Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
yanlış bilgilendirmeler mevcut galiba arkadaşlar %40 gibi birşeyden kimse bahsetmiyor geçmise yönelik devlet vergilerin ödenmesinden yana yapılan bir çalışma mevcut. ve bunun içinde araştırma yaparsanız %50 af olayı mevcut şuan bu işlerden para kazananlar için..
Siz eğer tabi bu aftan daha çok harcama beyan ederseniz devletle pazarlık edebilir beyan işlemlerine başlarsınız. Ama ben uğraşmayayım cezama razıyım dersiniz aftan yararlanıp ödeme yapar kurtulursunuz.
Bahsettiğim konu eskiye yönelik. son 5 yıllık geriye yönelik arkadaşlar af konusu.
Böyle bir af olayı varmi mevcutta? Yuzde 50 af derken neyi kastetdiniz hocam?
Arkadaş benim gibi vatansever, milliyetçi bir adamı bile kendilerine sövdürdüler ya helal olsun. %40 vergi mi olurmuş. Ortak iş mi yapıyoruz burada. Ayrıca gelirimizi yurtdışından alıyoruz. Bu ülkeye döviz getiriyoruz dövizz. Ödüllendirilmemiz gerekirken bu neyin cezası.
Bal gibi kanunda yurt dışı geliri KDV den muaftır yazıyor. Kaale alan yok. Çifte vergilendirme anlaşması var ipleyen yok. Vergi memuruna çifte vergilendirme yasası var diyorum. Googlenin İrlandada reklam gelirleri için vergi ödediğine dair fatura ile ispatlarsanız vergiden muaf tutulursunuz diyorDünya devi googlenin vergi verdiğini ispatlamamız gerekiyormuş
Kardeşler Kunduradan maaş almıyoruz neyi ispatlayacağız. Ben nereden buluyum Googlenin reklamdan vergi verdiğine dair faturayı. Nasıl olsa bulamayacağız ya işlerine geliyor. Koskoca Google vergi vermiyor güya..
KDV konusuna gelecek olursak tamamen ayrı bir fiyasko. Vergi memuruna bizzat sordum. Organize sanayide mobilyacı olsam ve Almanya'ya mobilya ihraç etsem KDV ödeyecek miyim? KDV den muafsın cevabını veriyor..
Peki ABD menşeili youtube üzerinden reklam gelirimi İrlanda merkezli Adsenseden alıyorum KDV niye ödememi istiyorsunuz? diyorum. Çünkü sen Türkiyeden video yüklüyorsun. Türkiyede ikamet ediyorsun ve tam mükellef olyorsun cevabı alıyorum. Böyle yasa, kanun, sistem adı her neyse Adalet mi olur arkadaş...
Valla çok kızardım bu godomanların yurt dışında şirket açmalarına, şimdi hak vermeye başladım. Adamlar nasıl bezdirildiyse artık.Hocam bu yazdıklarınızı okuyunca ülker ve sabancıların neden malta vatandaşlığı aldığınıda anlamış oldum..teşekkür ederim...
Ne kadar vergi beyan edip ödediniz ? yüzdesel olarak hocam...kdv ödeniz mi?
Af olmasa %100 alacaklardi heralde %50 nedir ya, resmi gazetede %15 yazmiyormuydu
Hocam af olayı eskiye yönelik eğer arkadaşların dedikleri gibi vergi mükellefi olabiliyorsun geçmise yonelik vergilendirme yani gelir gider gösterir isen ona göre vergi veriyorsun, yani bir nevi devlet ile hesap kitaba elindekilerle giriyorsun... ama herhangi birşeyin yok ise geçmişe yönelik devletin şuan ocak sonuna kadar uzatmış olduğu eskiye yönelik"pişmanlık hükümlerinde yararlanarak %50 karlılık üzerinden kdv beyannamesi verirsen" %20 vergi ile biter vergiler ödersin biter gider. çağırdıkları zaman zaten detayını bahsederler. bu bahse konu %50 dediğimi muhasebeciye söylerseniz onlar biliyor arkadaşlar detayları.Böyle bir af olayı varmi mevcutta? Yuzde 50 af derken neyi kastetdiniz hocam?
tamamen doğru yol ama şöleki eskiye yönelik 2014-2017 arasında 100 bin var bunun %20 si 20 bin vergi çıkarıolar %50 af 10 bin ödüyorsunuz, tabi bu af ama kaçmaya devam ederseniz bir gün ansızın gelebilirlerbahsi geçen af olayında kazancın %50sini bize ver demiyorlar hocam.kazancın %50si üzerinden vergilendirme yapacaz diyorlar.mesela 100 bin tl kazandın,vergiyi 100 bin üzerinden degil 50 bin üzerinden hesaplıycaz diyorlar.
yanlış bilgilendirmeler mevcut galiba arkadaşlar %40 gibi birşeyden kimse bahsetmiyor geçmise yönelik devlet vergilerin ödenmesinden yana yapılan bir çalışma mevcut. ve bunun içinde araştırma yaparsanız %50 af olayı mevcut şuan bu işlerden para kazananlar için..
Siz eğer tabi bu aftan daha çok harcama beyan ederseniz devletle pazarlık edebilir beyan işlemlerine başlarsınız. Ama ben uğraşmayayım cezama razıyım dersiniz aftan yararlanıp ödeme yapar kurtulursunuz.
Bahsettiğim konu eskiye yönelik. son 5 yıllık geriye yönelik arkadaşlar af konusu.
ben örneğin 1 yıl içersizinde 40k aldıysam yüzde 50si üzerinden hesaplancaksa 20 k sınırın aşağısında kalıyor ödemicekmiyim(nasıl soru ama )
+%18 kdv bunu daha katınca ortaya yüzde 40-50 vergi cıkıyor..
%15 lik doğru olabilir ama kazanç vergisi %20 ama kdv %18 muabbet gerçek değil arkadaşlar yurtdışı beyanlarda yani yurt dışından gelen paraların kdv oranı %0 dır.çagırılanların bi kısmı diyor ki sadece %15e anlaştık,başka bi masraf yok.bagzısı diyor ki gitti %50 falan filan bi sürü farklı şey söyleniyor hocam.netten kazandıgın tüm parayı kapsıyor diyende var mesela,sadece google ireland dan gelenden vergi istiyorlar diyende var.kısacası şuan ortalık tamamen bilgi çöplügü.neyin ne oldugunu soracak,ögrenecek biyerde yok.tam olarak netleşsede bizde önümüzü görebilsek.
nasıl gercek değil...maliye %18 istiyor...r10daki tüm yazıları incele görürsün...kdv vermezsen, %50 vergi avantajını kaybedersin diye de tehdit ediyorlar....
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.