Adsensdeki Farklılığı Birisi Anlatabilir mi?

ArtigmA

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar alttaki resimde adsnseye yansıyan değerler bana çok saçma geliyor. Videolardaki içerik aynı, uzun videolar, Türkçe içerik. 3-4 gün farkla ortaya çıkan değişkenlik çok garip değil mi? Reklam aralıkları standart.

Türkçe içeriğin az kazandırdığını biliyorum reklama tıklama oranıda az olur onunda farkındayım fakat bu kadarı biraz fazla. İçerik +16 değildir. Her yaşa hitap eder.
Yorumlarınızı ve Önerilerinizi Bekliyorum.

Bir video patladığı zaman çok kazandırmaz. Ardından 1 gün geçtikten sonra izlenmeye devam ederse video reklamları daha çok çıkar ve o zaman kazandırmaya başlar.Senin to değerlerinin yüksek olduğu zaman eski bir videon çok izlenmiştir. Reklam türlerine gel ve 6907 ile 10,564 izlenimlerin tarihlere bak. Videolu reklamlar diğerlerine göre daha çok çıkmıştır

Bir video patladığı zaman çok kazandırmaz. Ardından 1 gün geçtikten sonra izlenmeye devam ederse video reklamları daha çok çıkar ve o zaman kazandırmaya başlar.Senin to değerlerinin yüksek olduğu zaman eski bir videon çok izlenmiştir. Reklam türlerine gel ve 6907 ile 10,564 izlenimlerin tarihlere bak. Videolu reklamlar diğerlerine göre daha çok çıkmıştır

80k lık olan

6k lık olan

Ertesi günü mü beklemeliyim ya da sonraki?
Birde burdaki eşleşmeyen reklam istekleri nedir?

To düşük-tık düşük kazançta haliyle düşük.
Yapacak şey bell, TR içerikten uzak dur.

80k lık olan

6k lık olan

Ertesi günü mü beklemeliyim ya da sonraki?
Birde burdaki eşleşmeyen reklam istekleri nedir?

Eşleşmeyenler fazla oluyor genelde onu bende tam bilmiyorum herkeste öyke. 6k videoda 2k videolu reklam çıkmış gördüğün gibi. 80k izlenim alandada video reklamı yerine daha az tık alan resim ve flash reklamları daha fazla çıkmış. 80k izlenmede patlayan bir video var belliki. Aradan 1-2 gün geçtikten snra yine böyle izlenim almaya devam ederse patlayan videon video reklamları daha çok çıkacaktır ve daha çok kazanacaksın. Video reklamları eski videolarda daha çok çıkıyor bunu unutma

işin özeti

hala anlatamadik!!! Gerek adsense gerekse partnerler size ızleme basina odeme vermez. Adsense ve partnerde bulunan kanaliniz orneklersek 1milyon izlenim alsin , bu izlenimin sadece 50bininde reklam gosteriliyor ve videolarinizi izleyenler reklamlara tiklaniyor ise siz 1 milyon izlenim uzerinden degil 50bin reklam gorunumu uzerinden kazancinizi baz almaniz gerekir.

Yukariki ornege gore 50bin reklam gosterımınden cpm $2 oldugunu farzedelim ve $100 kazanmis olun. Siz gider bunu reklam bazlı gosterım yerine 1milyon izlenmeye $100 kazandim derseniz cpm $0,1 demis olursunuz. Boyle bir mantik kurulamaz maalesef kazancinizi hesaplamada.

Adsense kullananlarin hicbirinin (istisna haric) kanal izlenimleri ve adsensey3 yansiyan sayfa goruntuleme sayilari birbirini tutmaz. Ayni sekilde partnerde de channel views and monetized playbacks sayilari tutmaz. Bunun sebebi internette dolasir iken reklamlardan bikan ve reklam gormek istemeyen kisilerin kullandigi reklamlari engelleyen 3. Taraf eklentileri,programlaridir. Bazen de supheli reklam izlenimlerinde adsense'in reklam gosterimini silmesindendir. (buyuk bir yuzdeye sahip degildir bu secenek)

partnerde monetized playback uzerinden cpm hesaplari gercek cpm oranlarinizi gosterir.

Tekrar ustune basa basa soyluyorum.

Soz konusu youtube ise videolarinizin izlenmesinden degil , videolari izlerken izleyicilerinizin reklam gormesinden ve tiklamasindan para kazanirsiniz. .

Kisacasi sorun partner(ler)de degil videolarinizi izleyen izleyicilerin reklam gormemesi veya reklamlariniza ragbet gostermemesindendir.

asıl sayfa to 5 bin izlenimden sonra belli oluyor
noeroinin dediği gibi türkçe içerikten uzak dur bize dua edersin

3 farklı adsense çalıştığımdan birini Türkçe içeriğe ayırdım diğerleri yabancı.
Türkçe ister istemez çalışıyorum. Tvden kayıtları kendim aldığım için yt ye ilk atanlardan olma fırsatı oluyo elimde o yüzden Türkçe içerik çalışyorum

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri