Adsense & ABD ve %24 Hususu (Tek Konu)

• Kullanıcı onursert3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

onursert3

Onaysız Kullanıcı
5wXh7b.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Böyle bir mail geldi Bait mi yoksa gerçek mi? çünkü youtube kanalları şu sıralar çok çalınıyorda bir bakar mısınız?

zkPLxs

Gerçek hocam büyük ihtimal.
Benim de sadece para kazanması açık olan kanala geldi.
Ama kanal spamdan kapanmıştı, Adsense hesabı duruyordu, geldi yine de :)

ABD'deki izleyicilerden gelir elde etmeleri halinde söz konusu içerik üreticilerin kazançlarından vergi kesintisi yapmakla yükümlüdür.

Birde okumayı bilsek

Vergi formunu doldurmazsanız tüm gelirden yapılacak deniyor. Formu doldurursanız sadece ABD kaynaklı gelirden yapılacak.

Adamlara bak abd izleniminden para almak istiyorlar. Sen önce bizim vergimizi öde adsense. Biz senin işçileriniz ama ona rağmen türkiye’de kol gibi vergi ödüyoruz. Bu adsense işinden hiçbir şey anlayamıyorum hem adsense hem de biz çalışanları türkiye’ye vergi ödüyoruz. Bu adsense bu işinden nasıl yırtıyor da bütün ihale bize kalıyor kafam almıyor. Bana göre biz şu an ptt çalışıp aldığımız maaşından da yarısını yine vergi olarak veren saflarız

nasıl bir form acaba? şirket bilgisi falan mı isteyecekler?
benim kanalıma abd izleyicisi Türkiye'den bile erişmiyor.

Bir an için türkiye için geldiğini sanıp şirket kurmadan vergimizi verebileceğiz sandım ve sevindim :)

şunu anlayamadım vergi bilgilerini girmezsem hesaba para yatmayacak mı yani?

Her ülke kendi izleniminden ayrı vergi almaya kalkarsa bize pek bişey kalmayacak. Gerçi bizim ülke hepsinden alıyor KDV'yi ayrım yapmıyor sağolsun.

Bence ABD den gelen gelir belli bir düzeyin altında kalıyor ise almayacak ama bu işi iyi takip etmek lazım yoksa tüm gelirin yüzde 24 u diyor.

Şimdi anlamadığım zaten % 15 %20 arası kesinti oluyor o oranmı %24e çıkacak yoksa kesinleşen üzerinden ekstra %24mü ?

Kanalımda ABD'deki izleyiciler üzerinden gelir elde etmiyorsam ne yapmalıyım?
ABD'deki izleyicilerden gelir elde edip etmediklerine bakılmaksızın YPP kapsamındaki tüm içerik üreticiler Google'a vergi bilgilerini göndermelidir. Gelecekte ABD'deki izleyiciler üzerinden gelir elde etmeniz durumunda, ABD vergi bilgilerinizi göndermek sizin için doğru stopaj oranının belirlenmesine yardımcı olacaktır.

denilmiş alt sekmede

Arkadaşlar formda 3. maddeye evet mi diyeceğiz hayır mı? Formu dolduran var mı?

Çok soru var sorulacak gelen mail net değil.

1- Gelecek vergi beyanname formunda bizden ABD sınırları içerisinde vergi verebilmemiz için Amazon gibi EIN numarası isteyecek mi yok direkt olarak adsense'e onay verdiğimizde onlar mı paradan keserek halledecek?

2- Biz kazandığımız paranın vergisini Türkiye'de veriyoruz. Neden bir daha yurtdışında vergi vermek zorundayız ki? O zaman Türkiye'nin yurtdışından aldığımız izlenimler için gelir vergisi dahil hiçbir ücret almaması lazım benim mantığıma göre. Her ülke kendinden kazanılan izlenimlerden para kesme hakkı buluyor mu yoksa Google Amerika'da bulunduğu için mi bunu yapabiliyor? O zaman Türkiye de yabancı Youtuber'lara vergi çıkarsın kendinden giden izlenimler için. Saçmalık.

3- ABD'de yalnızca KDV gibi bir şey mi veriyoruz yoksa gelir vergisi mi oradaki de?

4- Eğer formu doldurursak yalnıza ABD izlenimleri için vergilendirileceğiz. Ama doldurmazsak Google kendini sağlama almak için dünya geneli izlenimlerimizden %24 kesecek. Bir arkadaş daha sormuş ama ben de sorayım. Total miktardan kesilen %20-22 arası kesinleşme payı mı %24'e çıkacak yoksa önce %20-22 kesilerek belli bir miktar kesinleşecek ve onun üstüne mi bir de %24 ödeyeceğiz?

5- Bu işlem ne zaman başlayacak? Bu ay aldığımız paralarda bu kesinti gerçekleşecek mi?

Neresinden bakarsanız bakın saçmalık, iyice daraldı gelir kaynakları.

Bana mail falan gelmemiş

Ulan zaten kanal türkçe izleyende türkiyeden sen neyin tatavasını yapacaksın hey google

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri