arkadaşlar, eğer kişinin borcu varsa vergi dairesine youtube gelirimizi bildirirsek, o gelire haciz koyabilirler mi?
hocam vergi borcun varsa para değil youtube dan marstan bile gelse alacaklarını mahsup edip düşerler
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
arkadaşlar, eğer kişinin borcu varsa vergi dairesine youtube gelirimizi bildirirsek, o gelire haciz koyabilirler mi?
hocam vergi borcun varsa para değil youtube dan marstan bile gelse alacaklarını mahsup edip düşerlerborcu gelenden çok ise borcun bitene kadar mahup edilir vergide sistem böyle hocam
vergi borcum yok benim başka yerlerden dolayı olan borçlar var. bu borçları soruyorum.
KESİN BİLGİ DEĞİL mantık yürütüyorum.
1-Şirketlerin hesapları olur bu hesaba şahsi para girişi-çıkışı olsa bile bunu bildirmek zorundasınız (normal şartlarda). Muhasebede 102 Bankalar Hesabı vardır. Muhasebe kayıtlarına geçer. Tavsiyem siz adsense hesabını ayrı tutun ilerde başınız ağrımasın.
2-Vergi dairesi bildirim esaslı çalışır. Siz beyanname vermezseniz vergide çıkmaz. Diğer olay GOOGLE IRELAND olarak değerlendirmeyin. Sosyal medya gelirleri diyor açıklama medni aynen şöyle
(Gelir İdaresi sosyal içerik üreticilerini "Sosyal ağ sağlayıcıları aracılığıyla paylaşımlar yaparak tanıtım, tavsiyede bulunarak bir ürün, hizmetin satın alınması için diğer kullanıcıları etkileyen, paylaşımlarının izlenmesi sayesinde reklam gelirinden pay alan başta olmak üzere içerik üreticili ile gelir elde eden gerçek" olarak tanımladı)
bu durumda siz bildireceksiniz maliyede ona göre giren her parayı vergiye tabi tutacak.
benim açıklamalardan anladığım bu.
vergi dışında diğer borçlar için alacaklılar adına icra dairesi tedbir koydurursa hesaba gelen paradan bir lira alamazsınız hocam. Misal borcunuz 10K size gelen para 15K olsun yine de parayı çekemezsiniz. ne yazık ki icra servisleri bu kadar kötü işliyor. Böyle bir durumda icra dairesine gidip durumu icra müdürüne anlatıp mahsuplaşmasını dilekçe ile ifade edebilirsiniz. bir diğer senaryoda ise borcunuz misal 10K TL olsun ve hesaba gelen bu ay 5K TL olsun. Borcunuzun alacaklısı yine tedbir kararı aldırdıysa borcunuzdan 5K TL düşer gerisi gelecek ay yine hesaba para girişi olursa oradan da düşer. Gelecek ay da gelecek para 5K TL olsun. gelecek ay borcunuz sıfırlanır ve icra dairesinden borcu yoktur yazısı ile bankanızdan blokajı kaldırabilirsiniz. Nerden biliyorsun bunları diyorsanız 2012de çok büyük battım senelerce uğraştımÇok şükür son dönemece geldim ve bu sene temize çıkacağım inşallah
EDİT: Ben vergi dairesine vergi borcunuz var gibi okudum ama vergi borcu olan içinde süreç yukarda ilk mesajda yazdığım gibi işliyor.
Arkadaşlar,
bir avukat anlatmış, istisna belgesini alabilmek, banka hesabı açmak vs anlatmış. Aklında sorular olanlar bakabilir.
https://www.youtube.com/watch?v=Q3C0_4rVQsw
Bağkur konusu net değil sanırım ancak mükellefiyet tesisi varsa bağkur da vardır
Bağkur konusu net değil sanırım ancak mükellefiyet tesisi varsa bağkur da vardır
Şu an vergi dairesine gittiğimizde istisna belgesini veriyorlar mı arkadaşlar bilen var mı? Yoksa bilgisizliklerinden dolayı sonra tekrar gelin gibi bir şey mi söyleniyor?
bugün vergi dairesine gittim ve bana istisna belgesi veremeyeceklerini söylediler. kuruma iletilen resmi bir yazı yokmuş.
bugün vergi dairesine gittim ve bana istisna belgesi veremeyeceklerini söylediler. kuruma iletilen resmi bir yazı yokmuş.
Arkadaşlar, bu kanuna göre yıllık 880 bin üstü geliri olanlar hiç bir haktan yararlanamıyor mu? Geliri yüksek olan eskisi gibi yüzde 40 civarı vergi mi verecek?
Arkadaşlar, bu kanuna göre yıllık 880 bin üstü geliri olanlar hiç bir haktan yararlanamıyor mu? Geliri yüksek olan eskisi gibi yüzde 40 civarı vergi mi verecek?
Sanırım KDV 880.000 üstünden de alınmıyor. İstisna olsun olmasın tüm içerik üreticileri KDVden muaf.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.