Adsense Vergi Tartışmasına Son !!!

• Kullanıcı jakabvo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
o zaman 160 bin üzerin kazananlar limited şirket kursun %35 vergi verecegine %20 kurumlar vergisi verir.şahıs şirketi açarsada %35 vergi öder.en iyisi limited diyorlar internette.
şirket kurulsa neyi gider gösterebiliriz ki.yaptıgımız seo,backlink,hosting,reklam harcamalarını nasıl gider göstercez ki hepsi yapancı şirketler fatura mı kescek bize.
ben vergi sınırının ucunun kenarında bile değilim aylık 200 tl kazanç :D

100 liraya kanal avatarı yaptırırsın 1000 lirayada banner filan birde fatura kesen buldun mu tamamdır =) her kanala bunu yapsan cok feci giderin olur

Merhaba konuyu şimdi gördümde şimdi hiç söylemesek vergisini+cezasını ödersiniz yazılmıs tahmini yüzde kaç ceza öderiz acaba diyelimki yıllık 100bin kazandık ne kadar vergi+ceza öderiz bilgisi olan varmı :)
Edit:
17 sayfa yorum vardı açıkcası ilk sayfayı okudum sadece sonra biraz gerilere gideyim dedim ve sorular hep aynı diye olaylar olmus :)
amacım konuyu hortlatmak falan değildi ki zaten top 10 daydı konu :) her neyse 17 sayfayı okumaya su cidden eriniyorum cevabı bilen varsa yazarsa sevinirim yoksada yarın muhasabeciye sorar öğrenirim :)

Ceza mı ? Devletin bize Madalya takması , üstün hizmet belgesi vermesi gerekir ..Ülkemize döviz kazandırıyoruz..

Merhaba konuyu şimdi gördümde şimdi hiç söylemesek vergisini+cezasını ödersiniz yazılmıs tahmini yüzde kaç ceza öderiz acaba diyelimki yıllık 100bin kazandık ne kadar vergi+ceza öderiz bilgisi olan varmı :)

Vergi Dilimleri 2014 yılında yeniden yapılanarak şöyle olmuştur.

11.000 TL'ye kadar % 15

27.000 TL'nin 11.000 TL'si için 1.650 TL, fazlası % 20

60.000 TL'nin 27.000 TL'si için 4.850 TL, (ücret gelirlerinde 97.000 TL'nin27.000 TL'si için 4.850 TL), fazlası % 27

60.000 TL'den fazlasının 60.000 TL'si için 13.760 TL, (ücret gelirlerinde97.000 TL'den fazlasının 97.000 TL'si için 23.750 TL), fazlası % 35

Edit:
17 sayfa yorum vardı açıkcası ilk sayfayı okudum sadece sonra biraz gerilere gideyim dedim ve sorular hep aynı diye olaylar olmus :)
amacım konuyu hortlatmak falan değildi ki zaten top 10 daydı konu :) her neyse 17 sayfayı okumaya su cidden eriniyorum cevabı bilen varsa yazarsa sevinirim yoksada yarın muhasabeciye sorar öğrenirim :)

Adsense kazançları arızi kazanç gurubuna giriyor. Bir yilda bir kişi adına giriş yapılan para 2014 yılı için 21.000 tl yi geçiyorsa bunu maliye ye bildirmek zorundasn, aksi taktirde 21.000 tl ceza, + vergisini ödersiniz.

Ama kişi başına gelen para 21.000 tl yi geçmezse sıkıntı yok.

Vergi oranların i öğrenmek içinde, 2014 yılı gelir vergisi oranlarına bakabilirsiniz.

En etkili yol bütün sülalenin üzerine adsense aç vergi verme :)) yada yüz bin mi toplam gelir 5 adsense a böl, kafan rahat olsun

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Adsense kazançları arızi kazanç gurubuna giriyor. Bir yilda bir kişi adına giriş yapılan para 2014 yılı için 21.000 tl yi geçiyorsa bunu maliye ye bildirmek zorundasn, aksi taktirde 21.000 tl ceza, + vergisini ödersiniz.

Ama kişi başına gelen para 21.000 tl yi geçmezse sıkıntı yok.

Vergi oranların i öğrenmek içinde, 2014 yılı gelir vergisi oranlarına bakabilirsiniz.

En etkili yol bütün sülalenin üzerine adsense aç vergi verme :)) yada yüz bin mi toplam gelir 5 adsense a böl, kafan rahat olsun

kusura bakmayında böyle bi hesaplamamı var.vergi kişini kazanncınnda ödenecek bi miktar.sen 5 adsense aç diyorsunda, para isme yatıyor.10 farklı banka açsan ne oalcak ? hepsi xxx xxxx ismine yatıyor.tc kimlik nodan bakarlar giriş çıkışlara. insanları yanlış yönlendirmenin hiçbir alemi yok.

kusura bakmayında böyle bi hesaplamamı var.vergi kişini kazanncınnda ödenecek bi miktar.sen 5 adsense aç diyorsunda, para isme yatıyor.10 farklı banka açsan ne oalcak ? hepsi xxx xxxx ismine yatıyor.tc kimlik nodan bakarlar giriş çıkışlara. insanları yanlış yönlendirmenin hiçbir alemi yok.

Çok zeki mütevazi kardeşim, mesajimi dön bi daha oku, ondan sonra bi daha oku, tekrar bi daha oku öyle yorum yap, "kişi başına" yaziyor bak kişi başına. Xxx kişisi yyy kişisi, herhalde 5 tc kimlik numarası da aynı olmaz demi, ülkemiz de her tc vatandaşının ayri tc kimlik numarasi olduğu için. 5 kişi işini 5 tc, bak tekrar diyorum, KİŞİ BAŞINA..

---------- Mesaj saat 17:59:40 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 17:56:39 civarında gönderildi. ----------

hocam bu dediğiniz cezayı ödeyeni duydunuz mu hiç?

Hayır hocam ne gördüm ne duydum.sadece kanun mevzuat bu, ileri de geriye dönük bi araştırma yapilirsa kanun mevzuat bu, onu belirttim sadece, kapalı alanda sigara içmenin cezasi 69 tl ama cevremde hiç kapalı alanda sigara içip 69 tl ödeyen görmedim.olay bundan ibaret

Çok zeki mütevazi kardeşim, mesajimi dön bi daha oku, ondan sonra bi daha oku, tekrar bi daha oku öyle yorum yap, "kişi başına" yaziyor bak kişi başına. Xxx kişisi yyy kişisi, herhalde 5 tc kimlik numarası da aynı olmaz demi, ülkemiz de her tc vatandaşının ayri tc kimlik numarasi olduğu için. 5 kişi işini 5 tc, bak tekrar diyorum, KİŞİ BAŞINA..

---------- Mesaj saat 17:59:40 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 17:56:39 civarında gönderildi. ----------

Hayır hocam ne gördüm ne duydum.sadece kanun mevzuat bu, ileri de geriye dönük bi araştırma yapilirsa kanun mevzuat bu, onu belirttim sadece, kapalı alanda sigara içmenin cezasi 69 tl ama cevremde hiç kapalı alanda sigara içip 69 tl ödeyen görmedim.olay bundan ibaret

sülalenin adına adsense demişsin.adsenseyi açsan ne olur ? öenmli olan banka hesabı.e şimdi gidip amcanın banka hesaplarınımı yükleyeceksin onlarlanmı uğraşacaksın

O kadar kazanamadım henüz ama %35 nedir arkadaş.

gib.gov.tr/index.php?id=1431
Burda 20 binden falan bahsedilmiyor.

Vergi derdinden kurtulmanın çaresine bakmalıyız :) Bol kazançlar

Daha öncede bu konuyla ilgili tartışmalar yaşamıştık arkadaşlar,ben bugün şahsen vergi dairesine gidip bilinmesi gereken herşeyi öğrendim :) Birazdan yazacağım bilgiler kesinlikle yasal ağızlardan edinilmiş bilgilerdir..
Maliyeye girince bunu iyisimi genç birine sorayım dedim,orta yaşlı bir bayanın yanına gidip,hanımefendi benim bir sorum olacaktı:adsense reklam gelirlerine vergi ödemek zorundamıyız dedim-kadının bana cevabı aynen şöyle oldu NEYY :D

Konu hakkında bilgi sahibi olmadığını anlayınca 30 lu yaşlarda genç bir arkadaş yardımcı oldu sağolsun..gerisini soru-cevap halinde yazacağım!!

Soru : Adsense reklam gelirlerine vergi ödeniyor mu?
Cevap: Hesabınıza yatan ,yıllık 20 bin liranın üzerindeki parayı belgelemek zorundasınız,dolayısıyla size gelen para yapılacak inceleme sonunda anlaşılacaktır,bir kazanç olup olmadığı.

Soru : Peki 20 bin liranın altında olursa yıllık kazancım,vergi ödemiyormuyum?
Cevap:Hayır ödemenize gerek yok.

Soru : Peki 20 bin liranın üzerinde gelen yıllık kazancımın ne kadarını devlete vergi olarak ödemek zorundayım?
Cevap:Yıllık kazancınıza göre gelir vergisi beyan etmelisiniz,kademeli olarak %15-20-35 olarak değişir;örneğin yıllık kazancınız 50 küsür bin lira ise,bunun %35ini vergi olarak ödemeniz gerekir.

Soru : Peki ben maliyeye başvurmazsam ,ve kazancımı size bildirmezsem,cezası varmıdır?
Cevap:Evet var,yılsonları maliye belli bir limit üstündeki hesapları incelemeye alır,ve dolayısıyla sizde geçmişe dönük,reklam kazançlarınız vergisini+cezalarını ödemek zorunda kalırsınız.

almış olduğum cevaplar bu şekildeydi arkadaşlar,ben bunu birde muhasebeci bir arkadaşımla görüştüm,kendisi bana -bireysel olarak ödersen örnek veriyorum 50 küsür bin liraya %35 gelir vergisi ödersin,buda kazancın 3 te 1 i demek,ama diğer bir seçenek kazancın gerçekten çok yüksekse,şahıs şirketi kurup (bence bu çok gereksiz)gider gösterip vergini düşük ödeyebilirsin..

Arkadaşlar durum bundan ibaret ;Muslera06 Serkan Beyin tavsiyesiyle maliyeden aldığım bilgiler bu yönde..Aklımdaki soru işaretleri bitti böylece..Faydam olduysa ne mutlu bana..Herkese Bol Kazançlar ;)
Peki hocam şöyle birşey yapsak. Partnerler paypal ödemesi yapıyor. Para paypayda birikse. Sonra yurtdışına çıkıp paypal kart ile parayı çekip para cebimizde gelsek maliye bunu takip edebilirmi ?

Saçmalık, gidin çerez gibi bina dikenlerin hesabını sorgulayın onlardan vergi alın.

Forumda daha önce de bu türlü asılsız iddia'lar atıldı bir türlü vazgeçmediniz. - CyberTR

Dikkat..!!! Arkadaşı maliye adsense kazançları için çağırdı geriye dönük hesabına kaç para girdiyse, başından sonuna 500-1000 hepsinin;

Toplam Ana Para + Faizi + Cezası (5 sene önceden kazandığı paranın faizini aldıklarını düşünsek çok fena) hepsini ödenmesini talep etmişler, yoksa hakkında dava açılacakmış... Hani yüksek meblağlarda kazanmadı çok fazla ama ? Bir tırsma geldi içime benimde.

Gelişmeleri yazıcam size...

Pek inandırıcı gelmedi bu bana !!!

Dikkat..!!! Arkadaşı maliye adsense kazançları için çağırdı geriye dönük hesabına kaç para girdiyse, başından sonuna 500-1000 hepsinin;

Toplam Ana Para + Faizi + Cezası (5 sene önceden kazandığı paranın faizini aldıklarını düşünsek çok fena) hepsini ödenmesini talep etmişler, yoksa hakkında dava açılacakmış... Hani yüksek meblağlarda kazanmadı çok fazla ama ? Bir tırsma geldi içime benimde.

owen geri geldi:p

Nooluyo orda??? naaptın hocam sen dinamiti ateşledin şimdi,tutuşacak millet!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri