Adsense Vergi Tartışmasına Son !!!

• Kullanıcı jakabvo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu zamana kadar kimden vergi istemişlerki kim vergi vermişki ?? bunu tartışmak bile çok saçma geliyor. 2002' den beri hep aynı konu devam ediyor. Ben dün bir hesap yaptım Adsense panelimi inceledim son 1 sene içersinde [Youtube Hariç!] sadece websitesinden 16 bin dolar para biriktirmişim. Yani 20 milyarı rahat geçmiş. Ne oldu Kim geldi ? Kim sordu ? Kimse! Çünkü soramazlar bu konu çok tartışılıyor. Arkadaşlar Vergiyi Google Tek tek bizim adımıza ödüyor zaten. Bizden kesilen para vergidir. Yani kesinti miktarları Google Senelik Türk Maliyesine ödüyor Cezalı olarak. En son da torba yasasından yararlanmıştı. Yani anlayacağınız ülkemizde değil dünyanın hiç bir yerinde böyle bişey yok. Tartışmasıda çok bana çok saçma geliyor ve saçma yani. Saygılarımla

Arkadaşlar bir mali müşavir olarak tek birşey söyleyeceğim yıllardır bu tip yazılarla net ortamında hep karşılaştım ama genelde hıçbırşey soylemedım konu uzadığı için burda birkaç cumle ıle ızah etmeye çalışacağım,vergi dairesi hatta defterdarlığıda sorsanız size tam net bişey söyleyemezler bu kazançlarla ılgılı kesin bir kanun yoktur ama önümüzdeki yıllarda bu iş çok duyulursa eminimki devlette bununla ılgılı bir çalışma yapar,yurt içinde net uzerınden kazanç sağlayan bazı sektorlerı mukellefıyete tabı olundu,ama bu tıp çalışmalar alım satım vs..olmadıgından sadece diğer kazanç ve iratlar grubuna değerlendirilir yurtiçi olmadığından tespıt edılmesıde zordur anlatılanlar vs..hiç biri doğru değil yurt içi kazançları üzerinden vergilendırılırsınız adsense yurtdışı kazancıdır bundan bu işi fazla kurcalamayın her yere bunlardanda bahsetmeyın eğer bu iş uzarsa muhakkak bununla ılgılıde bır düzenleme gelebilir,maliye alanında olsun SGK alanında olsun her geçen gün yeni mevzuatlar yayınlanıyor bunlardan fazla bahsetmemek doğru değildir,sizlere önerim 3-5 ayda bir adsense banka bilgilerinizi güncelleyin.

googlenin bana borcu var kerdeşim o yüzden aylık para gönderiyor :D

şaka bir yana. limit 20.000 tl ise 1 çekirdek aile en az 3 kişiden oluşur. anne, baba, şahıs 20.000/3=6.600 gibi bir rakam yapıyor. Alın size çözüm :)

KİŞİSEL NOT:
20.000 tl zaten bana yurt dışından $ olarak geliyor. Devletime hiçbir masrafım olmadan para kazandırıyorum. (evimde kullandığım elektrik ve internetin parasını bile ben ödüyorum)

Ha diceksiniz devlet sana hizmet veriyor(yol, okul, güvenlik,sağlık vs...) ben harcadığım her paranın vergisini zaten veriyorum :)

20.000 tl para alıyorsam 20.000 tl nin içinden vergisini zaten veriyorum.

yediğin ekmekten, içtiğin sigaraya, bindiğin araba ve benzin zaten fazlasıyla vergi içeriyor.

Devleti yönetenler bana adam gibi hizmet sunsun bende seve seve vergimi vereyim.

Arkadaşlar bir mali müşavir olarak tek birşey söyleyeceğim yıllardır bu tip yazılarla net ortamında hep karşılaştım ama genelde hıçbırşey soylemedım konu uzadığı için burda birkaç cumle ıle ızah etmeye çalışacağım,vergi dairesi hatta defterdarlığıda sorsanız size tam net bişey söyleyemezler bu kazançlarla ılgılı kesin bir kanun yoktur ama önümüzdeki yıllarda bu iş çok duyulursa eminimki devlette bununla ılgılı bir çalışma yapar,yurt içinde net uzerınden kazanç sağlayan bazı sektorlerı mukellefıyete tabı olundu,ama bu tıp çalışmalar alım satım vs..olmadıgından sadece diğer kazanç ve iratlar grubuna değerlendirilir yurtiçi olmadığından tespıt edılmesıde zordur anlatılanlar vs..hiç biri doğru değil yurt içi kazançları üzerinden vergilendırılırsınız adsense yurtdışı kazancıdır bundan bu işi fazla kurcalamayın her yere bunlardanda bahsetmeyın eğer bu iş uzarsa muhakkak bununla ılgılıde bır düzenleme gelebilir,maliye alanında olsun SGK alanında olsun her geçen gün yeni mevzuatlar yayınlanıyor bunlardan fazla bahsetmemek doğru değildir,sizlere önerim 3-5 ayda bir adsense banka bilgilerinizi güncelleyin.

Sonunda duzgun bir aciklama geldi..Tesekkurler..

Arkadaslar vergi odemeyi goze aldiysaniz,belirttiginiz miktarlari toparlayalim her ay bir yere bagista bulunalim...Ne dersiniz?

Nihayet, aklımdan geçenleri "Fadex" arkadaşımız özetlemiş;
Kendi kendinizi ele vermek için koşuşturmayın, sesinizi çıkarmadan kazanmaya devam edin. Burada tartışarak ve ona buna( özellikle devlet yetkililerine gidip ) sorarak suyu bulandırmayın..
Devletin bu konuda oturmuş bir uygulaması olmadığı ortada..
Her zaman yaptığı gibi, devlet, geç ve ağır algılar ve yola koyulur...
İşte o zaman geldiğinde de, geçmişe yönelik vergi alımı gibi birşey yapmayacaktır. Kanunu uygulamaya koyduğunda vergilendirme de başlar.
Örnek; 1990 senesinde star1 diye tv çıktı ortaya, sonra da diğerleri..
Peki özel tv ler için kanun var mıydı? Yook!!
Ama çatır çatır işlemeye devam ettiler.
Devlet 5-10 senede ancak kanunu kuralı oluşturdu tv ler için..
Peki geriye yönelik , yasak yayın yaptınız vs... Cezalısınız falan dedi mi? Kesinlikle hayır!!!
Son söz Fadex kardeşin dediği gibi sakın suyu bulandırmayın, yola devam..
Kendi bindiğiniz dalı kesmeyin, bize de sebep olmayın lütfen...
Teşekkürler, bol kazançlar...

Bkz: Net Açıklama

Adsense şunu ifade etmektedir : AdSense yayıncıları, kendi bölgelerindeki resmi makamların belirlediği yerel vergi yasalarına uygun hareket etmekle sorumludur.

Bu nedenle konu tamamen ulusal düzeyde ele alınması gereken bir husus. Bu yönde ülkemizde mevcut bir düzenleme yürürlükte değil henüz, olmayacağı anlamına da gelmiyor. Konu maliye çalışanlarınca da net olarak bilinmemektedir. Dolayısı ile ilerleyen tarihlerde bir düzenleme olur ise, tecrübelerim doğrultusunda durumun geriye dönük işletilemeyeceği yönündedir. Yürürlüğe girdiği tarihten itibaren geçerli olacaktır.

Örnek olarak; bir eylem kanuni düzenleme ile suç olarak kabul edildikten sonra, geçmişe dönük bu suçu kimler işlemiş hepsini suçlu ilan edelim denemeyeceğine göre, adsense konusunda da bu şekilde geriye dönük bir vergi tahsilatının olamayacağını düşünmekteyim.

Hocam banka bilgilerinizi güncelleyin derken,3-5 ayda bir farklı bankaları mı kullanın demek istediniz?

Hocam banka bilgilerinizi güncelleyin derken,3-5 ayda bir farklı bankaları mı kullanın demek istediniz?

Hayır T.C ile bütün bilgileriniz görünmekte hangi banka olursa olsun,eğer büyük meblağlar kazanıyorsanız,aylık 5-10-15 bin şeklınde ihtımallerı göz önune alırsak yıl içerisinde bir kaç defa hesabınızın banka bılgılerını eş dost adına yapabılırsınız.yukarıdada söyledığım gıbı bu şekılde bır vergıllendırme yontemı yoktur ama buyuk meblaglar şahsı hesaplara gırış çıkış yapıldıgı için maliyenın tespıtınde sadece izahate çağırırlar,tutanak tutalmayacağından yani belgelendirilemeyeceğinden herhangi bir işlem yapamazlar ama yinede sorun olmaması için kişisel hesaplarınızı değiştirmenizi öneririm.

Hayır T.C ile bütün bilgileriniz görünmekte hangi banka olursa olsun,eğer büyük meblağlar kazanıyorsanız,aylık 5-10-15 bin şeklınde ihtımallerı göz önune alırsak yıl içerisinde bir kaç defa hesabınızın banka bılgılerını eş dost adına yapabılırsınız.yukarıdada söyledığım gıbı bu şekılde bır vergıllendırme yontemı yoktur ama buyuk meblaglar şahsı hesaplara gırış çıkış yapıldıgı için maliyenın tespıtınde sadece izahate çağırırlar,tutanak tutalmayacağından yani belgelendirilemeyeceğinden herhangi bir işlem yapamazlar ama yinede sorun olmaması için kişisel hesaplarınızı değiştirmenizi öneririm.

Çok güzel bir tavsiyede bulunmuşsunuz;o halde şu demek oluyor :adsense banka bilgilerimizi değiştirip eş-dost veya akraba üzerine para çekebiliyoruz,herhangi bir kimlik doğrulaması tekrarı yapmamıza gerk yok?!Değil mi???
Bir sayfada okumuştum,bir arkadaşı maliye çağırmış görüşmeye,siteleri varmış ve ciddi miktarlara ulaşınca olmuş bu olay,şu anda aylık adsense gelirinin makbuzunu muhasebecisine veriyormuş işlem için,devlet 3 ayda bir alıyormuş vergisini,bu görüşmeye gittikten sonra olmuş bilmiyorum tabi ne kadar doğru..

fadex arkadasımıza katılıyorum...suyu bulandırmaya gerek yok .zaten bu cok duyulursa devlet bunun üstüne basar ve mevcut kanunlarını güncelleyerek bu işin adını daha net koyar.

birkaç yerde bende bu konuyu araştırmıştım ve her okuduğum konuda makalede ortak olan yazılar sunlar idi.
1. kdv ye tabi değiliz çünki google irlanda dan bu işi yürütüor ve kdv %0
2. gelir vergisine tabiyiz...yurtiçi yurtdışı 20.000 tl ye kadar düzenlilik arzeden her gelir vergiye tabi.düzenlilik arzeden kelimesi ise cok önemli burda...bu sorunuda bir arkadasın dediği gibi adsense de ödeme bekletme seceneğini kullanarak çözebiliriz.

aslında bu vergi sorununu nasıl çözülceğini bazı arkadaşlar acıkladı. bir kaç adsense hesabı kullanarak kazancı bölmek. sürekli ödeme almamızı ise ödeme seceneklerini kullanarak sürekliliği engellemek. böylelikle bu vergi işinden kurtulabiliriz.

merak etmeyin yasa gelicek galiba, web master, internet uygulamaları, yazılım, telefon program uygulama googsl store satışları vb... alanla ilgili çalışmalar varmış diye soylentıler var. sanırım web site gelırlerı, web master gelırleri vb.. alanlarda yakında tum problemler ortadan kalkacağa benzıyor :D 1 aya kalmaz... bence konukapansın. yasa yok...
en yakın vergı GSMH vergisindeki 20,000 tl limiti çince kalıyor... yanı diğer yasalarla alakası olmayan metınlerde geçmeyen bir konu web master,internet komisyonculuğu, reklam kazanç geliri..
bizimki belirli rakam sınırını geçmez ise vergi vermez mantıgı ile olan çalışma alanı, bireysel yetenek ve şans. çunku sabit bir ücret gleırımız yok, bir ay 5 tl diğer ay 40 tl... o bakımdan rahat olun, yıllık dilimi geçmez ise vergi vermeyecek bir sistem olacak, ona göre adsense alın alternatif hesapla birlikte

beyler ben şahıs firması kurdum ilk kurarken 400 e yakın bi masraf oldu
ilk geçici gelir diye 3 aylık vergi 4bine yakın vergi ödedim şuan 1100 tl bağkur ödeyecem
gider gösteririz diyorsunuzda gider olayı normal bi şirket gibi olmuyor varsa internet faturanız,elektrik faturası,yeni aldığınız bilgisayar,bide kira gösterirseniz onu düşüyorsunuz buda nerdeyse vereceğiniz vergide 100-200 bişey düşüyor.
ben valla şahıs şirketini kapatmayı düşünüyorum (kazançlarımda baya bi düşüş oldu)
size şu kadar söyleyim benim anladığım kadarıyla devlet adsense işini genel olarak fark ederse bi inceleme başlatılır yoksa tek tek tespit edilmesi çok zor zaten adamlar nerdeyse bizede öğrette bizde kazanalım diyecekler.

paypal için de geçerliyse bu durum zapatayı tuttuk demektir dağıtmnak lazım hesapları:D devlet devlet değil yağmacı viking çavuşu hepsini al bari harçlık ver bari.

Ben %15 de vermem. Gider Kıbrıs'ta açarım. Malta'da açarım günübirlik bir hesap. Niye vereyim ya? Ne mantıkla?

Dükkan açarım devlet bana su getiriyordur, yol getiriyordur, elektrik, telefon, işimi görecek kadar internet, güvenliğimi sağlama ücreti, anlaşmazlık durumunda hakime ödediği maaş, zilyon tane daha böyle kalem söylenebilir. Bunların çoğunun da mantığı da vardır. Öbür türlüsü haraç olur. Vergi ise haraç değildir.

Peki bana TTNET'in verdiği özürlü internet ile işimi halledememem (ki ona da zaten hak ettiği %30'a yakın vergi ödüyoruz) yüzünden İngiltere'den oradan buradan VPS alıp işimi yapıyor muyum? Yapıyorum. Devletin benim üzerimde hiçbir yatırım veya gideri var mı ben bu işi yaparken? Yok.
Ben bu işi gidip Nijerya'da veya Peru'da veya devletin hiç olmadığı bir şirketin uydu internet sağlayabildiği pasifik okyanusundan bir geminin içinde yapabilir miyim? - Elbette.

O halde Türk devletine veya Urartu devletine verecek tek kuruşum yoktur. ABD devleti benden vergi talep etse biraz anlarım. Mantığı var. Ayrıca sadece onlara hitap eden (İngilizce) reklamlar yayınlıyorum tamamen.

% 100 KATILIYORUM. Bu devletin ülkenin bize gram faydası yok bolca zararı var hatta..

abi bi sorun var param 9 tl idi 7 tl ye düsmüs sebebi nedir ??

Adsense Vergi - Uyarı

Adsense vergi ödeme konusunda net bilgi edinmek için tanıdığım sgk müdür yard. nın vergi dairesinde çalışan arkadaşına yönlendirildim.

vergi konusunda; ödeme yapılan ücret yıllık 20.000 TL yi geçiyorsa bunu belgeleyip bildirmek gerekiyormuş.
(aradan 1,3,5,8 hatta 10 yıl geçse bile elinde sonunda devlet bunu bi şekilde
tespit ediyormuş.)
vergi + faizi + ceza sı ile çok aşırı miktarlara kadar artabiliyor.

2013 yılında aldığım ücreti "2014 yılı mart ayının 25 i" ne kadar bildirmek için vaktim var. En kısa sürede banka dan hesap dökümünü çıkarttırıp hesaplayacağım bakalım kaç olmuş.

Kısaca size tavsiyem en azından aldığınız ücretleri bi toplayın...

Cevap: Adsense Vergi - Uyarı

1,74 tl su an :D ... boylede kalacak gıbı benım ıcın sorun yok galiba :( :(

Bir dahaki sefere lutfen, "benim bu aldigim paranin vergisini yurtdisinda zaten oduyorlar.Tekrar benim de vergi odemem gerekiyor mu? " diye sorar misiniz?

Sordugunuz soru ile bizim gelir kaynagimiz arasindaki farki bilmeden sormussunuz belli ki..Bu sekilde sorular sorarak insanlari da iskillendiriyorsunuz.Sonunda sacma sapan bir yasa cikarttiracaklar sirf bize yonelik..

Bir dahaki sefere lutfen, "benim bu aldigim paranin vergisini yurtdisinda zaten oduyorlar.Tekrar benim de vergi odemem gerekiyor mu? " diye sorar misiniz?

Sordugunuz soru ile bizim gelir kaynagimiz arasindaki farki bilmeden sormussunuz belli ki..Bu sekilde sorular sorarak insanlari da iskillendiriyorsunuz.Sonunda sacma sapan bir yasa cikarttiracaklar sirf bize yonelik..

dediğin tarzda soru sordum.
aldığım cevap; onlar senin kazandığın paradan aldığı payın vergisini ödüyorlar.
seninkine kendi ülken yani Türkiye karar verir dediler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri