldi sağolasın hocam...

ortamdaki kamera kayıtlarına bakılır olmadı ortamdaki kişilerden tek tek ifade alınır vs
hocam muhtemelen pek bir şey çıkmaz derim

Masada oturmaya yer kalmayacak şekilde bi kalabalikta boyle bir olay olduysa oradaki şahitlerin hepsi senden yana olursa ki dogru soyluyorsan durduk yere artistlik yaptiysa senden yana olurlar hic birsey olmaz. Cay dokulcek diye ona attim demen sacma olabilir ama bi adamin kasini yarmissan bildigin bardagi eline alip tas firlatir gibi firlatmissin . En basitinden kendimi geri cekerken takildim bardakta elimden firladi de yani oyle bisey uydur

Ben sana ne olacağını söyleyeyim. karşı taraf şikayetçi olursa ve darp cebir raporu almış ise ki keseinlikle almıştır.
*MADDE 88. - (1) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbî müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur. hakimin takdirine bağlı olarak senin tipine ve konuşmana gıcık olmassa 4 ay ceza,
*
MADDE 87. - (1) Kasten yaralama fiili, mağdurun;
c) Yüzünde sabit ize,
Neden olmuşsa, yukarıdaki maddeye göre belirlenen ceza, bir kat artırılır.
cezan 8 ay oldu.
*MADDE 29. - (1) Haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında suç işleyen kimseye, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine onsekiz yıldan yirmidört yıla ve müebbet hapis cezası yerine oniki yıldan onsekiz yıla kadar hapis cezası verilir. Diğer hâllerde verilecek cezanın dörtte birinden dörtte üçüne kadarı indirilir. genelde 3/4 indirirler. cezan oldu 60 gün.
*
MADDE 62. - (1) Fail yararına cezayı hafifletecek takdiri nedenlerin varlığı hâlinde, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine, müebbet hapis; müebbet hapis cezası yerine, yirmibeş yıl hapis cezası verilir. Diğer cezaların beşte birine kadarı indirilir.
(2) Takdiri indirim nedeni olarak, failin geçmişi, sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları, cezanın failin geleceği üzerindeki olası etkileri gibi hususlar göz önünde bulundurulabilir. Takdiri indirim nedenleri kararda gösterilir.
düzgün giyinir ve düzgün konuşursan 1/5 iyi hal indirimi alırsın. cezan oldu 48 gün.
bu ceza kısa süreli hapis cezası olduğu için;
*
MADDE 50. - (1) Kısa süreli hapis cezası, suçlunun kişiliğine, sosyal ve ekonomik durumuna, yargılama sürecinde duyduğu pişmanlığa ve suçun işlenmesindeki özelliklere göre;
a) Adlî para cezasına, çevrilir ve günlüğü 20 TL ile 100 TL arasında arasından hesaplanır.
kişisel fikrim sen kendin olay günü darp cebir raporu almadığın için davacı şahıs darp cebir ile birlikte şikayetçi olur ise(illaki aynı gün olmasına gerek yok sonradan da olabilir)
kesinlikle ceza alırsın.
her ne kadar para cezası alacak olsanda bu ceza ister ertelensin ister HAGB kararı verilsin ki onların da kıstasları vardır siciline işler ve her ne kadar devlet memuru olabilmek için kasıtlı suçlardan 1 yıldan fazla ceza almamış olmak usulu bulunmuş olsada devlet memuru olamassın.
fakat sana iyi bir haber vereyim. bu olay basit tıpbi müdahale ile giderilebilecek bir konu olduğu için takibi şikayete bağlıdır ve takibi şikayete bağlı suçlarda davadan vazgeçme davayı düşürür.
Polis olacağım diyorsun, sana tavsiyem ileriye yönelik büyük hedeflerin var ise git adamın elini öp özür dile. çok büyük hedeflerin yoksa da orta yol bulmaya konuşup anlaşmaya çalış.

hocam ortada suç aleti yok(bıçak vs.) kemik kırmadığın surece sorunyok(diş kırılması da kemik kırılması sayılıyor) adamın yüzünde çok aşırı belirgin biçimde iz bırakmadıysan yine sorun olmaz. lise kavgalarında bile çok daha fazlası oluyor. ayrıca kimse durduk yere saldırmaz. yani ağır tahrik varsa belirt ki anladığım kadarıyla bardağı "refleks" olarak atmışsın. yani bunda ben bir adam yaralamaya yönelik bir "kasıt" göremiyorum. 10 günlük iş göremez raporu alabileceğini de sanmıyorum :) yani için rahat olsun. şiakyetçi olsa bile savcı dosyayı mahkeme açmaya değer bulacağını sanmam. zaten o noktaya gelene kadar 40 defa anlaşırsınız. zaten adam maddi manevi zor zamanlar geçiriyor mahkeme masraflarını kaldırabileceğini de sanmam. kimse 2.500 3 bin lirayı tak diye çıkartamaz ki adamın maddi sıkıntısı var demişsin. sonuç olarak silah yok, "refleks" var "kaza" var diyebiliriz.

ben uzman görüşü bildireyim sana, herkes kendi tahminini söylemiş, evet adalet sistemi bazen hakim ve savcıların görüşüyle sapabiliyor ama herşey normal olursa olacak olan şudur;

eğer ki sen ifaden de bana vurmaya çalıştığı için şikayetçi olduğunu belirttiysen onun hakkında yaralamaya teşebbüs suçundan değerlendirme yapılır eğer tanıklar doğrulamıyor kamera kayıtları yok ise ek takipsizlik kararı alır yani senin iddian asılsız olduğu anlaşılır..

ikinci durum, yani senin durumun ise, normalde yaralama suçu şikayete tabi suçtur, yani karşı taraf şikayetçi olmazsa dosya savcılık aşamasında takipizlik kararıyla kapatılırdı ancak sen bardak kullandığın için bu silahtan sayılır ve yüzünde esere neden olduysan ve ayrıca doktor adli raporda yaralanmasının "basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde" olduğunu belirtirse TCK 86/1-3-e, 87/1-c maddelerince hakkında kamu davası açılır. Burada 86/1 yaralamayı, 3-e silahla yaralamayı, 87/1-c ise yüzünde sabit eser oluşmasını belirtir. Bunların hangisi yoksa çıkartırsın ona göre hesaplanır cezan.

Misal veriyorum hepsi var dava açıldı, senin iyi halin, müştekinin şikayetçi olmaması, sicilinin olmaması, haksız tahrik hükümleri vs gibi bir sürü etkenle para cezasına dönüştürülüp konuyu kapatabilirsin ama tabi mahkeme aşamasında Hakim de dahil o an gelmeden şu kadar ceza alırsın veya beraat edersin diyemez..

sen şunları öğren biraz daha netleşir "adli raporda basit tıbbi müdahale ile giderilebilir/giderilemez" ne yazıyor bunu öğren, ikincisi de raporda yüzünde sabit ize rastlandı tarzı bir şey yazıyor mu onu öğren.. malesef bu hayat böyle haklıyken haksız duruma düşebilirsin

Bunca terörist disarda rahatca gezerken kimse seni hapse felan atmaz merak etme. Nefsi müdafa dersin, En fazla 300-500 lira para cezasi ödersin.Gerisi hikaye bosuna telas etme.

[/COLOR]Şöyle ifade ver.
Ben ayakta çay içiyordum. Bu kişi sebepsiz yere bana hakaret etti. Bende kendimi savundum. Bu kişi bana karşı tehtitkar hareketler sergiliyordu bende sabrettim ve en sonunda karşılık verdim. Karşılık verdikten sonra bu kişi benim üstüme doğru koştu. Ve hakaret ediyordu. birden gözüm önümü görmemeye aklın allak bullak oldu vucudum kendimi koruma moduba geçtiğini hissettim. Hayatımda ilk kez bana karşı saldırıydı daha önce hiçböyle birşey yaşamadım. Gözlerim birden normalleşti ve farkettiğimde Elimden çay fırlamış ve onun kaşına çarpmıştı.( Ve birden ağlamaklı oldum nasıl böyle birşey yaparım diye. ) ...
Başını değiştirirsin. Biraz daha abartı yazarsan o sana para öder :D

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Hiçbirşey olmaz hocam , o hırsla şikayetçi olacak sonra seni ifadeye çağıracaklar polisler ikiniz için orta yolu bulacak uğraşmayın diyerek yolluyacak.
Adam yok ben şikayetçiyim diyip ısrar ederse mahkemeye taşınır ceza yersen onu da para cezasına çevirirler para ödersin , siciline de işler büyük ihtimal.En kötü senaryoyu yazdım tabi bunların hiçbiri olmaz.
Hapise girmeyi geçtim , hapishanedeki potansiyel suçluları salacaklar.Daha 2-3 gün önce haberlerde gördüm af getireceklermiş açık cezaevindeki kişilere.
Bu arada senin yaptığın hareket'te kesinlikle doğru değil.

Badem biyik yap , kareli takim elbise giy , adami iceri alirlar.
Zamaninda ayda en az 3 kavgamiz vardi [MENTION=8776]jakabvo[/MENTION] bilir , jandarma hep baristirirdi , simdi de polis bulur orta yolu bence.

Son düzenleme:
Ekleme Yapayım arkadaşlar herifin aldığı rapor BTM (basit tıbbi müdahale) ile giderilecek yara ve hayati tehlikesi yok raporu vermişler ayrıca babası ısrar edince şikayetçi olmuş şimdi durum değerlendirmesi yapalım yarın ifade vermeye gidecem bide patron şikayetini geri alsın diye konusacak bakalım ne olacak

gönlünde kafanda rahat olsun,

can guvenlıgımı saglamak amacı ıle o anlık bir psikoloji ile o şekilde tepki verdim deyip geç , olay polise intikal ettiğinden dolayı sicile işlenebilir. sıkma canını ALLAH büyük herşeyin bir yolu vardır.

Tanıdık biri 8 tane saydırdı şu an dışarda 15 gün falan durdu içerde. Çıkma sebebi katşı tarafın tehtit etmesi. Yani tahrik önemli bir unsur onun için patronu falan kazımayın siz olanı biyeni anlatın .Karşı taraf saldırınca reflex olarak salladım pişmanım bile desen ceza almaman için yeterli.

dostum polis filan olmak istiyorsan ne yap et şikayeti geri çektir. mahkeme kapısından geçmemen lazım. dediğim yöntemi son çare olarak değerlendirebilirsin.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri