Ben java ya başlıyacağım dedikleriniz araştırmalarıma göre doğru ama merak ettiğim şu. Ben java fundementals , database, desktop, web programlamayı öğreneceğim eğitim setini buna göre aldım.Ben java dan sonra freelancer olarak çalışırım desktop olmazsa mobil app çalışırım diye düşünüyordum. Ancak dediklerinizden yola çıkarak şimdi benim php ve C# da mı bilmem gerekiyor?
tek bir dil yetmiyo hocam malesef bir den fazla dil bilmek hem işinizi çok çok kolaylaştırıcaktır C# bilmeniz size 1 saatte 500 tl kazandırabilir
C# ile server side yazılımlarınızı çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz 1 günde çok iyi bir socket trafiği yazabiliirsiniz eğer socket programlama da ilerlerseniz WhatsApp'a benzer uygulamalar geliştirebilirsiniz
php bilmeniz sitelerden veri çekeceğiniz zamanlarda uygulamanızın 2 kat daha hızlı çalışmasını sağlayacak
ayrıca lisans işlemlerinizi php ile yaparsanız çok daha güvenli olur
ve php bilmeniz geliştirdiğiniz yazılımlara uzaktan müdahale etmenize olanak sağlayabilir
ayrıca php bilmeniz herhangi bir uzak database den veri çekeceğiniz zamanlarda sizi çok rahatlatacak kendi apilerinizi yazdığınız da hem kafanız karışmadan hemde ilerde istediğiniz şekilde değişiklikler yapabilirsiniz
herşeyi Java ile yazmaya çalışmayın kısacası hocam her zaman bir alternatifiniz olmalı elinizde
---------- Spam Engelliyici 02:48 ---------- Önceki Mesaj 02:46 ----------
Java mi C# muhabbeti acilinca aklima hemen bu gif gelir
https://plus.google.com/+notepad-plus-plus/posts/cXnjyK8swLB
![]()
C++ hocam gerçekte de öyle çünkü C ve C++ hepsinin atası