Adsense Yenilikleri Bu Başlıkta

azat_usta

Yasaklanmış
Web sitesi
www.ustanetwork.com
Epeyce değişiklik olmuş tek tek konu açmaktansa burda bir konu altında toparlamak istedim.

-Ödeme kuru değişti, artık dolar değil tl bazında ödeme alıcaz. ödemeler nasıl çevrildi diye soracak olursanız, gözlemime göre dolar kurundan direk tl kuruna çevrilmiş ( TBM lerim 0.04-0.05 arasındayken Tl olarak 0.08-0.10 arasında)

- ödeme, pin girme, banka hesabı onaylama süresi ayın 15'inden ayın 20 sine çekildi. Bunu dikkatli bakarsanız görürsünüz.

- Artık 100 dolar yerine 200tl ye ulaşınca ödeme alınabiliyor. Ayrıca miktarı istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. 200 tl üzeri olmak şartıyla.

- Ödemelerinizi en fazla 1 yıl bekletiyorsunuz.

- Artık kur derdimiz yok.

- Hesap ayarları kısmında olan ödeme ayarları kısmı kaldırılıp sol menüde ödemeler adıyla bulunan kısımda tüm işlemler gerçekleştiriliyor.

- vergilendirme tipi getirilmiş. Bu kısma ulaşmak için solda ödemelere tıklayıp ardından alacaklı profiline tıklayın göreceksiniz.( vergi verip vermiyceğimiz belli değil)

- Artık yaptığı ödemeleri faturalandırıcak, öyle gözüküyor. Çünkü Ödemeler- alacaklı profili kısmında en altta Tüm faturalandırma e-postaları bu ibare mevcut.
Fatura veya ödeme makbuzu sağlıyor musunuz?

SONRAKI: TAHMINI VE KESINLEŞMIŞ KAZANÇLAR ARASINDAKI FARK NEDIR?
Evet. Size her ödeme yaptığımızda, hesabınızda bir ödeme makbuzu sunulur. Ödeme makbuzu, ödemenizle ilgili ayrıntıları içeren yazdırılabilir bir sayfadır. Tüm ödemelerinizin kaydını tutmak, AdSense çekinizi tevdi ederken bankanıza sunmak veya muhasebe kayıtları için bu sayfayı yazdırabilirsiniz.

Belirli bir ödemeye ait ödeme makbuzuna ulaşmak için:

Hesabınızda oturum açın.
Ödemeler sayfanızı ziyaret edin.
Söz konusu ödemeye ilişkin "otomatik ödeme" bağlantısını tıklayın.
Ödeme makbuzunuza yönlendirilirsiniz. Bu makbuzun kesinlikle AdSense Şartlar ve Koşulları'na uygun olarak kullanılması gerektiğini lütfen unutmayın.

AdSense'e katılmanızın Google Inc. için çalıştığınız anlamına gelmediğini, ancak Şartlar ve Koşullara tabi olmayı kabul ettiğiniz anlamına geldiğini unutmayın. Bu şartların ihlal edilmesi, hesabınızın herhangi bir zamanda iptal edilmesine yol açabilir

- Artık ödemelerin net tarihi yok yani şu şekilde ödemeleriniz şu tarihe kadar yapılıcaktır ibaresi kalktı. Ödemeler her ayın 20-21 de kesinleşip. kesinleştiği gibi işleme sokuluyor ve ödemeler kesinleşme tarihinden 5 ila 10 gün arasında hesabınızda oluyor. ( bu detayı gerekli yerleri inceleyip araştırdıktan sonra gördüğüm için yazıyorum. yani kesin bilgi)
Ödeme zaman çizelgeleri

SONRAKI: FATURA VEYA ÖDEME MAKBUZU SAĞLIYOR MUSUNUZ?
Ödemeler sayfanız, ödemelerinizin durumunu gösterecek şekilde aylık olarak güncellenir. Ay boyunca kazançlar incelenip işleme koyuldukça Ödemeler sayfanızda göreceğiniz öğeler aşağıda belirtilmiştir:

Kazançlar kesinleştirilir: Her ayın son gününde, sistemimiz, ödeme eşiğine ulaşan tüm hesapları belirler. Daha sonra, eşiğe ulaşan tüm hesaplar onaylanmak üzere gönderilir. Ayın ilk birkaç günü içinde, Ödemeler sayfanızda, kazançlarınızın ayrıntıları satır öğeleri şeklinde yayınlanır.

Ödeme bilgilerinizde herhangi bir değişiklik yapmanız gerekiyorsa, sonraki ödeme döneminde ödeme alabilmeniz için ayın 21'inden önce gerekli değişiklikleri yaptığınızdan emin olun. Herhangi bir ayın 21'inden sonra yapılan değişiklikler, sonraki ödeme dönemine kadar geçerli olmaz.

Ödeme yapılır: Ayın 24'ünde veya bu tarihten birkaç gün sonra, Ödemeler sayfanızda ödemenizin hesaplandığını gösteren bir "Ödeme" satırı görürsünüz. Bu aşamada, ödemenizin işleme koyulmasını ve size gönderilmesini sağlarız.

Ödeme yerine ulaşır: Ödemenin, 4-10 gün içinde banka hesabınıza geçmesi beklenir.

Ödemenizle ilgili herhangi bir sorun varsa, Ödemeler sayfanızda bir bildirim yayınlanır.

Ödemeler sayfanızda, düzenleme kredileri veya ücretlerle ilgili tüm kesintiler de görüntülenir.

Şuanlık fark ettiklerim bunlar. sizlerinde varsa lütfen belirtin bilgi sahibi olalım

DİP NOT: hesabında hala tl ye geçmeyim dolarda olan arkadaşlar. bu ay ödeme almamış iseniz hesabınız tl ye henüz geçmez. adsense tl bazında hizmet verdikleri şuanlık bu ay adsenseden ödeme alanlardır

- vergilendirme tipi getirilmiş. Bu kısma ulaşmak için solda ödemelere tıklayıp ardından alacaklı profiline tıklayın göreceksiniz.( vergi verip vermiyceğimiz belli değil)

Vergi vereceğiz, bu konuda bir belirsizlik yok. Mükellefiyetiniz yoksa önce mükellefiyet açtırıp sonra gelirinizi beyan etmeniz gerekmekte, hali hazırda mükellefiyetiniz var ise sadece gelirinizi beyan etmeniz yeterli.
Geciktirdiğiniz her ay için ciddi bir para cezası mevcut.

hocam bu yanlış bir bilgi editle lütfen orada sadece vergi türü yazıyor adsenseyi açerken işeltmeyi seçmişiz o vergi hakkında bişi yok.Vergi vereceğimiz zaten belli 20.000 tl üzeri akzançlarda

hocam bu yanlış bir bilgi editle lütfen orada sadece vergi türü yazıyor adsenseyi açerken işeltmeyi seçmişiz o vergi hakkında bişi yok.Vergi vereceğimiz zaten belli 20.000 tl üzeri akzançlarda

hocam dikkat edderseniz parantez içine verip vermiyceğimiz kesin değil ibaresi yazdım.

Arkadaşlar benim Ödemeler- alacaklı profili kısmında bişey yok , boş ekran görünüyor

herşey gelecek ayki ödemelerde belli olacak şimdi bişey yazmanın anlamı yok

şimdi arkadaşlar sigortalı işçi olarak çalışan kişilerin üzerine açılmış hesaplar içinde mükelleflik gelecek mi ?yada öğrenci olan kişler için gelebilir mi ?

Bende hiç bir değişiklik yok. TL $ herşey aynı

bendede hala dolar gözüküyor değiştirmezsek kalır diye düşünüyorum.

Kur derdi kalkmış demişsiniz ancak ben olayı kavrayamadım.

Diyelim ki 3 aydır ödeme bekletiyorum. 1.ayın kuru 2yken 3. ayı kuru 1e düşmüş.

Şimdi parayı toplu çeksek 3.ayın kuru mu hesaplanacak yoksa her ayın kur değeri kaçsa ayrı ayrı mı hesaplanacak?

Kur derdi kalkt demenizden her ayın ayrı ayrı hesaplandığını çıkarıyorum ama açıklamalarda böyle birşeyden söz edilmemiş? Bilgisi olanlar varsa buna bir netlik getirelim derim.

Kur derdi kalkmış demişsiniz ancak ben olayı kavrayamadım.

Diyelim ki 3 aydır ödeme bekletiyorum. 1.ayın kuru 2yken 3. ayı kuru 1e düşmüş.

Şimdi parayı toplu çeksek 3.ayın kuru mu hesaplanacak yoksa her ayın kur değeri kaçsa ayrı ayrı mı hesaplanacak?

Kur derdi kalkt demenizden her ayın ayrı ayrı hesaplandığını çıkarıyorum ama açıklamalarda böyle birşeyden söz edilmemiş? Bilgisi olanlar varsa buna bir netlik getirelim derim.

hocam kur derdimiz artık bu aydan itibaren kalktı. sizin sorunuza gelince sizin şuana kadarki tbm değerleriniz ne ise eğer tl ye geçişiniz olmuş ise kurunuz şuanda 2 yada 2.05 ile çarpılıp ortaya çıkar. şöyle örnek verim tbm leriniz 0.04-0.06 dolar arasında ise her birini 2 ile çarpın yani 0.08-.0.12 arasında olur tbm niz yani kaybınız yok

---------- Mesaj saat 21:47:53 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:46:42 civarında gönderildi. ----------

bendede hala dolar gözüküyor değiştirmezsek kalır diye düşünüyorum.

hesabında hala tl ye geçmeyim dolarda olan arkadaşlar. bu ay ödeme almamış iseniz hesabınız tl ye henüz geçmez. adsense tl bazında hizmet verdikleri şuanlık bu ay adsenseden ödeme alanlardır

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri