Adsense'nin Spam'a Düşmesine Çözüm Arayışları

• Kullanıcı ilyas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar
Arkadaşalr bir sorum olacak. Adsenseme bağlı 2 kanaldaki videolarıma farklı günlerde dünya engeli geldi ama kanalımın +15 dk onayı hala açık. Bende engel gelen videoları sildim. Sormak istediğim şu dünya engeli gelmesine rağmen +15 dk onayı açık ya spama düşme ihtimali varmıdır? Şuana kadar 2 uyarı almıs oldum 2 kanal bazın da? Yoksa sorun teşkil etmez mi?

öneriniz nedir hocam? adsense'e kaç kanal baglamalıyız maksimum?

dostum ben suan 3 kanal baglıyorum birisi kapanırsa 2 ye duserse tekrar kanaş baglıyorum ama kapanan kanalı 1 gun içinde kokten sıliyorum. ama ne olur ne olmaz bir fikrim yok kardeşim inan hiç kanal olmayan adsenselerde banlanıyor ama 20 30 kanal baglanıp ayakta kalan adsense görmedim daha malasef son 2 ayda

geçmişte forumdan biri şöyle bir şey yazmış. yandex maille olayı çözdüğünü söylüyor.

"yönetici maillini yandex maille değişin 2 gün bekleyin giriş yapmadan sonra şifremi unuttum yapıp adsense yi açarken kullandığınız telefon numarası ile şifreyi değişin 1 gün daha bekleyin giriş yapmadan kanal bağlamadan. süre dolunca ilk kanalı bağlayın kapanma olmazsa düzelmiş demektir. ben spama düşen adsensemi bu şekilde kurtardım kolay gelsin "

Çözümü bırak, direk adsenseyi devre dışı bıraktılar. Şimdi benim merak ettiğim esas sorun ise, kapanan adsensede olan banka kartını yeni adsenseye uyarlasak bir sıkıntı olur mu?

eski adsenseye verdiğin ibanı verme hocam isim aynı olabilir ama ibanı verme.

Çözümü bırak, direk adsenseyi devre dışı bıraktılar. Şimdi benim merak ettiğim esas sorun ise, kapanan adsensede olan banka kartını yeni adsenseye uyarlasak bir sıkıntı olur mu?

şuan ne yapsanız zarar hocam , biraz mola artık tatil . ne yaparsanız yapın hesaplar bloke olacak olmazsa şansdır :)

şuan temmuz da açılan bir gmaili yönetici yaptım bakalım ne olacak. daha eski tarihli gmaili olan varsa bi öyle deneyin bakalım.

Geçen ayki banlanmalarda adsense spama düsünce 6 aylık gmaili yönetici maili yapmıştım yine banladılar :S

---------- Spam Engelliyici 01:18 ---------- Önceki Mesaj 01:12 ----------

Önceden eski mailleri bağlayınca kapanmıyordu kanallar sonradan çaktılar olayı değiştirdiler ve bence pub-id numarasına göre yapıyorlar artık bu spama düşme olaylarını onda da bi değişiklik yapamayız yani artık kurtarmak imkansız gibi ama umarım bi çözümü bulunur ben de kendimce bişeyler deniyorum bakalım nolcak.
Umudum kalmadı ama umarım banlama olayları yıllık bir temizlik olarak gecen ay yapılmıs ve bitmiş olsun da bu ay banlamasınlar artık.

Geçen ayki banlanmalarda adsense spama düsünce 6 aylık gmaili yönetici maili yapmıştım yine banladılar :S

---------- Spam Engelliyici 01:18 ---------- Önceki Mesaj 01:12 ----------

Önceden eski mailleri bağlayınca kapanmıyordu kanallar sonradan çaktılar olayı değiştirdiler ve bence pub-id numarasına göre yapıyorlar artık bu spama düşme olaylarını onda da bi değişiklik yapamayız yani artık kurtarmak imkansız gibi ama umarım bi çözümü bulunur ben de kendimce bişeyler deniyorum bakalım nolcak.
Umudum kalmadı ama umarım banlama olayları yıllık bir temizlik olarak gecen ay yapılmıs ve bitmiş olsun da bu ay banlamasınlar artık.

Bu ay kitlesel bir ban olayi yaparlarsa google un youtup dairesinin koy bakkali kadar aklinin olmadigini gosterir.

Bu ay kitlesel bir ban olayi yaparlarsa google un youtup dairesinin koy bakkali kadar aklinin olmadigini gosterir.

Ben de düsünmüyorum banlıcaklarını ama umutlanmak da istemiyorum. Bu toplu kapanmalar için belki de adamlar baktı ortalıkta video kalmadığı icin banlamadıkları hesaplar çok fazla kazanmaya başladı bunun önüne geçmek için kapattılar kanalları. Eğer böyleyse banlamayabilirler.

şu olayı deniyorum şimdi :)

"yönetici maillini yandex maille değişin 2 gün bekleyin giriş yapmadan sonra şifremi unuttum yapıp adsense yi açarken kullandığınız telefon numarası ile şifreyi değişin 1 gün daha bekleyin giriş yapmadan kanal bağlamadan. süre dolunca ilk kanalı bağlayın kapanma olmazsa düzelmiş demektir. ben spama düşen adsensemi bu şekilde kurtardım kolay gelsin "

Ben de düsünmüyorum banlıcaklarını ama umutlanmak da istemiyorum. Bu toplu kapanmalar için belki de adamlar baktı ortalıkta video kalmadığı icin banlamadıkları hesaplar çok fazla kazanmaya başladı bunun önüne geçmek için kapattılar kanalları. Eğer böyleyse banlamayabilirler.

Bu yöntemi de denemiştim daha önce ve 1 haftalığına spamdan kurtuldu sonra tekrar spama düştü :D Benm kurtardım sandığım zamanlarda spama giren adsenseler kendiliğinden düzeldi demişlerdi sonra onlar da tekrar spama düştü.

Yani bu da işe yaramamıştı malesef ama denemekte fayda var.

Ben en son 1 tane yönetici maili eklemiştim ilk maili tamamen silmiştim sonra baska bir yönetici maili ekleyip sonradan eklediğimi de silmiştim. Amacım ilk mailimle alakalı hiç bir iz kalmamasıydı ama bu yöntem de işe yaramamıstı. İşte bu sebeplerden dolayı artık pub-id ye göre spama giriyor diye düsünüyorum.

Bu yöntemi ben yazmıştım. Birçok adsense kurtardık fakat son 15 gündür açıkçası başarı oranı %90 lardan %5 lere düştü. Yine dene denemekten zarar gelmez fakat bu işi fixlediler.

geçmişte forumdan biri şöyle bir şey yazmış. yandex maille olayı çözdüğünü söylüyor.

spama düşen adsenseden ödeme alabildinmi ? hocam

ytdestek isimli forumda gördüm bu yazıyı senden alıntılamış olabilirler. yandex maili dışında başka maillere de baksak mı acaba ?

Bu yöntemi ben yazmıştım. Birçok adsense kurtardık fakat son 15 gündür açıkçası başarı oranı %90 lardan %5 lere düştü. Yine dene denemekten zarar gelmez fakat bu işi fixlediler.

Arkadaşalr bir sorum olacak. Adsenseme bağlı 2 kanaldaki videolarıma farklı günlerde dünya engeli geldi ama kanalımın +15 dk onayı hala açık. Bende engel gelen videoları sildim. Sormak istediğim şu dünya engeli gelmesine rağmen +15 dk onayı açık ya spama düşme ihtimali varmıdır? Şuana kadar 2 uyarı almıs oldum 2 kanal bazın da? Yoksa sorun teşkil etmez mi?

Kanal iyi durumdaysa sorun olmaz rahat ol.

Arkadaşlar demin bir arkadasim aradi geçen diyalogu aktariyim;

X: o degilde senin adsense banlanmadi mi?
Y: valla kanka herkes banlandi altima s... ama benimki banlanmadi hala.
X: naptinda banlanmadin olum taktigi söyle.
Y: kanka gece gündüz dua ettim bayadir gitmiyodum cumalara falan gittim simdilik sorun yok gibi.

Diyalog bu sekildeydi arkadaslar muhtemelen görüstügumuzde dövücem onu ama taktik denemeye deger gibi geldi :D :D

Arkadaşlar demin bir arkadasim aradi geçen diyalogu aktariyim;

X: o degilde senin adsense banlanmadi mi?
Y: valla kanka herkes banlandi altima s... ama benimki banlanmadi hala.
X: naptinda banlanmadin olum taktigi söyle.
Y: kanka gece gündüz dua ettim bayadir gitmiyodum cumalara falan gittim simdilik sorun yok gibi.

Diyalog bu sekildeydi arkadaslar muhtemelen görüstügumuzde dövücem onu ama taktik denemeye deger gibi geldi :D :D

Arkadaslar hersey bir yana tabi;

Temiz kafayla bakarsak bu aralar cok fazla abonelerim ucmus, izlenimlerim ucmus, özgun adsense hesabim kapandi, bir tane bile telif eşlesen yememis adsense hesabim kapandi, youtube şôyle sapitti adsense böyle sapitti. Çok fazla duyuyoruz. Hepsine diledigimiz kadar kilif uydurabiliriz. Fakat sunu unutmamak lazim bir telif gelecek adsense hesabimiz ucacak olsaydi youtubeda 3 telif hakki diye birsey olmazdi.

Biz biraz fazla hizliyiz. Hemen çözmeye calisiyoruz. Ama olay aslinda cok daha basit olabilir. Youtube suan sapitti bu bariz sekilde ortada ve akla mantiga yatmiyor hic birsey. Tek yapmamiz gereken biraz köşemize gecip sularin durulmasini ve youtube un yeni sistemini oturtmasini beklememiz. Biz kadim youtuberlar bilirki google bir bakkal kadar kurumsal, bir cigkofteci kadar titiz, bir pezovenk kadar ahlak sahibi ve bir anaokulu ôgrencisi kadar tecrubelidir.

bu ay bu sapıtmanın durması gerek artık. ayın 15 inden sonra duracağını düşünüyorum.

Arkadaslar hersey bir yana tabi;

Temiz kafayla bakarsak bu aralar cok fazla abonelerim ucmus, izlenimlerim ucmus, özgun adsense hesabim kapandi, bir tane bile telif eşlesen yememis adsense hesabim kapandi, youtube şôyle sapitti adsense böyle sapitti. Çok fazla duyuyoruz. Hepsine diledigimiz kadar kilif uydurabiliriz. Fakat sunu unutmamak lazim bir telif gelecek adsense hesabimiz ucacak olsaydi youtubeda 3 telif hakki diye birsey olmazdi.

Biz biraz fazla hizliyiz. Hemen çözmeye calisiyoruz. Ama olay aslinda cok daha basit olabilir. Youtube suan sapitti bu bariz sekilde ortada ve akla mantiga yatmiyor hic birsey. Tek yapmamiz gereken biraz köşemize gecip sularin durulmasini ve youtube un yeni sistemini oturtmasini beklememiz. Biz kadim youtuberlar bilirki google bir bakkal kadar kurumsal, bir cigkofteci kadar titiz, bir pezovenk kadar ahlak sahibi ve bir anaokulu ôgrencisi kadar tecrubelidir.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri