Merhaba arkadaşlar. Bu başlıkta @namekronn arkadaşımız yazdığı uygulamasını satmak istediğini belirtmişti. Aslında öğrenmemiz gereken ve birçok kişinin merak ettiği bir husus. bu konuda Bilgi paylaşımlarımızı,deneyimlerimizi bu başlık altından yapalım diyorum.
@namekronn 'a sormak istediklerinizi bu başlık altından da sorabilirsiniz.
1-Uygulama geliştirmek ile oyun geliştirmek aynı şey mi?
2-Oyun geliştirmek için hangi dilleri bilmeliyim,nelere dikkat etmeliyim ve hangi eğitim kaynaklarına başvurmalıyım?
bu kitap sanırım: http://www.idefix.com/Kitap/Her-Yon...gitim-Basvuru/Bilgisayar/urunno=0000000137386
Teşekkürler. Umarım herkes için faydalı olur. Tüm paylaşımları bu mesajda toplayacağım.
@namekronn 'a sormak istediklerinizi bu başlık altından da sorabilirsiniz.
1-Uygulama geliştirmek ile oyun geliştirmek aynı şey mi?
2-Oyun geliştirmek için hangi dilleri bilmeliyim,nelere dikkat etmeliyim ve hangi eğitim kaynaklarına başvurmalıyım?
Birincisi Algoritma kitabı alın ve önce onu okuyarak bitirin. Sonrasında C++ dilini öğrenmenizi öneririm çünkü hem solip hemde oop bir dildir. Oyun programlamaya geçmeden önce bir framework ile mi yoksa bir oyun motoru ile mi yapacağınıza karar verin. Unreal Engine(C++), Unity(C#), LibGdx(Java) bunlar piyasanın en popuperleri. Ben Unreal ve Unity ile çalıştım. 2 yıldır oyun yapıyorum ve öncesinde 4 yıllık C, C++, C# tecrübem vardı. Youtube vb videoları eğitimleri önermiyorum çünkü şu zamana kadar bana çok link yolladılar çemremden şu eğitim nasıl vs diye ve genelde bunu eğitimleri çekenler dünyadan bir haber, kopyala yapıştırcı oluyor. Bu işi kemikten öğrenecem diyen dediğimi yapsın sonrasında C# öğrenmek için sefer Algan'nın kitabını okusun. Java ve C++ için türkçe bir kaynak bilmiyorum. İngilizcenizinde iyi olması lazım tabii, ingilizce kaynak ve forumlarda soru vevap yapamasaydım şuan bildiklerimin %10nu falan belki bilebilirdim.
bu kitap sanırım: http://www.idefix.com/Kitap/Her-Yon...gitim-Basvuru/Bilgisayar/urunno=0000000137386
Birincisi Algoritma kitabı alın ve önce onu okuyarak bitirin. Sonrasında C++ dilini öğrenmenizi öneririm çünkü hem solip hemde oop bir dildir. Oyun programlamaya geçmeden önce bir framework ile mi yoksa bir oyun motoru ile mi yapacağınıza karar verin. Unreal Engine(C++), Unity(C#), LibGdx(Java) bunlar piyasanın en popuperleri. Ben Unreal ve Unity ile çalıştım. 2 yıldır oyun yapıyorum ve öncesinde 4 yıllık C, C++, C# tecrübem vardı. Youtube vb videoları eğitimleri önermiyorum çünkü şu zamana kadar bana çok link yolladılar çemremden şu eğitim nasıl vs diye ve genelde bunu eğitimleri çekenler dünyadan bir haber, kopyala yapıştırcı oluyor. Bu işi kemikten öğrenecem diyen dediğimi yapsın sonrasında C# öğrenmek için sefer Algan'nın kitabını okusun. Java ve C++ için türkçe bir kaynak bilmiyorum. İngilizcenizinde iyi olması lazım tabii, ingilizce kaynak ve forumlarda soru vevap yapamasaydım şuan bildiklerimin %10nu falan belki bilebilirdim.
---------- Spam Engelliyici 15:20 ---------- Önceki Mesaj 15:11 ----------
Java bilmem lazım mı vs gibi sorunlar için; Android platformuna çıktı alacağınız zaman android özel bazı işleri yaptırmak için plugin yazmanız lazım ve oda java ile yazılıyor. Aynısı ios içinde geçerli ve swift dili ile yazılıyor(mac pc şart), yok ben pc yapacağım derseniz windows'un bazı özelliklerini kullanmak için DLL yazmanız gerekiyor. Sonuç olarak ben a oyununu yapcam ona odaklanırım derseniz zor, oturup bu mesleği öğreneceğim derseniz 2-3 yıl harcarsınız. Öle 10 video 100 video ile olacak iş olsaydı mühendislik fakültelerini kapatırdık. Şimdi o falkültelerde bir şey öğretmiyorlar tartışması girmeyin ama.
https://www.youtube.com/channel/UCAvM3_jBfEwdDE1JFxam_1A/videos
bu kardeşin unity ile flappy bird yapım videosu var geçen yıl yapmıştım her adımını videodan takip ederek
Teşekkürler. Umarım herkes için faydalı olur. Tüm paylaşımları bu mesajda toplayacağım.
Son düzenleme: