Adil Kullanım Hakkında

• Kullanıcı edius
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

edius

Kayıtlı Üye
Merhabalar, daha önce tv lere birçok program yaptım. Şimdi de internet sitem için bir program düşünüyorum. 2 yıllık sinema, listeler, vizyondakiler üstüne bir sitem var. Yavaştan facebook reklam v.s verip sosyal medyayı geliştireceğim. ama istiyorum ki benim medya bilgimden de biraz nasiplensin site.

sorum şu, forumu aradım ama güncel bilgi bulamadım. aranızda adil kullanım ile youtube da program yapan ya da sunum v.s hazırlayan var mı? şu an ki durum nedir? nelere dikkat etmek gerekir.

Ben genellike sinema listeleri ve vizyondaki filmleri verecğeim. bazen de film önerileri olacak. kendi sesim gayet düzgün olduğu için seslendirmeleri de kendim yapacağım. fragmanlardan ya da bazı film kesitlerinden yararlanacağım.

bu tür projelerde adil kullanım hakkını nasıl kullanabilirim? forumda bu tarz şeyler yapan arkadaşlar mümkünse özelden bana ulaşabilir mi?

/not: ben youtubedan para v.s kazanmak istemiyorum bu projemde. sadece kanalımda abone ve izlenim olsun yeter. yani bir bakıma kanalım kapatılmasın. buna önem veriyorum.

Fragmanları kesit kesit yorumlarsaniz sıkıntı olmaz

Merakımdan soruyorum. Daha önce böyle bir şey yaptınız mı? Çünkü ben kj felan da ekleyeceğim. Ara ara geçişler de olacak. Yani youtube a yeniden yorumlama gibi bi şey olacak. Tabi arada grafikler, yazılar, görseller felan da olacak. Yalnızca ilk etapta ben görünmeyebilirim. Belki ilerisi için ben de olabilirim sorun değil.

Bir de bu tür videoların araması, bulunması felan youtube içerisinde mi olacak? Neye göre aratacağım. Hangi lisanslar bulunacak. eşleşendi, dünya engeliydi felan uğraşmak istemediğinden soruyorum. :)

Son sorum da, adil kullanım olduğuna youtube a atarken, algoritma mı karar veriyor. Çünkü ben geçmişte tv de çalışırken yaptığımız sinema programındaki vizyondakiler kısmını attığımda telif alıyordum. halbuki fragmanı bütünüyle yayınladığımız da yoktu :) bildiğin tv programı bu. adil kullanı molması için hangi şartların sağlanması gerekli?

konu hakkında bilgisi olan varsa, çok çok sevinirim :) size de teşekkür edeirm.

Merakımdan soruyorum. Daha önce böyle bir şey yaptınız mı? Çünkü ben kj felan da ekleyeceğim. Ara ara geçişler de olacak. Yani youtube a yeniden yorumlama gibi bi şey olacak. Tabi arada grafikler, yazılar, görseller felan da olacak. Yalnızca ilk etapta ben görünmeyebilirim. Belki ilerisi için ben de olabilirim sorun değil.

Bir de bu tür videoların araması, bulunması felan youtube içerisinde mi olacak? Neye göre aratacağım. Hangi lisanslar bulunacak. eşleşendi, dünya engeliydi felan uğraşmak istemediğinden soruyorum. :)

Son sorum da, adil kullanım olduğuna youtube a atarken, algoritma mı karar veriyor. Çünkü ben geçmişte tv de çalışırken yaptığımız sinema programındaki vizyondakiler kısmını attığımda telif alıyordum. halbuki fragmanı bütünüyle yayınladığımız da yoktu :) bildiğin tv programı bu. adil kullanı molması için hangi şartların sağlanması gerekli?

konu hakkında bilgisi olan varsa, çok çok sevinirim :) size de teşekkür edeirm.

hocam kesitleri uzun uzun 5-9 sn arası yayınlarsanız bir sıkıntı olmaz tecrübe ettim.

Bu tip kanallar youtube da mevcut saten sadece eğer bir Türk filmi eleştircekseniz dikkat etmenizi öneririm

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri