Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Ben şöyle yaptım arkadaşlar
Bir kod yazdım ziyaretçilerin yarısına A yarısına B reklamını çıkardım.
A: Adjo popup + Adsterra banner
B: Propeller popup + Adsterra banner
Şu an B daha yüksek kazandırıyor; ancak hedefim ülkelere göre ayırıp bazı ülkelerde A bazı ülkelerde B reklamını çıkarmak.
3 reklamı aynı anda yayınlayabiliyorsunuz; ama banner kazancı çok düşüyor. Ki 3te 2 lik kısım banner kazancı burada (Adsterra). O nedenle mantıklı değil pek.
Eğer çok uğraşamam ben diyorsanız Propeller + Adsterra şu an en mantıklısı hala daha.
hocam halen adjo kullanıyo musunuz? bende sizin A örneğinizdeki gibi koydum şimdi sitelerime deneme yapıyorum ama adjo pek umut vermedi bana. Sizin gibi propellerads + adsterra koymayı düşünüyorum. Birde adsterra günde 30 dolar kasarken bu koronovirüs etkisinden mi çözemedim acayip düştü cpmler sizde durum nedir?
Hocam adjoyu ufak sitelerde tutuyorum şu an sadece. Bazen acayip saçma kazançlar verebiliyor. Ama uzun vadede propeller ile daha çok kazanç sağlıyorum. Propeller+adsterra iyi gidiyordu ama 3-4 gündür gerçekten çok düştü, özellikle ispanya vb. yerlerden reklam verenler hiç reklam vermiyor büyük ihtimalle. Yükselir uzun vadede diye düşünüyorum.
Hocam sizde bu son pinterest domain ban kıyımında sizde bir sıkıntı oldu mu? Adsterra domain ban'a sebep oluyor gibi düşünenler var da..![]()
Hocam bu reklam şirketlerini kullanan 3 aydan önceki hesaplarım sağlam. 1 aydan daha yeni olan hesaplarım da sağlam. 3 aydan yeni 1 aydan eski olan tüm hesaplarım gitti. Ama farklı firmalar kullananlarda da aynı problem oldu. Yani bence tamamen Pinterest'in temizlik algoritmasıyla alakalı durum.
Onur bu reklam firmalarının pinterestteki kazançları nasıl ?
100 siteye başladım niche domain üzerine %90 ı özel bir de pin botu aldım sence adsense kabul olmadan önce bunları kullalanayımmı ?
nasıl kazançları 100 site ile sence değermi ?
Ya iyi kazandırdığı dönemde adsense'in %75 i kadar kazandırıyordu adsterra + propeller şeklinde. Şu anda adsense'in yarısı civarında. Bende de çok fazla site olduğu için bu şekilde yapıyorum. Adsense ile uğraşılmaz![]()
Onur hocam selam,
Adsterra-adjo-veya propeller ads. Bu firmaların pinterest ban veya domain ban riskini arttırdığını deneyimlediniz mi ?
Selam, ben deneyimlemedim, ancak tüm sitelerimde botları engelliyorum ben açıkçası onunla ilgili olabilir.
nasıl engelliyosunuz acaba hocam botlari ?
Cloudflare'e tanımlıyorum hocam siteleri. Ardından aşağıdaki kurala göre (Firewall Rules'tan block özelliğinden aşağıdan bunu yapıştırıyorum direk kural olarak) engelliyorum. Müsait bir zamanda konu açıp anlatabilirim ama uzun vadede kötü etkileyebilir diye de bir şey yapmak istemiyorum genel. Ben kendim uyguluyorum 6-7 aydır problem yaşamadım.
Engellediğim kural: pinterest botlarını ve siteyi yavaşlatan semrushbotlarını engelliyorum ben.
(http.user_agent contains "Pinterestbot") or (http.user_agent contains "SemrushBot")
teşekkür ederim hocam .
Hiç smartlink denediniz mi acaba ?
Adjonunkileri denedim; ancak benim mantığıma ters, erişemiyorlar siteye, o sıkıntı. Erişecekler ki onlar da pinterest hesaplarında paylaşacaklardiğer türlü reklama gidince paylaşılma ihtimali 0 a iniyor.
smartlink in kazancının iyi oldugunu duydum da. bazen adsenseden bile yüksek olabiliyormus.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.