Adobe After Effects Eğitim Videoları

• Kullanıcı jebi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Video Düzenleme Programları

jebi

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar YtParanın 1. yaşını doldurması şerefine bende bu güzel ortama katkıda bulunmak için hepimizin işi olan videolar üzerinde düzenleme yapmamızı sağlayan en iyi araçlardan birisi olan After Effects'i anlatmaya karar verdim ve hemen ilk giriş videomu çektim :) ama malesef mikrofonumdaki sorun yüzünden sesler sürekli çift çift gelmiş ilk videoda bu yüzden özür dilerim sonraki videolarda bu sorunu çözmeye çalışacağım.

Eğer sizin videolar üzerinde gördüğünüüz nasıl yapıldığını merak ettiğiniz şeyler varsa konu altına yazarsanız video çekmeye çalışırım.

Fazla uzatmadan lafı ilk videom (ses için ve hazırlıksız girdim videoya saçmaladığım kısımlar için özür dilerim :D )

YtPara - After Effects #1 - YouTube

######################################################################################

2. Videmuz sonunda bunu yaptık arkadaşlar;

Çıktı Komp - YouTube

Videoda bahsettiğim site bu = Comics | Make a comic | Bitstrips

Arkadan gelen sesler için özür diliyorum :D

YtPara - After Effects #2 - YouTube

#######################################################################################

3. Videomuzda After Effects'in nokta izleme özelliğini kullanmayı gördük;
Çıktı Komp #3 - YouTube

YtPara - After Effects #3 - YouTube

#######################################################################################

4. Videomuzda Süre üzerinde düzenleme işlemleri yaptık;

YtPara - After Effects #4 - YouTube

5. Videomuzda Trapcode Particular kullanarak dumanla yazı yazdık;

Plugin linkini isteyenler pm atsın yada malum ortamda Trapcode Suite aratarakda bulabilirler :D

Proje Dosyası ;
http://yadi.sk/d/eWVRlg3nJWT45

Çıktı Komp #5 - YouTube

YtPara - After Effects #5 - YouTube

6. Videomuzda After Effectsin hazır Text Effectlerini kullanmayı gördük

https://www.youtube.com/watch?v=vXZ5oSZAHeY

7. Derste Video'nun etrafına gölge, çerçeve ve arkasınada aynı videoyu blurlu eklemeyi gördük. 3. Taraf eşleşeni atlatmak için kullanılabilir :)

Çıktı Komp #7 - YouTube

YtPara - After Effects #7 - YouTube

Hocam yararlı bir konu olmuş, bu programa başlamayı istiyordum açıkçası. Sony Vegas ile bir yere kadar :D Bir de mikrofonunuzu düzeltirseniz harika olur...

Çok yararlı konu, çok güzel paylaşım hocam. Devamını da bekleriz ;) Konuyu moderatör arkadaşlarımızdan biri sabitlemeli bence. Özgün çalışan, çalışmak isteyen; profesyonel çalışmak isteyen herkesin öğrenmesi gereken bir program. Ayrıca iş hayatında da grafik ile ilgilenmek isteyen arkadaşlar öğrenmeli kesinlikle. Teşekkürler paylaşım için, devamını bekliyoruz :)

Teşekkürler gerçekten faydalı olmuş.Sizin kendi bilginiz ne düzeyde?Bu dersleri ne kadar ileri götürmeyi planlıyorsunuz?

2. video eklendi arkadaşlar.
Yorumlar için teşekkür ediyorum :D

Teşekkürler gerçekten faydalı olmuş.Sizin kendi bilginiz ne düzeyde?Bu dersleri ne kadar ileri götürmeyi planlıyorsunuz?

Hocam yaklaşık 5 Sene önce tanıştım After Effectsle ve bu süreçte işim oldukca kullandım bilgim orta seviye diyebilirim.Eğer videolarda gördüğünüz merak ettiğiniz kısımlar olursa, bilmediğim şeyler olsada araştırıp öğrenmeye çalışırım yani hocam

harika.. bu işin sonu zaten kendin yap yükle olacak.. bende artık öğrenmek istiyorum bu programı.. inşallah sayende çözeceğim.. ellerine sağlık.. takip ediyorum seni.. ;)

2. video eklendi arkadaşlar.
Yorumlar için teşekkür ediyorum :D

Hocam yaklaşık 5 Sene önce tanıştım After Effectsle ve bu süreçte işim oldukca kullandım bilgim orta seviye diyebilirim.Eğer videolarda gördüğünüz merak ettiğiniz kısımlar olursa, bilmediğim şeyler olsada araştırıp öğrenmeye çalışırım yani hocam

Konu anasayfadan kaybolduğundan beri arıyorum.Alıntı yaptığınız iyi olmuş :)
Yanlış anlamayın bilginizi sorgulamak değil niyetim.Bende çok ciddi derecede faydalanacağım konudan.Kafamda birkaç fikir var onlar içinde lazım after effects.Hatta konuda indirme linki vs de koyabilirsek çok iyi olur.Teşekkür ederim tekrar.

bu program için sistem için ne gerekli 32 mi 64 bit mi

bildiğim kadarıyla cs5'den sonrası için 64 bit işlemci istiyor ama 32 bit sistemlerdede(bazı sorunlarla) çalıştırlabiliyor

Konu anasayfadan kaybolduğundan beri arıyorum.Alıntı yaptığınız iyi olmuş :)
Yanlış anlamayın bilginizi sorgulamak değil niyetim.Bende çok ciddi derecede faydalanacağım konudan.Kafamda birkaç fikir var onlar içinde lazım after effects.Hatta konuda indirme linki vs de koyabilirsek çok iyi olur.Teşekkür ederim tekrar.

indirme linkleri için pm attım hocam w-arez link olduğu için konuda paylaşmamız doğru olmaz ayrıca dediğim gibi merak ettiğiniz birşey varsa yazarsanız onunla ilgili video çekmeye çalışırım

1gb ramlik pcde çalıştırıyorum 32 bit :)

[MENTION=2099]jebi[/MENTION] hocam nasıl yapıldığını merak ettiğiniz şeyleri yazın demiştin yazıyorum :)

Google Zeitgeist | Here's to 2013 - YouTube şu linkte 26.saniyeden itibaren bir kaç fotoda yapılan olayın nasıl yapıldığını merak ediyorum.. resim ama video gibi bir görüntü var :)

edit: 1k mesajım olduğunu fark ettim hayırlısı olsun :)

[MENTION=2099]jebi[/MENTION] hocam nasıl yapıldığını merak ettiğiniz şeyleri yazın demiştin yazıyorum :)

Google Zeitgeist | Here's to 2013 - YouTube şu linkte 26.saniyeden itibaren bir kaç fotoda yapılan olayın nasıl yapıldığını merak ediyorum.. resim ama video gibi bir görüntü var :)

edit: 1k mesajım olduğunu fark ettim hayırlısı olsun :)

hocam araştırdım bugün after effectsde Displacement Map özelliği kullanarak yapılıyormuş internette hazır tutoriallar var eğer isterseniz şuan pek musait değilim ama akşam bende bir video çekebilirim

After Effects TUTORIALS - How to Make 2d Image to 3D using Displacement Map (After Effects & Photoshop) - YouTube
After Effects Tutorial | Bring 2D to life using Displacement Maps - YouTube

hocam şu text teki animate in ile ilgili dosyaları uploadlayıp bana atabilirmisiniz..

eyvallah hocam sağolasın.. bu yeterli oldu gayet iyi anladım.. baya uğraştırıcı bir şeymiş :)

en kısa zamanda başlayacağım

Sabitlenmesiyle daha da güzel oldu, paylaşımların devamını bekliyoruz hocam. Bu konuyla ilgilenen tüm arkadaşlara da After Effects öğrenmelerini öneriyorum.

Sabitlenmesiyle daha da güzel oldu, paylaşımların devamını bekliyoruz hocam. Bu konuyla ilgilenen tüm arkadaşlara da After Effects öğrenmelerini öneriyorum.

anlayışınız için teşekkür ederim.. sabitlenmesi çok iyi oldu.. takibi kolay

hocam video için teşekkürler ancak bir iki sorunum var.

denedigim tüm videolarda ses adına birşey yok. Sesleri gidiyor bunun bir çözümü var mıdır?

hocam video için teşekkürler ancak bir iki sorunum var.

denedigim tüm videolarda ses adına birşey yok. Sesleri gidiyor bunun bir çözümü var mıdır?

hocam videoyu render alıyorken videonun sol altında
Output module: Lossless var ona tıkla
ll8OsoG.png

daha sonra açılan pencerede en altta Audio Output var o kısım senin sürümüne göre ya tiklenir şekildedir yada tıklayınca ON Auto Off diye menü açılır ordan ya tikle yada ON'u seç

Qzho5Zr.png

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri