Almanya Adsense Vergi Sorunu Acil !!

sequieros

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.seqununseyahatnamesi.com
Merhaba arkadaslar,

Daha once bazi mesajlarda yazmistim. Malum tum adsenselerim banlandigi icin son secenek olarak Almanya'daki kuzenimin adsense hesabini kullanmaya karar verdim. Bugun test odemesi gelmis kendisine.

Bana simdi sey soruyor. Gelen her parayi devlete bildirmesi gerekiyormus. Ona gore vergi kesiyorlarmis. Bi numara varmis falan dedi onu aramis sormus. Devlete bildirmezse paraya el koyma olayi ve cezasi varmis. Acikcasi tirsmis biraz.

Simdi abiler, ablalar.. Yurt disi adsense kullananlar, bu konuda neler yapmamiz gerek bunu bana anlatabilirler mi? Malum Alman yasalari bizimkinden daha sert.

Not : Ben Turkiye'deyim. Gelen parayi kuzenim bana gonderecek. En azindan bu sekilde adsense hayatima devam etmek istiyorum bir sure

EDIT : Daha once forumda tartisilan vergi tartismasini biliyorum. Lutfen bu konu ile ilgili yorumlarinizi yazin. Amac burda kimseyi tedirgin etmek degil..

Son düzenleme:
kardeşim kimseyi karıştırma yok öyle bir şey benim bildiğim kadarıyla bendede var adsense milletide tedirgin etme sen para kazanacan diye millet niye rahatsız olsun bide bu var

O bahsettiği olay Türkiye'de de var. Karıştırmayın oraları. :)

kardeşim kimseyi karıştırma yok öyle bir şey benim bildiğim kadarıyla bendede var adsense milletide tedirgin etme sen para kazanacan diye millet niye rahatsız olsun bide bu var

Arkadasim ne diyorsun sen ya ne tedirgin etmesi adam gibi soru soruyoruz burda. Yorum yazmak zorunda degilsin. Konu kirliligine luzum yok.

almanyada vergi türkiyedeki gibi beyan dayalı degil banka hesabına giriş yapan her paradan vergi alıyormus onun için almanyadan uzak durun bence

Merhaba arkadaslar,

Daha once bazi mesajlarda yazmistim. Malum tum adsenselerim banlandigi icin son secenek olarak Almanya'daki kuzenimin adsense hesabini kullanmaya karar verdim. Bugun test odemesi gelmis kendisine.

Bana simdi sey soruyor. Gelen her parayi devlete bildirmesi gerekiyormus. Ona gore vergi kesiyorlarmis. Bi numara varmis falan dedi onu aramis sormus. Devlete bildirmezse paraya el koyma olayi ve cezasi varmis. Acikcasi tirsmis biraz.

Simdi abiler, ablalar.. Yurt disi adsense kullananlar, bu konuda neler yapmamiz gerek bunu bana anlatabilirler mi? Malum Alman yasalari bizimkinden daha sert.

Not : Ben Turkiye'deyim. Gelen parayi kuzenim bana gonderecek. En azindan bu sekilde adsense hayatima devam etmek istiyorum bir sure

EDIT : Daha once forumda tartisilan vergi tartismasini biliyorum. Lutfen bu konu ile ilgili yorumlarinizi yazin. Amaf burd kimseyi tedirgin etmek degil..
Bende Almanyadayim,Kuzenin dogru söylemis,Burda vergisiz kazanc mümkün degil.Her gelen Adsense ödemesinin aciklama kisminda,Gelen paranin vergi dairesine bildirmen gerektigine dair bir not ve birde yetkili dairenin telefon numarasi bulunur.Eger sen bildirmessen Banka bildirir ve bunun sonucunda cok büyük yaptirimlar ortaya cikar.Burasi Türkiye gibi degil,Adamlar Almanya hava sahasinda ucan sinegi kayit altina almislar.

Bende Almanyadayim,Kuzenin dogru söylemis,Burda vergisiz kazanc mümkün degil.Her gelen Adsense ödemesinin aciklama kisminda,Gelen paranin vergi dairesine bildirmen gerektigine dair bir not ve birde yetkili dairenin telefon numarasi bulunur.Eger sen bildirmessen Banka bildirir ve bunun sonucunda cok büyük yaptirimlar ortaya cikar.Burasi Türkiye gibi degil,Adamlar Almanya hava sahasinda ucan sinegi kayit altina almislar.

Yorumun icin cok tesekkur ederim hocam. Diyelim para geldi sonra ne yapacak? Vergi dairesine gidip bana su kadar para mi geldi diyecek? Peki bunun vergi kesinti nedir ? Ornek 1000 euro geldigini varsayalim. Bildirdikten ve kesinti olduktan sonra sorun yok yani degil mi?

Yorumun icin cok tesekkur ederim hocam. Diyelim para geldi sonra ne yapacak? Vergi dairesine gidip bana su kadar para mi geldi diyecek? Peki bunun vergi kesinti nedir ? Ornek 1000 euro geldigini varsayalim. Bildirdikten ve kesinti olduktan sonra sorun yok yani degil mi?
''Gewerbe Schein'' acmasi gerekiyor gelen parayi vergilendirebilmesi icin.Bizdeki Vergi Levhasi benzeri bir sey.Ancak burada 1000€ ya su kadar vergi vereceksin diye bir sey yok.Bunun kademeleri var,Kabaca söyle,Aylik 410€ nun altindaki kazanc vergisiz oluyor (yinede bildiriyorsun),Yillik 11000€ ile 24500€ nun vergisi en alt kademeden,24500€ dan 45000€ ya kadar 2.kademeden ve 60 binin üstünde de zengin vergisi (%40 civari) ödüyorsun.Bununla ilgili en dogru bilgiyi bir muhasebeciden ögrensin.Sonucta vergi sistemleri cok karisik.Sunuda belirteyimki Almanyada 1 Cinayet 2 Vergi kacirmanin cezasi muazzamdir.

Merhaba arkadaslar,

EDIT : Daha once forumda tartisilan vergi tartismasini biliyorum. Lutfen bu konu ile ilgili yorumlarinizi yazin. Amac burda kimseyi tedirgin etmek degil..

evet akraban haklı vergi numarası var herkesin, sene sonunda herkez vergi denklendirmesi verir.
diyelim o parayı aldı banka hesabına ya devleten bide oradaki coğu türkler gibi sosyal yardımlar veya indirmler veya herangi bi yardım alıyorsa (kira yardımı yol parası ve buna benzer) ozaman derlerki senin gelirin var bizden sana sosyal yardım yok paranıda kesiyoruz bu ihtimalıda düşünsün eğer devleten yardım alıyorsa ( sosyal devlet bi yerden vergisini alıyor diğer tarafdan ihtiyac sahiblerine veriyor ne güzel sistem değilmi)

sosyal yardım almıyorsa senede belirli kazanc limiti var onun üzeride vergiye tabi. şuan elimde kanun kitabı yok yoksa bakardım ama bu işler kolay muhsabeci bi arkadaşa danışsın :)

evet akraban haklı vergi numarası var herkesin, sene sonunda herkez vergi denklendirmesi verir.
diyelim o parayı aldı banka hesabına ya devleten bide oradaki coğu türkler gibi sosyal yardımlar veya indirmler veya herangi bi yardım alıyorsa (kira yardımı yol parası ve buna benzer) ozaman derlerki senin gelirin var bizden sana sosyal yardım yok paranıda kesiyoruz bu ihtimalıda düşünsün eğer devleten yardım alıyorsa ( sosyal devlet bi yerden vergisini alıyor diğer tarafdan ihtiyac sahiblerine veriyor ne güzel sistem değilmi)

sosyal yardım almıyorsa senede belirli kazanc limiti var onun üzeride vergiye tabi. şuan elimde kanun kitabı yok yoksa bakardım ama bu işler kolay muhsabeci bi arkadaşa danışsın :)

türkiyede bu limit ne kadar acaba bilginiz varmı ?

türkiyede bu limit ne kadar acaba bilginiz varmı ?

türk kanunlara pek hakim değilim ama biyerde şöyle yazıyor (2013 senesi) :

Bir takvim yılında (1), (2), (3) ve (4) numaralı bentlerde yazılı olan kazançlar (henüz başlamamış olan ticarî, ziraî veya meslekî bir faaliyete hiç girişilmemesi ile ihale, artırma ve eksiltmelere iştirak edilmemesi karşılığında Elde Edilen kazançlar hariç) toplamının 10 milyar liralık(*) (284 Seri No'lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile 2013 yılı için 21.000 TL.) kısmı gelir vergisinden müstesnadır.

Gelir Vergisi Kanununun 103 üncü maddesinde yer alan gelir vergisine tabi Gelirlerin vergilendirilmesinde esas alınan tarife, 2013 takvim yılı gelirlerinin vergilendirilmesinde esas alınmak üzere aşağıdaki şekilde yeniden belirlenmiştir.

10.700 TL'ye kadar % 15

26.000 TL'nin 10.700 TL'si için 1.605 TL, fazlası % 20

60.000 TL'nin 26.000 TL'si için 4.665 TL (ücret gelirlerinde 94.000 TL'nin

26.000 TL'si için 4.665 TL), fazlası % 27

60.000 TL'den fazlasının 60.000 TL'si için 13.845 TL (ücret gelirlerinde

94.000 TL'den fazlasının 94.000 TL'si için 23.025 TL), fazlası % 35

türkiyede birazda şansmış şikayet edilmediğin müdetce yakalanma riskin düşüyor diyorlar.

pm den sana kaynak linklerimi gönderdim.

Beyler haklisiniz "sözde" Almanya'da bu konu ciddi bir konu. Ben 3 seneden uzun bir süredir Adsenseden ciddi bir miktar kazaniyorum ve hic bildirmedim. Bana su güne kadar ceza veya gelin vergi ödeyin demediler. Bu demek olmuyor ki yarin demiyecekler ama 3 senedir sorun yok. Milleti korkutmayin lütfen. Türk bir banka danismanina sordum dedi ki sen hic ses cikartma onlar farkettiginde dersin ki bilgim yoktu ve ondan sonra kurallara göre hareket edersin.

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Kuzenim muhasebeci bir arkadaşına soracakmış. Aldığım bilgileri paylaşırım.

''Gewerbe Schein'' acmasi gerekiyor gelen parayi vergilendirebilmesi icin.Bizdeki Vergi Levhasi benzeri bir sey.Ancak burada 1000€ ya su kadar vergi vereceksin diye bir sey yok.Bunun kademeleri var,Kabaca söyle,Aylik 410€ nun altindaki kazanc vergisiz oluyor (yinede bildiriyorsun),Yillik 11000€ ile 24500€ nun vergisi en alt kademeden,24500€ dan 45000€ ya kadar 2.kademeden ve 60 binin üstünde de zengin vergisi (%40 civari) ödüyorsun.Bununla ilgili en dogru bilgiyi bir muhasebeciden ögrensin.Sonucta vergi sistemleri cok karisik.Sunuda belirteyimki Almanyada 1 Cinayet 2 Vergi kacirmanin cezasi muazzamdir.

Sen bu şekilde mi yapıyorsun hocam ?

aziz kardeşim neden almanya ile uğraşıyorsunuz?orada bizim türk mantığı işlemez.sen çakalsan devlet senden daha çakal.bizdeki gibi beyana da bakmıyorlar.kuzeninin başı ciddi şekilde belaya girebilir.sen en iyisi al bi enpara,yapı kredi nuvo,igaranti,cepte teb.bende hepsinden var onlarca da banka hesabı var.hem kampanyalardan da faydalanıyorum :D

aziz kardeşim neden almanya ile uğraşıyorsunuz?orada bizim türk mantığı işlemez.sen çakalsan devlet senden daha çakal.bizdeki gibi beyana da bakmıyorlar.kuzeninin başı ciddi şekilde belaya girebilir.sen en iyisi al bi enpara,yapı kredi nuvo,igaranti,cepte teb.bende hepsinden var onlarca da banka hesabı var.hem kampanyalardan da faydalanıyorum :D

Sorun şu dostum. Ayrı ayrı zamanlarda 7 tane adsense hesabım banlandı. İçlerinde eski hesaplar ve web adsense dahi vardı. Hazır elimizde adsense varken onu denemek istedim.

Banka değişimi yapın kardeş zor işlem değil.adres değişikliği yapmadıktan sonra yeniden pin istemez.sadece banka onayı alır o kadar .

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri