Android Oyun Yazımı İle Kazanılan Para

Pars Yazılım

Yasaklanmış
Beyler hepiniz bir youtubersınız ve 30 gün boyunca uğraşıyorsunuz bazılarınız 30 günde 5 tl kazanıyor bazıların 500 bazıların 5000 ama bence daha iyi yöntemlerde var örneğin Android oyun programlayı ele alalım Java+Javascript becerisi v.b ile basit oyunlar yapabilirsiniz.Mesela Flappy Bird çoğunuz duymuşsunuzdur sinir bozucu bir oyun ama Türkiyede bile şuan baya ünlü durumda bu oyunun yapımcısı üstünde biraz araştırma yaptım ve bir kaç açıklamasını buldum oyun tamemen ücretsiz ama reklamlı hatta oyunun içinde mikro ödemeler bile yok can satın al v.b
ama adam günlük bizim hayatımızda kazanamayacağımız parayı kazanıyor.

"The Verge'e konuşan oyunun yapımcısı Vietnamlı Dong Nguyen, Flappy Bird içerisinde yer alan reklamların günlük getirisinin 50 bin dolar olduğunu açıkladı. Şimdiden 50 milyondan fazla indirilen Flappy Bird'ü geliştirmek Nguyen'in birkaç gecesini almış. Asıl çalıştığı işi farklı olan Nguyen, işten eve geldiğinde Flappy Bird kodlamasıyla uğraşmış. Sonucunda ise insanı sinir eden bu oyun ortaya çıkmış. "

Flappy Bird'ün GÜNLÜK reklam geliri 50.000 dolara ulaşmış buda günlük ortalama 100.000 TL yapacağına göre 30 günde 3000000 TL yapar ve bu adam bu oyunu 2 günde yazmış bizim ise böyle bir para kazanmak için ne kadar uraşmamız lazım.

Bu arada bahsettiğim para (50.000 dolar) günlük reklam geliridir.

Aklımda kursuna gitmek var bakalım.

Arkadaşlar alttaki yorumlar genel olarak aklıma şunu getirdi

Japon iş tutumu: Eğer bir kişi bir işi yapabiliyorsa, ben de yapabilirim. Hiç kimse yapamıyorsa yapmak zorundayım.

Orta Doğulu iş tutumu: Vallahi, bir kişi yapabiliyorsa bırakın yapsın… Eğer hiç kimse yapamıyorsa ya habibi ben nasıl yapabilirim ?

Yani ben youtube işine girmeden önce bir ay kadar uğraştım bu işte ingilizceniz varsa eğer çok ayrıntılı dersler nette mevcut 200 ders falan var yani sadece tek bir adamın . Bu işe girmeyi isteyene söyleyeceğim sabırlı olması yılmaması belli bir seviyeye geldikden sonra yapacağı basit oyunlar dahi iyi kötü getirir . Kim milyoner olmak ister tarzı ya da soru cevap şeklinde .Evet günde 100 bin tl kazanmak gerçekten zor ama bu kadar karamsar olmaya da gerek yok , Ben öğrenmenin yaşı olmadığını düşünüyorum eğer kişi gerçekten bu işe kendini adarsa neden olmasın ?.

Essiz bisey yazmalisin ki ilgi cekmeli. Oda herkesin aklina gelmez. Her yazilan android programi meshur olmuyor bu sekilde.

o işler o kadar kolay değil emin ol o adam yt'ye başlasaydı şimdi atıcağın başlık şu olucaktı; " adam günde 50bin dolar kazanıo bi kanaldan" :)

bi ara çok merak saldım, sonra imkansızlıklar falan filan olmadı. Denenmesi gerekenn bir platform bence.

Ben denedim hatta başladım benim ikizim bilgisayar mühendisliğine başladı boğaziçinde o başlattı beni de arkadaşlar inanın çok kolay değil ama deneyin ben itüde okuyorum mesela ikinci derece denklemin köklerini bulmanın kodunu yazmak benim 1 günümü aldı kardeşim 2 ay uğraştım diyo bu işte sadece zeka değil farklı birşey lazım zeka türü bir şey sizde belki vardır ben herkesin denemesini tavsiye ederim ama biraz mat2 yani lys matematik bilginiz olacak turkcellin bir sitesi var geleceği yazanlar diye orda oyun yapmak için adım adım java dersleri var onlara bi bakın derim iyi geceler hepinize

ortalam 1 yıl önce javaya acayip derecede merak salmıştım. az birşey öğrendik derken çok afedersiniz eşşeklik yapıp bıraktım. bu konuyu görünce yine bir sigara daha yaktım.:(

Ben de android ios alanına yoğunlaşmak ve bu alanda çalışmak istiyorum :D

Reklam bütçesi yok ama Flappy Bird günde 50 bin dolar kazanıyor

İşe yarar bazı kaynaklar
https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/anasayfa?destination=anasayfa
Bu başka diller için ama mobilde var bura daha geçerli microsoftcular buraya .d
Microsoft - Açık Akademi | Microsoft - Açık Akademi

aklıma gelen kenarı köşeye sakladığım linkleri bulup atarım ben android üstüne eğitiyorum kendimi bir süredir ama genel anlamda yazılıma ilgim merakım var gelecekteki mesleğim ve bölümümde bunun üstüne olucak nasipse

buda faceden javacı bir abimiz takip edilesi şeyleride var
https://www.facebook.com/mimaraslan?fref=ts

Burdada sistem uzmanı bir abimiz Savaş doğanın youtubeden toparladığı videolarla açtığı geniş kapsamlı sitesi fazla inceleme fırsatım olmadı ama bakılır yani
ve ilgili kısmı aldım linke
Mobil Programlama | Bilişim TV

Buda 4. senesi düzenlenicek yanlışım yoksa ilk sneden beri bir türrlü işi gücü okulu ayarlayıp gidemediğim ama bu yıl katılacağım
etkinlk ben daha yeni öğrenme aşamasındayım bu android -java olayını tam anlamıyla kendimi vermedim ama 2-3 yıldır klımdaydı etkinlik android geliştirici günleri
odtü orda olan olursa görüşürüz
Android Geliştirici Günleri | Kendini Geliştir, Dünyayı Değiştir
belki ilginizi çeken işinize yarar birşeyler çıkar :)

Kolay iş yoktur ama Allahın bir kulunun yaptığı bir işi biz de yapabiliriz yeterince istemeye ve çalışmaya bakar her şey ha o a zirvesine gider sen b ye varırsın anca ama birşeyleri başarabilmek önemli olan :) Yılmadan çalışmaya devam Durmak yok yola devam :D

Ayrıca daha gecerli olup aklıma gelmeyen siteler vardır şuan ama ingilizce yapın bir yandan rosetta ston en ideal en iyi program her dil için bence crackli indirin rusca ve ingilizceye ordan çalışıyorum ben 1 yıldır ara verdik ama :D dil siteside atarımbirde yeni gördüm webrazzide inceleme fırsatım olmadı tam ama işe yarar bişeyler çıkabilir dil için
https://www.duolingo.com/

İş görürse ne mutlu bize sağlam kaynakları olan paylaşsın arada bu arada bu aralar baya yazım hatası yapmaya başladığımı farkettim neden böyle oldu bende bilmiyorum ama düzelticem kusuruma bakmayın :)

bi ara ufak ufak başlamıştım oyun filan yazıyorum Java yerine Unity 3d kullanırsa daha sağlam oyunlar elde edilebilir,

zaten java-yi bilen adam realde cok iyi is bulma sanslari var

Arkadaşlar böyle basit oyunlar yazmak için Javayı felan bilmenize gerek yok Unity3D kullanarak 1 aylık bir öğrenim sürecinden sonra bu tür mobil için çok gelişmiş değil ama eğlenceli oynanabilirliği yüksek oyunlar yapabilirsiniz. Bende şuan Unity öğreniyorum bir oyun geldi aklıma onla uğraşıyorum :D
Benim yararlandığım kaynaklar:

Unity3d Dersleri | 3D Akademi
Unity Lessons - YouTube
Hasan Sabbah - YouTube
acem003 - YouTube
Unity Cookie | Unity Game Engine Tutorials and Resources

tabi birde grafik lazım asıl sorun orası 3boyutluysa oyununuz blender,3dmax gibi 3boyutlu programlarla modelleme yapmanız lazım yada 2 boyutluysa photoshop gibi programlarda güzel çizimler yapmanız lazım yada benim gibiyseniz internetten hazır modelleri bulup üzerinde düzenleme yapmanız lazım :D

Bilgi üst düzeyde olması lazım onu kodlamak için falan. Ama kazanılan paraya bakınca yapılmayacak gibi de değil, 1 yıl kursa gidilse öğrenilir. Artık herkeste var telefon, özellikle windows phone telefonlar için yazılım geliştirilse çok tutulur.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri