Amazon Türkiye resmen açıldı.

avast phising uyarısı verip siteyi açmıyor mahrum kaldım :D

Bebek bezini aldım baya da ucuza aldım 60 lira oynuyor

genel olarak gittigidiyor, n11 gibi yerlerle aynı fiyatta bir çok ürün. Açılması tüketiciler için bir fark yaratmayacağa benziyor. e-ticaret üzerine uğraşanlar için iyi olacaktır muhakkak ama benim gibi tüketiciler için diğerleri için aynı sekmentte kalır. Açılması sonucu yurt dışı fiyatlar yansısa (Amazon her zaman yüksek kalıyordu ayrı konu ama) tüketiciler için süper olurdu. bu arada bilgilendirme için teşekkürler hocam

Valla süper oldu. Şimdi kazıkçı hepsiburada ve N11 düşünsün. Öyle 10 tl ye mal edip 50-60 a satmak yok artık.

Rastgele 1 adet telefon ve 1 adet televizyon fiyatına baktım amazonda , n11 hespiburada gibi sitelerde aynı ürün daha ucuz :)

Rastgele 1 adet telefon ve 1 adet televizyon fiyatına baktım amazonda , n11 hespiburada gibi sitelerde aynı ürün daha ucuz :)

bende bakıyorum simdi, bazı urunler ucuz bazıları pahalı. karsılastırma yapılarak nerde ucuzsa ordan alınır. amazonun gelmesi ilerde fiyatları dusurecektir yada kampanyalar cogalacaktır.

Pahalıda olsa amazon dışı hiçbi yerden almam daha. Yıllardır sömürdüler bizi hadi şimdi g.o onlara

Türkiyede Amazon bir işe yaramaz.
Sonuçta Türk devleti yasalarına bağlı.
Burada sattıkları ürünlerde, Elektronik ürünlerde Gümrük vergisi + Ötv + Kdv + Kar'la satacakları için tüm elektronik ürünler Yerli sitelerde ne ise onda da aynı fiyat olacak.
Belki TR'de üretilen ürünlerde 5-10tl düşük satarlar rekabet olsun diye.

Hayırlısı olsun. . .

Türkiyede Amazon bir işe yaramaz.
Sonuçta Türk devleti yasalarına bağlı.
Burada sattıkları ürünlerde, Elektronik ürünlerde Gümrük vergisi + Ötv + Kdv + Kar'la satacakları için tüm elektronik ürünler Yerli sitelerde ne ise onda da aynı fiyat olacak.
Belki TR'de üretilen ürünlerde 5-10tl düşük satarlar rekabet olsun diye.

Hayırlısı olsun. . .

Türkiye topraklarında iş yapıpta hangi yasalara bağlı olacaktı ki zaten ? Vergiyi de bi tek bizim devlet uygulamıyor :) Hayran olduğunuz Norveç de bizle aynı şekilde vergi uyguluyor ama Türkiye uygulayınca vergiyi suç oluyor çifte standarta gerek yok :) Keşke tümüyle ortadan kalksa ama tüm dünyada vergi denilen bir gerçek var :)

Son düzenleme:
Türkiye topraklarında iş yapıpta hangi yasalara bağlı olacaktı ki zaten ? Vergiyi de bi tek bizim devlet uygulamıyor :) Hayran olduğunuz Norveç de bizle aynı şekilde vergi uyguluyor ama Türkiye uygulayınca vergiyi suç oluyor çifte standarta gerek yok :) Keşke tümüyle ortadan kalksa ama tüm dünyada vergi denilen bir gerçek var :)

:))))
Ben ülkelerde vergi yok demedim, Amazon belki düşük ücretle birşeyler satar diye umut edenlere Ülkedeki vergi sistemiyle ilgili bilgi verdim.
:D
Sende benden iyi biliyorsunki TR'Deki vergiler örnek verdiğin ülkeden çok daha yüksek.
Neyse konumuz bu değil zaten.
:cool:

Normal ülkeler de ürün bazında bu kadar vergi hangi ülkede var hocam en basiti Ötv kimde var ? Maalesef devletimiz kaçırılan vergileri ürünlere fahiş vergi koyarak kapatmaya çalışıyor. Diğer ülkeler ise normal vergisini alıp vergiyi kaçırtmıyor ama ürünlerinde de fahiş vergi oranları yok.

:))))
Ben ülkelerde vergi yok demedim, Amazon belki düşük ücretle birşeyler satar diye umut edenlere Ülkedeki vergi sistemiyle ilgili bilgi verdim.
:D
Sende benden iyi biliyorsunki TR'Deki vergiler örnek verdiğin ülkeden çok daha yüksek.
Neyse konumuz bu değil zaten.
:cool:

bunuda yatırım yapmadan önce araştırmışlardır, bize hoşgeldin diyip hayırlı olsun demek düşer :)

---------- Spam Engelliyici 12:44 ---------- Önceki Mesaj 12:41 ----------

Normal ülkeler de ürün bazında bu kadar vergi hangi ülkede var hocam en basiti Ötv kimde var ? Maalesef devletimiz kaçırılan vergileri ürünlere fahiş vergi koyarak kapatmaya çalışıyor. Diğer ülkeler ise normal vergisini alıp vergiyi kaçırtmıyor ama ürünlerinde de fahiş vergi oranları yok.

En basitinden cevap vereyim hocam ; Gelişmiş bazı ülkeler hariç Ötv olmayan çok az ülke var bunu araştırabilirsin.Kdv'yi ise araştırmaya gerek yok tüm dünyada var.

12 bin TL'nin altında ise %15
12 bin TL ile 29 bin TL arasında ise %20
29 bin TL ile 106 bin TL arasında ise %27
106 bin TL ve üstü ise %35

€ 0 tot €12 990 25%
€ 12 990,01 t/m €22 290 40%
€22 290,01 t/m € 39 660 45%
> 39 660,01 euro 50%

2300 euro brut kazanan birinin eline gecen net para 1600 euro yani 700 euro vergi odeniyor

Trde Ötv olarak geciriyorlar baska ulkede ztv diye geciriyorlar ktv utv ptv fark etmiyor ismi degisik ama geciren gecirene. Vergisi az ulke ariyosan git Makedonya, katar yada gurcistanda tasin oralarda dusuk vergiler.

En Yüksek Vergi Oranına Sahip 25 Ülke:

25. İspanya %50
24. Japonya: %51,3
22. Meksika: %51,7
22. Avusturya: %51,7
21. Ukrayna: %52,2
20. Sri Lanka: %55,2
19. Costa Rica: %58
18. Belçika: %58,4
17. Tunus: %59,9
16. Hindistan: %60,6
15. Fransa: %62,7
13. Benin: %63,3
13. Gambiya: %63,3
12. Chad: %63,5
11. Nikaragua: %63,9
10. İtalya: %64,8
9. Venezuela: %65
8. Çin: %67,8
7. Brezilya: %69,2
6. Kolombiya: %69,7
5. Moritanya: %71,3
4. Ermenistan: %72,7
3. Tacikistan: %81,8
2. Bolivya: %83,7
1. Arjantin: %137,4

1. arjantin bu nedir arkadas ya 137% vergi nasil oluyo haha cuus

Son düzenleme:
amazon türkiye açıldıysa artık amerikadan alışveriş yapılmayacak demektir

Dolar 6,5tl olmasına rağmen iphonexmax 6500tlye adbden alabiliyosun üstelik tax free olarak daha düşüğe geliyor

abd vergi uygulamıyomuda bu fiyata satıyo?

trde 12bintl :)

vergi konusunu normal bulanlar için bir örnek kendinizi avutmayın.

g61nGb.png

Geçmiş aldıklarınıza bakmayın mevcut piyasa fiyatına bakın. örneğin

nanostation m2 almak istiyorum bu aralar bundan 2 ay önce fiyatı 250-300 tl di. ama dolar artınca şuan tr de 610-650 tl arası satılıyor ama amazonda ilk buna baktım ve

https://www.amazon.com.tr/Ubiquiti-...=UTF8&qid=1537354066&sr=8-1&keywords=ubiquiti

557 TL. Yani direk amazon'un sattığı ürünlerde fiyatlar güzel

https://www.amazon.com.tr/gp/offer-listing/B00HXT8K4O/ref=dp_olp_new?ie=UTF8&condition=new

Diğer satıcılar yine trdeki fiyatlarla satıyor ama farkı gözle görünür bence. ve bu diğer firmalara da zamanla yansıyacaktır eminim. Bu nedenle son tüketici için güzel bir haber amazon türkiyenin açılması

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri