Amazon YouTube'a rakip oluyor

dün konusu açıldı konu açmadan forumda arat

ABD, Almanya, Avusturya, Japonya ve İngiltere dışında dünyanın kalanı için geçerli değil sistem şuan yani bizler için de bir gelir görünmüyor zaten sisteme Türkiye'den banka tanımlanmıyor..

Sistemi biraz araştırdım youtube gibi bir web sitesi vs değil olay.. Yüklenen videolar Amazon Video Direct adlı serviste izleyiciler ile buluşuyor ancak bu servis herkese açık değil tıpkı digiturk veya dsmart gibi özel abonelik sistemi ile çalışan birşey. İçerikler gerçek anlamda çok kaliteli ve exclusive olmadığı sürece YouTube'a rakip olmak şöyle dursun yanından bile geçebileceğine şahsen ihtimal vermiyorum... Göreceğiz.

Konu dün açılmış evet arkadaşlar.. Pardon..

Bu arada yahoo ile ilgili de bir zamanlar bu tarz bir haber çıkmıştı hatırlarsanız..

Arkadaşlar böyle bir haber çıkmış.. Nedir? Ne değildir? Bileniniz var mı? Şayet bu şekildeyse bence yeni bir gelir kapısı daha çıkar...:D
Haber:

http://incelemax.com/amazon-youtubea-rakip-oluyor/

Arkadaşın dediği gibi konusu açılmıştı, spamcıların yanından geçemeyeceği bir platform yapmışlar ama sanırım. Geçen konusu açıldığında 10 yıllık fln olan eski amazon üyeliğimle ( zamanında premium da olan ) denedim youtube'da telifsiz kullandığım bir içeriği denedim , sadece başlık ve içerik ile alakalı istediği boyutlarda 3 resim girebildim videoyu yükleyemedim bir türlü kabul etmedi resim de dahil videoyu da kendi istediği boyutlar özelliklerde istedi hep. Velasıl kelam videoyu yükleyemeden sıkıldım kapattım. Bugün mail geldi videosu dahi yüklenmeyen içerik için başlıktan içeriğin kurallara uygun olmadığını ( content policy guidelines ) maili geldi, dizinin adını yazmıştım sadece.
Amazon kendisi zaten youtube da çalıştığımız bir çok içeriği ücretli satıyor o bakımdan sadece özgüncüler için ekstra bir kazanç kapısı olabilir ama yine de 1k izlenime verdiği ücret düşük olduğundan ne kadar tercih edilir orası tartışılır.

bu tür projelerin olması güzel. Rekabeti oluşturu ve bizim işimize yarar. Ben bu atağı facebooktan bekliyordum ama aktif bir gelir modeli yok bildim kadarıyla

bu tür projelerin olması güzel. Rekabeti oluşturu ve bizim işimize yarar. Ben bu atağı facebooktan bekliyordum ama aktif bir gelir modeli yok bildim kadarıyla

kimsenin işine yaramayacak bir şey yapmışlar hocam en azından spamcıların sisteme girerseniz anlarsınız konuyu açan arkadaşlar tam olarak anlamadan dinlemeden araştırmadan direkt olarak amazon video sitesi açmış allaaah saldır diye açıyorlar resmen bizler de burada boşa hevesleniyoruz Türkiye için ödeme yok bankalarda Türkiye diye bir seçenek yok + kayıt oldum sallama bilgilerle youtube da sadece eşleşen veren bir diziyi attım render alıp atıtm birde youtube da eşleşeni geçtiğim şekil de bir süre sonra mesaj geldi hem içeriğin kendisinin hemde başlığın kurallara uygun olmadığını bu yüzden yayımlanmayacağına dair anlayacağınız konuyu açan arkadaşların hurafesinden fazlası değil şuan amazon video sitesi.

Son düzenleme:
kimsenin işine yaramayacak bir şey yapmışlar hocam en azından spamcıların sisteme girerseniz anlarsınız konuyu açan arkadaşlar tam olarak anlamadan dinlemeden araştırmadan direkt olarak amazon video sitesi açmış allaaah saldır diye açıyorlar resmen bizler de burada boşa hevesleniyoruz Türkiye için ödeme yok bankalarda Türkiye diye bir seçenek yok + kayıt oldum sallama bilgilerle youtube da sadece eşleşen veren bir diziyi attım render alıp atıtm birde youtube da eşleşeni geçtiğim şekil de bir süre sonra mesaj geldi hem içeriğin kendisinin hemde başlığın kurallara uygun olmadığını bu yüzden yayımlanmayacağına dair anlayacağınız konuyu açan arkadaşların hurafesinden fazlası değil şuan amazon video sitesi.

Haklısın hocam. Youtubeyi geçecek bir sistem değil o bir kesin. Yalnız youtube alternatifleri olursa piyasa biraz canlanır. Bunu vk.com başlattı yarın yandex olacak diğer gün facebook vs... dediğiniz gibi Türkiyeye şuan faydası olmaya bilir ama ilerisi için umut vaad ediyor en azından ben öyle düşünüyorum.

İşlemleri yanlış yapmış olma ihtimalin olabilir mi aceba. Yani sadce soruyorum.
Çünkü ben sisteme kayıt oldum. Almanya banka bilgilerini girdim. Vergi ile ilgili inceleme var şu anda o işlemi hemen geçtin mi yani. inceleme bittikten sonra video yüklenebilecek ve çok mantıklı geldi. Yükledikten sonra gerekli bilgileri paylaşacağım. Yani banka ve vergi bilgisi girmeden işlem yaptırtmıyor.

İşlemleri yanlış yapmış olma ihtimalin olabilir mi aceba. Yani sadce soruyorum.
Çünkü ben sisteme kayıt oldum. Almanya banka bilgilerini girdim. Vergi ile ilgili inceleme var şu anda o işlemi hemen geçtin mi yani. inceleme bittikten sonra video yüklenebilecek ve çok mantıklı geldi. Yükledikten sonra gerekli bilgileri paylaşacağım. Yani banka ve vergi bilgisi girmeden işlem yaptırtmıyor.

sallama bilgilerle Romanyadan kayıt oldum hocam ben 2 saate yakın uğraştım rahat :D bazı ülkeler de vergi olayı yok Romanya'da bunlardan biri sistemin nasıl işlediğini denemek için kayıt olduğum için sallama ödeme bilgisi de pek sorun teşkil etmedi açıkçası benim için ama 0$ kazandığım için sallama olmasının bir önemi yok nasılsa ödeme alamayacağım :)

Ödeme alabilme ihtimaline karşı doğru bilgilerle giriş yaptım. Eğer dediğin gibi içerik ile ilgili sıkıntı çıkaracak olurlarsa aklımda daha farklı düşünceler var. Onları deneyeceğim. Eğer ki bir kazanç görünecek olursa direk burdayım. Herkesin uğraşacağı bir yer değil ama uğraşabileceklere en azından kapı olur.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri