Adsense Vergi Tartışmasına Son !!!

• Kullanıcı jakabvo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Adsense Vergi - Uyarı

Onu bile bilmiyorlar demek ki :) Bildiginiz uzere Google bir reklamverenden aldigi paranin bir kismini bize oduyor.Yani 10 lira para aldiysa bunun 6 lirasini bize oduyor diyelim..Odedigi vergi orani 10 lira uzerinden degerlendiriliyor.Yani bu da demek oluyor ki,aldigi paranin vergisini oduyor.Uluslararasi anlasmalar geregi de Turkiye devleti suan bunlara bir vergilendirme yapamiyor.Kanunlarin suanki halleri geregince bu da mumkun degil fakat ileride yine uydurma bir "torba yasa" cikarirlar.Bunun icinde bizim de oldugumuz,anlamsiz bir tabir getirirler ve bizi de sirketlesmeye calistirirlarsa sasirmayin.

Sizlere tavsiyem artik gidip boyle sorulari sormayin.Internet uzerinde de yazmamaya ozen gosterin..Bu gidisle ileride cikabilecek olan yasalarin musebbipleri olacaksiniz..

dediğin tarzda soru sordum.
aldığım cevap; onlar senin kazandığın paradan aldığı payın vergisini ödüyorlar.
seninkine kendi ülken yani Türkiye karar verir dediler.

gidelim yurt dışında yaşayalım @ben [MENTION=2850]By.Solver[/MENTION] [MENTION=2009]By_Mustafa[/MENTION] anlaştık Maldivlerde Yaşayacağız Bundan Böyle :D

1,74 tl su an :D ... boylede kalacak gıbı benım ıcın sorun yok galiba :( :(

1,74 tl yi
bir gün gelecek bir günde alacaksın :D

---------- Mesaj saat 19:05:07 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 19:03:19 civarında gönderildi. ----------

Onu bile bilmiyorlar demek ki :) Bildiginiz uzere Google bir reklamverenden aldigi paranin bir kismini bize oduyor.Yani 10 lira para aldiysa bunun 6 lirasini bize oduyor diyelim..Odedigi vergi orani 10 lira uzerinden degerlendiriliyor.Yani bu da demek oluyor ki,aldigi paranin vergisini oduyor.Uluslararasi anlasmalar geregi de Turkiye devleti suan bunlara bir vergilendirme yapamiyor.Kanunlarin suanki halleri geregince bu da mumkun degil fakat ileride yine uydurma bir "torba yasa" cikarirlar.Bunun icinde bizim de oldugumuz,anlamsiz bir tabir getirirler ve bizi de sirketlesmeye calistirirlarsa sasirmayin.

Sizlere tavsiyem artik gidip boyle sorulari sormayin.Internet uzerinde de yazmamaya ozen gosterin..Bu gidisle ileride cikabilecek olan yasalarin musebbipleri olacaksiniz..

o zaman bi daha gitmeyelim. :) dediğiniz gibi ne işmiş bu diyip yasa çıkartırlar.
görmedim duymadım bilmiyorum :)

1,74 tl yi
bir gün gelecek bir günde alacaksın :D

---------- Mesaj saat 19:05:07 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 19:03:19 civarında gönderildi. ----------

o zaman bi daha gitmeyelim. :) dediğiniz gibi ne işmiş bu diyip yasa çıkartırlar.
görmedim duymadım bilmiyorum :)

Aynen oyle hocam :) Zaten suan ucan kustan kanat cirpma vergisi aliyorlar neredeyse,bir de bizi vurmasin. :)

vergisiz yaşamak istiyorsanız suriye ırak afganistan hindistan gibi ülkelere gitmeniz lazım. vergi alınmayan ülkelerin hali böyle malesef. yok avrupaya giderim diyosanız dinlediğiniz radyodan izlediğiniz tv ye kadar vergi var. araştırın isterseniz.

vergisiz yaşamak istiyorsanız suriye ırak afganistan hindistan gibi ülkelere gitmeniz lazım. vergi alınmayan ülkelerin hali böyle malesef. yok avrupaya giderim diyosanız dinlediğiniz radyodan izlediğiniz tv ye kadar vergi var. araştırın isterseniz.

ama avrupada adam gibi maaş veriyorlar. oralarda vergi öderken insanlar hiç soyulduklarını düşünmüyorlar. burada vergi tartışmaları bu yüzden yapılıyor zaten.

ama avrupada adam gibi maaş veriyorlar. oralarda vergi öderken insanlar hiç soyulduklarını düşünmüyorlar. burada vergi tartışmaları bu yüzden yapılıyor zaten.

alakası yok. oradaki vergi oranları gelir oranlarına göre benzer oranda. hatta daha da yüksek. sonuçta gelir vergisi % olarak hesaplanmaktadır.

Illa ki o ulkelere gitmek sart degil.Benim gibi offshore hesap acin,islemlerinizi oradan halledin.

alakası yok. oradaki vergi oranları gelir oranlarına göre benzer oranda. hatta daha da yüksek. sonuçta gelir vergisi % olarak hesaplanmaktadır.

nasıl alakası yok? o ülkelerde devlet insanlarına değer veriyor. her türlü ihtiyaçlarını karşılıyorlar. işssizlik maaşları bile çok yüksek. sen bizim hükümetlerle avrupadaki ülkelerin hükümetlerini kıyaslıyorson sana bir şey diyemem.

Vergi almasın demiyoruz zaten de %35 nedir be arkadaş.

gidelim yurt dışında yaşayalım @ben [MENTION=2850]By.Solver[/MENTION] [MENTION=2009]By_Mustafa[/MENTION] anlaştık Maldivlerde Yaşayacağız Bundan Böyle :D

İnşallah gidicez, İmkansız değil sonuçta Tek Sorun Para..
Oraya gidip Kumsalın tadını Sabahtan akşama kadar çıkarsam yetmez, o yüzden Geceleride Kumsalda yatarım :)

yüksek maaşa yüksek vergi düşük maaşa düşük vergi kesilir. avrupada milyon euro kazanan futbolculara %50 vergi kesiyolar. türkiyede asgari ücretli kişiye %50 vergi kesecek halleri yok.

herkez avrupayı övüyorda o eski avrupa yok artık. yaşamayan bilemez.

yüksek maaşa yüksek vergi düşük maaşa düşük vergi kesilir. avrupada milyon euro kazanan futbolculara %50 vergi kesiyolar. türkiyede asgari ücretli kişiye %50 vergi kesecek halleri yok.

o zaman ötv'den bahset biraz da? dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz. içkiye, sigaraya ödenen vergilerde dünyada birincisiyiz. benzin kullanan asgari ücretli bir insan yok mu bu ülkede? ya da sigara içen. tamam bir siyasi partiye savun ona bir şey demiyoruz ama mantık çerçevesinde savun. ortada bir haksızlık var. bu haksızlıktan nasibini sen de alıyorsun. bare kendini düşün birazcık. üzülüyorum sizin gibilere. neyse bir daha alıntı yapmassan sevinirim. bir daha cevap vermek istemiyorum sana. boş yere tartışıyoruz.

o zaman ötv'den bahset biraz da? dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz. içkiye, sigaraya ödenen vergilerde dünyada birincisiyiz. benzin kullanan asgari ücretli bir insan yok mu bu ülkede? ya da sigara içen. tamam bir siyasi partiye savun ona bir şey demiyoruz ama mantık çerçevesinde savun. ortada bir haksızlık var. bu haksızlıktan nasibini sen de alıyorsun. bare kendini düşün birazcık. üzülüyorum sizin gibilere. neyse bir daha alıntı yapmassan sevinirim. bir daha cevap vermek istemiyorum sana. boş yere tartışıyoruz.

kardeş öncelikle ben hiçbir siyasi partiyi savunmuyorum. hakkımda bişeyler söylüyorsun ve sonrada konuşma sus diyorsun. sence bu ne kadar demokratik?
ben genel olarak yazdım bazı şeyleri. sadece bu ülkenin sorunlarından bahsetmedim. herkez sorunsuz güzel bir ülke ister ama sadece ister. sorunları kaldırmak için bir çözüm üretmez. çözüm üretmek sokaklara çıkıp milletin camını çerçevesini indirmekmi? ben çözüm üretecem diye sokağa inip senin dükkanını talan etsem hoşuna gidermi?

ben burda devletin defterdarlığını yapmıyorum ben belirleyemem devletin neye nasıl vergi koyacağını , fakat siz bir hizmet alıyorsanız o hizmetin bir karşılığı olmalı.
eğer hizmet istemiyorsanız vergisiz ülkelerde yaşayabilirsiniz.
somalide nijeryada benzin 50 krs 1 tl arasında. ucuz benzin istiyorsanız 1 tl ye alabilirsiniz orada. haa ama orda kimse benzini ayağınıza kadar getirmez. kendiniz petrol kuyusuna girip çıkarırsınız.

Adsense vergi ödeme konusunda net bilgi edinmek için tanıdığım sgk müdür yard. nın vergi dairesinde çalışan arkadaşına yönlendirildim.

vergi konusunda; ödeme yapılan ücret yıllık 20.000 TL yi geçiyorsa bunu belgeleyip bildirmek gerekiyormuş.
(aradan 1,3,5,8 hatta 10 yıl geçse bile elinde sonunda devlet bunu bi şekilde
tespit ediyormuş.)
vergi + faizi + ceza sı ile çok aşırı miktarlara kadar artabiliyor.

2013 yılında aldığım ücreti "2014 yılı mart ayının 25 i" ne kadar bildirmek için vaktim var. En kısa sürede banka dan hesap dökümünü çıkarttırıp hesaplayacağım bakalım kaç olmuş.

Kısaca size tavsiyem en azından aldığınız ücretleri bi toplayın...

daha vaktimiz varmış öyleyse :D bir türlü karşımıza çıkacak bir gün bencede..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri